Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 548, 549, 550  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.08.2006 13:22:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

vähemalt on siinsed bensuärikad valmis iga maailma mastaabis teate peale kohe valmis hinda tõstma.samas langusega on lood nagu nad on.

kuna me ise naftat ei tooda, siis sõltume me nafta maailma turuhinnast täpselt sama palju nagu USA või suvaline EL riik, kuna Venemaa (kust me saame praegu pea kõik naftasaadused) ei jäta ju ometi hinna vanale odavale tasemele, kui maailmaturul kõrgemat hinda pakutakse.
Igasugused häired kusagil Alaskal või Lähis-Idas mõjutavad koheselt turuhinda ja seeläbi ka meid.

Kui ei jõua meie (vaesed eestlased, nagu me oleme icon_smile.gif ) kallist kütust, tarbitakse see ära USA-s või mõnes muus rikkamas riigis.

Ainuke, millega riik mängida saab, on aktsiisimaksud (mille suurus bena puhul on vist praegu 4-5 EEK) ja toetada ökonoomsemate autode ja tehnoloogiate kasutuselevõttu.
Ülejäänud (k.a naftahind maailmaturul) ei sõltu meist ja meil jääb vaid üle pealt vaadata, kuidas see lähiaastatel taevasse kimab. icon_neutral.gif

Kütuseärikate osa hinna kujunemisel on suhteliselt väike (marginaal liitri pealt keskmiselt 1 EEK)

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
alliance
The Transporter

sõnum 11.08.2006 13:28:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kütuseärikate osa hinna kujunemisel on suhteliselt väike (marginaal liitri pealt keskmiselt 1 EEK)

millele see väide veel tugineb.

masinad piirituse peale ymber ehitada.biodiisel ise koosneb vist enamikus ka naftast ve.pole nii väga kursis tollega.
kui puhtalt eesti mastaabis mõelda,siis mida annaks ära teha,kui maailmas nahta hind meile talumatuks muutub.
igatahes puukyttega autod ei lähe
icon_razz.gif puud niigi kallid

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 11.08.2006 13:29:24 vasta tsitaadiga

Aga ega keegi pole mõnda head artiklit bookmarkind, kus oleks juttu just arvutustest vms, et kuna tõesti võib selline kriis kätte jõuda.
Samas ka oleks hea lugeda mis siis juhtuks üleüldse, milline saab maailm olema..
Mikskipärast ma ei usu, et maailm jõuaks alternatiividele üle minnna.. või jõuab?
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
marti252
HV kasutaja

sõnum 11.08.2006 13:30:03 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
marti252 kirjutas:
Silikooni suhtes peaks mul siiski õigus olema
... kuid ei ole icon_smile.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon
Räni, keemiline tähis Si, ingliskeelne nimetus silicon.

[edit]
Rindade paistuamise ja vannitoa tihendamise materiali ingliskeelne nimi on silicone
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicone

Vahi kuradit icon_eek.gif , Ma loodan, et mulle andestatakse icon_redface.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 11.08.2006 13:37:31 vasta tsitaadiga

Ma siin mõtlesin, et kui peaks mingi selline raks tulema, et naftakraaan kinni siis on õige varsti ka ju elekter läind.. icon_rolleyes.gif
Küttematerjale liigutatakse ju ka elektrijaama nafta saaduste abil?

ot:

Mina igastahes kasutan ühistransporti thumbs_up.gif, hoian kütet kokku, ja päästan maailma icon_smile.gif
Kuid elektrit kulutan ikka vahest mõtetult icon_redface.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.08.2006 13:39:39 vasta tsitaadiga

alliance kirjutas:
tsitaat:

millele see väide veel tugineb.

