Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
01.03.2006 10:38:34
|
|
|
Tsernobil kirjutas: |
stepzter kirjutas: |
Kusjuures linuxi lahendustega on täiesti praktikas õnnestunud lisaks täielikule failoverile saavutada täiesti korralik jõudlusekasv. |
Kõlab igiliikuri moodi, aga noh, Unixi puhul ma ei imestagi, kuna see ju ufode poolt toodud tehnoloogia.  |
Niivõrd advanced et lihtinimesed pole suutnud midagi vastu panna
Aga kuidas siis ikkagi jääb sinupoolse wini klastri kirjeldusega? Või validki taas võimaluse seda palvet/küsimust ignoreerida?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
01.03.2006 10:54:50
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Aga kuidas siis ikkagi jääb sinupoolse wini klastri kirjeldusega? Või validki taas võimaluse seda palvet/küsimust ignoreerida? |
Aga sina pole oma nägemust Linuxi klastrist ka avaldanud.
Loe minu üleelmist kirja veelkord läbi ja kasuta mõtlemis-kujutlusvõimet - seal just tõin nende erinevuse välja ning
loetlesin peamisi komponente High-Availability põhimõtte selgitamiseks. Ning see ei puuduta tingimata
MS vaid ka MS platformil jooksvat tarkvara.
viimati muutis Tsernobil 01.03.2006 10:58:02, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.03.2006 10:57:56
|
|
|
Mida ma selle mysql'i klastri kohta veel rääkima peaks?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
01.03.2006 11:16:26
|
|
|
Mida ma selle mysql'i klastri kohta veel rääkima peaks? |
Mis see mysql asjasse puutub? Ega mysql pole veel kogu Unix/Linux.
Ma ei kahtle et mingi müstilise hinnaga Unixilaadne kommertssoft võib pakkuda vägagi erinevaid
võimalusi, kuid küsimus on just vabavaras kuna usun et siinolevad Linux/Unix fännid lihtsalt eelistavad seda.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
01.03.2006 11:17:14
|
|
|
kui linuxi äriklassi serverid nii tasuta-lihtsad-ilusad-hallatavad-jne, siis miks neid ei kasutata?
esiteks: linuxi serverit on üldjuhul kallis pidada. teenust sisseosta on praktiliselt võimatu või siis röövitakse tarkvaraarendusga võrdset hinda, mis teadupärast on tavahaldushinnast kordades kõrgem. ärikriitilise ja kvaliteetse lahenduse väljaehitus 15K + igakuine haldus mõned tuhanded miinimum. AS lambikeldrifirmalt ei julgeks keegi teenust sisse osta, suured halduspakkujad (MLE/Elion, Smartlink, uptime jt) linuxile ei spetsialiseeru, kuna turul puudub lihtsalt pädev tööjõud. Mis mõtet on teenust hakata pakkuma, kui täna on mõni üksik it-spets olemas, kuid aasta pärast (kui keegi neist misiganes põhjusel lahkub) pole kedagi asemele võtta.
esmane investeering võib tarkvaraväljaostu puhul tõesti suur olla (25 kasutajat + SBS maksab nii 50K), kuid tasub ennast 2 aastaga ära, lisatigi, et sellele võib kindel olla, et kui ühe haldusfirma teenus mingil põhjusel enam ei rahulda, siis turul on vabalt teisi leida. Linuxi puhul on taolised äri lahendused 95% unikaalsed, seega mingit kindlust, et haldusteenus ka tulevikus jätkuv oleks, tegelikult ei ole. või kui tõesti teenus tellitud ja miskit häda, kuid näe: ainus asjatundja itimees sõitis egiptusesse puhkama või on haige. Mis siis teha?
mina olen rohkem ärilise suunaga it-tegelane. müün/leiutan erilahendusi, kui nii võib öelda. Ja kõige peamine küsimus kliendilt pole sugugi: kui palju selle soetamine maksab (mis on kindlasti tähtis, kuid mitte primaarne), vaid:
* kas see lahendus on toimiv ka pidevalt
* kas taolisi lahendusi on enne tehtud ja kuidas need ennast õigustanud on
* kui palju maksab haldus (kui kliendil endal puudub pädevus)
* kuidas ja kui kiiresti saab probleemide korral abi ja lahenduse
* kuidas antud süsteem minu praeguses olukorras toimib. Kas on tarvis mingeid muudatusi lähiajal.
