|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
| Linux |
|
30% |
[ 211 ] |
| Windows |
|
62% |
[ 432 ] |
| muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 693 |
|
| autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
27.02.2006 00:05:38
|
|
|
Kuid sel juhul miks üldse koolis õpetatakse nii palju erinevaid asju? Võiks ju lihtsalt jagada lapsed eraldi gruppidesse ning neile mingeid kindlaid ameteid õpetada millega hiljem elatist teenima saavad hakata.
Huvitav millal võtavad (riigi)asutused vaevaks hakata kasutama rahvusvahelise standardi staatuses olevat OOo dokumendiformaati omavaheliseks elektrooniliste dokumentide vahendamiseks? Kui see ükskord juhtub siis ehk võtab ka MS lõpuks vaevaks vähemalt seda standardit toetama hakata.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
27.02.2006 01:37:24
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Huvitav millal võtavad (riigi)asutused vaevaks hakata kasutama rahvusvahelise standardi staatuses olevat OOo dokumendiformaati omavaheliseks elektrooniliste dokumentide vahendamiseks? Kui see ükskord juhtub siis ehk võtab ka MS lõpuks vaevaks vähemalt seda standardit toetama hakata. |
Selleks standardiks on juba PDF.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 :: |
0 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
27.02.2006 06:07:15
|
|
|
| Tsernobil kirjutas: |
Huvitav millal võtavad (riigi)asutused vaevaks hakata kasutama rahvusvahelise standardi staatuses olevat OOo dokumendiformaati omavaheliseks elektrooniliste dokumentide vahendamiseks? Kui see ükskord juhtub siis ehk võtab ka MS lõpuks vaevaks vähemalt seda standardit toetama hakata. |
Selleks standardiks on juba PDF. |
PDF on vaatamiseks. Kui sul vaja muuta ka seda, siis tuleb osta väga kallis tarkvaara juba.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
| Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
27.02.2006 07:41:53
|
|
|
| Spott kirjutas: |
Selleks standardiks on juba PDF. |
PDF on vaatamiseks. Kui sul vaja muuta ka seda, siis tuleb osta väga kallis tarkvaara juba. |
Või siis lihtsalt OOo'st PDFina uus versioon välja exportida (selleks peab küll fail olema salvestatud mõnda muudetavasse formaati ka, lisaks PDFile), nii et PDFi loomiseks pole ammu enam kallist tarkvara vaja...
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
27.02.2006 07:53:36
|
|
|
Ma ei räägi loomist - loomisega tulevad toime igasugu lahendused. Kuid kui sa paned näiteks täitmiseks üles dokumendid PDF-is, siis saab neid muuta ainult Adobe tarkvaraga.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
   |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
27.02.2006 10:22:03
|
|
|
| Aga sellepärast et valikute mitmekülgsus tekitab segadust, probleeme kompatiiblusega ja raiskab ajaliselt piiratud õppeaega. Vanasõnagi ju ütleb et see kes teab kõigest midagi ei tea tegelikult mitte midagi. |
Valikute mitmekülgsus on alati hea. vt ka Liikide paljusus (loodusteadustest). Kes aga on nii pädev et julgeb lapse eest sellise valiku ära teha? Kas mingi suvaline kirjatsura Haridusministeeriumist, kes asjast ööd ega mütsigi ei jaga (ja ei saagi kunagi jagama, sest palka talle ju ei maksta)? Huvitav on see et minu nelja aastane tütar tunneb ennast samaviisi kodus Windowsis ja Linuxis (teab kust laulu ja multikaid seisma, pausile ja käima panna ning oskab ka pingviine lennutada). Ühilduvus ei ole üldse teema. Õppeaeg vs Inimene õpib kogu elu, sureb aga ikka lollina.
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Zenoni
HV kasutaja

|
27.02.2006 10:37:51
|
|
|
| Huvitav millal võtavad (riigi)asutused vaevaks hakata kasutama rahvusvahelise standardi staatuses olevat OOo dokumendiformaati omavaheliseks elektrooniliste dokumentide vahendamiseks? Kui see ükskord juhtub siis ehk võtab ka MS lõpuks vaevaks vähemalt seda standardit toetama hakata. |
Eestis seda ei juhtu niipea, kui üldse juhtub. Juhtub pigem see, et ostetakse koos uue visa ja officega ka uus arvutipark ja kõik läheb samaviisi edasi. Riigiasutustes on palju nii rumalaid ja võimetuid inimesi, kelle laeks jääbki wordi teksti sisestamine - excelis enam ei suudeta elementaarseimaidki tabeleid teha.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.02.2006 11:15:24
|
|
|
| Zenoni kirjutas: |
| Riigiasutustes on palju nii rumalaid ja võimetuid inimesi, kelle laeks jääbki wordi teksti sisestamine - excelis enam ei suudeta elementaarseimaidki tabeleid teha. |
Kui neid ka on palju, siis nende vastutusala piirdubki tekstiredaktoris teksti sisestamise ja veebiliidesega infosüsteemi kasutamisega. Seal on praktiliselt null vahet, kas on openoffice või word, linux või windows. Küll aga on suurema vastutusalaga inimestel kohati kasutusel tarkvara, millele lihtsalt ei ole adekvaatset vabavaralist alternatiivi. Üks hea näide on MS Visio.
