Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  küsimus Joomla! kohta... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
liifer
HV kasutaja
liifer

sõnum 19.04.2006 21:06:48 küsimus Joomla! kohta... vasta tsitaadiga

Teen kodulehekülge Joomla CMS. Siin saab väikese vaevaga tekitada kasutajatele eraldi nähtava menüü, aga tahaks küsida ka saaks kuidagi nii teha või on olemas lisa moodulid/componendid, mis lubaks kasutajad jagada omakorda kaheks...nii et ühed näevad, mida public ei näe ja samas teised näevad veel lisa linke. Seal on küll valikud public, registered ja special, aga speciali ei taha kasutajatele peale panna kuna sellel on palju modimise võimalusi...'

tänud
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 20.04.2006 02:15:32 vasta tsitaadiga

Joomla! ise seda otse ei võimalda.
Võid aga heita pilgu sellisele komponendile nagu JACLPlus. See ei ole küll üks-ühele see asi, mida sa küsid, aga see võimaldab Joomla! kasutajate õigustega veidi põhjalikumalt majandada.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
pistong
Kreisi kasutaja
pistong

sõnum 10.12.2006 22:22:05 vasta tsitaadiga

tere, ei hakanud uut teemat tegema, aga oleks ka paar küsimust joomla! kohta.
esiteks - kas ja kuidas on võimalik et pealehele läheks automaatselt viimane lisatud uudis?
teiseks - kas ja kuidas oleks võimalik et KKK all oleksid kõik kirjutised ühe lehe peal ja juba avatuna?

ette tänades.

edit: ja kas see on mingi putuk või saab seda vahetada, et kuupäevad ei ole mitte eesti- vaid inglise keeles, kuigi eesti keele pakk on peal ja kogu ülejäänud leht on eesti keeles?

Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 13.12.2006 10:45:07 vasta tsitaadiga

pistong kirjutas:
esiteks - kas ja kuidas on võimalik et pealehele läheks automaatselt viimane lisatud uudis?

Küsimus vajab veidi täpsustust - ei saanud päris hästi murele pihta.
Kas sa pead silmas seda, et artiklit kirjutades poleks vaja panna linnukest kasti Show on Frontpage?
Või pead sa silmas seda et Frontendis lisatud uudis ilmuks automaatselt avalehele?
Või on sul mureks hoopis see, et sul on avalehe seadetes mingi kala? Milline uudiste järjekord sul seal näiteks on (Category Order ja Primary Order)?
pistong kirjutas:
teiseks - kas ja kuidas oleks võimalik et KKK all oleksid kõik kirjutised ühe lehe peal ja juba avatuna?

Kas sa kasutad KKK jaoks mingit eraldi komponenti? Või on see osa sul lahendatud sisulehtedega (Content Items)?
Komponentidest on omale südame lähedaseks osutunud praegu eelkõige just EasyFAQ
pistong kirjutas:
ja kas see on mingi putuk või saab seda vahetada, et kuupäevad ei ole mitte eesti- vaid inglise keeles, kuigi eesti keele pakk on peal ja kogu ülejäänud leht on eesti keeles?

Noup. See ei ole putuk. Ilmselt on sul lihtsalt lehe keel serveri jaoks märkamata jäänud.

1. Mine administraatoriliideses seadete lehele (Global Configuration -> Locale -> Country Locale)
2. Pane sinna lahtrisse väärtuseks et_EE (toimib enamike serverite puhul)
3. Kui see ei aita, siis pane samasse lahtrisse Estonian.

Kui kasu ei ole, siis on paar võimalust veel, milles võib probleem olla. 90% tõenäosusega on aga sul ilmselt sellest abi. icon_biggrin.gif
tagasi üles
pistong
Kreisi kasutaja
pistong

sõnum 14.12.2006 17:49:28 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kas sa pead silmas seda, et artiklit kirjutades poleks vaja panna linnukest kasti Show on Frontpage?
Seda jah. Ja samas et esilehel oleks korraga ainult üks artikkel - ehk ühe lisad ja eelmine kaob ära automaatselt.
See easyfaq oli väga asjalik, tänud selle lingi eest!
Kuupäev sai ka korda, tänud jällegi.

See esilehe asi ka korras. Suured tänud abi eest!

viimati muutis pistong 14.12.2006 21:48:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 16
tagasi üles
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 15.12.2006 12:21:51 vasta tsitaadiga

pistong kirjutas:
tsitaat:
Seda jah.