Keegi ei küsi spetsifikatsioone, tarkvaraversioone, prosekasutust või serveril vajalikku mäluhulka. kedagi ärikeskkonnas see ei koti. tähtis on see, et see tegelikult ka toimiks ja toimiks ka tulevikus. investeering on nii või naa suur.
enamik valiks wini versiooni 100K (50k raud, 50k tarkvara) + 25k aastahaldus koos paigaldusega võrreldes 50K raud tasuta tarkvaraga + 50K haldus+paigaldus, kui klient teab, et esimest versiooni on implementeeritud igalpool mujal, see toimib, spetsialiste siiski leidub (puudus on alati, kuid wini vendi leidub siiski kordades rohkem ja vajadusel, kui isegi puudus tekib, siis saab alati koolitada).
on muidugi tõesti erandeid: veebiserverit, proxyt, nimeserverit pole tõesti mitte mingit mõtet wini taha istutada, kuna need on linuxil oluliselt paremad, stabiilsemad, jõudluselt paremad ja veel tasuta kah.
võibolla linuxi äriserveritarkvara viga ongi selles, et see on tasuta. Kui asi on tasuta, järelikult ei saa sellel olla tasulise asjaga võrreldavat supporti järelikult investeering on küll väike, kuid total cost of ownership suurem.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
01.03.2006 13:51:30
|
|
|
High-Q kirjutas: |
kui linuxi äriklassi serverid nii tasuta-lihtsad-ilusad-hallatavad-jne, siis miks neid ei kasutata? |
Kasutatakse küll ja päris palju. Aga tundub, et rohkem suuremates kohtades, kus on tööd ja raha piisavalt, et selle jaoks inimesi palgal hoida. Väiksematel tegelastel ei ole omal ressurssi ega põhjust omada serverihaldus spetsialiste, sisse osta aga ei saa kuna lihtsalt praktiliselt keegi ei müü. Samas tundub, et turgu oleks. Kui selleks ajaks kui praegune töö ennast ammendanud on olukord ei muutu, siis võibolla peakski tegema sellega tegeleva firma.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
tdg
HV vaatleja

|
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
07.03.2006 14:23:59
|
|
|
Death kirjutas: |
siin tundub kahe koolkonna esindajaid olema: need kes linuxit paar korda näinud ning sellest kultuurishoki saanud ja need kes juba mõnda aega linuxis elavad. Esimesed ei saa aru millest teised räägivad sest kogemus puudub. teistele käib aga pinda see, kui keerulised asjad windowsis on ja misk asju mis linuxis imelihtsad windowsis pooltki nii lihtsalt ei saa teha. |
Nii mustvalge see olukord siiski ei ole. Olen linuxit piisavalt kaua kasutanud ja enam ei taha (kuigi vahel tuleb tahtmine lihtsalt näppida mingit uut featuuri või midagi muud nippet-näppet). Windowsit on ikka kordi lihtsam kasutada, kui linuxit. "Tavatingimustes" ehk siis minu puhul läpparis. Kõik töötab. Vabavara on windowsile samamoodi nagu linuxile, ka gpl alusel, kui usk muud ei luba. Viirusetõrjet pole, kasutajaõigused korralikult paigas, tulemüüri pole vaja, kõik on enamvähem kontrolli all. Paranoiat üldiselt ei ole.
Mis mulle siis linuxi juures ei istu? Esiteks tema jupiline olek. Bsd'd (ja ka windows) meeldivad seetõttu rohkem, et on mingi ühtne süsteem, hästi organiseeritud, kvaliteetne dokumentatsioon ja kõik on nii, nagu sa eeldad. Linuxi kasutamisel tuleb kõigepealt teha raske valik distro osas. Gentoo, slack, arch, mõni kolmas... Igaühel mingid kiiksud küljes. Lisaks on igal distrol omad erinevad pakid, konfid jne. Ausõna ei viitsi kõike, mida distrol kaasas pole, kompileerida.
Teiseks on linux millegipärast üpris mäluõgard, eriti graafilise kasutajaliidesega (256MB hakkab vägisi väheks jääma). Omast arust pole bsd ja windowsi puhul sellist nähtust kohanud. Võibolla on ka asi minus.
