Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
11.08.2006 13:22:51
|
|
|
tsitaat: |
vähemalt on siinsed bensuärikad valmis iga maailma mastaabis teate peale kohe valmis hinda tõstma.samas langusega on lood nagu nad on.
|
kuna me ise naftat ei tooda, siis sõltume me nafta maailma turuhinnast täpselt sama palju nagu USA või suvaline EL riik, kuna Venemaa (kust me saame praegu pea kõik naftasaadused) ei jäta ju ometi hinna vanale odavale tasemele, kui maailmaturul kõrgemat hinda pakutakse.
Igasugused häired kusagil Alaskal või Lähis-Idas mõjutavad koheselt turuhinda ja seeläbi ka meid.
Kui ei jõua meie (vaesed eestlased, nagu me oleme ) kallist kütust, tarbitakse see ära USA-s või mõnes muus rikkamas riigis.
Ainuke, millega riik mängida saab, on aktsiisimaksud (mille suurus bena puhul on vist praegu 4-5 EEK) ja toetada ökonoomsemate autode ja tehnoloogiate kasutuselevõttu.
Ülejäänud (k.a naftahind maailmaturul) ei sõltu meist ja meil jääb vaid üle pealt vaadata, kuidas see lähiaastatel taevasse kimab.
Kütuseärikate osa hinna kujunemisel on suhteliselt väike (marginaal liitri pealt keskmiselt 1 EEK)
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
11.08.2006 13:28:43
|
|
|
Kütuseärikate osa hinna kujunemisel on suhteliselt väike (marginaal liitri pealt keskmiselt 1 EEK) |
millele see väide veel tugineb.
masinad piirituse peale ymber ehitada.biodiisel ise koosneb vist enamikus ka naftast ve.pole nii väga kursis tollega.
kui puhtalt eesti mastaabis mõelda,siis mida annaks ära teha,kui maailmas nahta hind meile talumatuks muutub.
igatahes puukyttega autod ei lähe
puud niigi kallid
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
0 :: |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
11.08.2006 13:29:24
|
|
|
Aga ega keegi pole mõnda head artiklit bookmarkind, kus oleks juttu just arvutustest vms, et kuna tõesti võib selline kriis kätte jõuda.
Samas ka oleks hea lugeda mis siis juhtuks üleüldse, milline saab maailm olema..
Mikskipärast ma ei usu, et maailm jõuaks alternatiividele üle minnna.. või jõuab?
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
11.08.2006 13:30:03
|
|
|
Vahi kuradit , Ma loodan, et mulle andestatakse
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
11.08.2006 13:37:31
|
|
|
Ma siin mõtlesin, et kui peaks mingi selline raks tulema, et naftakraaan kinni siis on õige varsti ka ju elekter läind..
Küttematerjale liigutatakse ju ka elektrijaama nafta saaduste abil?
ot: |
Mina igastahes kasutan ühistransporti , hoian kütet kokku, ja päästan maailma
Kuid elektrit kulutan ikka vahest mõtetult  |
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
11.08.2006 13:39:39
|
|
|
alliance kirjutas: |
Kütuseärikate osa hinna kujunemisel on suhteliselt väike (marginaal liitri pealt keskmiselt 1 EEK) |
millele see väide veel tugineb. |
ajakirjandusest korduvalt läbi käinud
alliance kirjutas: |
masinad piirituse peale ymber ehitada.biodiisel ise koosneb vist enamikus ka naftast ve.pole nii väga kursis tollega.
kui puhtalt eesti mastaabis mõelda,siis mida annaks ära teha,kui maailmas nahta hind meile talumatuks muutub.
igatahes puukyttega autod ei lähe
puud niigi kallid |
sellest on siin teemas juba väga palju räägitud, puhtalt biodiisli peale ei saa terve transpordi infrastruktuur minna (sa unustad ära bensiiniautod, mis moodustavad autopargist vähemalt kolmveerandi) ja pealegi poleks see vähemalt Eestis jätkusuutlik tegevus (eelkõige põllumajanduslikult haritavad maad silmas pidades)
Lisaks unustad sa ära, et nafta on asendamatu väetiste ja plastmasside jne tootmisel.
Terve meie nüüdisaegne ühiskond põhineb odaval efektiivsel energiarikkal energiakandjal - naftal. See on vedelkütustest väheseid kui mitte ainuke, millest saamiseks kulub energiat vähem, kui sellest kätte saab (näiteks biodiisli tootmiseks kulub kokkuvõttes rohkem energiat kui sellest kätte saab, rääkimata vesinikust)
Kui nafta peaks ära kaduma või hind teavasse tõusma, siis on praegusel maailma ühiskonnakorraldusel üldiselt kellad.
