Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
Death
HV Guru

|
27.02.2006 17:07:09
|
|
|
siin tundub kahe koolkonna esindajaid olema: need kes linuxit paar korda näinud ning sellest kultuurishoki saanud ja need kes juba mõnda aega linuxis elavad. Esimesed ei saa aru millest teised räägivad sest kogemus puudub. teistele käib aga pinda see, kui keerulised asjad windowsis on ja misk asju mis linuxis imelihtsad windowsis pooltki nii lihtsalt ei saa teha.
Isiklikus toas on 3 arvutit, ainult yhel neist on windows. ja seda ka seni kui X input deviceide hotplugi toetama hakkab.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
27.02.2006 17:32:13
|
|
|
mina näen mõlemas rindes omasid positiivseid külgi.
tõesti, koduarvuti, mida kasutatakse võrgunduse, kodutöö, multimeedia (audio-video), vähema meelelahutuse tarbeks võiks omada linuxit. ise kasutasin (paralleelselt, kuid üritasin 90% linuxiga üle elada) linuxit paar kuud kodus, kuid loobusin eelkõige kehva mängutoe tõttu (siis oli veel mul ATI videokaart). hakkama sain ja täitsa meeldis.
sama lugu on väikekontoris, kus üritatakse IT kulusid madalal hoida. POP3/IMAP meilisüsteemi tarbeks on linuxil tiptop tarkvara, kontoritarvaraga sama lugu. kui veel leida soodne raamatupidamisprogramm ning osta näiteks haldusteenus sisse, siis võib asjast asja saada.
suurfirmas aga linuxist enam ei piisa. naljakas tundub, kuid nii see on. suurfirmas ei ole üldse oluline ühe konkreetse seadme/opsüsi tööfunktsioonirikkus, vaid pigem hallatavus, kasutuslihtsus ja platvormi terviklikkus. AD, exchange, SMS haldustarkvara, Raamatupidamis/pangandustarkvara, MSSQL/Oracle (ok, oracle nüüd oskab palju paremini linuxil joosta, kuid siiski veel jookseb see paremini winil või puhtal unixil). linuxil ei ole nende jaoks võrreldavat rivaali. teiseks koolitussüsteemid: linuxil ei ole nii laiahaardelist haldussüsteemide koolitusüsteemi. Paljud on õppinud ise ja kodus ja tase ei ole üheselt määratav.
exchange jäik? äkki seletaksid, olen seda kasutanud üle 3 aasta, versioone 2000 ja 2003, ning ei ütleks, et see oleks kuidagi piiranud minu soove.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
27.02.2006 17:37:17
|
|
|
Näiteks kuidas on ekskangil võimalik määrata et sinu kohtumine vms läheb kellelegi teisele kui "INFOKS" tema isiklikku kalendrisse. Kuidas on võimalik teha auto, nõupidamisteruumi, projektori jne jagamist nii et see ei oleks kirjas kui kohtumine. vaid oleks kui ressurss mis on seotud mingi kohtumisega. See peaks toimima nii, et automaatselt kontrollitakse kas ressurss on antud hetkel vaba ning kui ei ole vaba siis pakutakse välja sobiv aeg, vastavalt oma kalendrile ja kohtumise pikkusele, millal see vaba võiks olla. Samuti tuleks arvestada nn servadega ressursi kasutamise alguses ja lõpus.
Edit: typod
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
27.02.2006 17:56:11
|
|
|
info puhul võib lihtsalt määrata "optional attendee" ja meili pole vaja saata. st tema kalendrisse läheb, aga tema sellega midagi tegema ei pea. vb saab reminderi vastavalt määratud ajale.
kunagi exchange 2000-l, kui ma veel starmanis töötasin, oli täitsa eraldi resource rida, kuhu käisid siis ruumid ja seadmed. praegu vist pannakse need kõik attendee alla, lihtsalt peab muutma punase noolekese roheliseks kodukeseks (attendee muudetakse resource (room or locationiks)) . samas miks mitte panna ressurssi kirja kui kohtumist. tegu ju lihtsalt aja reserveerimisega, olgu see videoprojektor, ruum või inimene. Peab see ju siiski olema kellegi konkreetse isikuga seotud (vastutav) ja hõivatuse võib vabalt "free" panna.
