Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Peale äri, kommentaari panemine profiili kohustuslikuks |
loomulikult |
|
72% |
[ 8 ] |
ei mingil juhul |
|
27% |
[ 3 ] |
|
hääli kokku : 11 |
|
autor |
|
computer
HV kasutaja
|
19.06.2006 22:20:10
Peale äri kommentaari panemine profiili kohustuslikuks |
|
|
peale äri tegemist võiks olla kohustuslik profiili panna arvamus oma ärist
Miks?
1.) sain mõne uue kasutaja käest petta - soovin näiteks võtta teiste inimestega ühendust kellega ta on teinud tehingut et tema kohta infot saada.
kui suur on tõenäosus et temaga äri teinud inimene satub SEADUSEGA PAHUKSISSE foorumisse teemasse kus küsin näiteks selle inimese kohta kontakt andmeid?!
profiilist saab kohe juba temaga kohtunud inimestega ühendust
(tean et uutelekasutajatele ei teha ette maksu - aga ikkagi)
2.) olles teinud mitmeid tehinguid ei viitsita eriti profiili panna arvamust ärist
tänu sellele jäävad mitmed tehingud ära
- kuna vahemaa on pikk
- kasutajale kellel pole ühtegi kommentaari ei viitsita saatmis/ettemaksu jms jama läbi teha
- samas ei riski ka ise kogu raha välja saata
3.) keegi saab petta?!
profiili seda ei lisa - teen mina sama kasutajaga äri ja saan jällegi petta kuna profiilis pole mingit hoiatust olemas?!
KOMMENTAARI mitte panemise eest profiili ei pea olema mingi karistus - lihtsalt kui reeglites see välja tuua oleksid inimesed aktiivsemad
_________________ ...l |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cyberlord
HV Guru
|
19.06.2006 22:22:42
|
|
|
Lisaks veel niipalju, et tihtipeale aravatakse, et kui juba korra komminud, siis pole mõtet teistkorda seda teha aga mina isiklikult leian küll, et vahetpole kas 1 või 10 korda sama kodanikuga äri aetud. Iga tehing on siiski omaette äri ja tuleks vastavalt kommenteerida.
|
|
Kommentaarid: 546 loe/lisa |
   |
449 |
|
tagasi üles |
|
 |
skulmars
HV Guru
|
19.06.2006 22:26:45
|
|
|
pole mõtet teha "kohustusi" mida täitma ei hakata. Peale äritegevust pead sina kommenteerima muidu...
viimati muutis skulmars 19.06.2006 22:28:24, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
177 |
|
tagasi üles |
|
 |
ruts8
Kreisi kasutaja

|
19.06.2006 22:26:59
|
|
|
Oleks täiesti poolt
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
386
Kreisi kasutaja

|
19.06.2006 22:30:44
|
|
|
Kommenteerimine on sama mis HV foorumi külastamine. Vabatahtlik. Samuti võib foorumisse kirjutada mida sülg suhu toob.
PS Mina olen palju kommentaare pannud mitte äriga seoses (üks põhjusi on see, et äri osakaal on mul olematu)...
Ning ma ei usu, et HV suunitlus oleks äri teha.
viimati muutis 386 19.06.2006 22:32:44, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
2 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
19.06.2006 22:31:30
|
|
|
Cyberlord, m6nes profiilis s6brad r22givad juttu pannes "postiivne" iga posti juurde, niimoodi saaks nii m6nigi kasutaja hunniku positiivseid ja asi ei kajasta tegelikult mitu 2ri on aetud,
samas praegune systeem n2itab mitu inimest on rahul kommenteeritava kasutajaga, mis on imho t2htsam kui kommentaaride hulk
ja nagu kasutaja 386 ütles, m6ned panevad positiivseid jutu p2rast mida kommenteeritav kasutaja r22gib, ja kui see kommenteritav kasutaja ajab palju tarka juttu, siis...
viimati muutis Flavius 19.06.2006 22:33:47, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
19.06.2006 22:33:16
|
|
|
tanel vahepeal miskit mainis sest.huvitav kuhu see idee vajus et võiks teha ärikommentaarid siniseks näiteks ja niisama respect kommentaarid roheliseks jätta.mõni võibolla väidab et selliseid tänukomme pole vajagi..aga on,aitab keegi teist suure nõu ja abiga isiklikult ,siis on ta väärt head kommentaari.
muidugi äri puhul ajab ennastki vihale kui mõni tolkam on nii laisk et ei suvatse oma hinnangut anda.
tavaliselt olen ma hiljem positiivse neutraalseks muutnud,sellistel isikutel.sest selline käitumine langetab minu arvamust nendest isikutest.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
DexXxter
HV kasutaja

|
19.06.2006 22:37:38
|
|
|
Mina olen ka poolt.