Võimalike samaefektiivsete alternatiivsete lahenduste arendamisega on lihtsalt lootusetult hiljaks jäädud.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
11.08.2006 13:41:15
|
|
|
iceincube kirjutas: |
Aga ega keegi pole mõnda head artiklit bookmarkind, kus oleks juttu just arvutustest vms, et kuna tõesti võib selline kriis kätte jõuda.
Samas ka oleks hea lugeda mis siis juhtuks üleüldse, milline saab maailm olema..
Mikskipärast ma ei usu, et maailm jõuaks alternatiividele üle minnna.. või jõuab? |
Kunstler on selline mees kes kirjutab niisuguseid asju tavaliselt
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
11.08.2006 13:43:20
|
|
|
Mikskipärast ma ei usu, et maailm jõuaks alternatiividele üle minnna.. või jõuab? |
kui sa vähegi inglise keelt oskad, soovitaks http://www.lifeaftertheoilcrash.net/ läbi lugeda
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
11.08.2006 13:44:38
|
|
|
Ühesõnaga võib harjuda mõttega, et ellu jääda, tuleb hakata taandarenema metsa mingi hetk.
Kujutan, ette kuidas kuritegevus kohe tõuseb, kuna eluliselt tähtsaid asju hakatakse röövima jne..
nagu keskaeg juba
-EDIT- ikka oskan-- õhtul lähen uurin kindlalt.. ( jääb siis ehk palju lolle küsimusi ka küsimata minupoolt )
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
11.08.2006 13:46:04
|
|
|
ot: |
Mina igastahes kasutan ühistransporti , hoian kütet kokku, ja päästan maailma
Kuid elektrit kulutan ikka vahest mõtetult  |
|
Sellel asjal on kaks poolt: a) kas aidata kaasa nafta otsalõppemisele, kulutades, seda nii kui saab ja siis kui otsas, siis alustada uuelt lehelt uue energiaallikaga või b)hoida kokku ja nii pikendada seda agooniat ning naftasheikide kummardamist.
Mina olen enda valiku juba teinud esimese kasuks. Pole mõtet siin seda saba mitu korda lõigata, vaid rass ja korraga maha
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
11.08.2006 13:55:04
|
|
|
Kui kütusehind peaks näiteks kolmekordistuma, siis:
1. Kogu maailmas valglinnastumine peatub (vähemalt ei soetata enam kinnisvara eeslinnadesse, kust peab kesklinna tööle sõitmiseks 50km autoga maha sõitma), elatakse kas võimalikult kesklinnale lähedal (saab rattaga asjad aetud) või siis juba maapiirkonnas, kus toit omast käest võtta on
2. Jalgrataste ja hobuste müük kasvab hüppeliselt
3. Reisimine ja turism maailmas väheneb drastiliselt lennukikütuse hinnatõusu tõttu
4. Jätkuvad sõjad musta kulla pärast...
seda listi võib täiendada...
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.08.2006 14:43:46
|
|
|
Tegelikult peaks olema väikest leevendust oodata siis kui barreli hind jõuab kusagile $200-250 vahele. Siis peaks olema mõttekas võtta kasutusele mõned kallimad allikad nafta hankimiseks ja mõnda aega oleks jälle rahu majas.
Loomulikult kui ikka tallinn-tartu vahel edasi-tagasi sõidu peale läheb suht-koht säästliku autoga puhtalt kütuseks ~1000 eeku siis vast eriti palju rahvast enam ei sõida eriti palju autodega.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
11.08.2006 14:48:46
|
|
|
ja toidu hind tõuseb taevasse, kuna transport võtab suure osa hinnast + samas tootmine ise ka läheb kulukaks.. ja lõpuks peame kõik ise oma peenra peale ainult lootma, kuna keegi ei jõua toitu osta + suurtootmine sureb välja, kuna ei tasu enam ära...
Tglt tundub ikka väga räige..
Ja mis saab meie internetist
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
11.08.2006 14:58:10
|
|
|
internetiga ei juhtu ilmselt midagi, pigem selle osakaal kasvab, kuna inimesed hakkaksid suhtluseks internetti rohkem kasutama, uue elu saavad sisse online ärikonverentsid jne.