Sobiva aja (kui on ressurss või inimene kinni) puhul on "AutoPick Next" nupukene outlookis. määrad ajavahemiku ja see otsib ilusti, saab veel filterdada, et "vähemalt üks vaba" või "igaljuhul kõik vabad" vms. Servade suhtes ei tea ma praegu küll jah öelda.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.02.2006 20:01:22
|
|
|
High-Q kirjutas: |
suurfirmas aga linuxist enam ei piisa. naljakas tundub, kuid nii see on. suurfirmas ei ole üldse oluline ühe konkreetse seadme/opsüsi tööfunktsioonirikkus, vaid pigem hallatavus, kasutuslihtsus ja platvormi terviklikkus. |
Suurfirma prioriteetidele ei vaidle kohe üldse vastu. Küll aga julgen väita, et kui on vaja mitmesajalist suhteliselt väikese funktsionaalsusega desktopi hallata (suhteliselt tüüpiline suurtele asutustele), siis esiteks on Windowsi selleks otstarbeks kasutamine keeruline ja suhteliselt töömahukas. Teiseks, MS litsentsipoliitikad kipuvad sellised olema, et seda tüüpi klientidelt küsitakse ropult pappi. Kui nüüd keegi hakkab jälle seletama, et korralik firma leiab tarkvara jaoks ka raha, siis rehkendagu kokku 500 tööjaamaga installatsiooni litsentsikulud kuhu sisse siis OS'id, Exchange, SMS, AD jne. Selle raha eest võib olla mõistlikum osta sisse know-how, kes oskab sama keskkonna vabal tarkvaral konfigureerida. Eriti arvestades, et üldine kogemus näitab, et Linuxi installatsioonidel on haldamiseks kuluv töötundide arv oluliselt madalam.
AD, exchange, SMS haldustarkvara, Raamatupidamis/pangandustarkvara, MSSQL/Oracle (ok, oracle nüüd oskab palju paremini linuxil joosta, kuid siiski veel jookseb see paremini winil või puhtal unixil). linuxil ei ole nende jaoks võrreldavat |
Sealt nimekirjast ei ole võrreldavat vabavaralist alternatiivi ainult raamatupidamis jms. custom softile.
teiseks koolitussüsteemid: linuxil ei ole nii laiahaardelist haldussüsteemide koolitusüsteemi. Paljud on õppinud ise ja kodus ja tase ei ole üheselt määratav. |
Koolitussüsteemide ja kvalifitseeritud tööjõu puudus kummitab tõepoolest. Vajadusel on korralikud sertifitseerimised olemas küll, aga praegust tööjõuturu olukorda arvestades tasub selliste tööjõu väärtustega nõrgas korrelatsioonis olevate näitajate arvestamisega olla pigem vabameelsem.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
27.02.2006 21:10:23
|
|
|
stepzter kirjutas: |
AD, exchange, SMS haldustarkvara, Raamatupidamis/pangandustarkvara, MSSQL/Oracle (ok, oracle nüüd oskab palju paremini linuxil joosta, kuid siiski veel jookseb see paremini winil või puhtal unixil). linuxil ei ole nende jaoks võrreldavat |
Sealt nimekirjast ei ole võrreldavat vabavaralist alternatiivi ainult raamatupidamis jms. custom softile.
|
Pisut jääb suu lahti et kuidas ikka nii saab väita. Muideks, Linuxile ja Unixilaadsetele on ka korporatsioonide jaoks softi
(kuigi siiski vähem või vähem populaarsed), kuid see on samuti väga-väga kaugel vabavarast. Ega keegi ikka mingi
suure funktsionaalsusega tarkvara sulle muidu ei paku.
Aga Exkang on tõesti MS suurim uhkus ja ilma konkurentsita. Samuti MS-SQLi ei saa just võrrelda MyS-iga.... ning
SMS haldus on juba otseselt vajalik platformile. Kohati harrastatakse ka AD emuleerimist Linuxis.....aga noh, milleks.
