Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Desknote märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
TomPom
HV kasutaja

sõnum 13.08.2006 09:15:34 vasta tsitaadiga

link :: http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=252715&highlight=

Osa mälu võtab sul ära videokaart,hea,et siit foorumist ennem tarkust ammutasin ,kui oleks lärmama läinud icon_wink.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
R0mm
HV kasutaja
R0mm

sõnum 13.08.2006 10:59:17 vasta tsitaadiga

Tiiger15, Sa vaata äkki sul ikkagi pole int video. Üldjuhul on ikka nendel desknotedel mingi graafikakiirendi, millel on oma mälu, kuid on ka int video. Mine lihtsalt biosi ja pane sealt jagatud mälu võimalikult väikseks. Minu desknote läpakal näiteks on nii, et on mingi Intel extreme graphics 64MB mäluga, kuid biosis annab määrata ka shared memory. kuna aga ma reaalselt seda shared memi ei kasuta, siis ta mul minimaalseks pandud (4mb) päris nulli ei anna panna kahjuks.
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
themm
HV kasutaja
themm

sõnum 14.08.2006 21:30:37 vasta tsitaadiga

üldjuhul on osadel noutidel ka int. mälu...kuid kui sul on kuni 128mb int videomälu siis peaks sul mälu olema ca 380mb...
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 24
tagasi üles
Tiiger15
HV veteran
Tiiger15

sõnum 19.08.2006 09:16:20 vasta tsitaadiga

Mul on Nii, et 512 - 128 = 384. Kui arvuti käima hakkab ennast jooksutama siis näitab et tal 384 mb mälu. Mis see shared memory siis lõppudelõpuks on? Video graafikakiirendi jaoks? Midagi veel? icon_rolleyes.gif

EDIT: Vaatan oma biosi. Ma pole sellist iial näinud aga igatahes on seal selline valik: UMA Frame Buffer Size [128MB]

Valikuteks on 16, 32, 64, 128

R0mm
HV kasutaja
R0mm

sõnum 19.08.2006 09:21:41 vasta tsitaadiga

This BIOS feature controls the amount of system memory that is allocated to the integrated graphics processor when the system boots up. However, its effect depends on whether your motherboard supports the older Unified Memory Architecture (UMA) or the new Dynamic Video Memory Technology (DVMT).

If you have a motherboard that supports UMA, the memory size you select determines the maximum amount of system memory that is allocated to the graphics processor. Once allocated, it can only be used as graphics memory. It is no longer accessible to the operating system or applications.

Therefore, it is recommended that you select the absolute minimum amount of system memory that the graphics processor requires for your monitor. You can calculate it by multiplying the resolution and colour depth that you are using. Of course, if you intend to play 3D games, you will need to allocate more memory.

ühesõnaga sellega määradki graafikachipi kasutatava mälu hulga. Kui sa eriti ei mängi, siis pane see jagatud mälu mingi 32mb või isegi vähem ja sellest täitsa piisab.
tagasi üles
Tiiger15
HV veteran
Tiiger15

sõnum 19.08.2006 16:37:25 vasta tsitaadiga

Aga küsiks veel seda, et kui panen selle väiksemaks siis muude programmide jaoks kasutatakse rohkem mälu? Näiteks kui panen UMA mingi 32 peale kas siis photoshop läheb kiiremini käima vms. Nuh saate aru mis ma mõtlen?! icon_question.gif
R0mm
HV kasutaja
R0mm

sõnum 19.08.2006 22:18:40 vasta tsitaadiga

põhimõttelselt küll jah.
proovi igasuguseid variante. seda mäluhulka saab igakell muuta.
tagasi üles
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.08.2006 19:52:40 vasta tsitaadiga

kunagi sai proovitud ja oli valik 8 kuni 128mb ja tegin igasugu teste jne ja selle vahe tuli mingi 5% maksimaalselt...
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 102
tagasi üles
psihh
HV vaatleja

sõnum 22.08.2006 09:27:05 vasta tsitaadiga

Niisiis. Minu desknote B550 on õhtal. Emaplaat oma aja ära elanud. Aega läks sellega kõigest kaks aastat ja üks kuu. Vahetus maksab 4800 krooni. Arvuti ise maksis kaks aastat tagasi 15 500 eeksu. "Oleks" kohe kallima ost ei nutaks siin praegu eksole. Oleks on tore poiss.

