Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Lisa lauludesse tümakat & HV-lased, hakkame kaklema. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
agen008
HV kasutaja
agen008

sõnum 15.11.2006 17:12:38 vasta tsitaadiga

Ardo, ma ei raiska oma aega enam sinuga. icon_wink.gif
pealuu, selles suhtes on sul õigus, vähemal sain nüüd natuke targemaks, et siin inimestele see ei meeldi. Kas siis mul on liiga palju bassi või siis neile meeldib ainult varjeeruv 90hz kumisemine. Maitse asi.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arm2004
HV Guru
arm2004

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 15.11.2006 18:26:33 vasta tsitaadiga

näiteks minu silmis on sinu oskus PEAAEGU võrreldav sellega, et keegi oskab Windows'i seadistada, auto õhufiltrit vahetada, elektriposti loodi ajada või apelsini suurusklassi määrata!
kas iga oma ala spetsialist peaks tekitama teema, et osutab teenust ja vaadake mu eelmisi töid?

Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 15.11.2006 18:29:49 vasta tsitaadiga

agen008, sinu postitusest jäi mulje, et sa lihtsalt ei ole võimeline vastu vaidlema... icon_lol.gif
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
agen008
HV kasutaja
agen008

sõnum 15.11.2006 22:22:48 vasta tsitaadiga

arm2004, Sina ei tea kui võrd keeruline ja kui võrd mitte keeruline see on, mida ma teen, niiet ära parem targuta.

Ardo, noo ma ei tea SPL näiteks ja kui sa tahad kellekile muljet avaldada et sul on kõva bassiga süsteem, siis sellist laadi muusika on just selleks parim. Ja kui sa võtad ühe bass free laulu ja kasutad mingeid equalizereid ei saa sa lähedalegi sellele tulemuseni kui sa bassi ise otsast lõpuni ümber teed, et see sinu autos kõige kõvemini mängiks, muidugi bass peab sulama ka lauluga kokku. Enne kui te minu tõid hindate, siis tõmmake neid bassi-räppi lugusid ja võrdle neid nendega, kui sa võrdled minu tööd mingi tava proffessionaal lauluga, mis ei keskendu kõvale ja madalalae bassile, siis sul pole midagi tarka öelda.
tagasi üles
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

sõnum 15.11.2006 22:27:48 vasta tsitaadiga

agen008, Oleks üks soov icon_rolleyes.gif võiksid äkki ära teha siukse loo nagu "Pendulum vs The Freestylers - Painkiller" ? Palun icon_smile.gif
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 15.11.2006 22:44:49 vasta tsitaadiga

agen008, mul ei ole vaja kellelegi oma olematu helisüsteemiga vaja muljet avaldada (selleks otstarbeks on mul vastupandamatu sarm 8) icon_lol.gif )

Korralikus helisüsteemis on tasakaalus nii kõrged-, keskmised- kui ka madalad sagedused.
Oma kõrvaga olen kvaliteetset helisüsteemi kuulanud vaid korra - Eesti Raadio peapuldis.

Muusikat kuulatakse endale, mitte teistele. Ma ei keera iial muusikat valjuks selle pärast, et ümbruskonnas kõik mu muusikamaitsest aimu saaksid.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.11.2006 22:51:44 vasta tsitaadiga

agen008 kirjutas:
Ja kui sa võtad ühe bass free laulu ja kasutad mingeid equalizereid ei saa sa lähedalegi sellele tulemuseni kui sa bassi ise otsast lõpuni ümber teed, et see sinu autos kõige kõvemini mängiks
Lihtsalt huvi pärast küsin, kui pikalt sedasi kõige kõvemaks keeratud muusikat kuulata kannatab? Ühe loo, kaks, pool tundi, pool päeva? Kodus ühe endise klubikõlariga ei talunud eriti üle kahe tunni kuulata, ei tea kas autos on teisiti.

[edit]

Too kõll on siis selline, kindlasti palju nõrgem kui üks korralik woofer.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
agen008
HV kasutaja
agen008

sõnum 15.11.2006 23:03:09 vasta tsitaadiga

Ardo,

"Korralikus helisüsteemis on tasakaalus nii kõrged-, keskmised- kui ka madalad sagedused. "

Sa ju saad reguleerida bassi kõvadust ja see on iga enda asi kuidas ta seda reguleerib.

