Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  hinnavaatluse domeen märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
dvd vader
HV Guru

sõnum 08.01.2003 02:49:17 hinnavaatluse domeen vasta tsitaadiga

kas ei saaks "Eesti tipmise nimeserveri administraatorit" forsseerida, et ta eraldaks HinnaVaatlusele veel ühe domeeni: "hv.ee"

kuigi üle ühe vist nagu ei tohiks saada, aga võiks ju rõhuda sellele, et HV on Eesti külastatavamaid kohti ja iga mats ei viitsi trükkida pikka hinnavaatlus.ee aadressi.

kuigi eestis on seitse firmat, mille nime alguses on tähed "HV", ei paista neil kellelgi olevat vist huvi sellise aadressi vastu, muidu oleks asi ammu tehtud.

(riistvara.ee mehed võiksid mõelda ka näiteks "rv.ee" peale...)
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lindremant
Kreisi kasutaja
Lindremant

sõnum 08.01.2003 02:59:15 vasta tsitaadiga

Kas tõesti on inimesed nii laisaks jäänud, et ei viitsi natukegi pikemat nime trükkida. Kuigi mõte pole ju paha võibolla. Ei tea kuidas need töötavad. Kirjutad hot.ee viskab portal.hot.ee või ok.ee viskab portal.ok.ee. Või ma ei tea kas need näited üldse sobivad.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2003 10:09:15 vasta tsitaadiga

Lindremant kirjutas:
Kas tõesti on inimesed nii laisaks jäänud, et ei viitsi natukegi pikemat nime trükkida. Kuigi mõte pole ju paha võibolla. Ei tea kuidas need töötavad. Kirjutad hot.ee viskab portal.hot.ee või ok.ee viskab portal.ok.ee. Või ma ei tea kas need näited üldse sobivad.

tegemist on alamdomeenidega, seega näiteks need ei sobi. Eestis kehtiva korra järgi on meil üks president korraga, ehk üks domeen per juriidiline firma.
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 358
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kk
HV veteran
kk

sõnum 08.01.2003 10:24:44 vasta tsitaadiga

Kord on tõesti selline, aga praktikas antakse küll hea põhjenduse puhul ka teine või kolmas. 2tk on mul olnud küll, kuigi oli ikka tükk tegemist selle selgitamiseks.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 7 :: 3 :: 94
tagasi üles
carramba
läburaator
läburaator
carramba

sõnum 08.01.2003 13:18:50 Re: hinnavaatluse domeen vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:

kuigi üle ühe vist nagu ei tohiks saada, aga võiks ju rõhuda sellele, et HV on Eesti külastatavamaid kohti ja iga mats ei viitsi trükkida pikka hinnavaatlus.ee aadressi.
(riistvara.ee mehed võiksid mõelda ka näiteks "rv.ee" peale...)

autocomplete abiks icon_rolleyes.gif

gunnar41
HV vaatleja

sõnum 08.01.2003 15:02:09 vasta tsitaadiga

Või siis kui nii laisk oled, et ei viitsi uuesti kirjutada, ära lahkugi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 08.01.2003 15:51:04 vasta tsitaadiga

gunnar41 kirjutas:
Või siis kui nii laisk oled, et ei viitsi uuesti kirjutada, ära lahkugi.

aga mina näiteks olengi ju kogu aeg sees, kui arvuti töötab...
point lihtsalt selles, et selline lühendatud domeeni praktika pikemate nimede seas on ju üsna levinud, n. altavista.com on av.com jne.

ega see vist miskit kurja ei peaks tegema, kui "eesti tipmise nimeserveri administraatorilt" järgi uurida.

(või äkki karistuseks sellise küsimuse eest võtab meilt hinnavaatlus.ee domeeni ära ja annab mingi h_i_n_n_a_v_a_a_t_l_u_s.ee asemele)
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 24.01.2003 14:13:43 vasta tsitaadiga

nonii. palun väga - kahe domeeniga firma: MicroLink

sellele ettevõttele on registreeritud domeenid www.microlink.ee ja www.online.ee. usun, et MicroLinki kodulehte ei külastata küll nii palju kui HV lehekülge, seega miks ei võiks ka meil kaks aadressi olla (pikem ja lühem)? nüüd on olemas ka konkreetne kahe-domeeni-juhtum, millele viidata, et "näete, neil ju on! miks siis meie ei saa?"
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 24.01.2003 14:20:55 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
nonii. palun väga - kahe domeeniga firma: MicroLink

sellele ettevõttele on registreeritud domeenid www.microlink.ee ja www.online.ee. usun, et MicroLinki kodulehte ei külastata küll nii palju kui HV lehekülge, seega miks ei võiks ka meil kaks aadressi olla (pikem ja lühem)? nüüd on olemas ka konkreetne kahe-domeeni-juhtum, millele viidata, et "näete, neil ju on! miks siis meie ei saa?"
Microlink Online on kontserni tütarfirma ja sellega põhjendades on ta endale eraldi domeeni võtnud.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 24.01.2003 14:26:19 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Microlink Online on kontserni tütarfirma ja sellega põhjendades on ta endale eraldi domeeni võtnud.

