Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Videokaart jamab. pikk vaidlus staatilise teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.03.2003 22:41:35 Videokaart jamab. pikk vaidlus staatilise teemal vasta tsitaadiga

..

viimati muutis ZAndlamb 08.07.2024 05:40:27, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Surnu
HV kasutaja

sõnum 13.03.2003 23:01:49 Re: Videokaart jamab... vasta tsitaadiga

ZAndlamb kirjutas:
No nii täna puhastasin enda arvutikasti tolmust, kuna videokaardil (Inno 3D Geforce 4 MX 400 64 MB DDR) on cooler allpool ja mul on seal veel modem ja võrgukaart siis ei pääse häst ligi... kruvisin välja ja puhastasin tolmuimeja ja pintsliga ära. Panin tagasi ja arvutile juhtmed taha, tööle ja teema panges ekraanil oleva teksti iga u~3 rida jookseb vertikaalselt alla ja muunduvad haigeteks tähtedeks. Ja noh kõikjale win-i või ükskõik kuhu võin minna ja need jooksevad edasi. Arvasin, et äkki panin valesti sisse ja proovisin mingi neli korda uuesti panna aga paistab et on õieti. Ja kui sisse panen on imelik krõbin seal kus on videokaardi ja emaplaadi vaheline ühendus.Emaplaadi viga vist ei ole kuna vana videokaart töötab ilusasti(praegu ka sees).
Kas on õhtal ja viin homme parandusse või on midagi muud viga... andke teada.

Andsid staatilist videole, hea et mujale ei andud.
Ise ei soovitaks nii suurte asjadega üldse kallale minna. Võtta parem suruõhk ja lase arvuti sellega puhtaks, tulemus 2 korda parem ja 10 korda ohutum.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

sõnum 13.03.2003 23:51:51 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis ZAndlamb 08.07.2024 05:40:34, muudetud 2 korda
tagasi üles
Romb
Bännitud
Romb

sõnum 14.03.2003 00:10:29 vasta tsitaadiga

Vaata üle ega jahutusega midagi ei juhtunud - see nagu kõige loogilisem. See staatilise jutt on jama,sest tänapäevastest monitoridest pole eriti kerge laengut külge saada ja enne kui sa kaartideni jõudsid, puutusid kindlasti kusagil korpust ja sellest 100% piisab.
Aga suruõhuga võib küll õues tegutseda, aga oma kodus eelistan mina küll tolmu masinasse, mitte oma kopsudesse imeda. Kui puhastad, siis pane kõrvale imema ja pehme pintsliga rahulikult pühi tolmu sinnapoole.
tagasi üles
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

sõnum 14.03.2003 00:22:23 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis ZAndlamb 08.07.2024 06:43:24, muudetud 1 kord
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 14.03.2003 01:27:09 vasta tsitaadiga

Noojaah, pintsliga kaardi kallale ronida ei ole just ha mõte, kui see mingi sünteetiliste kiududega pintsel oli siis võs asja peeti keerata tõepoolest. Kõige õigem ikka suruõhuga puhastada. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 7
tagasi üles
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

sõnum 14.03.2003 07:58:34 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis ZAndlamb 08.07.2024 06:43:29, muudetud 1 kord
tagasi üles
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

sõnum 14.03.2003 14:12:25 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis ZAndlamb 08.07.2024 06:43:35, muudetud 1 kord
tagasi üles
kalapala
HV kasutaja

sõnum 14.03.2003 17:17:10 vasta tsitaadiga

Kui sai staatilist, siis ei ole midagi enam teha! icon_sad.gif
tagasi üles
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

sõnum 14.03.2003 20:20:06 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis ZAndlamb 08.07.2024 06:54:45, muudetud 1 kord
tagasi üles
Romb
Bännitud
Romb

