Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 222 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 200 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 521 |
|
autor |
|
anette
HV vaatleja

|
21.05.2006 16:35:51
|
|
|
[Pec] kirjutas: |
ehk siis täpsustaks veelkord, adsl2+ toetab ka vanu adsl seadmeid kuid tööle lähevad nad sellise ühenduse küljes tava adslina ehk max 8/768 kiirustega. (vähemalt elioni ühenduste otsas). WRT54GL on tavaline wifi ruuter seega ei mängi see rolli, oleneb siiski mis modem vahel on. |
Ja kui modem on tavaline Elioni poolt pakutav Nokia M5921, siis ka töötab?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
neoman
HV veteran
|
21.05.2006 18:03:38
|
|
|
Kas ma olen 6igesti aru saanud ,et uuel yhendusel ei ole vaja enam username ja passwordi nagu vanal Kodu3mel.? St lihtsalt panen v6rgukaabli arvuti taha ja net on sees?
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
21.05.2006 18:09:54
|
|
|
ei, sa saad valesti aru. Uus adsli password ja kasutaja on kleebitud ruuteri alla. Need peab ruuterisse sisestama.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
21.05.2006 18:10:04
|
|
|
neoman kirjutas: |
Kas ma olen 6igesti aru saanud ,et uuel yhendusel ei ole vaja enam username ja passwordi nagu vanal Kodu3mel.? St lihtsalt panen v6rgukaabli arvuti taha ja net on sees? |
... on küll, kuid ruuter on eelseadistatud ja vajalikud andmed juba sisestatud, seega pole sul tõepoolest vaja muud teha, kui võrgukaabel järgi ja surfama ...
   |
2 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
neoman
HV veteran
|
21.05.2006 18:15:22
|
|
|
Selge. Tellisin juba 3 p2evatagasi DigiTV , proovisin neti minna ,aga ei 6nnestunud. Helistasin siis Elioni ja sealt 8eldi ,et teie alajaama seadistatakse ADSL2 peale ümber ja sellepärast ei saa ka neti. Siit aga kysimus kuidas ma saan teada millal net on tulnud? juhul kui modem pole eelseadistatud siis ei saa neti isegi siis kui see tehniliselt v6imalik oleks.
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.05.2006 19:07:33
|
|
|
neoman kirjutas: |
Selge. Tellisin juba 3 p2evatagasi DigiTV , proovisin neti minna ,aga ei 6nnestunud. Helistasin siis Elioni ja sealt 8eldi ,et teie alajaama seadistatakse ADSL2 peale ümber ja sellepärast ei saa ka neti. Siit aga kysimus kuidas ma saan teada millal net on tulnud? juhul kui modem pole eelseadistatud siis ei saa neti isegi siis kui see tehniliselt v6imalik oleks. |
komplektiga jagatud seadmed on seadistatud, juhtmed järgi ning märku annab DSL (liin ok) ja PPP (parool on neti ära ühendanud)
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
keytron
HV veteran
|
21.05.2006 19:23:45
|
|
|
Mingi jama on: WiFi töötab ainulr korraks (siis kui asi üles buudib) ja ülejäänud ajast ei leia ükski arvuti mingit signaali.
Milles jama olla võib?
Sätteid olen näppinud kah, kuid tulemuseta :S
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
21.05.2006 19:29:08
|
|
|
keytron kirjutas: |
Mingi jama on: WiFi töötab ainulr korraks (siis kui asi üles buudib) ja ülejäänud ajast ei leia ükski arvuti mingit signaali.
Milles jama olla võib?