Tegelikult ei ole see päris õhtal. Kisun arvuti lahti ja võtan emaplaadil kivi välja, panen tagasi, ja töötab jälle. Olen rahul, et mulle inside inffi selle kohta anti. Samas olen ka õnnelik, et mul on arvuti millel tüüpvead puuduvad - ei ole niisama jooksmist hooldusesse. Kui läheb siis kapitaalselt. Ja veel- küsisin Tallinna poe juhataja käest, et mis nende arvates Desknote arvuti elueaks on planeeritud? Õlakehituse saatel sain vastuseks, et kaks-kolm aastat peakski olema eluiga.

Niisiis, kel tahtime odav arvuti osta siis mõelge natsa ka kui odava ajsa ja kui pikaks ajaks te selle ostate.
Jube nukker lugu igatahes. Ma lootsin sellega mingi 5 aastaksest ikka läbi ajada. Et kui juba kord ostetud siis pikemaks ajaks...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
soulshaker
HV Guru
soulshaker

sõnum 22.08.2006 10:20:50 vasta tsitaadiga

psihh, kui emme õhtal, siis kas see mitte garantii alla ei peaks minema. Desknote pakub ju 3-aastakest seda!
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 219
tagasi üles
psihh
HV vaatleja

sõnum 22.08.2006 13:10:44 vasta tsitaadiga

No selle ajal kui mina selle ostsin oli garantii kõigest kaks aastat.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
themm
HV kasutaja
themm

sõnum 23.08.2006 18:55:59 vasta tsitaadiga

ega tegelikult ei peagi ükski arvuti eriti ilma hoolduseta 2-3 aastat vastu, kui ainult vanemad või mõned äriklassi läptopid. endal 98 aastast pärit hp omnibook 2100, päris hästi on vastu pidanud ainult varsti vist ketas hakkab ära surema
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 24
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 23.08.2006 20:39:59 vasta tsitaadiga

no peavad ikka küll...mida sa neil ikka hooldad, õlitad emaplaati?
tolmu võid kodus ka välja puhuda, kui väga hull seis...(mida küll väga vähestel juhtub)
kettad surevad ka tutitkatel masinatel ja sugugi mitte vanadusse...(kuigi 98 aasta läpparite kettad on ikka sigaaeglased küll...pane uus 800 eegune 40gb sisse ja teine elu oleks kohe nagu laptopil;)

Puuriit
Kreisi kasutaja
Puuriit

sõnum 26.08.2006 19:17:52 vasta tsitaadiga

Sai ostetud eelmainitud desknote b549. Olen küll äärmiselt skeptiline kodumaise toodangu suhtes, aga pea kuu aja kasutamise juures on peamiselt positiivsust kogetud. Masin on tehniliselt tasemel, kuigi graafika jõudlus pole just see mida ootasin. Aku kestab, kuid kohe mitte mingi valemiga 7h! Pigem paneb normaalse kasutamise juures 3,5-4 tundi mis iseenesest pole kehv tulemus. Välimus on üldjoontes kena ja suurus on paras (kerge ka). Peaks olema see mitac-i toodang tegelikult, beestingus müüdi isegi selle barebone 9kiloga. Aga jah, kui sealt desknotest ostate siis vaadake sinna kallimate mudelite poole, muidugi see kui vastupidav masin satub on siiski mõnes mõttes individuaalne. Praegusel hetkel julgen enda konfiga desknotet soovitada (T2400, 1gb ddr2, x1600, 60gb) icon_rolleyes.gif