Samuti on äärmiselt ebapädev väita, et OpenOffice on MS Officega võrdväärne tööriist. Viimane lihtsalt on märgatavalt suurema funktsionaalsusega, kiirem ja parema kasutajaliidesega.
Muidu aga vahetataks heameelega standardkonfiguratsioon Linuxi vastu välja. Kui on umbes 500 masinaga arvutipark, kus enamustel kasutajatel on elementaarsed kasutusmustrid, on Windowsi haldamine suhteliselt tülikas ja kallis. Võibolla osades kohtades varsti vahetataksegi välja. Standardkonfiguratsiooni vahetamine on märgatavalt keerulisem kui lihtsalt Linuxi masinatele peale installimine ja nõuab kvalifitseeritud töötajate tööaega, mida aga ei ole päris varnast võtta.
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
27.02.2006 11:18:27
|
|
|
PDF on vaatamiseks. Kui sul vaja muuta ka seda, siis tuleb osta väga kallis tarkvaara juba. |
Oma viga kui sul raha pole selle Adobe täisversiooni ostmiseks. Pealegi isiklikult arvan et firmadega kellel raha pole, polegi vaja dokumente vahetada - vähem mõttetuid probleeme.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.02.2006 11:26:21
|
|
|
| gandalf kirjutas: |
ajunussi näeb mõlemaga, kui üritad ise tegeleda.
Olles linuxiga nii ära harjunud ja üldse vabavara toodetega, avastan ma aegajalt end windowsi kirumas, kui ma jälle ei saa hiire keskmise nupuga teksti kopeerida (üks mugavamaid asju üldse minu jaoks) ega internet exploreris uut tab'i avada ja naudin oma 16't avatud akent. See on nii tore kui Outlook 2003 ei luba mul kuskilt akna layouti muuta ja mina pean jälle naabrile seletama, et targad MS'i disainerid on nii otsustanud teha.
Kõige lõbusam on see, et esimese asjana pärast windowsi loodetavasti edukat installi tuleb hakata mööda veebi ringi käima otsimaks kokku tööks vajalikku tarkvara (html-editorid, pilditöötlus, fotokogu haldurid jms..) ja siis leiad, et mingi dll on puudu või vigane. Kasutades normaalse pakihalduriga distributsiooni pole kogu seda vaeva vaja.
Võrdleme kasvõi tekstiredaktoreid mis kohe kaasas notepad vs kate/gedit. juba siis kui XP välja tuli oli vahe mäekõrgune. Ma olen end lolliks vihastanud üritades notepadiga muuta kommertsredaktoriga tehtud CSS faili - totaalne segadus oli. Linuxi all avas suvaline tekstiredaktor selle no-problemo.
Elades praegu bleeding-edge'i peal näen ma kuidas iga päevaga muutuvad asjad kasutajasõbralikumaks. Microsoft pole seda 5 aastaga suutnud teha. |
ma võiks siia kirjutada terve lehekülje selle kohta, kuidas ylalmainitud tekst on tõsiselt suur hunnik sooja lehmasõnnikut, aga ma loobun sellest, sest kes kord on vaimupimeduse ja linuxifanatismiga löödud, see selliseks ka jääb.
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.02.2006 11:42:19
|
|
|
| stepzter kirjutas: |
| Samuti on äärmiselt ebapädev väita, et OpenOffice on MS Officega võrdväärne tööriist. Viimane lihtsalt on märgatavalt suurema funktsionaalsusega, kiirem ja parema kasutajaliidesega. |
Ei vaidle vastu. Samas ma usun et ~90% inimestest tarbib heal juhul 10% OOo võimalustest, MSO omadest veelgi vähem. Milleks raisata raha kasutamata funktsionaalsuse peale?
Tsernobil, jutt algas riigiasutustest kes saavad oma rahad riigikassast ehk siis kodanikelt-firmadelt. Kui oleks valida kas kasutada enamuses tasuta softi või ainult kallist softi siis millist varianti ja miks sa pooldaksid?