386 kirjutas: |
Ning ma ei usu, et HV suunitlus oleks äri teha. |
HV Ärifoorumi suunitlus küll
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cyberlord
HV Guru
|
19.06.2006 22:38:27
|
|
|
Ma ei mõtlegi, et need korduvad läheksid juurde veel...lihtsalt, et pandaks kirja, et taaskord positiivne tehing seljataga vms. Ma usun, et see aitab kõvasti...eriti kui oleks vaja mingi suurem diil teha, siis mina lappan küll põhjalikult kõik kommentaarid läbi, mitte ei lähtu vaid numbritest. Endalgi oleks kommentaare ~30-40 rohkem kui viitsiks igakord paluda, et kommenteeritaks.
|
|
   |
449 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
19.06.2006 22:41:20
|
|
|
korduvaid saab ju muuta.muudad oma viimast kommentaari..
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
19.06.2006 22:41:44
|
|
|
see et 2ri- ja niisamakommentaarid oleksid eristatud on hea idee
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cyberlord
HV Guru
|
19.06.2006 22:43:40
|
|
|
alliance kirjutas: |
korduvaid saab ju muuta.muudad oma viimast kommentaari.. |
Igakord editida on nagu natuke tobe imo...njah vahet pole, mina soovin vaid, et kõik ära teenitud kommentaarid profiili jõuaksid ükskõik, mis moel siis.
|
|
   |
449 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
19.06.2006 23:06:14
|
|
|
vermont kirjutas: |
see et 2ri- ja niisamakommentaarid oleksid eristatud on hea idee  |
no kunagi sai välja käidud..aga siis oli nevermindil kiire aeg.huvitav kas nüüd ka on.?
lebotab rannas nagnii
Cyberlord
ma ei kujuta ette kuidas seda sunduslikuks teha saaks..progemise teel
hea oleks muidugi.eriti hea oleks kui inimesed viitsiks kirjeldada ka äri iseloomu.siin mõnel kasutajal pea paarsada pos kommentaari,aga kui hakata sisu uurima siis ei saa muffigi aru,mida ta teinud on kas ostnud või müünud.
_________________ --- |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
19.06.2006 23:22:15
|
|
|
Cyberlord, siin foorumis on mõned kasutajad, kellega ma üle paarikümne korra äri teinud ja lisaks hästi läbi saan, mis nendega peale hakata?
Ideeliselt pooldan ideed, kuid täiustaks seda sellega, et äri kommenteerimisel peaks juurde märkima ka eseme/asja/teenuse millega äritseti. Selle abil on hiljem tehinguid lihtsam leida ja samuti oleks sellest kasu ka petturite tõrjumisel.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cyberlord
HV Guru
|
19.06.2006 23:24:46
|
|
|
Siis kommid neid igakord kui nendega diili teed Ma ei räägi kohustuslikuks tegemisest aga kuskil reeglites võiks näiteks märgitud olla mingid juhised kasvõi kuda ja mille puhul kommenteerida (vabandan kui selline kirjatükk juba siin foorumis olemas on ja ma seda märgata pole suutnud lihtsalt).
|
|
   |
449 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
20.06.2006 00:19:28
|
|
|
computer, see ju mõttetu idee ,natuke mötlemist ikka voiks olla.mis valemiga sa paned mind kommima?ja kui ei kommi sis ei lasta mind ärifoorumisse?mis öigusega? mul ja paljudel on oma öigused oma arvamustele ja ka see kuidas ja kas nad seda teevad ,see mees pole enam sinu asi .ma usun seda et said petta aga mingeid omakohtu variante siin aretama.......... ise tuleb ettevaatlik olla. kui ostjal voi müüjal ei ole kommentaare ,selge ,kas ettemaks voi saadab kauba enne ja sis alles raha. nu kui neid kommentaare vähe sis jah raske otsustada ,aga see jama,ei ma ei mötlegi selle asja paremuselegi,sest ei ole kellegi asi mind midagi sundida siin foorumis,lauslollus
natuke süvenesin kui reegleid ei järgi sis ju peavad mingid sanktsioonid järgnema,see et reeglistikusse see märgitakse kohustuslikuks,jätke nüüd naljad.ma saan aru kui see on vöimalusena pakutud ,sis loomulikult,kasutage! ärge hakake siin jalgratast leiutama
_________________ dell somm ding mi poi |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
20.06.2006 00:20:37
|
|
|
Kasutajate kommenteerimine võiks siiski jääda vabatahtlikuks, kuid soovituslikuks. Miks mitte peale edukat äri positiivselt kommenteerida, kui kõik läks kenasti ja äri oli igati positiivne, pole ka kommentaar kurjast.