MS platformi kasuks võiks veel mainida hästi väljatöötatud clusterlahendusi (nii serveri enda kui ka paljude platformil
töötavate programmide jaoks) ning kiiret terminalserverit (Linuxi terminalklient vajab teatavasti kõvemat riistvara kuna
teeb ka muud tööd kui ainult 2D pildi ülekanne).
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
27.02.2006 21:59:00
|
|
|
>"optional attendee"
tähendab minu jaoks eelkõige et "tule kui tahad"
>samas miks mitte panna ressurssi kirja kui kohtumist. tegu ju lihtsalt aja reserveerimisega, olgu see videoprojektor, ruum või inimene.
aga ressurss ei ole ju kohtumine. Tee sa selline asi kellelegi selgeks, igaüks ütleb ju et ressurss on ressurss ja kohtumine on kohtumine .
Siit tulenebgi ekskangi probleem. Ta ei ole intuitiivne ega lihtne. Muidugi on võimalik igat asja tööle panna nii nagu ei ole ette nähtud. See on aga tavaliselt häkk ning ei ole nii kalli tarkvara puhul normaalne.
Grupivares peab olema nii "loll" ja intuitiivne, et sellest iga inimene aru saab, muidu ei täida asi eesmärki ning grupivarese kasutamine muutub automaatselt kulukamaks kui sellest saadav tulu. Ja pealegi ei ole eesti inimene nõus ka raha eest mõttetusi tegema.
Lisaks on Outlook ikka väga kole ja täis mõttetuid lisavõimalusi, nii et ükski vähemteadlikum tavakasutaja ei oska sedagi seadistada, et iga mail võiks minna omaette kataloogi ja et õigekirjakontroll töötaks (Saatja mailiaadressist ja Oma Nimest rääkimata) ning muud klienti peale Outloogi MS'il olemas ei ole. OK mingi veebipõhine asi on see on aga veel õudsam.
Miks outlook nii ilus ei ole? Isegi Kontackt on palju ilusam ... ja milline paindlikus ning lisavõimalused.....
See et MS ei oska Põhja-Euroopa inimestele tarkvara teha on paratamatus. Ameeriklaste loogika ja mõttemaailm on lihtsalt teistsugune.
Edit : typod ja täiendused.
Kuidas ei ole alternatiive igale MS'i lahendusele on tavaliselt palju erinevaid alternatiive.
AD - tegemist on mingi kompotiga. Teeb päris mitut asja, mida täpselt ma ei tea aga need mida ma tean, on võimalik küll teha:
Nimeserver - BIND
Audent kontod, kasutajate, info - OpenLDAP, kerberos.
SMS haldustarkvara, - SSH ajab 90% juhtudest asja ära. + lugematul hulgal vidinaid millest iga adminn saab endale sobivad vahendid leida
Grupivares MS Exchange- Open-xchange, kolab, OpenGroupware jne
Andmebaasid - nimekiri on väga pikk. (Ärge unustage et mysql on mõeldud eelkõige SOHO andmebaasiks.)
Muu windowsi appide jaoks on cxoffice ja wine.
Windowsi terminalilahendus. Ei, ma palun ei. Nende arusaam sellest on win98 kus sees jookseb nende terminaliklient. Näidake palun mulle 100% windowsi lahendust mis suudab võgrust bootida ning elada kui tõeline terminal.
viimati muutis Silver?! 27.02.2006 22:18:20, muudetud 6 korda |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
27.02.2006 21:59:02
|
|
|
Tsernobil, klastrite kohapealt vaidleks küll vastu. Selles osas on UNIX-ilised (Linux ja BSD-d) ikka kõvasti ees. Windows teeb suuri pingutusi, et superarvutite turule jõuda. Seal valitsevad hetkel Linuxid. Isegi USA kaitsemin ostab superarvutid Linuxiga. Windows ei suuda hetkel veel neid tuhandeid protsessoreid korraga korralikult hallata.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
27.02.2006 22:24:12
|
|
|
Spott kirjutas: |
Tsernobil, klastrite kohapealt vaidleks küll vastu. Selles osas on UNIX-ilised (Linux ja BSD-d) ikka kõvasti ees. Windows teeb suuri pingutusi, et superarvutite turule jõuda. Seal valitsevad hetkel Linuxid. Isegi USA kaitsemin ostab superarvutid Linuxiga. Windows ei suuda hetkel veel neid tuhandeid protsessoreid korraga korralikult hallata. |
Jah, sul on õigus aga.....Unixilaadsed clustrid ongi koondunud rohkem protsessorite võisuste liitmise suunas, kuid MS-il
on hoopis teine prioriteet - võisuse asemel on koondatud kogu tähelepanu redundantsusele. Eks mõlematel ole oma
ülesanne, kuid klustrite põhiülesanne on täiesti erinev.