"Muusikat kuulatakse endale, mitte teistele."
Noo mida iganes, see... ehh tead mul lihtsalt ple sõnu icon_confused.gif , sul on lihtsalt vaja "midagi" öelda? irw. icon_rolleyes.gif , ok las ma proovin, miks siis ei või teistele lasta, vb sa oled selline ahne kes ei lase teistel oma musa kuulata, eip "I faled", ma ei tea mida sulle öelda icon_rolleyes.gif

Ho Ho, no kui sa kuuled seda bassi musa üle 2h @ 130db+ siis varsti ütle bye-bye oma kuulmisele, liiale ei tasu minna, aga väga vägev on selliseid laule korraks lasta max kõvadustel teistele, tava muusikat on mõttetu, üldjuhu ei avaldaks süsteem nii head muljet kõvaduse poolt tava lauludega. Samas ka hea testida oma bassika limiite.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.11.2006 23:05:44 vasta tsitaadiga

agen008 kirjutas:
"Muusikat kuulatakse endale, mitte teistele."
Noo mida iganes, see... ehh tead mul lihtsalt pole sõnu
agen008 kirjutas:
väga vägev on selliseid laule korraks lasta max kõvadustel teistele
'nuff said
tagasi üles
sv
HV vaatleja
sv

sõnum 15.11.2006 23:09:30 vasta tsitaadiga

iga kord kui mõni selline masin mõõda sõidab saab hea kõhutäie naerada, ei kujuta ette mis seal nii mõnusat on et bass nii põhja keerata ja seal sees istuda ise veel ja väljast kuuleb vaid auto lagunemist
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
agen008
HV kasutaja
agen008

sõnum 15.11.2006 23:11:14 vasta tsitaadiga

Oeh keri üles ja sa näeksind et Ardo ütles seda, ma tsitseerisin teda. icon_idea.gif icon_idea.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.11.2006 23:19:20 vasta tsitaadiga

Tean, et Ardo seda rääkis. Minu tsitaadi mõte oli et sina pidasid tema väidet "muusikat kuulatakse endale mitte teistele" naeruväärseks kuid kohe peale seda väitsid vastupidist icon_smile.gif
tagasi üles
agen008
HV kasutaja
agen008

sõnum 15.11.2006 23:22:35 vasta tsitaadiga

Hmm ja kuidas lause "väga vägev on selliseid laule korraks lasta max kõvadustel teistele" väidab vastupidist väitele et teistele on hea muusikat lasta? Suht segaseks hakkab juba jutt minema icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.11.2006 23:24:16 vasta tsitaadiga

Ok, nats kehv sõnastus minu poolt. Oma vihjetega püüdsin jõuda sinna maani et sisuliselt sain ma su jutust aru et taolised 130dB süsteemid on ette nähtud peamiselt teistele demonstreermiseks, reaalset pointi neil pole kuna nagunii keegi seda heli kuulata ei suuda. Ehk siis teisisõnu ainult kõvatamiseks icon_smile.gif
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 15.11.2006 23:28:14 vasta tsitaadiga

Mul on kodus laua all suppar olemas. Aga vaat ei kipu küll seda koguaeg põhja keerama, et lahe olla. yawn.gif
Seda ka, et teemaalgataja võiks defineerida, mis on bass. Kas bass on ainult 0-30Hz helid? Sinu jutust jääb mulje, nagu 70Hz enam bass ei oleks. Ja ma tahaks näha seda süsteemi, millega sa kuulad 20Hz helisid. icon_wink.gif
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.11.2006 23:30:18 vasta tsitaadiga

Vaata minu varem viidatud kõlarit icon_wink.gif
Paraku alla 32Hz pole ma suutnud sellest välja pigistada, integreeritud helikaart madalamale minna ei suuda. Specide järgi peaks olema võimalik minna kuni 15Hz'ni.

tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 15.11.2006 23:30:44 vasta tsitaadiga

teemaalgtaja, "remondi" seda lugu, täitsa huvitab tulemus icon_smile.gif
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 15.11.2006 23:30:54 vasta tsitaadiga

agen008, aga miks Sa siis muusikat kuulad? Selleks, et üritada näidata teistele kui kõva mees sa omaarust oled kui mustanahalisteräppi kuulad?