sõnum 14.03.2003 20:45:09 vasta tsitaadiga

ZAndlamb kirjutas:
Futzk

No mis sa nüüd kohe äärmustesse! Lase driverid maha, käivita defaultiga ja siis uuesti restart ja uuesti driverid peale. Mul sama jama mitu korda olnud ja alati töötab edasi.
Veelkord: SEE STAATILISE JUTT ON JAMA! SELLE LOOGIKA JÄRGI PEAKS MUL TÖÖ JUURES IGA KOLMAS TELEKAS ÕHTALE LENDAMA! Keegi on kunagi mingit juttu kuulnud ja nüüd kordab kõik see mees truult järgi.
Kui ei usu, siis 200 ja ostan su staatilist saanud kaardi ära.
tagasi üles
traks
HV Guru

sõnum 15.03.2003 01:32:59 vasta tsitaadiga

äkki on siiski prahti agp pesas, vaata igaks juhuks üle icon_eek.gif
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 15.03.2003 01:37:14 vasta tsitaadiga

Romb kirjutas:
ZAndlamb kirjutas:
Futzk

No mis sa nüüd kohe äärmustesse! Lase driverid maha, käivita defaultiga ja siis uuesti restart ja uuesti driverid peale. Mul sama jama mitu korda olnud ja alati töötab edasi.
Veelkord: SEE STAATILISE JUTT ON JAMA! SELLE LOOGIKA JÄRGI PEAKS MUL TÖÖ JUURES IGA KOLMAS TELEKAS ÕHTALE LENDAMA! Keegi on kunagi mingit juttu kuulnud ja nüüd kordab kõik see mees truult järgi.
Kui ei usu, siis 200 ja ostan su staatilist saanud kaardi ära.

Einoh, kui sa kunagi oleksid midagi kuulnud sellisest asjast nagu elektroonika ja ehk seda isegi natike õppinud, siis teaksid, et staatilise voolu kahjustusi ei ravi sul üksiki driveri vahetamine. Staatiline keerab lihtsalt mõne loogikalülituse kiibistikus peeti ja asi klaar icon_confused.gif Töö juures sul siis tähendab, et telekad peavad statilisele hästi vastu, üldiselt ega teleka mikroskeemid on ikka robustsemad ka ehitatud kui arvuti omad, lülituste suurused mikrokiipides on arvatavasti suuremad ja kannatavad ka suuremat laksu icon_biggrin.gif
tagasi üles
Romb
Bännitud
Romb

