Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Fiocchi
HV kasutaja

|
12.08.2006 14:43:18
|
|
|
alliance kirjutas: |
ma lisaks siia juurde et maakeral on kombeks aegajalt resette teha.... |
Täselt. Nii on juba mitu jääaega olnud ja keegi ei tea mis neid põhjustas. Arvestades seda, et need on enam-vähem ühtlaste vahedega olnud, siis peaks järgmise aeg kohe-kohe käes olema. Isegi vist pisut hiljaks jäänud see.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
12.08.2006 15:21:21
|
|
|
ma küll ei mäleta kui suur on maakoore paksus aga magma ega nikker-raud-südamiku sees kohe kindlasti naftat pole. Loll jutt 99,81 protsendist avastamata maast suhu tagasi.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
12.08.2006 16:15:12
|
|
|
connect kirjutas: |
pooldan seda arvamust. Niikaua , kui mina elan ei kao nafta kuhugi. |
see väike probleem on mõne seenega vägagi kergelt lahendatav
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahvilõust
Aeg Maha 2n

|
12.08.2006 19:52:04
|
|
|
marti252 kirjutas: |
Rääkides nüüd sellet andmete kogumisest ja salvestamisest, siis mina vaikselt juba teen seda. Näiteks tõmban pdf raamatuid ja kogumikke teadusest. Osad kogumikud ulatuvad 4-5 gigani. Kindlasti küsite, et milleks? Täpset vastust ma ei oska anda, aga mul on sisetunne, et kunagi võib vaja minna! |
Mis sa teed nendega kui sul voolu pole?
_________________ Gdesainer
M: MSI RTX 3070 Gaming Trio |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
12.08.2006 20:03:10
|
|
|
voolu saab ise ka toota.. ainuke probleem jääb võibolla akude taha.
teadupärast on suht limiteeritud eluiga..
Heades tingimustes võivad päridss kaua vastu pidada, kuid kokkuvõtteks nad ikka kuluvad..
alternatiiv oleks akud, mis töötavad kondensaatori põhimõttel.. neid hetkel arendatakse välja ja põhinevad nano tehnoloogial.
kuskilt lugesin veel,et pidid lähema 10 aasta jooksul isegi laiale massile müüki tulema.
Akusi siis vaja selleks, et näiteks tuulegeneraatoril põua perioode tasandada vms..
EDIT:
tglt jääb üks isegi suurem probleem..
isegi kui oled meistrimees ja suudad endale õigeagselt elektritootmiseks vajalike seadmeid ehitada, siis on kindlasti palju nägusi kel on rohkem jõudu kui mõistust
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
12.08.2006 20:18:08
|
|
|
tsitaat: |
isegi kui oled meistrimees ja suudad endale õigeagselt elektritootmiseks vajalike seadmeid ehitada, siis on kindlasti palju nägusi kel on rohkem jõudu kui mõistust |
viitasid sellele ,et võetaxe sul need käest ära ja saad tappa ka veel
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
12.08.2006 20:24:56
|
|
|
tuleb hakata omale vaikselt maasse suurt auku kaevama ja sinna betoonist punkrit ehitama. mõned relvad tuleb ka ligi hoida.
aga teoreetiliselt ei tohiks alguses vähemalt dungli seadused rakenduda, vb mõne(kümne) aasta pärast alles
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
12.08.2006 20:27:02
|
|
|
isegi kui oled meistrimees ja suudad endale õigeagselt elektritootmiseks vajalike seadmeid ehitada, siis on kindlasti palju nägusi kel on rohkem jõudu kui mõistust |
viitasid sellele ,et võetaxe sul need käest ära ja saad tappa ka veel  |
jap
usun, et kokkuvõtteks nii lähebgi..
hehh, muide sellega seoses tuli meelde ETV-s käinud sari nimega "klann"
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
12.08.2006 20:29:29
|
|
|
punkri mõte ei ole paha.v.a siis kui peaks suurem kliima soojenemine toimuma ja eesti vee alla jääb.
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
12.08.2006 20:33:10
|
|
|
ahvilõust kirjutas: |
marti252 kirjutas: |
Rääkides nüüd sellet andmete kogumisest ja salvestamisest, siis mina vaikselt juba teen seda. Näiteks tõmban pdf raamatuid ja kogumikke teadusest. Osad kogumikud ulatuvad 4-5 gigani. Kindlasti küsite, et milleks? Täpset vastust ma ei oska anda, aga mul on sisetunne, et kunagi võib vaja minna! |
Mis sa teed nendega kui sul voolu pole? |
läpakas võtab suht vähe voolu, seega kui vaja vaatan läpakast järgi ja nii kaua panen kellegi jalgratta peal elektrit tootma
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
12.08.2006 20:33:41
|
|
|
hehh, muide sellega seoses tuli meelde ETV-s käinud sari nimega "klann"
|
sama siin
(kuigi sari oli veidi mööda. mis sai nt naftat täis tankeritest 10 aasta pärast ja tuumajaamad jne jne? ei märganud küll, et keegi oleks radiatsiooni või mingi mürgituse läbi surnud)
|
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
12.08.2006 20:46:22
|
|
|
Leidsin neti.ee-s eestikeelset materjali sobrades sellise tsitaadi otsa.
NB! Mõned aga usuvad, et kui juhtuks ime ja nafta täna otsa lõppeks, siis kindlustuks maailmas rahu, sest tankid, lennukid ja laevad jäävad seisma. |
Julgen kahelda...
sõdu toimus ka enne nafta aega ja nüüd on palju suuremad põhjused brutaalseks minna.
punker punkriks.. aga kunagi tuleb ka päikese käes käia. näiteks oma vilja ja kartulilappi kaitsmas.
Samas ma mõtlen siis, et tglt ei pea ilmtingimata minema üleüldiseks madistamiseks. Igaüks otsib koha kuhu saab ja hakkab suurem talundus jälle pihta
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
12.08.2006 20:52:25
|
|
|
jaja, igaks juhuks minge juba varakult endale aukusid kaevama..
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
12.08.2006 20:57:38
|
|
|
sõjaväel jagub kindlasti bena ka siis,kui teistel juba ammu otsas on
Max Powers kaevame sullegi kui vaja
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
12.08.2006 21:06:56
|
|
|
/--/Max Powers kaevame sullegi kui vaja  |
tulemas on HV ühisüritus, kui nafta otsa saab või
või oli see teises mõttes
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fiocchi
HV kasutaja