Ma ütlesin seda korra ja ütlen veelkord - minul, erinevalt sinust, ei ole vaja kellegi ees oma muusikamaitse ega helisüsteemiga kõvatada.
tagasi üles
agen008
HV kasutaja
agen008

sõnum 15.11.2006 23:35:15 vasta tsitaadiga

Asusalt öeldes on küll inimesi kellele meeldivad tümaka laulud. On hea laul, miks siis mitte ka hea bass taga, mida saad oma meele järgi reguleerida. Ega sa ei pea seda mängima 130db+ kõvadusel, mitte ühtegi laulu ei kannataks normaalne inimene sellisel kõvadusel.

Ma vaatan et see teema ei kustugi enam, saab edasi targutada. icon_biggrin.gif

E: Ma lihtsalt andsin näite mida selliste lauludega teha saab, mitte et need ainult uhkustamiseks mõeldud on.
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 15.11.2006 23:35:48 vasta tsitaadiga

agen008, jah, on ka selliseid inimesi. Meie ühiskonnas on nende nimetus enamasti kas "rullnokk", "wannabe" või "pubekas" (piir nende kolme nimetuse vahel on üliõhuke.).
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 15.11.2006 23:39:21 vasta tsitaadiga

Ho Ho, Frequenzgang 15 Hz bis 60 kHz see käib kohe kindlasti võimendi kohta.
Mu Technicsi klapid mängivad ka specide järgi ka 5Hz välja. icon_razz.gif Anna andeks, aga ei ole võimalik. Ja see Sinu viidatud kõlar - elu sees ei usu, et nii madalale laskub. icon_smile.gif

Vot Tokyo Drifti lugu by Teriyaki Boys oli eriti hullu bassiga. Ükskord enne pidu sai kuulatud Atlantises. Ma ei kujuta ette, kui sinna peaks veel midagi juurde panema. Rikub ära ju loo. Bassi oli isegi liiga palju. icon_razz.gif
tagasi üles
agen008
HV kasutaja
agen008

sõnum 15.11.2006 23:39:56 vasta tsitaadiga

Jep hakkame maitse üle siis kaklema. Kui sulle see muusika ei meeldi, siis neile kellele meeldib on kohe v****d vms sõna sa ka ei kasutaks.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 15.11.2006 23:46:28 vasta tsitaadiga

agen008 kirjutas:
Asusalt öeldes on küll inimesi kellele meeldivad tümaka laulud
Võib tunduda kummaliselt kuid ka mina olen üks sellistest. Ainus vahe on et ma eelistan kuulata lugusid ilma helisid moonutamata. Need muudatused mida sa teinud oled pole päris minu maitse järgi.
Ammusest ajast meenub Active Edge'i lugu Nägel. Too oli oma bassiga suht-koht huvitav, aeg-ajalt sai tolle kõlariga päris korralikult aknaid lammutada ja riiulitelt asju alla väristada icon_smile.gif
raxz kirjutas:
Anna andeks, aga ei ole võimalik. Ja see Sinu viidatud kõlar - elu sees ei usu, et nii madalale laskub
Võimalik, ju siis too 32Hz oli ikka kõlari piir. Ühe heligeneraatoriga ma seda testisin, 32Hz töötas, 31Hz puhul oli membraan paigal.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 15.11.2006 23:54:06 vasta tsitaadiga

Kui mingi generaaatoriga teha, siis saan 1Hz peal ka membraani võnkuma. Aga asi on selles, et Sa ei kuule, ega tunne seda mingitmoodi. Seda saab vaid visuaalselt kindlaks teha. Ja võimendile on see väga suureks koormuseks, kui lasta 1Hz siinust. Volüümi ei saa palju keerata, lööb kõlarikaitse sisse kohe. See 60kHz, mida too võimendi suudab tekitada... kus sellist heli kuulda saab? Inimkõrv kuuleb kuni 20kHz. Selliseid andmeid ei ole eriti mõtet vaadata. icon_smile.gif
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 16.11.2006 00:00:52 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
teemaalgtaja, "remondi" seda lugu, täitsa huvitab tulemus icon_smile.gif

et kuidas siis jääb? äkki prooviks vahelduseks midagi muud?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Lisa lauludesse tümakat & HV-lased, hakkame kaklema. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.