PS: naljakas juhtumine oli see, et on märgitud 256 mb mäluga x1600 icon_rolleyes.gif Millegi pärast tuvastavad kõik programmid (k.a. win, everest) minu masinas 512mb mäluga x1600 icon_wink.gif Ei oska nagu sellele seletust anda. Kas tehases on siis veits pange pandud? Minu meelest nagu mitaci koduleht ei anna sellist varianti sellest mudelist.
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 88
tagasi üles
monitoorik
HV vaatleja

sõnum 28.08.2006 14:56:34 vasta tsitaadiga

Olen Desknote kodulehe peale vihane. Sugulane ostis masina, küsis mult et kas normaalne, lasin silmadega parameetrid üle ja vaatasin, et xp ka sees, väga hea. Soovitasin osta. Kui arvuti käes, tuli hädakõne, et ei lähe käima. Uurisin asja, et op süsteemi polegi. Ärritusin, vaatasin kohe desknote saidile ja võttis vanduma. Seal on kirjas, et sobivus: Windows XP.
Olen ise süüdi.
Oleks ma ise ostnud, oleks muidugi küsinud mitu korda op süsteemi kohta. Klienditeenindus on ikka nõrk seal icon_sad.gif
Aga Desknote ma ei osta ega soovita oma arvutivõhikutest tuttavatele!
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
xfile
HV vaatleja
xfile

sõnum 28.08.2006 15:00:04 vasta tsitaadiga

eh paistab, et desknote rüperaalidel nüüd jälle 2a garantiid...
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Ülempealik
HV vaatleja

sõnum 19.09.2006 11:00:19 vasta tsitaadiga

Ostsin omale pea 2 aastat tagasi Desknote B556. Müüs mulle selle sealt keegi Janno. Prillidega ja pisut flegma olemisega tüüp. Samas seletas kõike ja oli väga osavõtlik. Jäin isegi uskuma, et ostan õige asja (eelnevalt olin kuulnud-lugenud palju hoiatusi selle firma toodete kohta).
Arvuti sain kätte 2 nädalaga ja õigeaegselt. Kätte andis selle mulle see pisike siilipeaga Urmas, kes ei tohiks vist üldse klientidega suhelda.
Tema arvates vist klienditeenindus ongi vaid arve esitamine. isegi tere ei öelnud mulle vastu.
Arvutit tutvudes hiljem avastasin hämmastusega, et nad olid vaikimisi installeerinud OpenOffice. Arusaamatu mulle, kuna võtsin XP+Office 2003 niikuinii ju.
Aga kõige ülejäänuga olen rahul. Olen selle firma tooteid soovitanud mitmele oma tuttavale ning seni ei ole kellelgi olnud mingeid probleeme. Isegi mitte garantiilisi. kui peaksin hakkama uut läpparit valima, siis minu jaoks oleks Desknote´il üsna kõva eelis. Tööl kasutan Delli ja ei ütleks küll, et nüüd oleks Desknotest parem või et Desknote oleks halvem. Sõbra Fujitsu-Siemensit olen ka kasutanud. Ja endale sellist ei taha. Kole näeb välja. Minu B556 on ikka väga soliidne selle kõrval.
tagasi üles
UB
HV Guru
UB

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.09.2006 08:15:56 vasta tsitaadiga

Nüüd on minu raal B556 juba aasta otsa vatti näinud ning ei ole tal häda midagi, arvestades seda et ta lappab tööd teha praktiliselt ööpäevaringselt. Ja vähetähtis ei ole muidugi ka eesti klaviatuur!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
maxj
HV vaatleja

sõnum 27.09.2006 15:55:42 vasta tsitaadiga

Heheh, on jah garantiiaega lühendatud. Võin vist end õnnelikuks lugeda, sest minu arvuti 10.08.06 väljastatud müügiarvel on selgelt kirjas 36 kuud. Huvitav, millest selline samm?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Sebastian
Kreisi kasutaja

sõnum 28.09.2006 10:32:52 vasta tsitaadiga

Ise omasin B532 arvutit. läks ka mingi aja pärast garantiisse, kuna lihtsalt ei võtnud enam pilti ette. lubati korda teha 3-5 tp jooksul. ok, sellest sai ca 2 nädalat, kuid ka see ei ole tegelikult pikk aeg. mille üle natuke kurdaks, et tagasi saades ei antud informatsiooni selle kohta, mis oli viga masinal. see küll ei ole väga tähtis, kuid enda harimiseks oleks hea teada arvuti nõrki kohti.