Kui keegi oskab soovitada mõnda distrot, mis oleks üldjoontes free/netbsd sarnane ja kuhu pkgsrc otsa istub, siis soovitage julgesti. Bsd ja mu läppari raud ei saa kahjuks väga hästi läbi
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.03.2006 14:33:26
|
|
|
no9 kirjutas: |
Windowsit on ikka kordi lihtsam kasutada, kui linuxit. |
Tsiteerides sind ennast, Nii mustvalge see olukord siiski ei ole.
Mina olen üks sellistest kes saab oma asjad Linuxis märksa lihtsamalt aetud kui vanasti winis sain. Kuna olen distro osas valiku teinud siis minu jaoks mingit killustatust ei ole, kasutan seda mida alati kasutanud olen ning siiani ei kurda.
Mälu probleemide kohta ei oska kommenteerida. Endal elas vahepeal KDE kenasti 256M masina peal. Nii kaua kui väga palju gnome'i rakendusi paralleelselt lahti ei võtnud polnud häda midagi. KDE enda programmide hulk oluliselt kasutatud mälu hulka ei mõjutanud kuid kahe erid aknahalduri asju kombineerides võib mälukasutuse ajada suuremaks kui tarvis.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
07.03.2006 21:07:02
|
|
|
Alati kui ma mõne Windowsi masina taha istun, siis tunnen ennast kuidagi aheldatult ja piiratult. Linux näib nii palju mugavam. Ja kui ma veel tahaks mingeid omi asju selle Windowsi masina taga teha... oeh... mingeid arendusvahendeid pole... ja see windowsi käsurida... see on kõige ebamugavam asi üldse... ja kõige selle otsa üks "suurepärane" standardvarustuses olev tekstiredaktor.
Aga jah, eks inimeste vajadused ole ju erinevad, ma kaugeltki ei väida, et kõigil inimestel oleks tarvis neid asja, millest mina Windowsis puudust tunnen.
Muide, ise jooksutan edukalt juba pikemat aega KDE-d 256M peal ja pole nagu häda kedagist.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
08.03.2006 12:15:51
|
|
|
Linuxi mälukasutuse põhimõte on lihtne - vaba mälu on saatanast ja ressursi raiskamine. Tänu sellele jäetakse mällu varem kasutatud asju, et kui kasutaja seda uuesti tahab kasutada pole vaja kõvaketast väga piinata. Kohe kui aga mälu täis - siis vabastatakse seda cashe arvelt.
Vähemalt nii olen mina asjast aru saanud.
Selleks, et 256MB väheseks jääb, peab ikka pidevalt midagi väga suurt teoksil olema. KDE küll seda üksi ei põhjusta. Kasutan pikemat aega läpakal juba Kubuntut ja mingit probleemi küll pole. Mälu lisasin hiljuti ainult tänu sellele, et sain soodsalt 512 pulga juurde.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.03.2006 12:26:47
|
|
|
http://theinquirer.net/?article=30124
Homeland Security spooks back LAMP
Standard Open Source projects had 0.434 bugs per 1,000 lines of code while the LAMP stack had an average of 0.29 defects per 1,000 lines of code.
PHP was the most buggie part of the LAMP stack and was much higher than the rest. Of course they did not test a stack of Microsoft products.
Kahju et wini+IIS kohta sarnast uurimust ei ole
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
08.03.2006 19:52:00
|
|
|
norrmaalne et keegi ikka m6tleb vahest
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
09.03.2006 01:15:27
|
|
|
Spott kirjutas: |
Linuxi mälukasutuse põhimõte on lihtne - vaba mälu on saatanast ja ressursi raiskamine. Tänu sellele jäetakse mällu varem kasutatud asju, et kui kasutaja seda uuesti tahab kasutada pole vaja kõvaketast väga piinata. Kohe kui aga mälu täis - siis vabastatakse seda cashe arvelt. |
Windowsi virtuaalmälu halduri põhimõte on et mälu mida ei kasutata on saadanast ja ressursi raiskamine. Selle asemel võib selle ju kettale swappida, siis saab vaba ruumi aktiivse programmi läbi kõvaketta cachemise kiiremaks tegemiseks kasutada. Kahjuks selline üliagar swappimine tähendab, et isegi kui ropult mälu on, alt-tab peale peab ikka pool softi kettalt tagasi lugema. Eriti usinalt swapib windows programme mälust välja siis kui need juhtuvad minimiseeritud olema.