Silver?! kirjutas: |
Lisaks on Outlook ikka väga kole ja täis mõttetuid lisavõimalusi,
|
Kõige rohkem meeldib mulle Exkangis just OWA, kuna see on just ikka niiiiii ilus, just nagu Outlook ise ning igalt poolt ligipääsetav. Lisavõimalusi aga tahaks tegelikult talle palju rohkemgi, loodame et Office12 äkki.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.02.2006 22:28:41
|
|
|
Tsernobil kirjutas: |
Samuti MS-SQLi ei saa just võrrelda MyS-iga.. |
Ega jah, MSSQL vs MySQL5 võib esimene veidi kehvasti välja paista
MS platformi kasuks võiks veel mainida hästi väljatöötatud clusterlahendusi |
Esiteks ehk oskaksid kirjeldada mis teeb wini klastri jaoks paremaks kui Linuxi?
Teiseks, millal sa viimati kuulsid et mõni oleks kasutusele võtnud wini baasil klastri?
Kolmandaks, kas mäletad seda pildikest mida sulle PS'i teel mõnda aega tagasi näitasin? Seal oli wini klastrid tolle ~3% "other"'i sees.
Neljandaks: U.S. Army Laboratory Makes Major Linux Computing Cluster Move
Kui isegi selline suur, rikas ja igati tark ettevõte nagu USA armee võtab omaenda kodumaalt pärit wini asemel kasutusele Linuxi siis miks peaks teised teisiti tegutsema?
ning kiiret terminalserverit (Linuxi terminalklient vajab teatavasti kõvemat riistvara kuna
teeb ka muud tööd kui ainult 2D pildi ülekanne). |
Täpsusta mida too Linuxi terminaliklient siis rohkem peab tegema kui wini oma.
Üldiselt ära too väiteid mida sa põhjendada ei suuda. Ma mäletan küll et sa rääkisid et see on su isiklik arvamus ning sa ei pea seda põhjendama kuid taolise koha pealt kus väidad et üks on ühes asjas parem kui teine peavad sul siiski olema mingid põhjused mis panevad sind seda arvama. Räägi neist ka, muidu tundud näruse tühikargajana kes ainult niisama seletab.
[edit]
Kas üritad väita et tuhandetest prosedest koosnevad klastrid ei vaja tohutu head vastupidavust? Kui seal üks jupp välja kukub siis ongi suur jama käes. Miskipärast ma ei usu et Linuxil sellega probleeme oleks.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
27.02.2006 23:19:58
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Esiteks ehk oskaksid kirjeldada mis teeb wini klastri jaoks paremaks kui Linuxi?
|
"Paremaks" on vale sõna. Tõenäoliselt kirjutasid sa sell ennem kui jõudsid minu eelmist juttu lugeda.
Windowsi klastrid on ette nähtud mitte niivõrd performance tõstmiseks, kui just redundantsuse pakkumiseks.
Millegipärast arvan et tavaliste (mitte arvutustega tegelevad) firmade jaoks on redundantsus tähtsam omadus,
kasvõi sellepärast et töö seisma ei jääks kui serveriga midagi juhtub. Ja oi kui valusaid juhuseid ma tean just selle
tõttu et server garantiisse tuua vaja on ning kui garantiimeestel ka eriti asjaga kiiret pole - iga minut maksab ja selle
taob firma ise kinni.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.02.2006 01:14:05
|
|
|
"Paremaks" on vale sõna. |
Miks ta vale sõna on? Palun selgita mis annab wini põhisele klastrile parema töökindluse kui Linuxile. See peaks ju lihtne olema.