Aga nagu Kuntsler ütles tabavalt Ameerika kohta:
But if the guns of August 2006 really do set something bigger off, and the oil fields go up in flames, or the shipping lanes get shut down, or if any number of other things that can go wrong do go wrong, America will have a whole lot more to think about than Nascar and Jennifer Anniston's love life. |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaan1x
HV kasutaja

|
11.08.2006 15:03:58
|
|
|
Arvutikorpused (need vanad head beezhid) tehakse siis puust ...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
11.08.2006 15:14:05
|
|
|
Üsna kindel võib olla, et see nafta "otsa-saamine" ei juhtu ühe suure pauguga. Peak-oili maailmalõpukuulutajate naiivselt tulevikku ekstrapoleeritud graafikute järgi võiks ju nii arvata, aga seal ei ole arvestatud tagasiside protsesse. Nafta nõudlus ei ole täielikult mitte-hinnaelastne nähtus. Kui naftatoodete pakkumine väheneb, siis tõuseb hind nii palju, et nõudlus langeb samale tasemele. Nõudlus saab langeda tänu effektiivsemale kasutusele ja väiksema kütusekuluga autodele, tänu tarbetute sõitude vähendamisele, tööstuse lokaalsemaks muutumisele ja alternatiivsete energiaallikate rentaablimaks muutumisele. Lisaks, nagu Ho Ho mainis, kõrgema hinna puhul muutub osade kehvema kvaliteediga naftamaardlate eksplauteerimine rentaabliks.
Kuni riigid nafta hinna tõusmise peale mingeid röövretki ei hakka ette võtma, ei ole mingit suurt nafta otsasaamise katastroofi oodata. Aga majanduse globaliseerumisele paneb kordades kõrgem transpordikulu küll paraja põntsu.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.08.2006 16:03:13
|
|
|
marti252 kirjutas: |
Vahi kuradit , Ma loodan, et mulle andestatakse  |
OT:
Lugedes su juhendaja nime saan ma nüüd aru miks sul sellised kohati (vähemalt minu jaoks) kummaliselt tunduvad tõekspidamised on... Ja teisalt ei imesta üldse kuidas sellised vead on sisse jäänud.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
11.08.2006 16:24:44
|
|
|
namstoop kirjutas: |
OT:
Lugedes su juhendaja nime saan ma nüüd aru miks sul sellised kohati (vähemalt minu jaoks) kummaliselt tunduvad tõekspidamised on... Ja teisalt ei imesta üldse kuidas sellised vead on sisse jäänud. |
hmm. Selgita mulle ka, kuidas minu juhendaja teadmine aitab sull aru saadab minu tõekspidamistest?
Ütlen kohe ära, et ta oli ainuke, kes julges selle teema juhendamise endapeale võtta!
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
11.08.2006 16:54:23
|
|
|
stepzter kirjutas: |
Üsna kindel võib olla, et see nafta "otsa-saamine" ei juhtu ühe suure pauguga. |
nafta ei saa kunagi otsa, otsa saab odav ja "hea" nafta
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
11.08.2006 16:55:20
|
|
|
no hard feelings, kuid siinkohas kommentaariks ainult vanasõna - küll koer koera tunneb.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
tim
HV kasutaja

|
11.08.2006 16:59:54
|
|
|
silokoon sisaldab räni ja wikipeedia andmetel kulub isegi 40 % maailma toodangust (edit: õigemini siis tarbimisest) silikoonide jaoks
The second largest application of pure silicon is as a raw material in the production of silicones (about 40 % of the world consumption of silicon)
Niiet mõte väga mööda äkki polegi ning viga ingliskeelest eemal olijale kerge tulema
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
12.08.2006 12:55:08
|
|
|
link :: The fragility of microprocessors
iceincube-le midagi
see eelnev link on lühendatud versioon sellest
Rääkides nüüd sellet andmete kogumisest ja salvestamisest, siis mina vaikselt juba teen seda. Näiteks tõmban pdf raamatuid ja kogumikke teadusest. Osad kogumikud ulatuvad 4-5 gigani. Kindlasti küsite, et milleks? Täpset vastust ma ei oska anda, aga mul on sisetunne, et kunagi võib vaja minna!
viimati muutis marti252 12.08.2006 13:50:59, muudetud 1 kord |
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
connect
HV kasutaja
|
12.08.2006 13:31:47
|
|
|
..
viimati muutis connect 12.09.2013 09:11:06, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti252
HV kasutaja
|
12.08.2006 13:53:57
|
|
|
connect kirjutas: |
dvd vader kirjutas: |
fakt: kõige sügavam auk, mida on õnnestunud puurida, on veidi üle 12 kilomeetri
fakt: maa raadius on 6378 kilomeetrit
järeldus 1: puurimise teel on jõutud läbida 0,19% maakoorest
järeldus 2: 99,81% maast sügavuti on läbi uurimata
järeldus 3: mis paneb inimesi arvama, et selle 99,81% sees ei ole tõesti piisavalt ressursse, mida saaks praegu teadaoelvate naftavarude lõppemisel kasutada  |
pooldan seda arvamust. Niikaua , kui mina elan ei kao nafta kuhugi. |
Hea on näha uusi inimesi antud teemat lahkamas ja kunagi tõdemas, et tsivilisatsiooni allakäik (Incad, Mayad, Rome, Egipt etc.) on loomulik tsükkel.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
12.08.2006 14:39:08
|
|
|
ma lisaks siia juurde et maakeral on kombeks aegajalt resette teha....
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|