|
Millega vastu püüad võtta?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
keytron
HV veteran
|
21.05.2006 19:33:06
|
|
|
Thnikpad R52/ Tohiba e740 PDA / Ralink RT2500 WiFI kaardiga
Mitteüksgi ei anna midagi
Configuration
Interface Enabled: Yes
Physical Address: 00:11:F5:EA:3B:07
Network Name (SSID): SpeedTouch******
Interface Type: 802.11b/g
Actual Speed: 54 Mbps
Channel Selection: Auto
Region: Europe
Channel: 1
Allow multicast from Broadband Network: Yes
Security
Broadcast Network Name: Yes
Allow New Devices: New stations are allowed (automatically)
Use WEP Encryption: No
Use WPA-PSK Encryption: Yes
WPA-PSK Preshared Key: **********
WPA-PSK Encryption Type: AES
WPA-PSK Rekeying Interval: 0
--------------------------------------------------------------------------------
|
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
21.05.2006 19:41:18
|
|
|
Aga ilma WPA-ta?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
keytron
HV veteran
|
21.05.2006 19:45:42
|
|
|
Tulemus ikka sama, WLAN tuli püsib kah millegipärast konstantselt "vilkumatu"
|
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Richthofen
HV vaatleja
|
21.05.2006 20:49:50
|
|
|
Nagu ma vist oma lolli aruga olen aru saanud, et kui sul oli varem pakett, kus dowload oli 1 Mb/s ja upload 256 Kb/s, siis selle uue DigiTV paketiga jääb ikka dowloadi kiirus samaks, ainult Amino AminNET110 seadme jaoks tekib "lisakiirus" kuni 12 Mb/s (Tartus on muidu varu kuni 17 Mb/s, nagu kuulsin), digitv tahab vähemalt elementaarse pildi saamiseks streamingu kiirust 4 Mb/s saada. Äkki keegi siiki juba täpselt oma kogemustest teab, mul alles DigiTV pakett aktiviseerub mingi 24 mai, tava net töötab korralikult. Ja veel, kui tahad arvutist läbi VLC playeri vaadata digitv pilti vaadata, siis pead arvuti võrgukaardi MAC aadressi ära vahetama. Mul arvutis 2 võrgukaarti, sest need neetud linuxid ei taha emaplaadil olevat Nforce4 network controllerit ära tunda, seepärast on lisaks ka kõige lihtsam Realtek RTL8029(AS) 10 Mb/s abiks linuxi distrote pärast, mida ikka saab katsetatud. Muutsin ära Realtek RTL8029 MAC aadressi Amino AmiNET110 MAC aadressi klooniks 00:02:02:xx:xx:xx, kolm esimest numbrit annavadki seadme tootja koodi aga nagu teada, ei saa ühes võrgus olla 2 seadet ühe ja sama MAC aadressiga, seepärast peaks siis vist AmiNET110 selleks ajaks välja lülitama, kui võrgukaabli NForce4 võrgukaardist välja võtan ja Realtek8029 võrgukaardi taha ühendan? Muidugi võib ka nii teha, et võrgukaardile omistada näiteks MAC aadress 00:02:02:xx:xx YZ aga kui see juhuslikult ei lange siiski kokku AmiNET110 suvalise seadmega, siis kas on võimalik VLC playeriga telepilte kätte saada ja tore oleks kui keegi paneks üles listi telekanalite aadressitest, kust saaks telekanalite streamingud kätte. Keegi oma konkreetseid kogemusi jagaks just VLC playeriga vaatamise osas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
m6mm
HV kasutaja
|
21.05.2006 20:54:40
|
|
|
enter on üks lahe klahv
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.05.2006 20:58:03
|
|
|
Richthofen kirjutas: |
Nagu ma vist oma lolli aruga olen aru saanud, et kui sul oli varem pakett, kus dowload oli 1 Mb/s ja upload 256 Kb/s, siis selle uue DigiTV paketiga jääb ikka dowloadi kiirus samaks, ainult Amino AminNET110 seadme jaoks tekib "lisakiirus" kuni 12 Mb/s (Tartus on muidu varu kuni 17 Mb/s, nagu kuulsin), digitv tahab vähemalt elementaarse pildi saamiseks streamingu kiirust 4 Mb/s saada. Äkki keegi siiki juba täpselt oma kogemustest teab, mul alles DigiTV pakett aktiviseerub mingi 24 mai, tava net töötab korralikult. Ja veel, kui tahad arvutist läbi VLC playeri vaadata digitv pilti vaadata, siis pead arvuti võrgukaardi MAC aadressi ära vahetama. Mul arvutis 2 võrgukaarti, sest need neetud linuxid ei taha emaplaadil olevat Nforce4 network controllerit ära tunda, seepärast on lisaks ka kõige lihtsam Realtek RTL8029(AS) 10 Mb/s abiks linuxi distrote pärast, mida ikka saab katsetatud. Muutsin ära Realtek RTL8029 MAC aadressi Amino AmiNET110 MAC aadressi klooniks 00:02:02:xx:xx:xx, kolm esimest numbrit annavadki seadme tootja koodi aga nagu teada, ei saa ühes võrgus olla 2 seadet ühe ja sama MAC aadressiga, seepärast peaks siis vist AmiNET110 selleks ajaks välja lülitama, kui võrgukaabli NForce4 võrgukaardist välja võtan ja Realtek8029 võrgukaardi taha ühendan? Muidugi võib ka nii teha, et võrgukaardile omistada näiteks MAC aadress 00:02:02:xx:xx YZ aga kui see juhuslikult ei lange siiski kokku AmiNET110 suvalise seadmega, siis kas on võimalik VLC playeriga telepilte kätte saada ja tore oleks kui keegi paneks üles listi telekanalite aadressitest, kust saaks telekanalite streamingud kätte. Keegi oma konkreetseid kogemusi jagaks just VLC playeriga vaatamise osas. |
teeme nii, et foorum on selleks, et enne lugeda, siis küsida!!!