Tõenäoliselt kirjutasid sa sell enne kui jõudsid minu eelmist juttu lugeda. |
Arvad valesti.
Btw, kas sa arvad et 10k+ prosega arvutustega tegelevates süsteemides ei ole töökindlus üks tähtsamaid omadusi? Tõenäosus et midagi otsad annab on 10k+ korda suurem kui ühe individuaalse prosega süsteemi korral ning kui need masinad ikka päevi või nädalaid ühe probleemiga maadlevad on millegi kõngemine üsna tõenäoline ning praktiliselt kogu värk on üles ehitatud eeldades et iga komponent võib iga hetk töö lõpetada kuid teatakse et ülesanne tuleb siiski lõpunu lahendada.
Olen kõrvalt jälginud ühe interneti põhiseid teenuseid pakkuva firma tegevusi ning millegipärast kasutatakse seal valdavalt just Linuxi põhiseid rakendusi, eriti kui on vaja maksimaalset töökindlust. 99.999% saadavuse tagamine ei ole väga keeruline probleem (alla 5min maasolekut aastas, sisaldab regulaarsele hooldusele kuluvat aega).
Serverite garantiisse vedamise koha pealt ei näe ma erilist vahet. Kui server tuleb võrgust välja võtta ning füüsiliselt teisaldada tuleb seda teha olenemata kasutatavast OS'ist. Kui ei ole võimalik koormust ümber laadida või riiulist asendust võtta on süüdi kehvalt planeeritud lahendus.
Näen taas et nagu tavaliselt väldid mu teistele küsimustele vastamist
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
28.02.2006 01:41:52
|
|
|
Linux klastrite kohta nii palju, et meil siin on töökindluse saavutamiseks on kõik põhitööprotsessidega seotud teenused vähemalt duubeldatud failoveris. Need mis ei ole failoveris suudab admin üle VPN'i poole tunni jooksul panna hot-spare masinal käima. Võid 3 korda pakkuda, kui palju sealjuures windowsit kasutatakse .
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
28.02.2006 09:04:52
|
|
|
Näen taas et nagu tavaliselt väldid mu teistele küsimustele vastamist  |
Võibolla peaks sellest alustama et joonista kõigepealt põhimõtteskeem kuidas Linuxis kluster välja näeb.
Mulle tundub et me räägime üldse erinevatest asjadest.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
28.02.2006 18:53:48
|
|
|
kluster - ports arvuteid võrgus ja töö on jaotatud neist mitme peale
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
28.02.2006 20:03:42
|
|
|
Scart kirjutas: |
Tabide jaoks Firefox ja nüüd ka IE7. Outlook 2k3 layout on küllaltki konfitav ja manipuleeritav ning vägagi sobiv corporate maailma jaoks. |
Firefox on iga linuxilise standardvarustuses, aga peale selle on ka kõikidel teistel tuntumatel linuxi brauseritel tab'id juba pikemat aega olemas olnud (Konqueror, Epiphany, Galeon). IE7't kui lõpptoodet ei eksisteeri praegu ja seda ei saa hetkel tõsise argumendina võtta. Muidu on IE7 ilmselt varstine väljatulek asi mille eest olen valmis MS'i tänama.
Outlook 2003. Võtame reaalelust näidise.
Minu naaber tegeleb kodumajutusega. Ja kuna enamik kliente on välismaased on temal meili teel suhtlemine ülioluline.
Sain mina kõne, et meilid ei liigu ja tema peab käima Everydays reklaamide vahel lugemas. Saata saab Outlookist aga see ei meeldi talle (uus Outlook siis). Lähen kohale vaatan asja üle kõik töötab perfekto. Milles probleem? Meie tavakasutaja ei leidnud tööriistaribalt nuppu Send/Receive, mis seal ometi üsna nähtavalt on. Tuletan meelde, et varasemate Outlooki versioonidega on ta hästi hakkama saanud. Kas sulle ei tundu, et siin on MS teinud mingi vea? Sellised kasutajad on ju ometi nende sihtgrupp. Samuti pidin ma taluma lõputut virisemist layouti üle (3 veergu kõrvuti varemalt oli ||--| <- säärane layout)
Okei prooviks seda muuta. Kust ma seda otsima hakkan? Seadete aknast. Loogiline ju? Sealt leian ma küll ilusa pildi preaguse välimusega aga mitte ühtegi kohta kust seda muuta. Kui seda tuleb kuskilt p****e kaudu teha, no sorri siis ei vääri Outlook seda raha mis tema eest välja tuleb käia.