Ei saa siiski probleemi põhjusest veel väga hästi aru ... pikavõitu juhtmed mul icon_razz1.gif icon_redface.gif. Kas selle ühe linnukese panemine on siis tõesti nii ebamugav? icon_eek.gif Või käib sul uudiste lisamine FrontEndi kaudu? Või on sellel mingi muu põhjus, mille peale ma ise praegu ei tule?
pistong kirjutas:
Ja samas et esilehel oleks korraga ainult üks artikkel - ehk ühe lisad ja eelmine kaob ära automaatselt.

Siis vaata, et avalehe menüükirje parameetrite all oleks seaded pandud paika niimoodi ...

# Leading = 0
# Intro = 1
Columns = 1
# Links = 0

... see peaks kenasti küsitud triki ära tegema.

pistong kirjutas:
See easyfaq oli väga asjalik, tänud selle lingi eest!

See esilehe asi ka korras. Suured tänud abi eest!

Rõõm kuulda! thumbs_up.gif
tagasi üles
SGM
HV kasutaja
SGM

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.12.2006 15:33:45 vasta tsitaadiga

Ma ei hakka uut teemat tegema...
Avastasin ühe jama, mida pole varem olnud: Poll ei tööta -- kui proovin hääletada, ütleb, et "Sul puuduvad õigused selle lehe vaatamiseks", olgu siis sisse logituna või ilma. Tulemusi, mida sel juhul on 0, saab vaadata küll, aga häält anda mitte. :S Mis jura see saab olla? Kasutan Joomla! versiooni 1.0.11

leht, kus see jama on: http://www.charlescontent.com/peegel2
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 0
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 17.12.2006 16:26:27 vasta tsitaadiga

Kas samal lehel varem küsitlus toimis? Või on see jama juba lehe loomisest saadik kallal? Kasutad küsitluse puhul vaikeväärtusi? Mis sul välja Lag väärtuseks on?

Mõnda kolmanda osapoole komponenti (näiteks JACLPlus; AG; Group Access; ROK Member; RokGuest) pole sul juhtumisi kasutuses, mis piiraks osadele lehtedele ligipääsu?

Tean, et sa oled Joomlaga juba mõnda aega toimetanud, aga ei saa siiski küsimata jätta - kõik õigused on ikka paigas? Proovi nendega majandada ... muuda/pane peale/võta ära/lisa veel uus küsitlus/peida lehel/näita lehel jne.
tagasi üles
SGM
HV kasutaja
SGM

sõnum 17.12.2006 16:37:07 vasta tsitaadiga

Olen Joomlaga tegelenud veebruarist, vahelduva eduga. Sa Eraser oled päris palju aidanud ka, tänud! icon_smile.gif
Aga see poll on nagu poll ikka, omaarust ei teinud midagi teisiti... Neid nimetatud komponente mul seal pole, ja vaatasin, et õigused on ka polli osas public (moodul siis)
Tundub, et viga on ainult sellel saidil, sest siin http://peegelmusic.charlescontent.com see asi töötab ilusti ja mitte ei saa aru, kus viga on. :S Äkki peaks mingi teise poll-i komponendi otsima? Samas ei tahaks ka, sest need on mõttetult paljude lisaviledega. icon_lol.gif
tagasi üles
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 17.12.2006 23:22:41 vasta tsitaadiga

SGM kirjutas:
Olen Joomlaga tegelenud veebruarist, vahelduva eduga.

Pidasin silmas eelkõige seda, et sul on praeguseks kindlasti juba see Joomla! publish/unpublish süsteem juba selge. Mõningatel kasutajatel tundub aeg-ajalt Joomla! loogikaga kohanemisel probleeme olema.
SGM kirjutas:
Sa Eraser oled päris palju aidanud ka, tänud! icon_smile.gif

Palun icon_wink.gif
SGM kirjutas:
Samas ei tahaks ka, sest need on mõttetult paljude lisaviledega. icon_lol.gif

Kõige asjalikum sellel alal on tegelikult olnud jah PollXT. Kellasid ja vilesid on sellel muidugi ohtrasti. Joomlaga kaasasoleva komponendi lihtsusega ei anna võrreldagi, aga jääb ka siis võimalus neid kellasid-vilesid mitte kasutada.
tagasi üles
pistong
Kreisi kasutaja
pistong

sõnum 19.12.2006 18:17:12 vasta tsitaadiga

Lehekülje mahu potentsiaalse suurenemisega seoses tekkis vajadus ka kasutajate liitumise võimalusele. Uurisin seda tükk aega aga aru ei saanud - kuidas saaks panna et kõik kasutajad defaultis oleks 'authorid' ja kuidas registreerumise lehe peale saaks panna veel mingit lisateksti (reeglid)?
ette tänades icon_redface.gif