terve seesama teema on sinu küsimused 10x läbi nämmutanud, sul pole isegi otsida vaja, hakka otsast lugema ning saad vastused ja rohkemgi.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
serviis
Aeg maha 1p

|
21.05.2006 21:58:54
|
|
|
indrekp kirjutas: |
teeme nii, et foorum on selleks, et enne lugeda, siis küsida!!!
terve seesama teema on sinu küsimused 10x läbi nämmutanud, sul pole isegi otsida vaja, hakka otsast lugema ning saad vastused ja rohkemgi. |
OT: Jumala õige. Arvestades selle teema pikkust ja päevakohasust siis võiks viitsimise korral keegi selle kohta teha KKK.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
3 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
21.05.2006 22:54:41
|
|
|
Richthofen kirjutas: |
Nagu ma vist oma lolli aruga olen aru saanud, et kui sul oli varem pakett /---/ |
ok, ma olen see hea inimene kes vastab siis. esiteks, MACi kloonimine pole üldse vajalik, ma ei saagi aru kust see info tuleb. ei pea digiboksi välja lülitama; lisaks on kiirust enamasti 2 kanali jaoks piisavalt ja saab telekast ja arvutist samal ajal erinevaid kanaleid vaadata. kanalite aadressidest tegin .m3u playlisti, mida VLC avada oskab. lisaks veel kaks õpetust kuidas mööda sama kaablit ruuterist internet ja IPTV arvutisse saada: esimene ja teine
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
21.05.2006 23:27:47
|
|
|
tsitaat: |
MACi kloonimine pole üldse vajalik, ma ei saagi aru kust see info tuleb
|
Enne kui ma seda VLCplayeriga vaatamist üritasin tööle saada siis oli MAC'i muutmine kindlasti vajalik. Ilma muutmiseta lihtsalt pilti ei tulnud ette. See esimesse postitusse koondatud 'õpetus' on paarist mu postitusest copy'tud ilmselt.
Praegu sai taastatud originaal MAC, ning töötab nüüd ka sellega
Muuseas kui soov lihtsalt 2 porti panna DigiTV'd edastama panna ruutril siis CLI kaudu rida
eth bridge group move intf=ethport3 name=iptv |
Siis võib netiühenduse orgunnida USB kaudu kui ruuter kasti ligidal.
tsitaat: |
kanalite aadressidest tegin .m3u playlisti, mida VLC avada oskab |
Muuseas esimeses postituses samuti link playlistile, pole küll vast kõige paremasse kohta upitud. Vast peaks mõnele moderaatorile teada andma, et võiks mugavamas paigas olevale playlistile linkida.
viimati muutis Elof 21.05.2006 23:34:56, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
ärihai
HV Guru

|
21.05.2006 23:29:25
|
|
|
dynamic kirjutas: |
Jorsik kirjutas: |
dynamic kirjutas: |
mainin huvilistele, et mul õnnestus IPTV ja internet korraga üle sama kaabli ruuterist arvutisse saada (nagu selles postituses mõtisklesin). kui kedagi täpsemalt huvitab, võib küsida. |
See huvitab paljusid kindlasti, räägi lähemalt ja tee puust ja punaseks |
OK, aga ma hoiatan et tegu on rohkem sellise 'proof of concept' stiilis asjaga, mis ei pruugi sellisel kujul praktiliseks kasutamiseks sobida.
[ruuter IPTV] -----\
|
[ruuter LAN0] -----/
/--- [NIC#1 (internet)]
[ruuter LAN1] -----pikk-kaabel----- SWITCH
\--- [NIC#2 (IPTV)]
[ruuter LAN2] ----- [telekas?]
|
esiteks tuleb ruuteri IPTV port ja LAN switch kokku sillata lühikese kaablijupiga. teisest LAN pordist läheb siis pikk kaabel kuskile maja teise otsa arvutini. arvuti juures on switch, arvutis on kaks võrgukaarti. siis viia läbi sellised protseduurid:
- ruuteris DHCP välja lülitada
- NIC#1 IP aadress jms. käsitsi määrata
- NIC#2 IP aadressi DHCP-ga küsima panna, aga nimeserverid käsitsi määrata
- nüüd on NIC#2 DHCP-ga saanud IPTV jaoks vajalikud andmed. probleem on selles, et ruutingutabelisse pannakse uus default gateway mis tuleb ära kustutada (muidu ei saa internetti kasutada, sest paketid lähevad valesse kohta). see käib nii:
käsuga route print vaatad, mis on DHCP-ga saadud default gateway (nt. 10.24.24.1) ja siis kustutad selle: route delete 0.0.0.0 10.24.24.1
kirjutasin ka väikse skripti VLC käivitamiseks, mis IPTV NICi iga kord vastavalt vajadusele enable'ib või disable'ib et igasuguseid jamasid vältida (nt. vale default gateway tuleb ruutingutabelisse tagasi kui DHCP lease otsa saab ja aadress uuesti küsitakse). selle jaoks on vajalik windowsi recource kit tools ja oma võrgukaardi ID tuleb ise kuskilt registrist üles otsida. IPTV .m3u playlist on siin.