Scart, ega sa juhuslikult pole mõelnud miks osad inimesed saavad peale veidi pikemat Linuxiga kokkupuutumist saavad "vaimupimedusega" löödud? Ehk on selleks mingi põhjus
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.02.2006 11:45:32
|
|
|
PDF ei ole dokumentide tööversioonide vahetamiseks sobiv formaat ja Acrobat ei ole dokumentide loomiseks sobiv tarkvara.
Ja muide firmadega, kes raha otstarbekalt kulutada ei oska, ei ole ka vaja koostööd teha. Vähem mõttetuid probleeme.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.02.2006 11:50:20
|
|
|
Scart, ega sa juhuslikult pole mõelnud miks osad inimesed saavad peale veidi pikemat Linuxiga kokkupuutumist saavad "vaimupimedusega" löödud? Ehk on selleks mingi põhjus  |
tõesti?
Tabide jaoks Firefox ja nüüd ka IE7. Outlook 2k3 layout on küllaltki konfitav ja manipuleeritav ning vägagi sobiv corporate maailma jaoks.
HTML editor? neid peaks vabavarana jätkuma küll, pilditöötluse proge tõmbamine kodukalt ei ole just eriti raske. vigased DDLid? äkki kasutaks vähem Kadaka turu varianti? oma vähemalt 1000 arvuti tööleseadmisel pole ma kunagi kohanud DLLi viga ja ei kohta kah- enamikel juhtudel läks peale üle 30+ tarkvaratoote, mis õppetöös olid kõik vajalikud.
Notepadis võta Word Wrap maha, küll siis saad kõik õigesse vormingusse
Bleeding Edge? päeva nali
viimati muutis Scart 27.02.2006 12:57:25, muudetud 1 kord |
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
27.02.2006 11:59:28
|
|
|
| Ei vaidle vastu. Samas ma usun et ~90% inimestest tarbib heal juhul 10% OOo võimalustest, MSO omadest veelgi vähem. Milleks raisata raha kasutamata funktsionaalsuse peale? |
Häda on selles, et see 10% on igaühel erinev. Üks kasutab mail merge funktsionaalsust, teine vajab viitamiste arvepidamist, kolmas vajab muutuste jälgimist, neljas tahab kommenteerida dokuemnti, viies tõmbab dokumenti osa andmeid andmebaasist sisse.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
27.02.2006 12:47:23
|
|
|
| Scart kirjutas: |
| HTML editor? neid peaks vabavarana jätkuma küll, pilditöötluse proge tõmbamine kodukalt ei ole just eriti raske. |
Ma arvan, et gandalf pidaski silmas seda, et võrreldes Linuxis käsureale näiteks "emerge minu-lemmik-proge" toksimisega tuleb Windowsi puhul külastada vastavat veebilehte ja seal programm alla tõmmata (ehk siis: käivitad brauseri -> google otsingusse programmi nimi -> programmi koduleht -> klikid downloadi lingil -> valid enda jaoks sobiva downloadi formaadi vms -> ootad, et download lõpeks -> käivitad installeri -> next -> linnuke "nõustun litsentsitingimustega" kastikesse, next -> kontrollid, et installimise koht oleks õige, next -> valid, kuhu soovid, et ikoonid luuakse, next -> install -> ootad, et programm installimise lõpetaks -> close.)
Võib muidugi vaielda, et tavakasutaja jaoks on käsurea kasutamine üle mõistuse keerukas, aga paljude distrode puhul on olemas ka graafilised paketihaldurid.
Muidugi, see kõik ei tähenda, et Linuxis oleks kõigi programmide installimine nii lihtne. Teatud tarkvara puhul tuleb samuti veebis kolada ja pakette taga ajada (IMHO eriti mitmete RPM-distrote puhul). Aga populaarsema tarkvara install on minu arvates küll lihtne.
Sellise automatiseeritud pakettide installimise juures on eeliseks veel ka see, et jääb ära mure selle pärast, kas installitav tarkvara ehk mingit nuhkvara või muud jama täis pole pikitud.
| oma vähemalt 1000 arvuti tööleseadmisel pole ma kunagi kohanud DLLi viga ja ei kohta kah- enamikel juhtudel läks peale üle 30+ tarkvaratoote, mis õppetöös olid kõik vajalikud. |
Siinkohapeal pean aga sinuga nõustuma. Pole minagi kohanud Windowsiga mässates mingeid DLL-i probleeme. Küll aga olen hoopis osade Linuxi distrode puhul ennast korduvalt vihastanud sellega, kui ühe lihtsa programmi installimiseks on tarvis mööda võrku ringi kolada ja otsida mingit kümmet paketti, millest kõigist see tarkvara sõltub. Nüüd õnneks kasutan "normaalse paketihaldusega" distributsiooni.
| Notepadis võta Word Wrap maha, tainas, küll siis saad kõik õigesse vormingusse |
Solvamine pole ilus.