sõnum 15.03.2003 09:49:15 vasta tsitaadiga

Ei noh! Kõva sõna igatahes! Õnnitlen!
Mina olen oma hariduse just elektroonika alal saanud. Koolid lõpetatud ja diplomid kaitstud. Tõsi küll, mul see haridus veneaegne ja tänapäeva vingetele kuttidele pole see ju haridus. Ja 25 aastat tööstaazi sellel alal ei ole muidugi üldse midagi.
Nüüd aga loeks seda huumorit, mis sa siia kirja panid. Iga elektroonikat natukenegi tundev inimene saab naerukrambid!
1. Mina väidan, et see plokk ei ole saanud pöördumatut staatilist lahendust! TA TÖÖTAB! Katsu oma väike peakene ka tööle panna. Mingitel ridadel on lihtsalt kiri moonutatud!!! Selline asi saab tekkida AINULT tarkvaraliselt!!!
2. Staatiline lahendus tekib IGA erinevalt laetud objekti vahel, kui need ühendada. AGA! Need laengud on nii väikesed tavaliselt, etei teki isegi ligilähedaselt nii suurt voolu, et nt transsi avada. LIHTSALT AVADA!! Potentsiaalide erinevus peab olema tuhandetes voltides, et tekiks sädelahendus, mis võib plokki kahjustada. AGA EI PEA! KOGU KAHJUSTUS SUUREMATE PINGETE KORRAL ON TAVALISELT MÄLUS MÕNE BITI ÜMBERKIRJUTAMINE. Nt videokaardi BIOSIS või mujal mäludes. Isegi kergemate äikesekahjustuste korral piisab mälu(de) ümberkirjutamisest.
3.Mis asi on loogikalülituse kiibistik? Kas võileiva diferentsiaalülekanne on sama asi?
4. Ma ei hakka sulle pettumust valmistama ja telekate tänapaevast tehnoloogiat kirjeldama, ütlen ainult, et uutel pillidel on sees sisuliselt sama arvuti ja remonditakse neid selliste arvutitega, mida sina näinud oled.
5." üldiselt ega teleka mikroskeemid on ikka robustsemad ka ehitatud kui arvuti omad, lülituste suurused mikrokiipides on arvatavasti suuremad ja kannatavad ka suuremat laksu "
Tule taevas appi! Mille poolest nad ROBUSTSEMAD on? Kuidas saab üks ränikristall olla teisest robustsem?
Mis puutub"laksu kannatamisse", siis 30 aastat tagasi toodetud väljatransid olid sellised, et ilma ennast ja kõike muud maandamata ei saanud neid isegi mitte joota, katsumisest rääkimata. Nüüd on aeg 30 aastat edasi läinud ja iga, ka KÕIGE ELEGANTSEMA väljaka tüüris on kaitsediood. Tavatransid aga on alati nendest puudustest vabad olnud.
6. Iga asi VÕIB tuksi minna. Iga asja VÕIB tuksi keerata, aga see ei sünni tavaliselt tolmupühkimisest. Söön oma hiiremati ära, kui suudad mulle vastupidist tõestada!

PS! Vabandan, kui natuke emotsionaalseks läksin, aga elektroonika on täppisteadus ja ma pean temast liialt lugu, et diletantide rünnakuid taluda. Mina ei kipu nt. programmerimise alal kedagi õpetama. Õppisin seda ülikoolis ainult aasta ja ei tea sellest ausalt sittagi.
tagasi üles
hotsepp
Kreisi kasutaja
hotsepp

sõnum 15.03.2003 10:58:04 vasta tsitaadiga

Nii et poisid. Kui äike laksu mäludele annab siis meie talle vastu laksu anname icon_lol.gif ! Aga jutt on asjalik ja siit tasub niimõndagi kõrvataha panna! TNX
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 14
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 15.03.2003 14:01:55 vasta tsitaadiga

Nojahh, tüüpiline kutt kelle egot on haavatud...kirjutab a4 lehe juttu kus mina olen iseloomustatud kui AHV puu otsas kes ei jaga kohe üldse midagi icon_biggrin.gif , sorri, ma olen ka elektroonikat õppind.... täpsemalt digitaalelektroonika, ok, mul ei ole küll 20 aastat praktikat seal taga, aga ühte tean ma küll..... kui sa ikka staatilisega ühe jupi maha põletad siis ta enam EI tööta. Ja kui sul nad töötavad, siis järelikult sa ikka neid läbi kärsatada ei suutnud.
Sa väidad oma kirjas, et staatilisega pole võimalik asja läbi lasta kuna pinge liiga väike... no tule koju mees....sa tead ka palju garantiisse tuuakse juppe mis justnimelt staatilisest läbi on läinud...suuremal osal pole neist üldse mingit "tarkvaralist" tööskeemi, lihtsalt persetäis transistorlülitusi mis läbi on läinud. kui sa nii tark oled, siis astu esimesse arvutihooldusesse sisse ja otsi tehnik üles... räägi talle ka kuidas sina leiad, et staatiline pole üldsegi kuri asja ja suudab äärmisel juhul vaid mõne biti romis üle lasta... ma kujutan, ette et nad oleksid vägagima huvitatud sest siis sasaksid nad 10 ja 10 tuhandeid kokku hoida mingite nagade poolt läbilastud juppide pealt. Teisalt kui sa ära käid, siis äkki räägid mulle ka mis sulle selle jutu peale öeldi seal.
>>Tule taevas appi! Mille poolest nad ROBUSTSEMAD on? Kuidas saab üks ränikristall olla teisest robustsem?<<
see oli eriliselt huvitav lause, ..... ma tõesti usun, et 1 lülituse suurus ja seega ka veakindlus on teleka skeemi ränikristallis suurem kui näiteks protsessori omas, prosesid ehitatakse juba 0,13 tehnoloogjal.....sellise suurusega element on ikka juba tõsiselt väike ja seega ka palju tundlikum igasugustele staatilistele vooludele
Aga tegelt mul suht pohhui kes, mida ja kus läbi lasi, lihtsalt mina isiklikult sünteetilises kampsunis arvuteid ei remondiks.
tagasi üles
Romb
Bännitud
Romb