ajakirjandusest korduvalt läbi käinud

alliance kirjutas:

masinad piirituse peale ymber ehitada.biodiisel ise koosneb vist enamikus ka naftast ve.pole nii väga kursis tollega.
kui puhtalt eesti mastaabis mõelda,siis mida annaks ära teha,kui maailmas nahta hind meile talumatuks muutub.
igatahes puukyttega autod ei lähe
icon_razz.gif puud niigi kallid

sellest on siin teemas juba väga palju räägitud, puhtalt biodiisli peale ei saa terve transpordi infrastruktuur minna (sa unustad ära bensiiniautod, mis moodustavad autopargist vähemalt kolmveerandi) ja pealegi poleks see vähemalt Eestis jätkusuutlik tegevus (eelkõige põllumajanduslikult haritavad maad silmas pidades)
Lisaks unustad sa ära, et nafta on asendamatu väetiste ja plastmasside jne tootmisel.

Terve meie nüüdisaegne ühiskond põhineb odaval efektiivsel energiarikkal energiakandjal - naftal. See on vedelkütustest väheseid kui mitte ainuke, millest saamiseks kulub energiat vähem, kui sellest kätte saab (näiteks biodiisli tootmiseks kulub kokkuvõttes rohkem energiat kui sellest kätte saab, rääkimata vesinikust)

Kui nafta peaks ära kaduma või hind teavasse tõusma, siis on praegusel maailma ühiskonnakorraldusel üldiselt kellad.
Võimalike samaefektiivsete alternatiivsete lahenduste arendamisega on lihtsalt lootusetult hiljaks jäädud.

tagasi üles
marti252
HV kasutaja

sõnum 11.08.2006 13:41:15 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:
Aga ega keegi pole mõnda head artiklit bookmarkind, kus oleks juttu just arvutustest vms, et kuna tõesti võib selline kriis kätte jõuda.
Samas ka oleks hea lugeda mis siis juhtuks üleüldse, milline saab maailm olema..
Mikskipärast ma ei usu, et maailm jõuaks alternatiividele üle minnna.. või jõuab?

Kunstler on selline mees kes kirjutab niisuguseid asju tavaliselt
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.08.2006 13:43:20 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:

kui sa vähegi inglise keelt oskad, soovitaks http://www.lifeaftertheoilcrash.net/ läbi lugeda

tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 11.08.2006 13:44:38 vasta tsitaadiga

Ühesõnaga võib harjuda mõttega, et ellu jääda, tuleb hakata taandarenema metsa mingi hetk.
Kujutan, ette kuidas kuritegevus kohe tõuseb, kuna eluliselt tähtsaid asju hakatakse röövima jne..
nagu keskaeg juba icon_confused.gif
-EDIT- ikka oskan-- õhtul lähen uurin kindlalt.. ( jääb siis ehk palju lolle küsimusi ka küsimata thumbs_up.gif minupoolt )
tagasi üles
marti252
HV kasutaja

sõnum 11.08.2006 13:46:04 vasta tsitaadiga

iceincube kirjutas:

ot:

Mina igastahes kasutan ühistransporti thumbs_up.gif, hoian kütet kokku, ja päästan maailma icon_smile.gif
Kuid elektrit kulutan ikka vahest mõtetult icon_redface.gif

Sellel asjal on kaks poolt: a) kas aidata kaasa nafta otsalõppemisele, kulutades, seda nii kui saab ja siis kui otsas, siis alustada uuelt lehelt uue energiaallikaga või b)hoida kokku ja nii pikendada seda agooniat ning naftasheikide kummardamist.

Mina olen enda valiku juba teinud esimese kasuks. Pole mõtet siin seda saba mitu korda lõigata, vaid rass ja korraga maha
icon_smile.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.08.2006 13:55:04 vasta tsitaadiga

Kui kütusehind peaks näiteks kolmekordistuma, siis:

1. Kogu maailmas valglinnastumine peatub (vähemalt ei soetata enam kinnisvara eeslinnadesse, kust peab kesklinna tööle sõitmiseks 50km autoga maha sõitma), elatakse kas võimalikult kesklinnale lähedal (saab rattaga asjad aetud) või siis juba maapiirkonnas, kus toit omast käest võtta on
2. Jalgrataste ja hobuste müük kasvab hüppeliselt icon_smile.gif
3. Reisimine ja turism maailmas väheneb drastiliselt lennukikütuse hinnatõusu tõttu
4. Jätkuvad sõjad musta kulla pärast...

seda listi võib täiendada...

