Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
woozy
HV Guru

|
17.02.2003 16:16:30
cd-rom jamab - ei loe plaati |
|
|
mu cd-rom jamab mul on creative 36 x panen plaadi sisse ja ta ei hakka lugema milles võib jama olla ?
_________________ { Talu/suvila blogi } |
|
Kommentaarid: 145 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nimeta
Kreisi kasutaja

|
17.02.2003 16:18:06
|
|
|
tolmune seest
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
17.02.2003 16:23:31
|
|
|
ma juba tegin selle lahti ja tulmu ses ei olnud
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
rts
HV kasutaja

|
19.02.2003 22:42:00
|
|
|
lugeja ise ikka korralikult ühendatud, juhtmed taga?
_________________ go create >>> |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajnurm
Kreisi kasutaja

|
20.02.2003 11:00:12
|
|
|
Mul sama jama Samsungi 32x lugejaga. Algul luges peaaegu kõike (välja arvatud ACME toorikuid), lõpuks luges ainult originaalplaate (nii musa kui soft). Puhastanud olen teda mitu korda nii piirituse kui puhastusCDga. Juhtmed taga ja tolmuvaba. Nii et ainus võimalus on see, et ta aeg sai lihtsalt otsa. Viskasin ta masinast üldse välja ja ostsin kirjutaja asemele.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
mots
HV kasutaja
|
20.02.2003 11:14:53
|
|
|
tolmune ikka mis muud - ainult et cd lugeja pea - läätse pealmist osa saab lihtsalt puhastada - alumise osa puhastamiseks tuleb aga asi legoks võtta - enamus remondi kohti soovitab osta uue lugeja juhul kui ka potest kiire pealekeeramine asja ei paranda - legotamine hirmus vaevarikas õrn ja tüütu tegevus
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
@cer
HV kasutaja
|
20.02.2003 14:02:26
|
|
|
Lugeja jah seest must. Need 100 kroonised cd koos selle 100 promillise kärakapudelikesega ei tee tavaliselt eriti midagi. No natuke ikka puhastavad, aga kõige paremini saab puhtaks tõesti asi lahti võttes.
_________________ Muudab see maailma... ilmselt mitte. |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
20.02.2003 21:13:30
|
|
|
või siis saab otsa.. mul läks üks 52x creative eriti kiiresti
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
25.02.2003 19:59:55
|
|
|
eksma siis võtan legoks ja uurin asja kui kelegil on link kuidas leoks võta nii et mõned jupid välja ei jääks ja kuidas seda puhtaks teha
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusd
HV kasutaja
|
25.02.2003 21:39:20
|
|
|
njaa mul sama jama LG 48x, panen plaadi sisse ta ei vaevu isegi seda ringi ajama....
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
04.03.2003 17:10:55
|
|
|
lutsu visata.. alguses vii kusagile arvutifirmasse testida/puhastada
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
Automation
HV vaatleja

|
06.03.2003 12:41:04
|
|
|
CD-de lugemise/mittelugemine.
Kõige tähtsam punkt! Punkt 1: CD ROM on ikkagi täppisappastraat ja loetav rada plaadil... Noh mitte just eriti lai Lugeja kasutamise ja kulumisega võivad ette tulla järgmised probleemid:
* Lääts on tolmune. Puhastada tasub piiritusega. Juhtusin puhastama mingi aastaid seisnud salaviinaga ja tulemus oli, et kui varem midagi luges, siis pärast puhastamist päris 0 Vastu valgust vaadates võis läätsel vikerkaarevärvilist (nagu õlilaik) näha. Peale poepiiritusega puhastamist ok.
* Kui loeb ainult "hõbedasi" ehk originaal plaate. Vanemate lugejate viga. Probleemiks, et lääts on valmistatud plastist ja muutub aja jooksul "piimjaks", kusjuures seda palja silmaga läätse vaadates naljalt selgeks ei tee. Hõbedasi plaate loeb paremini nende parema peegeldusvõime pärast, igasuguste "hõbedastena" näivate toorikutega katsetamine ei ole enda praktikas tulemusi andnud. Põhimõtteliselt võib seadme maha kanda.
* Määrdeaine kuivamine. Rom ei taha enam hästi plaate omaks võtta, paned 101 x retry ja lõpuks ehk loeb välja. Lugemispea liigub plaati lugedes siinil, mis peab olema kaetud tavotisarnase (jumalaeest, ärge tavotti määrimiseks kasutage) määrdega. Värki võimalik osta elektroonikapoodidest, mingi väike tuub maksis mõned aastad tagsi Tevalos umb 60 EEK. Vot määrid siinid uuesti sisse ja mõnikord selles viga ongi. Kui siinid on määrimata, siis ei liigu pea enam sujuvalt vaid nn. "kerge hüppega". Vaata punkt 1!
* Mehhanika kulumine. Nii või teisiti teeb kõige rohkem pattu ikkagi lugeja pead liigutav kraam. Põhjus sama, mis eelmises punktis, et pea liikumine muutub ebatäpseks ehk "hüppeliseks". Mõnikord aitab mehaanika puhastamine ja määrimine, kuid ega seda rõõmu kauaks ei jätku. Üldjuhul saab ROM-i nõusse plaati lugema nõnda, et tirida ta masinast välja ja katsetades teda erinevate nurkade all hoides. Peaaegu alati on olemas mingisugune nõme positsioon, millega ROM töötab (tihti on see asend selline, et ei võimalda ilma ROM-i ümber pööramata plaati vahetada) Igatahes viimane variant on kasutatav ainult häda korral ja muutub kiirest koormavaks. Miks mingi x nurga all töötab? Ei viitsi pikalt seletada aga sõltuvalt mehaanika kulumisest on alati mingi nurk, millel värk kergemalt liigub jne.
Kindlasti on veel palju muud, kuid hetkel tulid enamlevinud dzombed meelde.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
06.03.2003 13:57:31
|
|
|
ise puhastasin lugejal läätse prillipuhastuslapi tükiga ja luubiga kontrollisin. aga ega neid cd-lugejaid nii eriti lihtne lahti võtta pole. üsna suure tõenäosusega on võimalik mõni plastjubin puruks kangutada/muljuda.
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
5 :: |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
10.03.2003 19:27:33
|
|
|
aga mis te selle peale kostad ma proovisin oma cd-romi sõbra arvutis ja kui taha panime läks cd-rom lolliks hakkas välja ja sisse automaatselt lööma täitsa ära pööras ja Bios ka ei tunistanud milles jama võib olla
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
d0ggeye
HV vaatleja
|
18.03.2003 19:40:50
|
|
|
lg ja samsung cdrommid on pasad!
_________________ we're biological proccessors; hdd unlimited |
|
tagasi üles |
|
 |
Gunstore
HV kasutaja