sõnum 15.03.2003 19:29:33 vasta tsitaadiga

No jätkame siis dialoogi.
1. Palun võta pintsel kätte ja kuku sellega plokki pintseldama kuni saavutad sellise staatilise laengu, et midagi läbi kärssab. Lahendus peab toimuma pintsli ja plaadi vahel.Ja pintseldama pead nii, et vastu massiradu laengut ära ei maanda. Antud loos on just sellise asjaga tegemist.
2.Peale digitaalelektroonika oleksid võinud ka lugemist õppida. Ma pole kusagil väitnud, et staatikaga ei saa midagi õhtale lasta. Selleks on lihtsalt vaja väga suurt laengut või asjaolude õnnetut kokkusattumist. Ma võin kõrgepingega keevitada massiraja vahel nii et auk sees ja kõik töötab ilusti ja samas võib mitte millestki plokikene ka ise tuksi minna. See on praktika.
3. Ah et sulle on siis arvutihoolduse GURUD ( sa ju ise ka profiili määratluse järgi GURU) öelnud, et "persetäis transistorlülitusi" läheb läbi peamiselt staatilisest laengust. Ilmselt võid oma GURU tiitlile lisada ka Nobeli preemia laureaadi oma. Nimelt saab selle probleemi nüüd lõpuks ometi lahendatud ja terve teadlaste armee pensionile saata. Piisab kui katta kõik skeemid 2 lakikihiga, alumine isoleeriv ja ülemine juhtiv, maandada see ja kui just keevitama selle plaadi peal ei hakka, siis töötab plaat igavesti.
4. Ei hakka sulle pikalt seletama pooljuhtide tehnoloogiat, sa niikui nii ei mõista, aga 0,13 mkm tenoloogia on ainult arvutitööstuses uus asi. Juba 15 aastat tagasi tegid isegi vene tehased ülikõrgsagedustransse õhemast materjalist. Ja oh imet staatilise suhtes käitusid nad nagu tavalised transid! Praegu võid igast kõige sitemast SATi peast leida transse, mis töötavad sagedusel 11GHz, see tähendab, et nende piirsagedus peab olema vähemalt 15GHz!!! Seega populaarselt öeldes - umbes 5 korda INTELIGENTSEMAD nendest. mida kasutatakse arvuti prosedes.
5.Mina ka sünteetilises kampsunis ei remondi, sest mulle sünteetika ei meeldi, aga kui sa ennast enne kallale minekut korpusesse tühjaks laed, siis võid seda kasvõi ainult sukkpükstes teha.
6. Kui soovid veel vaielda, siis teeme seda edasi juba erialakeeles ja valemite abil. Näiteks arvuta välja pintsli mahtuvus ja vajalik pinge, et pooljuhtsiiret pöördumatult kahjustada ja selle pinge saamiseks vajalik töö hulk. Mina võin sulle aga selle peale üles otsida mõne tootja veastatiska, kus on esikohal omavahelisete ühenduste ja materjalide puhtusega seotud probleemid. Mis sa arvad, et naljapärast käiakse parimaid materjale orbitaaljaamades valmistamas.
tagasi üles
@cer
HV kasutaja