Mida veel? Eestikeelne klaviatuur on küll hea asi, kuid arvestdes et olen vähemalt 6-7 a klaviatuuride taga istunud, siis ei oma enam tähtsust mis märgid seal peal on v.a need asjad mis käivad FN alt. kõik muu onjuba pimesi.
Hetkel istun Šveitsi klaviatuuri taga, enne olin saksa oma ja veel enne seda eesti. ei ole vahet eriti.

Muidugi, Desknote sülearvutitel olen ma kokku puutunud suht kehva kasutajatoega(draiverid jms), ning ka kaasasolevaid haldusprogramme ei ole eriti.

Ahjaa.. kui ma ostsin selle deskonote mudeli siis oli ka kirjas 36 kuud garantiid kodulehel. aga ostmise ajal, ning hiljem vaadates kodukalt, oli ca 1päev tagasi muudetud ära selle arvuti garantiiks 24 kuud. ja siis nädalake hiljem jälle 36 icon_eek.gif
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 136
tagasi üles
marco
Kreisi kasutaja
marco

sõnum 19.10.2006 13:38:53 vasta tsitaadiga

esmamulje Desknotest oli vägagi positiivne. kohe sisenedes tuli klienditeenindaja abi andma ja tundus et on ka asjast teadlik. ostma minnes sattusin teise teenindaja juurde kes oli äärmiselt vaikne ja mitte midagi ütlev. no see selleks. kuu on mul see masin olnud ja neli korda olen näinud sinist ekraani. paar korda on teinud restarti ja korra kuulsin imelikku kõrinat kõvakettas. ekraan on ka paaril korral mustaks jäänud kui kaan uuesti avada. plaan on garantiisse minna aga hetkel on seis liiga kiire ja loengus on masinat vaja.
minu puhul kehtis täielikult murphy seadus. kaks päeva peale ostu tuli müügile täpselt sama masin sadakond mHz parema prosega. kusjuures ostu ajal küsisin kas paremat prose sellele komplektile pole. see vaiksem klienditeenindaja ütles et Intelil on tarneprobleemid ja seda kindlat proset on Eestis üldse äärmiselt vähe. jutt käib siis 1,83 kahetuumalisest. ja nüüdseks on termomeetrid ka otsad andnud. nad nimelt näitavad prose kraadideks vastavalt 8 ja 13. eks paistab mis peale garantiid saama hakkab.

vanamees
HV kasutaja

sõnum 22.10.2006 22:03:29 vasta tsitaadiga

Ehitavad mul seda arvutit sääl varsti juba kuu aega, kuigi lubasid algul paari päeva jooksul kätte, kui ma neile väikese ettemaksu kohe ära teen.
Kusjuures on neil kõik arvutid Intel® 945GM chipseti pääle ehitatud, isegi need millel graafikakaart eraldi on. Küsisin, mis videokaart on Desknote B920 Pro sees, vastuseks oli 7900GT thumbs_up.gif icon_razz.gif .
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
marco
Kreisi kasutaja
marco

sõnum 27.10.2006 13:50:29 vasta tsitaadiga

probleem mis mul masinaga oli on kirjas kaks postitust tagasi. viisin siis lõpuks garantiisse. järgmine päev helistati ja küsiti kas andmed kettal on olulised. kuna olin ennetavalt kõik vajaliku teise masinasse kopeerinud siis lasin nel teha mis iganes vajalik probleemi lahendamiseks. tunnike tagasi sain masina kätte. kohapeal seletati mulle:
tsitaat:
probleem saisnes arvatavasti selles et bios seadistas mälude sagedused valesti. vahetasime mälud ära ja lasime masinale windows xp kuhu oma korda 3dmark'i ja sandra et masinat testida. probleem peaks olema lahendatud.

pu**i...just praegu tuli windowsi installi ajal ette sinine ekraan icon_mad.gif ...mul lihtsalt ei ole sõnu...
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vanamees
HV kasutaja

sõnum 01.11.2006 18:17:02 vasta tsitaadiga

Üldiselt mõttetu koht, arvuti muutub ammu juba vanarauaks, kui sealt midagi kätte saab.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
marco
Kreisi kasutaja
marco

sõnum 01.11.2006 19:58:49 vasta tsitaadiga

kahe kuuga on hinnad langenud u. 2k icon_confused.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Desknote mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.