www.eenet.ee domeeniotsing annab mõlema aadressi omanikuks AS MicroLinki. tõsi küll, www.online.ee registreerija MicroLinki asukoha aadress ei lange kokku firma tegeliku asukoha aadressiga, aga mõlemal juhul tundub olevat tegemist sama firmaga.

ja krediidiinfo andmetel ei ole sellist ettevõtet nagu "Microlink Online" olemas (küll on kokku kuus firmat, kus on sõna "microlink" sees olemas, aga online'i nende seas ei ole)

eeneti lehelt leidsin veel paar huvitavat asja:

Reegel alates 3.4.2001: Kahetähelisi domeene registeeritakse juhul, kui neid kasutatakse tavaliselt taotlejate kohta nimena või lühendina.

ja ka selle, mis räägib kahe domeeni erandite kohta

Erandeid on tehtud juhtudel, kui lisadomeeninime saamise taotlus on põhjendatud - suurte firmade poolt loodavad üldist huvi pakkuvad portaalid jmt

sega justkui oleks nii, et see www.online.ee oleks suurt huvi pakkuv portaal? aga see viib ju samale leheküljele, mis www.microlink.ee

aga ma usun, et HV on piisavalt üldist huvi pakkuv portaal, et saada teine domeen ja pealegi veel kahetäheline: www.hv.ee

viimati muutis dvd vader 24.01.2003 14:40:06, muudetud 1 kord
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 24.01.2003 14:39:18 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
XYZ kirjutas:

www.eenet.ee domeeniotsing annab mõlema aadressi omanikuks AS MicroLinki. tõsi küll, www.online.ee registreerija MicroLinki asukoha aadress ei lange kokku firma tegeliku asukoha aadressiga, aga mõlemal juhul tundub olevat tegemist sama firmaga.

ja krediidiinfo andmetel ei ole sellist ettevõtet nagu "Microlink Online" olemas (küll on kokku kuus firmat, kus on sõna "microlink" sees olemas, aga online'i nende seas ei ole)
Nojah, selle nime on mitu korda muudetud, momendinimi on Microlink Data...
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 24.01.2003 14:39:42 vasta tsitaadiga

Huvitav, kelle firma on OÜ Aicom Grupp
Muideks, vaadake kelle nimele riistvara registreeritud on icon_biggrin.gif krediidiinfo andmetel sellist firmat polegi, vähemalt mina ei leidnud.
Selleks, et registreerida hv.ee tuleb EENetile selgeks teha, et lühendit HV kasutatakse tõesti HinnaVaatluse tähisena. Seda mitte ainult rahvakeeles.

dvd vader
HV Guru

sõnum 24.01.2003 14:41:34 vasta tsitaadiga

lugege ülatpoolt, tegin väikese täienduse (hämmastav, alati just siis, kui mina natuke tahan oma postitust täiendada, teeb mitu inimest vahepeal postituse, kuigi vahepeal on alati üsna pikk paus ja keegi ei postita midagi)
tagasi üles
Bad Sector
HV veteran

sõnum 24.01.2003 14:46:22 vasta tsitaadiga

Trainspotting kirjutas:

Muideks, vaadake kelle nimele riistvara registreeritud on icon_biggrin.gif krediidiinfo andmetel sellist firmat polegi, vähemalt mina ei leidnud.

Täitsa olemas

Äriregistri teabesüsteemi andmetel:

Osaühing Puiestee Apteek
Reg. kood 10303888
Osakapital: 52 000.00 EEK
Registreeritud: 20.10.1997
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 25
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 24.01.2003 14:52:21 vasta tsitaadiga

krediidiinfos on puiestee apteek samuti olemas.
tagasi üles
XR
HV Guru
XR

sõnum 24.01.2003 14:53:19 vasta tsitaadiga

Bad Sector kirjutas:
Trainspotting kirjutas:

Täitsa olemas

Äriregistri teabesüsteemi andmetel:

Osaühing Puiestee Apteek
Reg. kood 10303888
Osakapital: 52 000.00 EEK
Registreeritud: 20.10.1997

Mõtelge nüüd natukene.. kas registreeritaks domeeni olematu firma nimele??
Tegelikult oleks õige kirjapilt Puiestee Apteegi OÜ, sellepärast ka võibolla need 0 vastet.
Registrikoodi ma siia ei hakka välja kirjutama, kuid mul on peas vähemalt selle kolm viimast
numbrit icon_smile.gif 888.