|
12.08.2006 21:12:56
|
|
|
iceincube kirjutas: |
Samas ma mõtlen siis, et tglt ei pea ilmtingimata minema üleüldiseks madistamiseks. Igaüks otsib koha kuhu saab ja hakkab suurem talundus jälle pihta  |
Kaheldav, et see protsess rahumeelselt toimub. Ikkagi tahetakse jõuga paremaid maalappe endale kahmata või saaki kui ise põldu harida ei viitsi.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
12.08.2006 21:27:15
|
|
|
ei tea kas peaks paksu nais-tõstjaga lapsi muretsema, et juuniorid ikka enda eest seista suudaksid? minu poolt tuleks mõistus, ülejäänu jääb X kromosoomi kanda
|
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaan1x
HV kasutaja

|
12.08.2006 21:28:36
|
|
|
Ma tegelt arvan et siis kui naftakriis kohale jõuab, ei sõltu arvutid enam naftast.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
12.08.2006 23:13:13
|
|
|
jaan1x kirjutas: |
Ma tegelt arvan et siis kui naftakriis kohale jõuab, ei sõltu arvutid enam naftast. |
Kahjuks peab sulle kurvastusega teatama, et nafta kriis algas siis, kui Afganistaani ja Iragi sõda planeerima hakati!
Veel midagi uhkest biokütuse ning muust altenatiivenergia maaniast
Üks mees juba valmistub tulevaseks kriisiks
The world must prepare for America's recession
The odds that the US will slide into recession have risen since last month from 50 per cent to 70 per cent by my estimates. The US Federal Reserve took its foot off the brake on the economy this week when it took a pause in tightening monetary policy for the first time after 17 successive interest rate rises in spite of rising inflation. But it is too late. The Fed might have been hoping for a soft landing for the economy but instead it faces recession. The implications will be felt globally. The rest of the world will not decouple from the US economic train, as some analysts predict. When the US sneezes, the rest of the world still gets the cold.
The US recession will be triggered by three unstoppable forces: the housing slowdown; high oil prices; and higher interest rates. The US consumer, already burdened with high debt and falling real wages, will be hard hit by these shocks.
Osad Ühendriikide osariigid on sunnitud diisli nappuse tõttu müüma ainult 50gallonit auto kohta
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
14.08.2006 11:10:17
|
|
|
Fiocchi kirjutas: |
Nii on juba mitu jääaega olnud ja keegi ei tea mis neid põhjustas. |
no su teadmised on küll siis kuhugi möödunud sajandi algusesse pidama jäänud. Ehe näide sellest kuidas mingitest kusagil poole kõrvaga kuuldud pooltõdedest annab enda jaoks asjatuid hirme tekitada. Kui keegi spetsialist räägib, et jääaeg on algamas ja kohe-kohe on Eesti kaetud jääkilbiga, siis eeldatavalt on see "kohe-kohe" tiba teiseses ajaskaalas kui ehk tavainimene on harjunud mõtlema. Ehket tuhanded ja kümned tuhanded jne aastad.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
matrix
HV kasutaja