tsitaat: |
HTML editor? neid peaks vabavarana jätkuma küll, pilditöötluse proge tõmbamine kodukalt ei ole just eriti raske. |
muidugi ei ole raske eeldusel, et ma tean täpselt millist proget ma tahan, kus asub selle proge ametlik leht, et ma kogematat mingit kahtlast versiooni ei tõmbaks. Kui ma seda ei tea, otsin ma google'st, kui ma ka seda ei suuda teha kaeban oma kurba saatust foorumisse ja niimoodi lähevad tunnid väärtuslikku tööaega ...
vigased DDLid? äkki kasutaks vähem Kadaka turu varianti? oma vähemalt 1000 arvuti tööleseadmisel pole ma kunagi kohanud DLLi viga ja ei kohta kah- enamikel juhtudel läks peale üle 30+ tarkvaratoote, mis õppetöös olid kõik vajalikud. |
Mina paraku olen seda korra kogenud täiesti ametliku Windows 2000 Server'i peal. See kogemus sakkis täiega ja seetõttu ma selle ka kirja panin. Rohkem ma tõsi küll seda kunagi näinud ei ole ja loodetavasti ei kohta ka.
Notepadis võta Word Wrap maha, küll siis saad kõik õigesse vormingusse |
tee mulle see teene ja ära pea inimesi automaatselt idiootideks. Kirjeldatud probleem polnud kuidagi Word Wrapiga seotud.
kui minu varemalt 200 rida pikk dokument on surutud kokku kaheks kahtlasi märke täis reaks, siis see ajab ikka südame täis.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
28.02.2006 20:51:49
|
|
|
v6sa kirjutas: |
kluster - ports arvuteid võrgus ja töö on jaotatud neist mitme peale |
Algkooli eksamiks sobib selline definitsioon täiesti. Kuigi juba mõlemad väited on sisuliselt valed.
a) ports arvuteid võrgus pole mitte kluster vaid lihtsalt ports arvuteid, kõigil erinev IP, mis on kaugel
failoverist.
b) töö on jaotatud neist mitme peale - väga huvitav oleks näha kuidas sa jagad andmebaasi tööd
erinevate masinate vahel nii et kliendi jaoks oleks tegemist üheainsa andmebaasiga ning
node masinad ei tohi omada ühtegi ühist komponenti.
.....see pole failover kluster.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.02.2006 21:02:54
|
|
|
b kohta võid lugeda MySql'i kodukalt. Nende klaster just nii käibki: hunnik masinaid võrku (ei pea olema kohtvõrk) ning annad neile teada kes on veel klastris osalejad. Kui üks masin maha kukub võtavad teised automaatselt töö enda peale ilma et baas sünkroonist välja läheks. Kliendi jaoks on tegu üheainsa baasiga, väliselt pole vahet palju seal masinaid küljes on.
Kahjuks ma väga palju täpsemalt ei oska mysql'i klastri ülesehitust kirjeldada kuna pole isiklikult sellega eriti lähedalt tegutsenud. Kardetavasti ei leia ma ka lähiajal piisavalt aega et asja uurida.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
28.02.2006 21:47:17
|
|
|
b kohta võid lugeda MySql'i kodukalt. Nende klaster just nii käibki: hunnik masinaid võrku (ei pea olema kohtvõrk) ning annad neile teada kes on veel klastris osalejad. Kui üks masin maha kukub võtavad teised automaatselt töö enda peale ilma et baas sünkroonist välja läheks. Kliendi jaoks on tegu üheainsa baasiga, väliselt pole vahet palju seal masinaid küljes on.