Aga vajalik oleks minu meelest ärikommentaaride puhul lisada müüdud/ostetud kauba hind. Ei hakka ju kasutajale 10k ette kandma, kui tal on 50 pos. kommentaari 50.- väärtuses äride kohta. Samas, suurte summadega äritsenud kasutajale ei tekiks suurt kahtlust, et hakkab tünga tegema.
Idee iseenesest hea, aga kahtlane, kas see läbi läheb
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
2 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
e-Thug
HV Guru

|
20.06.2006 00:23:40
|
|
|
Mind kommenteeritud 95 korda , olen kommenteerinud 111 korda (neist 2 ei olnud äri) . Kuhu on jäänud 14 kommi
Tahan kommi, kommi! See ongi kõige tähtsam siin foorumis ju
|
|
Kommentaarid: 230 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
20.06.2006 00:26:17
|
|
|
e-Thug ikka,kõvata aga edasi
edit:kuradi koomik ka veel
_________________ ---
viimati muutis alliance 20.06.2006 00:35:38, muudetud 1 kord |
|
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
e-Thug
HV Guru

|
20.06.2006 00:34:23
|
|
|
alliance kirjutas: |
e-Thug ikka,kõvata aga edasi  |
Annan endast M: 120gb barracuda sata parima No eks see järelkaja oleks kasulik küll. Vanadel paljude kommentaaridega kasutajatel pole sellest hullu midagi,kui mõni saamata jääb, aga kui uus kasutaja jääb oma 10-st või enamast kommist ilma on ikka kehvasti küll.Seega poolt
|
|
Kommentaarid: 230 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
20.06.2006 17:42:32
|
|
|
vermont kirjutas: |
m6nes profiilis s6brad r22givad juttu pannes "postiivne" iga posti juurde, niimoodi saaks nii m6nigi kasutaja hunniku positiivseid ja asi ei kajasta tegelikult mitu 2ri on aetud |
iga kasutaja saab ühes profiilis anda ainult ühe hääle, mis arvesse läheb. olen nõus, et peab kommenteerima, aga siis pigem ühte posti muutma; ei ole mõtet profiile läbuks ajada
|
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
20.06.2006 20:31:11
|
|
|
Kasutaja Ants müüb mingit Kaupa. Nädala pärast on ta jõudnud kokkuleppele kasutajaga Peeter. Peeter saadab raha pangaülekandega ja kui Suur Papp on jõudnud Antsu kontole, paneb ta Kauba ka ELS-iga teele. Peeter annab Antsule teada, et kõik on tip-top ja tema on Kaubaga rahul. Ants märgib oma müügiteema "müüduks". Teema satub ärifoorumite arhiivi. Peale seda vajutab Ants seal samas müügiteemas olevale nupule "kommi ostjat" ja avaneb talle nüüd üks vaheleht kuhu ta erinevatesse lahtritesse natuke infi tipib.
Lahter1: ostja kasutajanimi,
Lahter2: tehingu tüüp (ost/müük/vahetus/rent),
Lahter3: müüdud eseme nimetus,
Lahter4: müügihind,
Lahter5: Kauba üleandmise viis (käest-kätte, Cargo, ELS, jne),
Lahter6: mõne sõnaline (lauseline) iseloomustus ostjast (kandis raha kiirelt üle, oli lõbusa jutuga, sõitis kena autoga, jne).
Ants vajutab nupule "Kinnita" ning teema läheb ärifoorumite arhiivi ja kasutaja Peeter saab ühe positiivse kommentaari.
Kui Peeter klikib nupule "vaata enda postitusi" näeb ta, et Ants on oma müügiteema "müüduks" märkinud ja teema on ärifoorumite arhiivi tõstetud. Seal müügiteemas on olemas aga ka ju vastav nupp "kommi müüjat". Peale selle nupu vajutamist, näeb Peeter enda ees pmst samasugust lehte erinevate lahtritega. Täidab ära, vajutab "kinnita" ja ka Antsule läheb üks positiivne teele.
Nonii, mis saab aga siis, kui emb-kumb tehingu osapooltest ei kommi teist?
Lihtne - ärifoorumites rakendub automaatselt nt AM60. Kommid tehingu teise osapoole ära, võetakse ka AM maha. AM võiks olla siis selleks stiimuliks, mis paneks tehingu osapooli üksteist korrektselt kommima.