|
14.08.2006 13:21:39
|
|
|
namstoop kirjutas: |
no su teadmised on küll siis kuhugi möödunud sajandi algusesse pidama jäänud. Ehe näide sellest kuidas mingitest kusagil poole kõrvaga kuuldud pooltõdedest annab enda jaoks asjatuid hirme tekitada. Kui keegi spetsialist räägib, et jääaeg on algamas ja kohe-kohe on Eesti kaetud jääkilbiga, siis eeldatavalt on see "kohe-kohe" tiba teiseses ajaskaalas kui ehk tavainimene on harjunud mõtlema. Ehket tuhanded ja kümned tuhanded jne aastad. |
Ma ei tea mis aastasse sinu teadmised kinni on jäänud, aga igatahes viimases Horisondis, tuntud akadeemik, Anto Raukas ennustab, et kiire jahenemine algab aastal 2015, kuna kõik 3 Maa ümber Päikese liikumise tsüklit hakkavad koostoimes põhjustama seda, et järjest vähem ja vähem päikeseenergiat jõuab Maale. Küsimus on vaid selles, et kas inimkonnal õnnestub "kõvasti küttes" seda jääaega natuke edasi lükata.
_________________ Give a man a computer program and you give him a headache, but teach him to program computers and you give him the power to create headaches for others for the rest of his life... R. B. Forest |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
14.08.2006 13:57:03
|
|
|
matrix, ja tibake jahenemist ongi kohe jääaeg? Vau. Ma ei teadnudki. Ja 2016 ongi kohe jääkilp juba Eesti katnud, onju? Sul natuke selliste protsesside dünaamikas on aimu või?
Kusjuures puhtjuhuslikult olen seda artiklit isegi täitsa lugenud. Mine loe nüüd seda artiklit hoolega uuesti ja mitme aasta päras selle järgi jääaeg võiks teoreetilisel kohale jõuda? Kui mu mälu mindi nüüd ei peta, siis oli see vist 50000 või 60000 aasta pärast. Mis Raukasesse puutub, siis olen temaga ka IRL üsna palju kokku puutunud (ja järjest rohkem hakkan), nii et tunnen teda ja ta jutte juba piisavalt hästi. Tuleb nentida, et Eestis nendel teemadel sõna võtjatest on ta vast üks realistlikuima vaatega.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
matrix
HV kasutaja

|
14.08.2006 14:33:40
|
|
|
See oli lihtsalt väike iroonia sinu ja Raukase arvel, sest jääaja tulemise teooriaid on seinast seina ja keegi ei tea täpselt millal need tulevad. Ma saan aru, et neid mürkrohelisi, globaalse soojenemise jutlustajaid, tuleb natuke materdada, aga ühele akadeemikule päris selline laadakakleja stiil ka ei sobi.
Aga üksasi on selge, et jääaeg ei alga Eestis nii, et mingi tohutu liustik hakkab äkki Skandinaaviast peale trügima, vaid nii, et lihtsalt talvel sadanud lumi ei sula enam suve jooksul ära ja see lumi hakkab muudkui kuhjuma ja kuhjuma. Ja teoreetiliselt võib jääaeg Eestisse saabuda ka ühe aastaga.
_________________ Give a man a computer program and you give him a headache, but teach him to program computers and you give him the power to create headaches for others for the rest of his life... R. B. Forest |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fiocchi
HV kasutaja

|
14.08.2006 15:33:11
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Fiocchi kirjutas: |
Nii on juba mitu jääaega olnud ja keegi ei tea mis neid põhjustas. |
no su teadmised on küll siis kuhugi möödunud sajandi algusesse pidama jäänud. Ehe näide sellest kuidas mingitest kusagil poole kõrvaga kuuldud pooltõdedest annab enda jaoks asjatuid hirme tekitada. Kui keegi spetsialist räägib, et jääaeg on algamas ja kohe-kohe on Eesti kaetud jääkilbiga, siis eeldatavalt on see "kohe-kohe" tiba teiseses ajaskaalas kui ehk tavainimene on harjunud mõtlema. Ehket tuhanded ja kümned tuhanded jne aastad. |
Ma vist väljendasin end pisut valesti. Seda kohe-kohe mõtlesin ma võrrelduna jääaegade tsükli pikkusega. Ehk siis jutt käis ikka mitmete inimpõlvede ajast ja rohkemasti. Meid otseselt ei puuduta see nagunii.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
15.08.2006 11:25:27
|
|
|
Ei oska kohe allikaid viidata, aga mäletan paari uudist, kus geoloogid leidsid ,et jääajad tulevad peale geoloogilises ajaskaalas lausa välkkiirelt. Välkkiirelt oleks siis suurusjärk kümned aastad.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|