SGM
HV kasutaja
SGM

sõnum 19.12.2006 21:48:41 vasta tsitaadiga

Sellist kohe-authoriks asja nüüd küll pole juhtunud kusagil nägema, aga lisateksti saab ju panna näiteks mooduli abil. Moodulite lehel teed uue "new" mooduli... ai jaa.. see asi, et sel juhul peab olema regamise link ühendatud menüünupuga, et moodul sellele leheküljele tekiks. Template peab ka olema tehtud nii, et "top" oleks "mainbody" kohal ja sama lai. Samas saab ka "user1" kasutada, kui template võimaldab. Et siis "top"-i või "user1" kohta tuleks see moodul siis asetada.
tagasi üles
pistong
Kreisi kasutaja
pistong

sõnum 25.12.2006 21:50:50 vasta tsitaadiga

mina kirjutas:
aga nüüd on (peale seda keele muutmist) mingi mure artiklites kasutatavate täpitähtedega.
õ täht kuvatakse - Ƶ - sellisena, ö - ƶ - sellisena icon_rolleyes.gif

AMD
HV veteran
AMD

sõnum 25.12.2006 22:06:10 vasta tsitaadiga

Kusagil on vale charset.
pistong
Kreisi kasutaja
pistong

sõnum 26.12.2006 15:33:12 vasta tsitaadiga

AMD kirjutas:
Kusagil on vale charset.
palun seleta kust ma seda muuta saaksin icon_rolleyes.gif
vabandan et oma muredega nii palju spämmin aga ühele asjale olen mitu päeva lahendust otsinud, seda leidmata. nimelt lisasin paar mambotit lehele, publishisin nad ilusasti ära, aga ei leia kuskilt kus ma nende settinguid muuta saaks? ( ma tean et neil kõigil on settingute vahetamisvõimalus olemas. ) Minnes menüüst mambots>site mambots, ja vajutades mamboti nime peale viskab ta javascripti errori "restricted access" ja mambotlile ilmub lukuga pildike peale.sama ka siis, kui valida mamboti eesolev checkbox ja menüüst "edit". siis aitab ainult system>global checkin, et seda lukku maha saada. või otsin ma neid setinguid valest kohast?

tänud, sgm, sellega sai mambotite asi korda.

viimati muutis pistong 26.12.2006 16:20:17, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 16
tagasi üles
SGM
HV kasutaja
SGM

sõnum 26.12.2006 15:52:30 vasta tsitaadiga

Mambotite errori lahendus on kenasti siin: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=285829
Ise sain selle asja korda. icon_wink.gif
Aga kui sul see on ainult mõne üksiku mambotiga, siis vb on viga neis mambotites icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 29.06.2007 21:50:14 vasta tsitaadiga

Eraser kirjutas:

# Leading = 0
# Intro = 1
Columns = 1
# Links = 0

tegin ühe lihtsa lehe täna, esimest korda puutusin joomlaga kokku, kuskohast a saaks neid parameetreid sisestada? icon_redface.gif

pistong
Kreisi kasutaja
pistong

sõnum 30.06.2007 01:06:38 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Eraser kirjutas:

# Leading = 0
# Intro = 1
Columns = 1
# Links = 0

tegin ühe lihtsa lehe täna, esimest korda puutusin joomlaga kokku, kuskohast a saaks neid parameetreid sisestada? icon_redface.gif
admin paneelist > ülevalt menüüst > "menu" > "main menu" (või "top menu") > frontpage > paremal pool lehte on valikuvõimalused.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 05.09.2007 11:49:52 vasta tsitaadiga

kuna netpoint pakkus välja kolimise ja ma selle ka tegin, siis tuli muuta ära sql server, sql kasutaja, uus parool, uus andmebaasi nimi jne, ainuke jama on selles, et peale kolimist joomlaga sait mul enam ei tööta, alguses näitas veel seda teadet, et sait on offline jne, siis muutsin veel configuration failis kõik ära nagu peab, ning peale seda näitab vaid valget lehekülge selle asemel, kas on võimalik saada see veel töötama (kõik failid on olemas ja andmebaas alles) või on vaja uuesti installida, kuna pole suurem asi veebisepp, siis mulle sobiks kui ma saaks ta kuidagi jälle funktsioneerima, kuna täna vaja lisada sinna uut informatsiooni ja oleks vaja, et sait oleks kättesaadav. hetkel niigi tegin staatilise lehe selle jaoks.
Yax
HV vaatleja
Yax