Tänu sellele üliagarusele on vähemalt 1GB masinatel Windowsi all multitaskimine tõeline pain in the ass võrreldes Linuxiga. Eriti kui kasutada mäluõgardeid Java programme.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
09.03.2006 10:15:31
|
|
|
no9, igal reeglil on erandeid ja kui bsd portsud meeldivad, proovi gentood. Portage rokib. ise vahetasin oma slacki gentoo vastuv älja just selle pärast, et asju lihtsam installilda oleks.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
09.03.2006 10:16:16
|
|
|
stepzter kirjutas: |
Spott kirjutas: |
Linuxi mälukasutuse põhimõte on lihtne - vaba mälu on saatanast ja ressursi raiskamine. Tänu sellele jäetakse mällu varem kasutatud asju, et kui kasutaja seda uuesti tahab kasutada pole vaja kõvaketast väga piinata. Kohe kui aga mälu täis - siis vabastatakse seda cashe arvelt. |
Windowsi virtuaalmälu halduri põhimõte on et mälu mida ei kasutata on saadanast ja ressursi raiskamine. Selle asemel võib selle ju kettale swappida, siis saab vaba ruumi aktiivse programmi läbi kõvaketta cachemise kiiremaks tegemiseks kasutada. Kahjuks selline üliagar swappimine tähendab, et isegi kui ropult mälu on, alt-tab peale peab ikka pool softi kettalt tagasi lugema. Eriti usinalt swapib windows programme mälust välja siis kui need juhtuvad minimiseeritud olema.
Tänu sellele üliagarusele on vähemalt 1GB masinatel Windowsi all multitaskimine tõeline pain in the ass võrreldes Linuxiga. Eriti kui kasutada mäluõgardeid Java programme. |
Jah, nii see on, kuid ainult siis kui napib windowsi konfimise oskustest - cachile saab piiri peale panna. Muidugi võiks asi
juba defaultis normaalselt tehtud olla aga ega elu ei peagi kerge olema.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
09.03.2006 10:50:42
|
|
|
Tsernobil, sinu viimane lause on vasutolus kogu su senise argumentatsiooniga linuxi vastu...
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.03.2006 11:21:37
|
|
|
Tsernobil, sinu viimane lause on vasutolus kogu su senise argumentatsiooniga linuxi vastu... |
Mis on lubatud Jupiterile, pole lubatud härjale.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
09.03.2006 11:31:42
|
|
|
Tsernobil, sinu viimane lause on vasutolus kogu su senise argumentatsiooniga linuxi vastu... |
Kus siin vastuolu on? Linux ja Windows on mõlemad ühtemoodi keerulised, ainult selle vahega et Windows võimaldab
rohkem. Kusjuures isetegevus (Linuxi puhul) aga ei lähe arvesse, kuna isetegevust võib teha kusagil rahvatantsutrupis mitte IT-s.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.03.2006 11:40:05
|
|
|
Linux ja Windows on mõlemad ühtemoodi keerulised, ainult selle vahega et Windows võimaldab rohkem. |
Rohkem mida?
Kusjuures isetegevus (Linuxi puhul) aga ei lähe arvesse, kuna isetegevust võib teha kusagil rahvatantsutrupis mitte IT-s. |
Ehk täpsustaksid mida sa isetegevuse all mõtled. Minu arvates peaks see wini swappimise confimine ju samuti isetegevuse alla käima, nagu ka Linuxis
Btw, ma usun et me kõik ootame endiselt su Wini põhise klastri ehituse ja eeliste kirjeldust Linuxi põhise ees
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
09.03.2006 11:53:01
|
|
|
Tasuta head asja ei saa! Nii lihtne see ongi!
Mingiks pisikeseks ruuteriks on tõesti linux hea kuid see kah peamiselt kõik..
Olgem lihtsalt ausad.
Nii palju veel, et linuxi graafiline keskkond on üks paras läääg ise...