devcon enable "PCI\VEN_10EC&DEV_8139&SUBSYS_813910EC&REV_10"
sleep 5
route delete 0.0.0.0 10.24.24.1
C:\Programs\AudioVideo\VLC\vlc.exe --intf wx --open F:\Temp\iptv.m3u
devcon disable "PCI\VEN_10EC&DEV_8139&SUBSYS_813910EC&REV_10"
|
aga nagu ma ütlesin, see lahendus ei pruugi kasutamiseks sobida. näiteks wifi läheb umbe põhjustel, millest räägiti IPTV foorumis:
comcute kirjutas: |
Peab olema ettevaatlik, mis omavahel kokku sillata. Praegu tundub, et sa ühendasid kogu krempli kokku ja kui mcast voog tellitakse, siis see pritsib igast august välja. Kui sul 802.11b toru on reaalselt kuskil 5M, siis on see ilmselgelt umbes.
|
kuidas seda probleemi lahendada? kui ideid on, võiks neid jagada. edit ise küsin, ise vastan - ruuteris saab WLAN liidesel multicast pakettide saatmise maha võtta (aga testida praegu ei saa): eth bridge ifconfig intf=WLAN mcastfilter=enabled
edit muidugi on sarnane asi võimalik ka ühe võrgukaardi ja ilma switchita, aga siis ei saa internetti ja IPTV-d samal ajal kasutada ja on vaja skripte, mis võrgukaardi konfi vastavalt vajadusele vahetavad. |
selle õpetuse peale tekib küsimus, et kas mitte ruuter ei suutaks DTV Samuti jagada või switch?
_________________ Ütle siis mõtle  |
|
Kommentaarid: 138 loe/lisa |
   |
132 |
|
tagasi üles |
|
 |
JJ
HV vaatleja
|
22.05.2006 09:56:50
|
|
|
Selge, niikaua kui arvutist digi TV-d vaadata ei saa, jään mina sellest ilma. Ei hakka mina sellepärast 10 tonnist telekat ostma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
davidco
HV veteran
|
22.05.2006 10:13:51
|
|
|
hommikul enne 09:00 oli 5mb, nüüd juba 6mb, aga upload koguaeg 512kb
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
JJ
HV vaatleja
|
22.05.2006 10:33:32
|
|
|
Sai siin veidi uuritud asja ja tekkis selline küsimus. Kui arvutis on tvkaart, kas siis digitv seadme ühendamine tvkaardiga ongi sama nagu ühendamine telekaga? Ja ma näen kõiki 40-t kanalit?
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.05.2006 10:37:22
|
|
|
JJ kirjutas: |
Sai siin veidi uuritud asja ja tekkis selline küsimus. Kui arvutis on tvkaart, kas siis digitv seadme ühendamine tvkaardiga ongi sama nagu ühendamine telekaga? Ja ma näen kõiki 40-t kanalit? |
... kui ühendad olemasoleva antennikaabli digibox'i ja vead digibox'ist kaabli omakorda arvuti TV kaarti, siis jah, saad vaadata nii Dtv kanaleid kui ka antenni kaudu tuelvaid ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
JJ
HV vaatleja
|
22.05.2006 10:59:09
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
JJ kirjutas: |
Sai siin veidi uuritud asja ja tekkis selline küsimus. Kui arvutis on tvkaart, kas siis digitv seadme ühendamine tvkaardiga ongi sama nagu ühendamine telekaga? Ja ma näen kõiki 40-t kanalit? |
... kui ühendad olemasoleva antennikaabli digibox'i ja vead digibox'ist kaabli omakorda arvuti TV kaarti, siis jah, saad vaadata nii Dtv kanaleid kui ka antenni kaudu tuelvaid ... |
Väga bro, et võimalus on olemas . Küsin igaks juhuks üle kas sain õigesti aru.
1. Ühendan digiboxi ruuteriga
2. panen digiboxile olemasoleva antenni järgi
3. vean digiboxist (sellessamast august kust muidu telekasse) kaabli tv kaarti
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.05.2006 11:01:38