sõnum 05.09.2007 12:13:55 vasta tsitaadiga

Esimese hooga arvaks, et configuration failis mingi näpukas. Kui kõik failid ja andmebaas olemas saab kindlasti saidi uuesti üles.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 05.09.2007 13:43:50 vasta tsitaadiga

ma ise ka imestan, sest teised lehed (galerii ja üks enda aretatud andmebaasiga asi) hakkasid peale neid parandusi conf failis ilusti tööle.
eintz
HV vaatleja
eintz

sõnum 05.09.2007 13:57:13 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
kuna netpoint pakkus välja kolimise ja ma selle ka tegin, siis tuli muuta ära sql server, sql kasutaja, uus parool, uus andmebaasi nimi jne, ainuke jama on selles, et peale kolimist joomlaga sait mul enam ei tööta, alguses näitas veel seda teadet, et sait on offline jne, siis muutsin veel configuration failis kõik ära nagu peab, ning peale seda näitab vaid valget lehekülge selle asemel, kas on võimalik saada see veel töötama (kõik failid on olemas ja andmebaas alles) või on vaja uuesti installida, kuna pole suurem asi veebisepp, siis mulle sobiks kui ma saaks ta kuidagi jälle funktsioneerima, kuna täna vaja lisada sinna uut informatsiooni ja oleks vaja, et sait oleks kättesaadav. hetkel niigi tegin staatilise lehe selle jaoks.

endal ka mitme joomla lehe kolimine ees/pooleli ehk on sul configuration.php failis lehe aadress veel kuskil valesti. Poole silmaga märkasin, et uues serveris neil kataloogid natukese teise nime ja ülesehitusega.
Ja väidetavalt pidavat uues serveris saama safemode ON ja OFF lülitada, ei tea kumb ta vaikimisi on. Enne oli ON igatahes.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 05.09.2007 14:50:37 vasta tsitaadiga

njah, ma olen seda confi niipalju nüüd solkinud, oleks vaja mingit "plain" faili vist. ülesehitus peaks olema var/www/html/saidikataloog?

nagu ma aru saan, on vaid üks config fail, kus peab muudatusi tegema, või on äkki kuskil mingi peidetud vigur?

eintz
HV vaatleja
eintz

sõnum 05.09.2007 16:37:42 vasta tsitaadiga

absolute_path paistab sul õige olema, kuigi kõige ees on vist veel üks kaldkriips.

Peaks ära mainima, et kolimine on väidetavalt lõppenud. Haldusliidesesse ma millegipärast ligi ei saa. FTP kaudu sain oma Joomla conf failile ligi (neid on üks mida muuta tuleb). Lehte aga tööle pole saanud, sama jama, lihtsalt valge pilt ja kõik. Lihtsam on vist kõik uuesti ehitada ja pärast andmebaasi ringi tõsta.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 05.09.2007 20:54:24 vasta tsitaadiga

eks ma olen neid kaldkriipse igalepoole ette ja taha pannud, muffigi. näitaks ta siis kasvõi mingitki veateadet, aga ei, vaid valge html leht.
isegi /administrator alt näitab sama

kui ma ta uuesti installiksin ja määraksin talle kasutada sama andmebaasi ning peale installi kopeeriks vana lehe sisu ftp kaudu uuesti tagasi (kirjutaks üle) ja jätaks ainult configuration.php ainult alles uuest, kas siis ta huvitav töötaks... pagan küll, ma olen mitmeid mooduleid j´uba sinna toppinud ja päris palju muudki stuffi ning ei ole praegu üldse aega ja viitsimist seda uuesti nullist ehitada icon_confused.gif

EDIT: sain korda, tegelikult õige path on /home/virtual/site72/fst/var/www/html/

tegelikult see site72 on siiski vist ainult minul, panin uue joomla installi peale ja seal ta seda näitas, pärast kustutasin ära ja kopeerisin vana saidi tagasi ja muutsin confi õigesti ära ja korras thumbs_up.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  küsimus Joomla! kohta... mine lehele 1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.