Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
heix24
HV kasutaja

|
11.03.2006 20:09:55
|
|
|
kas mitte ei olnud nii et kella 7.00 kuni 23.00 võis lasta muusikat niipalju kui tahad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
NorthB
HV kasutaja
|
11.03.2006 20:46:55
|
|
|
heix24 kirjutas: |
kas mitte ei olnud nii et kella 7.00 kuni 23.00 võis lasta muusikat niipalju kui tahad. |
Kui ma ei eksi, siis ei tohtinud ületada mingit piiri. Kas oli 90dB?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
11.03.2006 21:22:20
|
|
|
Vähemalt Tallinnas on iga müraga kaaskodanike häirimine avaliku korra rikkumine, mis on trahvitav kuni 100 trahviühikuga. Selle kohta, mis kvalifitseerub häirimiseks ja mis mitte ei ole minuteada otseselt midagi öeldud. Sellest võiks järeldada, et häirimiseks kvalifitseerub iga heli, mis kedagi häirib on ja seaduse rakendamise vajalikkuse hindamise teostab avaliku korra valvaja ehk politsei.
Teema kohta käivad dB'd tulevad äkki Müra normtasemed elu- ja puhkealal, elamutes ning ühiskasutusega hoonetes ja mürataseme mõõtmise meetodid:
tsitaat: |
§ 8. Olmemüra
Inimtegevusest põhjustatud müra ehitistes loetakse vastuvõetavaks, kui ehitis vastab projekteerimisnormide eelnõu EPN 16.1 «Ehitiste heliisolatsiooninõuded. Kaitse müra eest» (1999) nõuetele. Heliisolatsiooninõuded on esitatud tingimusel, et helirõhutase LpAmax müraallikaga ruumis ei ületa 80 dB. |
EPN 16.1 (tasuline, 139.-) sätestab minuteada, et ehitatavate korteri vaheseinad peavad kinni pidama 55dB heli. Sellest tuleb läbikostev helitugevus 25dB, mis enamusi inimesi tõepoolest ei häiri, aga on üle 4 (psühhoakustilise) korra valjum kui terve noore inimese kuulmislävi.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
omnibook
HV kasutaja

|
11.03.2006 21:30:02
|
|
|
madal helil on kombeks ju hästi levida, mingid supaka õhku tõstmised siin ei aita. tuleb tuba helikindlaks teha
mida paksem sein seda vähem levib.
endal küll kodus supakas mööda põrandat ringi ei surise
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehm
HV veteran

|
11.03.2006 22:27:18
|
|
|
omnibook kirjutas: |
madal helil on kombeks ju hästi levida, mingid supaka õhku tõstmised siin ei aita. tuleb tuba helikindlaks teha
mida paksem sein seda vähem levib.
endal küll kodus supakas mööda põrandat ringi ei surise  |
riputamine aitab niipalju et põrand värisema ei hakka. ning need jutud, et ajalehed ja kellad kukuvad tänu supakale on küll üks peerujutt!!!!!!!
|
|
Kommentaarid: 117 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
12.03.2006 01:32:58
|
|
|
paneelikas ei anna vist suurt midagi ära. mul olid varem (nüüdseks müüdud kuna naabrid ei kannatanud) radiotehnika (nüüd vist audes) AC003 tavalised kolmeribalised ja 45W võim. no toas kannatas bassid kenasti ära, aga teises korteri otsas, köögis klaasid riiulil klirisesid ja üldse oli selline kohutav müra. need krd paneelid on nagu relsid vibratsioonile mis kaugenedes hakkavad kasvama. aga tavalised bassid lõid õhku välja küll, tühi õllepurk mahtus täpselt mulku, seda sai päris tihti lennutatud. aga kasti enda liigutamiseks rippasendis jääb sellest ikka väheks, kasti mass liiga suur
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
12.03.2006 15:44:45
|
|
|
lehm kirjutas: |
riputamine aitab niipalju et põrand värisema ei hakka. ning need jutud, et ajalehed ja kellad kukuvad tänu supakale on küll üks peerujutt!!!!!!! |
400W subbakaga küll veel midagi ei kuku. Enne lähed ikka ise toast välja
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
3 :: |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
rosco
HV kasutaja
|
12.03.2006 17:44:20
|
|
|
NorthB kirjutas: |
mighty kirjutas: |
ega sa ymera 14 ei ela
igastahes minu muusikavlik on lai  |
Ei, Mustamäel... |
Kus mustakal täpsemalt. Mu muusikastiili kah enamus vihakavad Ja vahest saab ikka "normaalselt kuulatud".
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
reimers66
HV Guru

|
12.03.2006 18:45:18
|
|
|
Tupsu kirjutas: |
lehm kirjutas: |
riputamine aitab niipalju et põrand värisema ei hakka. ning need jutud, et ajalehed ja kellad kukuvad tänu supakale on küll üks peerujutt!!!!!!! |
400W subbakaga küll veel midagi ei kuku. Enne lähed ikka ise toast välja  |
minuarust pole siin midagi naljakat ma olen oma Z680 asju küll ja küll kukutanud
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
NorthB
HV kasutaja
|
12.03.2006 18:48:42
|
|
|
rosco kirjutas: |
ega sa ymera 14 ei ela
Ei, Mustamäel... |
Kus mustakal täpsemalt. Mu muusikastiili kah enamus vihakavad Ja vahest saab ikka "normaalselt kuulatud". |
Lepistiku kandis..
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
rosco
HV kasutaja
|
15.03.2006 19:06:10
|
|
|
rosco kirjutas: |
ega sa ymera 14 ei ela
Ei, Mustamäel... |
Kus mustakal täpsemalt. Mu muusikastiili kah enamus vihakavad Ja vahest saab ikka "normaalselt kuulatud". |
Lepistiku kandis.. |
Luckily mitte mina
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
jannyy
HV kasutaja

|
16.03.2006 00:21:38
|
|
|
Tupsu kirjutas: |
jannyy kirjutas: |
Tulebki sellised vanemad naabrid leida, kel kõva kuulmine, siis saab volüümi ka keerata vähe
Endal oli muidu selline juhtum, et sai ka öösel natuke liiga kõvasti kuulatud ja ülevalt tuli tüüp uksetaha ja hakkas seletama, et ta töötab politseis ja ähvardas saja asjaga. Mis sest , et tüüpi näeb koju tulemas ainult tunkedes, pole veel kuulnud, et ta töötaks politseis. |
Et kui naaber politseis ei tööta, siis nagu üspuha ? Loodetavasti ta telefoni ikka kasutada oskab. Esimene kord saad hoiatuse, teist korda vahele jäädes trahvi koha peal. |
Mitte selles pole asi, et ta seal ei töötanud, vaid selles, et pidi kohe hakkam valetama, ennem pole kordagi probleem olnud, jah tõesti ei tajunud kellaaega ja muusika oli natuke liiga kõvasti, kuid ainult üks kord. Mõtle, kui kõik niimodi tegema hakkavad, mis siis saaks?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|