viimati muutis XR 02.03.2009 01:37:19, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 42
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 24.01.2003 14:53:56 vasta tsitaadiga

vaadake palju külastusi laiskade inimiste pealt kohe juurde saab! icon_razz.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 24.01.2003 14:54:58 vasta tsitaadiga

tsitaat:

No kuule.. dvd vadever... mõtle nüüd natukene jne jne

riistvara.ee ja apteegi teema võttis üles Trainspotting. mina pesen oma käed puhtaks.
tagasi üles
XR
HV Guru
XR

sõnum 24.01.2003 14:56:03 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
tsitaat:

No kuule.. dvd vadever... mõtle nüüd natukene jne jne

riistvara.ee ja apteegi teema võttis üles Trainspotting. mina pesen oma käed puhtaks.

Juba viga parandatud icon_smile.gif ülejäänud küsimustele võin privaatselt vastata.

dvd vader
HV Guru

sõnum 24.01.2003 15:00:13 vasta tsitaadiga

tegelikult ei jäägi ju sellise süsteemi korral midagi muud üle, kui registreerida domeen ükskõik mis firma nimele, kui on lubatud ainult üks domeen korraga. FIE sai vist kah teha eraldi aadressi ja mis se siis ikka ära ei ole. näiteks ma regan end FIE-na, teen aadressi www.snickers.ee ja nimetet šokolaad võib seda mõõduka tasu eest minu lahkel loal vabalt kasutada.
tagasi üles
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 24.01.2003 15:01:02 vasta tsitaadiga

Ehk panin otsingusse midagi valesti, et ei leidnud. Sry. Minu viga. Aga naljakas küll, et Riistvara.ee registreeritud apteegile icon_biggrin.gif
Bad Sector
HV veteran

sõnum 24.01.2003 15:04:38 vasta tsitaadiga

XR kirjutas:

Tegelikult oleks õige kirjapilt Puiestee Apteegi OÜ, sellepärast ka võibolla need 0 vastet.

Õige kirjapilt on ikkagi see, mis on äriregistris registreeritud.
Äriregistri teabesüsteem on justiitsministeeriumi registrikeskuse poolt hallatav ametlik register, kuhu on andmed sisestatud täpselt nii nagu need on äriregistrisse kantud.
Õige kirjapilt seega: Osaühing Puiestee Apteek.

XR: mine võta registrikaardi väljavõte - ma söön oma mütsi ära, kui registrikaardile on ärinimi teisiti kantud kui äriregistri teabesüsteemis.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 25
tagasi üles
XR
HV Guru
XR

sõnum 24.01.2003 15:04:56 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
tegelikult ei jäägi ju sellise süsteemi korral midagi muud üle, kui registreerida domeen ükskõik mis firma nimele, kui on lubatud ainult üks domeen korraga. FIE sai vist kah teha eraldi aadressi ja mis se siis ikka ära ei ole. näiteks ma regan end FIE-na, teen aadressi www.snickers.ee ja nimetet šokolaad võib seda mõõduka tasu eest minu lahkel loal vabalt kasutada.

See ei ole ükskõik mis firma!!!!!!! Ma olen sellega vägagi seotud. Kuidas.. seda ma ei pea ju ometi täpselt ära
seletama.

dvd vader
HV Guru

sõnum 24.01.2003 15:08:44 vasta tsitaadiga

aga see on ikka üsna laialt levinud praktika vist. näiteks Tõnis Paltsu lehekülg www.palts.ee on registreeritud mingile Pambos Holdings AS-ile, Tunna Kelami lehekülg www.kelam.ee on registreeritud MTÜ-le Pro Patria Koolituskeskus (küll on lahke Kelamist - lubab koolituskeskus kasutada oma nime aadressina... ja paneb sinna üles ainult ennast promovad materjalid icon_biggrin.gif )
tagasi üles
XR
HV Guru
XR

sõnum 24.01.2003 15:13:46 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
aga see on ikka üsna laialt levinud praktika vist. näiteks Tõnis Paltsu lehekülg www.palts.ee on registreeritud mingile Pambos Holdings AS-ile, Tunna Kelami lehekülg www.kelam.ee on registreeritud MTÜ-le Pro Patria Koolituskeskus (küll on lahke Kelamist - lubab koolituskeskus kasutada oma nime aadressina... ja paneb sinna üles ainult ennast promovad materjalid icon_biggrin.gif )

Nüüd on selle krdi praktika pärast võetud kasutusele väga palju aega nõudvaid meetoteid, kuidas näiteks ISP-d vahetada.
Ning sellist meetodit kasutavad inimesed mulle kohe mitte ei meeldi. Enne käis domeenidega toimetamine õnneks ainult emaili teel. Nüüd on vaja kirjalikke avaldusi jms...

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  hinnavaatluse domeen mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.