Pikk jutt, sitt jutt. Viva la Bürokraatia jne.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
21.06.2006 07:19:43
|
|
|
krdi ilus on vaadata selge ilmaga läbi roosade prillide merd- ei mingit erisust..aga:
mis juhtub siis, kui kasutaja Ants mäletab, et kasutaja Beeter ostis millalgi terve posu mingeid asju ja otsustab viimaselt PS-i kaudu järgi pärida, ega ta juhuslikul mõnest loobuda saoovi, mispeale sujuvalt liigub äri kiire kommunikatsioonivahendi- telefoni- käsutusse?
või näiteks näeb kodanik N seltsimees S-i mügikullulutust ja teavitab sellest lugupeetavat L-i( kah HV kasutaja), mispeale viimane kiirel messenseerib N-le ja viib äri lõpuni?
isiklikult ei pea õigeks kommentaride kohustuslikuks tegemist- vahel on olukordi(ei mingit pettust vaid omavahelises suhtluses on tekkinud pingeid ja põhjustaja võin olla olnud ka ise), kus positiivset ei saa panna ning negatiivne pole sobiv.. siis olen jätnud panemata. Pole pannud ka neutraalset, kuna see kommentar omab HV-s sama maiku, nagu kaks 5-pallises hindamissüsteemis ja seetõttu pole päris aus
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
21.06.2006 07:43:02
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
krdi ilus on vaadata selge ilmaga läbi roosade prillide merd- ei mingit erisust..aga:
mis juhtub siis, kui kasutaja Ants mäletab, et kasutaja Beeter ostis millalgi terve posu mingeid asju ja otsustab viimaselt PS-i kaudu järgi pärida, ega ta juhuslikul mõnest loobuda saoovi, mispeale sujuvalt liigub äri kiire kommunikatsioonivahendi- telefoni- käsutusse? |
Kuna HV müügisüsteemi ei ole otseselt kasutatud, võib seltsimees Ants panna selle nn sõbrakommi.
või näiteks näeb kodanik N seltsimees S-i mügikullulutust ja teavitab sellest lugupeetavat L-i( kah HV kasutaja), mispeale viimane kiirel messenseerib N-le ja viib äri lõpuni? |
Kodanik N võib ostjaks siiski märkida kodanik L-i. Mismoodi ja kuidas (loe: kuhu tekib see "kommi müüjat nupp", kuhu kes peab vajutama, jne) peaks aga ostja L müüjat N kommima on aga puhtalt tehniline ja disainiline lahendus.
isiklikult ei pea õigeks kommentaride kohustuslikuks tegemist- vahel on olukordi(ei mingit pettust vaid omavahelises suhtluses on tekkinud pingeid ja põhjustaja võin olla olnud ka ise), kus positiivset ei saa panna ning negatiivne pole sobiv.. siis olen jätnud panemata. Pole pannud ka neutraalset, kuna see kommentar omab HV-s sama maiku, nagu kaks 5-pallises hindamissüsteemis ja seetõttu pole päris aus |
Elu ei ole alati tõesti must-valge, ent mingi arvamus jääb tehingupartnerist paratamatult. Ei tasuks seda neutraalset karta. Kui kommis kõik põhjused kenasti välja tuua ja selgitada "hinde" tagamaid, ei langeks kasutaja usaldusväärsus küll karvavõrdki.
Ja ma usun/loodan, et kartus saada tehingu vastaspoolelt samuti neutraalne komm, ei oleks mingi hirmu põhjustajaks. Enamusel kasutajatest ju mõistus peas ja reidi stiili ei harrasta.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
21.06.2006 07:56:13
|
|
|
..on ju kõikidel juhutdel kasutatud HV müügisüsteemi, kuid kiirendatud korras : asi on müügis HV-s, ostjad on saanud info HV-st ja suhtlevad HV kasutajatena(kiirkokkulepe, ilma mõttetu ja arusaamatu HV-s levinud paraoksjonisüsteemi kasutamata)
minu küsimus oli tegelikult suunatud sellele, et kudas tagatakse toodud juhtudel kommentaride kohustuslikkus?
lisaks tuleb arvestada, et oluline hulk kasutajatest on äärmiselt labiilse närvisüsteemiga (kasutaks väljendit puberteet) noorsande, kellele neutraalse kommentari panemine vallandab vihapurske, mis päädub kümnete PS-de ja negatiivsete kommentaridega(rääkimata kõikvõimalikes kohtades oma arvamuse väljasülitamisest). 8)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|