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.08.2006 14:43:46 vasta tsitaadiga

Tegelikult peaks olema väikest leevendust oodata siis kui barreli hind jõuab kusagile $200-250 vahele. Siis peaks olema mõttekas võtta kasutusele mõned kallimad allikad nafta hankimiseks ja mõnda aega oleks jälle rahu majas.

Loomulikult kui ikka tallinn-tartu vahel edasi-tagasi sõidu peale läheb suht-koht säästliku autoga puhtalt kütuseks ~1000 eeku siis vast eriti palju rahvast enam ei sõida eriti palju autodega.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 11.08.2006 14:48:46 vasta tsitaadiga

ja toidu hind tõuseb taevasse, kuna transport võtab suure osa hinnast + samas tootmine ise ka läheb kulukaks.. ja lõpuks peame kõik ise oma peenra peale ainult lootma, kuna keegi ei jõua toitu osta + suurtootmine sureb välja, kuna ei tasu enam ära... icon_neutral.gif
Tglt tundub ikka väga räige..

Ja mis saab meie internetist icon_cry.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.08.2006 14:58:10 vasta tsitaadiga

internetiga ei juhtu ilmselt midagi, pigem selle osakaal kasvab, kuna inimesed hakkaksid suhtluseks internetti rohkem kasutama, uue elu saavad sisse online ärikonverentsid jne.

Aga nagu Kuntsler ütles tabavalt Ameerika kohta:

tsitaat:
But if the guns of August 2006 really do set something bigger off, and the oil fields go up in flames, or the shipping lanes get shut down, or if any number of other things that can go wrong do go wrong, America will have a whole lot more to think about than Nascar and Jennifer Anniston's love life.

tagasi üles
jaan1x
HV kasutaja
jaan1x

sõnum 11.08.2006 15:03:58 vasta tsitaadiga

Arvutikorpused (need vanad head beezhid) tehakse siis puust ...
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 11.08.2006 15:14:05 vasta tsitaadiga

Üsna kindel võib olla, et see nafta "otsa-saamine" ei juhtu ühe suure pauguga. Peak-oili maailmalõpukuulutajate naiivselt tulevikku ekstrapoleeritud graafikute järgi võiks ju nii arvata, aga seal ei ole arvestatud tagasiside protsesse. Nafta nõudlus ei ole täielikult mitte-hinnaelastne nähtus. Kui naftatoodete pakkumine väheneb, siis tõuseb hind nii palju, et nõudlus langeb samale tasemele. Nõudlus saab langeda tänu effektiivsemale kasutusele ja väiksema kütusekuluga autodele, tänu tarbetute sõitude vähendamisele, tööstuse lokaalsemaks muutumisele ja alternatiivsete energiaallikate rentaablimaks muutumisele. Lisaks, nagu Ho Ho mainis, kõrgema hinna puhul muutub osade kehvema kvaliteediga naftamaardlate eksplauteerimine rentaabliks.

Kuni riigid nafta hinna tõusmise peale mingeid röövretki ei hakka ette võtma, ei ole mingit suurt nafta otsasaamise katastroofi oodata. Aga majanduse globaliseerumisele paneb kordades kõrgem transpordikulu küll paraja põntsu.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 11.08.2006 16:03:13 vasta tsitaadiga

marti252 kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
marti252 kirjutas:
Silikooni suhtes peaks mul siiski õigus olema
... kuid ei ole icon_smile.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon
Räni, keemiline tähis Si, ingliskeelne nimetus silicon.