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
09.03.2006 11:56:56
|
|
|
Btw, ma usun et me kõik ootame endiselt su Wini põhise klastri ehituse ja eeliste kirjeldust Linuxi põhise ees  |
Võid jäädagi ootama, see ei muuda midagi - kui sul raha pole tarkvara jaoks, siis sitasöömine jääb sitasöömiseks, vahet
pole mis nime sa sellele annad.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
09.03.2006 12:14:06
|
|
|
ottf kirjutas: |
Tasuta head asja ei saa! Nii lihtne see ongi! |
Umbes viis kuni viisteist miljonit inimest ei nõustu selle väitega isikliku kogemuse põhjal
Kuidas on näiteks Wikipedia (kvaliteedi ja mahu poolest ületab Encyclopedia Britannicat) koos Wikiemediaga, blender, gcc (eranditult parim 64bit x86 kompilaator, MSVC ei saa ligilähedale ei 32 ega 64bitist koodi kompileerides, ICC on veidi kiirem 32bit puhul), Apache, PHP, mysql, JBoss ja mustmiljon muud suuremat ja väiksemat tasuta jagatavat asja millest üsna mitmed on maailmas domineerivaks lahenduseks. Näiteks Apache peal peaks jooksma ~2/3 kogu maalima veebiserveritest. Kodumasinates on Linux veel üsna vähe levinud kuid kasutajate hulk kasvab iga päev.
Läägi kohta ma ei tea, igatahes minule tundus KDE märksa särtsakam kui oli XP. Võibolla oli viga selles et ma polnud XP'd lõpmatuseni optimeerinud, samas ega ma ka KDE'ga midagi teinud ei olnud. Samuti kui sul üks ei meeldi võid valida umbes kuue enamlevinud alternatiivse aknahalduri vahel, väiksemaid on kümneid. Wini peal on see pehmelt öeldes keerukas
Btw, ma usun et me kõik ootame endiselt su Wini põhise klastri ehituse ja eeliste kirjeldust Linuxi põhise ees  |
Võid jäädagi ootama, see ei muuda midagi - kui sul raha pole tarkvara jaoks, siis sitasöömine jääb sitasöömiseks, vahet
pole mis nime sa sellele annad. |
Kas sa selle peale pole mõelnud et mõni võibolla tahaks enne otsuse langetamist kuulda mõlemast süsteemist. Kui veidi valgustaksid neid siis ehk mõni valiks wini. Samas mulle jääb tunne et sa lihtsalt ei tea asjast midagi ning üritad seda teemat iga hinna eest vältida. Tood ainult kõikvõimalikke põhjendamata väiteid ning seletad niisama.
Tundub et taaskord sa ei vaevu enda väiteid põhjendama. Seniks jään sinust oma senise arvamuse juurde.
Nii palju ka et võiks ikka üritada kultuurselt käituda. See foorum pole peldikusein, selleks on teised kohad. Oma mõtteid peaks iga inimene oskama viisakalt väljendada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
NuCleo
Kreisi kasutaja

|
09.03.2006 12:28:44
|
|
|
Hmm. Leidsin ka selle teema siin.
Mina ütlen niipalju, et enamuse oma ajast veedan windowsis (XP HE). Mugavam ja lihtsam on minu jaoks winni all multimeediarakendusi hallata jne.
Mängud, muusika, filmid.
Dualbootis on mul linuxina siis SuSE 10.0. Üldiselt meeldib mulle linuxi all tööd teha, kui selleks vajadus tekib (koolitööna mingit kirjatükki teha vms). Keskkond on selleks kuidagi mugavam ja ka segavaid multimeediarakendusi on seal vähem (selles mõttes, et enamus ei ole konfitud vms ja ei ole nii käepärased ja harjumuspärased, kui winni all).
Peaks veebitegemise ka linuxi alla tegelikult kolima.
Ainult kui linuxi all ükskord juba korralikult NTFS partidel oleva musa kätte saaks kuulamiseks.
(linux.ee IRC-s vennad seletasin päris pikalt ja sai mässatud küll, aga ei saanud mina seda normaalselt tööle. Vanema suse peal sain enne küll, aga uue peal ei saanud.. )
Igatahes mitte selle teema jutt.
Minu muljed-harjumused @ win vs linux
PS - linuxi all töötegemisega on ainult see miinus, et mul on HP PSC 1315 all-in-one printer-koopiamasin-skänner. Aga SuSE 10.0 all on lähima draiverina ainult 1310. Töötab küll, aga töid välja printida ei saa, sest tekst tuleb kõik sinisena. Mingit erinevad värvilahendused ei aita. Ei mustvalgena ei värvilisena - ikka ühtemoodi. Niisiis mp3 mängija mällu hetkeks ja winni alla välja printima
_________________ 'sup? |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|