sõnum 15.03.2003 22:17:52 vasta tsitaadiga

Kaldun ka arvama, et staatiline elekter ei teinud siin midagi. Pigem oli juba mingisugne praht AGP pesas, nagu ka traks arvas.
hotsepp
Kreisi kasutaja
hotsepp

sõnum 15.03.2003 22:37:31 vasta tsitaadiga

Aga valemitest oleks huvitatud küll, t6siselt!!! icon_eek.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 14
tagasi üles
Nemesis
HV kasutaja

sõnum 15.03.2003 22:46:41 vasta tsitaadiga

Sama siin. Väga huvitav vaidlus on. Võiksite seda jätkata. saaksin mina jobu ka targemaks.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
tomacce
HV kasutaja
tomacce

sõnum 15.03.2003 22:59:06 vasta tsitaadiga

Viljandi kaabumees on ajudega mees icon_smile.gif
Hea vaidlus on jah! Teine mees võiks nüüd kuskilt midagi tarka lugeda ja siis saaks ma ka midagi tarka lugeda sest vaidlusest sünnib tõde ja puha... icon_smile.gif

Kõva sõna igaljuhul!!!

raido357
HV veteran

sõnum 15.03.2003 23:09:38 Re: Videokaart jamab... vasta tsitaadiga

ZAndlamb kirjutas:
No nii täna puhastasin enda arvutikasti tolmust, kuna videokaardil (Inno 3D Geforce 4 MX 400 64 MB DDR) on cooler allpool ja mul on seal veel modem ja võrgukaart siis ei pääse häst ligi... kruvisin välja ja puhastasin tolmuimeja ja pintsliga ära. Panin tagasi ja arvutile juhtmed taha, tööle ja teema panges ekraanil oleva teksti iga u~3 rida jookseb vertikaalselt alla ja muunduvad haigeteks tähtedeks. Ja noh kõikjale win-i või ükskõik kuhu võin minna ja need jooksevad edasi. Arvasin, et äkki panin valesti sisse ja proovisin mingi neli korda uuesti panna aga paistab et on õieti. Ja kui sisse panen on imelik krõbin seal kus on videokaardi ja emaplaadi vaheline ühendus.Emaplaadi viga vist ei ole kuna vana videokaart töötab ilusasti(praegu ka sees).
Kas on õhtal ja viin homme parandusse või on midagi muud viga... andke teada.

kui tolmuimejaga imesid, siis on kindel staatiline, puhudes ei tea, kas tekib staatiline .
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
ZAndlamb
Kreisi kasutaja

sõnum 16.03.2003 00:12:47 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis ZAndlamb 08.07.2024 06:55:16, muudetud 1 kord
tagasi üles
Romb
Bännitud
Romb

sõnum 16.03.2003 09:55:05 vasta tsitaadiga

Minu pakkumine jõus : 200EEK ja võtan ära.
tagasi üles
plugger
Kreisi kasutaja

sõnum 16.03.2003 13:59:41 vasta tsitaadiga

tomacce kirjutas:
Viljandi kaabumees on ajudega mees icon_smile.gif
Hea vaidlus on jah! Teine mees võiks nüüd kuskilt midagi tarka lugeda ja siis saaks ma ka midagi tarka lugeda sest vaidlusest sünnib tõde ja puha... icon_smile.gif

Kõva sõna igaljuhul!!!

Tead ma ei väidagi, et ta tark mees ei ole.... respect sellise kogemuse vastu. Siiski, ei ühti minu ja tema arvamused selle koha pealt mida ja kui palju staatiline laeng arvutis korda suudab viia. Mis õppimisse puutub, siis nagu ma juba ütlesin, igasugustest hardcore elektroonikast ma suurt ei jaga ... kuna õppisin digitaalelektroonikat
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Videokaart jamab. pikk vaidlus staatilise teemal mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.