[edit]
Rindade paistuamise ja vannitoa tihendamise materiali ingliskeelne nimi on silicone
http://en.wikipedia.org/wiki/Silicone

Vahi kuradit icon_eek.gif , Ma loodan, et mulle andestatakse icon_redface.gif

OT:
Lugedes su juhendaja nime saan ma nüüd aru miks sul sellised kohati (vähemalt minu jaoks) kummaliselt tunduvad tõekspidamised on... Ja teisalt ei imesta üldse kuidas sellised vead on sisse jäänud.

tagasi üles
marti252
HV kasutaja

sõnum 11.08.2006 16:24:44 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:

OT:
Lugedes su juhendaja nime saan ma nüüd aru miks sul sellised kohati (vähemalt minu jaoks) kummaliselt tunduvad tõekspidamised on... Ja teisalt ei imesta üldse kuidas sellised vead on sisse jäänud.

hmm. Selgita mulle ka, kuidas minu juhendaja teadmine aitab sull aru saadab minu tõekspidamistest? icon_wink.gif
Ütlen kohe ära, et ta oli ainuke, kes julges selle teema juhendamise endapeale võtta!
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 11.08.2006 16:54:23 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:
Üsna kindel võib olla, et see nafta "otsa-saamine" ei juhtu ühe suure pauguga.

nafta ei saa kunagi otsa, otsa saab odav ja "hea" nafta icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 11.08.2006 16:55:20 vasta tsitaadiga

no hard feelings, kuid siinkohas kommentaariks ainult vanasõna - küll koer koera tunneb.
tagasi üles
tim
HV kasutaja
tim

sõnum 11.08.2006 16:59:54 vasta tsitaadiga

silokoon sisaldab räni ja wikipeedia andmetel kulub isegi 40 % maailma toodangust (edit: õigemini siis tarbimisest) silikoonide jaoks icon_eek.gif
The second largest application of pure silicon is as a raw material in the production of silicones (about 40 % of the world consumption of silicon)
Niiet mõte väga mööda äkki polegi ning viga ingliskeelest eemal olijale kerge tulema

marti252
HV kasutaja

sõnum 12.08.2006 12:55:08 vasta tsitaadiga

link :: The fragility of microprocessors

iceincube-le midagi

see eelnev link on lühendatud versioon sellest

Rääkides nüüd sellet andmete kogumisest ja salvestamisest, siis mina vaikselt juba teen seda. Näiteks tõmban pdf raamatuid ja kogumikke teadusest. Osad kogumikud ulatuvad 4-5 gigani. Kindlasti küsite, et milleks? Täpset vastust ma ei oska anda, aga mul on sisetunne, et kunagi võib vaja minna!

viimati muutis marti252 12.08.2006 13:50:59, muudetud 1 kord
tagasi üles
connect
HV kasutaja

sõnum 12.08.2006 13:31:47 vasta tsitaadiga

..

viimati muutis connect 12.09.2013 09:11:06, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
marti252
HV kasutaja

sõnum 12.08.2006 13:53:57 vasta tsitaadiga

connect kirjutas:
dvd vader kirjutas:
fakt: kõige sügavam auk, mida on õnnestunud puurida, on veidi üle 12 kilomeetri
fakt: maa raadius on 6378 kilomeetrit
järeldus 1: puurimise teel on jõutud läbida 0,19% maakoorest
järeldus 2: 99,81% maast sügavuti on läbi uurimata
järeldus 3: mis paneb inimesi arvama, et selle 99,81% sees ei ole tõesti piisavalt ressursse, mida saaks praegu teadaoelvate naftavarude lõppemisel kasutada icon_question.gif

pooldan seda arvamust. Niikaua , kui mina elan ei kao nafta kuhugi.

Hea on näha uusi inimesi antud teemat lahkamas ja kunagi tõdemas, et tsivilisatsiooni allakäik (Incad, Mayad, Rome, Egipt etc.) on loomulik tsükkel.
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 12.08.2006 14:39:08 vasta tsitaadiga

ma lisaks siia juurde et maakeral on kombeks aegajalt resette teha....
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 548, 549, 550  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.