Kahjuks ma väga palju täpsemalt ei oska mysql'i klastri ülesehitust kirjeldada kuna pole isiklikult sellega eriti lähedalt tegutsenud. Kardetavasti ei leia ma ka lähiajal piisavalt aega et asja uurida. |
Jah, nii see ongi - sünkroniseerimine, multicasting (unicast võib ka olla), virtual IP, igal nodel oma storage ja master node võib vajadusel olla suvaline node. Selline lahendus lubab teatud määral ka koormuse jagamist, kuid sünkroniseerimine
võtab oma osa ja performance võitu siit ei tule, kuid selle eest on täielik failover.
Minu teada koosneb Unixi maailmas klassikaline cluster konkreetsest masterist mis jagab koormust nodede vahel ning
ka noded kasutavad ühist storaget. Selline lahendus on ideaalne performance jaoks, kuid puudub igasugune failover.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.02.2006 22:22:23
|
|
|
umm, kui tollest mysql'i klastrist mõni suvaline masin maha kukub ei mõjuta see oluliselt klastri tööd. Failoveri jaoks peaks sellest ju piisama, või mis? Sünkroniseerimist on vaja igas jagatud andmebaasirakenduses ning ma ei usu et see eriti palju ühe või teise baasi korral erineb.
Nüüd ehk räägid ka sellest mis teeb wini klastri erinevaks Linuxi põhistest.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
JannoT
HV kasutaja

|
28.02.2006 22:30:43
|
|
|
Linux minu kui inimese jaoks kes ei mängi ja ei oma nasa super arvutit on sitkas hea. Kunagi kasutasin win xp aga see minu jaoks minevik mingit kiusu ka ei ole win xp plaati välja võtma. Samas stabiilsuse kohab pealt I.E vs FireFox Crashib teine mul päevas ikka paar korda aga saab hakka kus juures I.E ei ole mul kunagi sedasi suvalt kinni läinud
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
28.02.2006 22:48:11
|
|
|
a) kõigil erinev IP |
-> elementaarne!!
b) väga huvitav oleks näha kuidas sa jagad andmebaasi tööd
erinevate |
Windowsi masinate vahel...
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
01.03.2006 00:18:33
|
|
|
Jah, nii see ongi - sünkroniseerimine, multicasting (unicast võib ka olla), virtual IP, igal nodel oma storage ja master node võib vajadusel olla suvaline node. Selline lahendus lubab teatud määral ka koormuse jagamist, kuid sünkroniseerimine
võtab oma osa ja performance võitu siit ei tule, kuid selle eest on täielik failover.
Minu teada koosneb Unixi maailmas klassikaline cluster konkreetsest masterist mis jagab koormust nodede vahel ning
ka noded kasutavad ühist storaget. Selline lahendus on ideaalne performance jaoks, kuid puudub igasugune failover. |
Kahtlustan, et sa ei tea Unixi maailmast väga palju. Windows oma klastrilahendustega on pigem sabassörkija.
Kusjuures linuxi lahendustega on täiesti praktikas õnnestunud lisaks täielikule failoverile saavutada täiesti korralik jõudlusekasv.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
cala
HV kasutaja

|
01.03.2006 00:41:48
|
|
|
huvitav lugeda vestlust. osad on emotsionaalsemad kui teised:D
kas keegi oskab öelda või soovitada firmat eestis kes suudab supportida ca 3000 PC töökohaga ettevõtet kes kasutab otsast lõpuni vabavara? OS, Office pakett, admin vahendid jne? lisaks supportimisele kas ta on nõus alla kirjutama SLA lepingule kus ta võtab endale kohustuse likvideerida jama ära 24 tunniga? kui mul on tarkvaraga probleem, kas ma saan kuskilt kindluse et 24h pärast on probleemile lahendus mu postkastis?
ettetänades ja vastust ootama jäädes:D
_________________ Mobiilne multimeediakeskus - http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=55947 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
01.03.2006 08:59:01
|
|
|
stepzter kirjutas: |
Kusjuures linuxi lahendustega on täiesti praktikas õnnestunud lisaks täielikule failoverile saavutada täiesti korralik jõudlusekasv. |
Kõlab igiliikuri moodi, aga noh, Unixi puhul ma ei imestagi, kuna see ju ufode poolt toodud tehnoloogia.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|