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.02.2006 12:57:52
|
|
|
| nene kirjutas: |
Solvamine pole ilus. |
muudetud
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
deadmeat
HV kasutaja

|
27.02.2006 13:04:13
|
|
|
Mingid seda kammi pole, et näiteks KDE mõni jupp puuduks või näiteks gcc või teised süsteemi tööks vajalikud asjad.
Samas Windowsis on mul konkreetne näide ATI draiveritega - puhas uus Windowsi install - lasen draiverid peale - ei tööta ja kõik. Viskab errori, millest pole **** kasu. Lõpuks avastasin, et see nõuab mingit Microsofti enda jura töötamiseks - miks seda installi ajal ei kontrollitud? Miks ma pean selle jura alla laadimiseks mööda Microsofti üliloogilist veebilehte ringi kolama, et see lõpuks leida. |
ATI kodulehel on see kirjas, et sul on vaja Microsoft .NET Framework'i, et Catalyst Control Center töötaks, paljaste driverite jaoks seda vaja ei ole.
link: https://support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=640
Tõsi küll jah, catalysti peale installides võiks ta öelda, et, mis täpselt puudu on :)
|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
91 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
27.02.2006 13:08:04
|
|
|
| Oma viga kui sul raha pole selle Adobe täisversiooni ostmiseks. Pealegi isiklikult arvan et firmadega kellel raha pole, polegi vaja dokumente vahetada - vähem mõttetuid probleeme. |
Firmadega, kes endale Adobe täisversiooni on ostnud ei ole tõesti mõtet dokumente vahetada. Sest on ju ilmselgelt näha, et nad ei oska oma rahaga midagi asjalikku peale hakata...
Pealegi on dokumentide koostamiseks mingi normaalne dokumendihaldussüsteem. Office selleks küll ei kõlba, sest ta on ühekasutaja süsteem.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.02.2006 13:12:46
|
|
|
Sa ei vastanud mu küsimusele: miks siiski osad inimesed jäävad Linuxit* kasutama peale selle veidi lähemat uurimist?
*) selle all mõtlen loomulikult kõiki vabavaralisi OS'e.
| Notepadis võta Word Wrap maha, tainas, küll siis saad kõik õigesse vormingusse |
huh? Mul on tunne et sa pole vist neid eelpool loetletud lihtsamat sorti tekstiredaktoreid näinudki, muidu sa seda ei soovitaks. Paar pildikest: http://kate.kde.org/screenshots.php
nene, sinu poolt kirjeldatud Portage omab üsnagi kobedat graafilist frontendi nimega Kuroo. Seal pole muud kui otsi vajalik soft üles ning kliki "install", mõne aja pärast on vajalik proge masinas. Loomulikult minu ja sinu sugused eelistavad enamasti käsurealt tegutseda kuid mitte-nii teadliku arvutikasutaja jaoks võib hiirega navigeerimine lihtsam olla.
Selle wini jaoks netist otsimine ja next klõpsimise jaoks lisandub paljudel oma softi P2P/FTP'st tirimine, crackide otsimine ja lootmine et kõikvõimalikke pahalasi selle käigus kaasa ei tule
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
27.02.2006 13:20:43
|
|
|
| deadmeat kirjutas: |
Tõsi küll jah, catalysti peale installides võiks ta öelda, et, mis täpselt puudu on  |
catalyst ise installeerub probleemideta, oma viga kui manuali lugeda ei oska..
catalyst centerit installides on kirjas, et frameworki vaja läheb
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
27.02.2006 13:22:22
|
|
|
[Sa ei vastanud mu küsimusele: miks siiski osad inimesed jäävad Linuxit* kasutama peale selle veidi lähemat uurimist?
*) selle all mõtlen loomulikult kõiki vabavaralisi OS'e.
|
aga miks nad ei peaks? linux on täiesti korralik asendus windowsist läbiimbunud maailmas. mulle käis pinda gandalfi sulaselge hobusesõnniku ajamine windowsi pihta.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
27.02.2006 13:25:55
|
|
|
Mingid seda kammi pole, et näiteks KDE mõni jupp puuduks või näiteks gcc või teised süsteemi tööks vajalikud asjad.