|
18.03.2003 20:19:57
|
|
|
Well, endal ' 96 a Funai, ja siiani enam vähem... RW' de lugemiseks vist polegi ette nähtud aga append' itud plaate peab vahepeal Audio CD' ks ... Eject & Retry kuni Data sisse loeb
_________________ Alla 2,4 GHz masinaid kõlbab kah kasutada
SS:/O: PCMCIA pessa USB kaardi. |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
yakusa
HV kasutaja
|
18.03.2003 21:49:05
|
|
|
tsitaat: |
ise puhastasin lugejal läätse prillipuhastuslapi tükiga ja luubiga kontrollisin. aga ega neid cd-lugejaid nii eriti lihtne lahti võtta pole. üsna suure tõenäosusega on võimalik mõni plastjubin puruks kangutada/muljuda.
|
CD romi puhastamiseks on olemas ka oma plaat, millel on harjad küljes, paned sisse ja ise puhastab ära ega ole vaja midagi lahti kiskuda. Mulle anti see plaat kaasa, kui arvuti ostsin.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
AsTeR
HV kasutaja

|
19.03.2003 08:42:16
|
|
|
ajnurm kirjutas: |
Mul sama jama Samsungi 32x lugejaga. Algul luges peaaegu kõike (välja arvatud ACME toorikuid), lõpuks luges ainult originaalplaate (nii musa kui soft). Puhastanud olen teda mitu korda nii piirituse kui puhastusCDga. Juhtmed taga ja tolmuvaba. Nii et ainus võimalus on see, et ta aeg sai lihtsalt otsa. Viskasin ta masinast üldse välja ja ostsin kirjutaja asemele. |
samsungi omad on minu meelest kõige sitemad.Alguses nad tunduvad normid siis järsku on pees.Mul endal Creative 52X mx see töötas alguses täitsa hästi siis järsku kui garantii oli läbi sai otsa.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Automation
HV vaatleja

|
19.03.2003 13:02:03
|
|
|
yakusa kirjutas: |
CD romi puhastamiseks on olemas ka oma plaat, millel on harjad küljes, paned sisse ja ise puhastab ära ega ole vaja midagi lahti kiskuda. Mulle anti see plaat kaasa, kui arvuti ostsin. |
See on selline poolik abinõu, mis ei pruugi aidata kui lääts ikka väka ökane. Naljana tuleb meelde, kuidas sõbral auto-cd mängija jamas (lääts tolmune). Ostis siis puhastusplaadi ja mängija sülitas selle lihtsalt välja, kuna ei lugenud seda krdi. plaati välja Sai asi laiali kakutud ja puhastus tehtud. Nüüd asi oka ja loeb ka puhastusplaati
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
19.03.2003 13:06:19
|
|
|
mul oli ka creative 36x ja ei loe enam midagi...nüüd seisab riiulil, ostsin uue neci kirjutaja ja s***a sest creativest 8)
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
woozy
HV Guru

|
19.03.2003 14:09:20
|
|
|
nüüd on oopis segane panen voolu taha peksab lahti ja kinni ja bios ei tunnista seda ka (kas see on siis täitas pees vää)
|
   |
120 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.03.2003 14:16:09
|
|
|
woozy kirjutas: |
nüüd on oopis segane panen voolu taha peksab lahti ja kinni ja bios ei tunnista seda ka (kas see on siis täitas pees vää) |
Jäi kokku pannes juppe üle ka?
Üldiselt tasub minema visata selline käkk. Ise müüsin üsna ammu aega tagasi 48x väga heas töökorras CD-ROM'i 350 eeguga, eks võid arvata, mis hinnaga praegu neid saab.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Automation
HV vaatleja

|
19.03.2003 14:17:17
|
|
|
>nüüd on oopis segane panen voolu taha peksab lahti ja kinni ja bios ei tunnista seda ka (kas see on siis täitas pees vää)
On võimalus, et kuskil mingi andur, mis plaadisahtli asendit tsekkab, on peetis ning draiv ei suuda kuidagi sahtli asendit tuvastada. Draiv üritab siis sahtlit jooksutades tuvastada selle positsiooni ja kuna on ametis sahtli jooksutamisega, siis ei saa arvuti buutimise ajal draivilt ka nö. "OK-tööks valmis" teadet kätte ning draivi ei ühendata. (buudi ajal üldiselt alati tsekatakse, kas plaati on draivis vai ei ole)
Tegemist on oletusega, kuid tõenäolisem on draivi juhtelektroonika mahakõrbemine.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|