Samas Windowsis on mul konkreetne näide ATI draiveritega - puhas uus Windowsi install - lasen draiverid peale - ei tööta ja kõik. Viskab errori, millest pole **** kasu. Lõpuks avastasin, et see nõuab mingit Microsofti enda jura töötamiseks - miks seda installi ajal ei kontrollitud? Miks ma pean selle jura alla laadimiseks mööda Microsofti üliloogilist veebilehte ringi kolama, et see lõpuks leida. |
ATI kodulehel on see kirjas, et sul on vaja Microsoft .NET Framework'i, et Catalyst Control Center töötaks, paljaste driverite jaoks seda vaja ei ole.
link: https://support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=640
Tõsi küll jah, catalysti peale installides võiks ta öelda, et, mis täpselt puudu on  |
see on seal kirjas jah, kuid kui olen harjunud, et installi ajal ikka kontrollitakse ise, kas kõik vajalik on olemas. Mitte ei teatata mulle rõõmsalt, et edukalt installitud. Kõige hullem - kui Windows ise veel mingeid draivereid peale paneb - enamasti paneb ta need küll õigesti, kuid kui valesti, siis saab ikka sellist ajunikku tänu olematutele errorteadetele ja logidele. Kui mitmel korral olen tutavate Windowsites vigasid taga ajades tundnud puudust kasvõi sellistest lihtsatest käskudest nagu dmesg ja tail - et näha, miks miski asi ei tööta.
Eelnevalt mainitud DLL-i probleem - väike täpsustus lihtsalt asja juurde. Probleem ongi pigem olnud nende erinevate tarkvarade installimisel, kus mingi muu jubin puudu, kuid mis - seda ei täpsusta tihti ükski veateade.
|
   |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
27.02.2006 13:29:24
|
|
|
| Winterwind kirjutas: |
catalyst ise installeerub probleemideta, oma viga kui manuali lugeda ei oska..
catalyst centerit installides on kirjas, et frameworki vaja läheb |
ja selle kontrollimine on väga keeruline, et kas ta ikka on olemas? Miks on vaja lihtsa asja installimiseks veel jamada pikkade manualide lugemisega? Niigi tuleb vaeva näha, et kõigepealt ATI lehel õiged asjad üles leida, selles reklaami virrvarris.
Ise leian, et Windowsis oleks asi ikka tunduvalt kobedam, kui seal Portage või apt-i taoline asi olemas oleks. Paar hiireklikki ja asi paigaldatud. Tõmmatakse ise netist, paigaldatakse sõltuvused jne.
|
   |
134 |
|
| tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
27.02.2006 15:57:26
|
|
|
| Silver?! kirjutas: |
Pealegi on dokumentide koostamiseks mingi normaalne dokumendihaldussüsteem. Office selleks küll ei kõlba, sest ta on ühekasutaja süsteem. |
nonoo. elame office 97/2000 ajastul, või mis. praegu on ms-il selleks sharepoint portal, livelink ja tuhat muud süsteemi, mis, kusjuures, toimivad hea admini käe all täitsa hästi.
MS-i ainus puudus on hind. teadupärast aga hea tööriist maksab palju, võrdle kasvõi noname-hiina lööktrelli ja metabo oma. pealtnäha võivad ju numbrid samad olla, kuid hea tööriist kestab ja teeb töö märksa vähema vaevaga ära.
kodukasutaja, väikefirma või SOHO, kes kribab oma referaati, kirja tädi maalile või arvutab, palju tal uue vannitoa tarbeks kraamilist plaati vaja, tõesti ei vaja MS office võimsust. piisab ka worksist või valigu OO. Tõde on, et suurfirmas osatakse sellisest tööriistast nagu MS Office natuke rohkem välja pigistada.
ahjaa, Exchange. Vot see on tööriist, mida ükski non-win proge ei ole suutnud vähimalgi määral välja vahetada. Ei vaidle vastu, et see on ressursinõudlik (mälu eelkõige) ja vajab haldamiseks head kätt, kuid tegu on väga võimsa tööriistana ja pole ime, et Exchange on defacto standard (ja kõik muu imekaduvpisike) korporatiivses posti ja ajahaldustarkvara seas.
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
27.02.2006 16:01:30
|
|
|
Vaidleks jälle vastu.
Enamus firmasid on juba office 2k/xp ära ostnud mingi ilge papi eest ning nüüd nad nagu tahaksid seda raha tagasi ka teenida, Livelink on päris hea aga mitte selle raha eest.
Exchange on tegelikult ikka väga jäik (100% ameeriklase loogita järgi tehtud) Lotus Notes on asjalikum.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|