praegune kellaaeg 25.06.2025 13:02:57
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
Max Powers
|
06.02.2006 15:45:18
|
|
|
tsitaat: |
Pool kommunikatsioonist (ülikooli listid, E-mail, MSN jne), KÕIK konspektid ja enamus muudest õppematerjalidest, õppeinfosüsteem (ainetele registreerumised, tunniplaanid, edasijõudmine jne), meedia (internetiajalehed). Kui mul praegu peaks arvuti otsad andma, olen tagasi kiviajas ning ühiskonnast poolenisti ära lõigatud.
|
Jah, selles pole kahtlust et oleme oma elu nii seadnud et sõltume arvutist suurel määral (endalgi kaks arvutit nagu profiilis näha, + kaks tööarvutit lisaks)
Kuid jällegi tekib küsimus, et kui raha pole siis kas ei tuleks leida tasuta/odavamad (seaduslikud) alternatiivid?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.02.2006 16:02:01
|
|
|
pealegi ei näe ma seal nimekirjas ühtki asja mida ei saaks teha mõne tasuta OS'i all tasuta programmidega, samuti piisaks praktiliselt kõigeks selleks ka ~200MHz pentiumuist
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
06.02.2006 17:26:15
|
|
|
Siiski, Ho Ho, juba oma esimeses postituses mainisin statistika kodutööd, mida võimalike komplikatsioonide tõttu küll ei riskiks OOO-s leiutama hakata. Selliseid näiteid tuleb tulevikus kindlasti veelgi. Lisaks on ÕIS (õppeinfosüsteem) suuresti optimeeritud IE-le, Operaga (minu isiklik lemmikbrauser, mida millegi muu vastu välja ei vahetaks) võib seal kohati komplikatsioone tekkida. Nõus, et piisaks ka pentium 200, aga tulevikule mõeldes oleks selline lahendus surnud ots, ja kui rääkida Windowsist, siis legaalse OEM windowsi ost koos Pentium 200 on kindlasti võimatu. Pealegi pole internet, suhtlus ja muusika minu ainsad arvutiga seotud tegevused, juba ennist mainisin oma põhitegevusi ja ei hakka neid üle kordama. Ja olen ka Linuxit proovinud, isegi arvutiõpetust saanud sellel alal, võibolla on asi minu saamatuses, aga mulle tundub küll Linux veidi liiga keeruline ja kapriisne, nt. XMMS-i ja teisi programme ei õnnestunudki installida, ning, mis kõige tähtsam, neti jagamine ei tulnud vaatamata asjalikele nõuannetele mitte kuidagi välja , ja praegu pole aega kah põhjalikumalt netiavarustes ja praktikas Linuxi hingeeluga sinasõbraks saada. Vaevalt, et "tavaline inimene tänavalt" selliste asjadega hakkama saaks. Ühesõnaga, ei eita vabavara headust ega ole piraatluse poolt ega vaastu, lihtsalt vabavara peaks veel aasta-kaks arenema, et pakkuda tavakasutajale samasugust kasutusmugavust, nagu nt. Windows ja Mac OS. Reaalselt pole praegu eriti tõenäoline, et nt. mõni minu praegu piraatwinsoodat tallav tavakasutajast kursaõde läheks lambist üle Linuxile, ta lihtsalt ei saaks seal erikoolituseta hakkama ("Millega asendada MSN messenger, kuidas vaadata DVD filme, miks mp3 kuulata/tõmmata ei saa ja mis krdi moodi ma programmid installin, kuidas see käsurida veel toimib, mida ma üldse tegema pean jne jne jne.")! (Isegi mina, kes ma sain pisut koolitust, jäin Linuxis jänni, süüdistage minu või õppejõu oskamatust, taevatähti, jumalat või mida iganes.) Ja kui tal peaks arvuti totaalselt maha põlema, ostab ta, igavesti rahahädas tudeng, tõenäoliselt mingi kasutatud kontorirondi, ja ilma tarkvarata.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.02.2006 17:50:42
|
|
|
Kui küsida võib siis millal sa viimati Linuxiga tegelesid ning mis distrot pruukisid? Kui mõni üksik välja arvata siis kõik loetletud tegevused-vajadused saab ära teha enamus vähegi adekvaatsemate distrode default installiga
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
06.02.2006 17:53:26
|
|
|
vladimir kirjutas: |
Lisaks on ÕIS (õppeinfosüsteem) suuresti optimeeritud IE-le, Operaga (minu isiklik lemmikbrauser, mida millegi muu vastu välja ei vahetaks) võib seal kohati komplikatsioone tekkida. |
ÕIS töötab kenasti nii Safari kui Firefoxiga.Selle statistilise matemaatikaga olen nõus, olen aitanud seda teha, OpenOffice-ga seda tegema ma ei hakkaks ning ka õppejõud oli juhendis nõudnud Exceli kasutamist, kuid see ei ole põhjus piraattarkvara kasutamiseks, TÜ arvutiklassides on kindlasti võimalik Excelit kasutada.
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
06.02.2006 18:06:08
|
|
|
vladimir, küsiks siukese huvitavama küsimuse, et kas on plaanis ikkagi legaalne soft omale soetada?Pean silmas seda, et okei ostad praegu jupid ja kasutad pirawini'i aga kui jällegi oma 3k eeku vaikselt tekib siis võiks ju opsys'i kahh legaalse soetada või põhimõtteliselt ei osta?
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
06.02.2006 18:35:29
|
|
|
MSN messengeri saab asendada näiteks Amsniga või muudega, neid päris palju.
mp3esi saab kuulata tõmmata keerata pöörata jne pole mingit probleemi. filmidest ei tea midagi, ei istu see läbi arvuti filmide vaatamine
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
07.02.2006 00:55:30
|
|
|
To Ho Ho: Viimati kasutasin Fedora Core 4, mõned kuud tagasi. Teisi distrosid pole saanud aega proovida.
To fedja: Firefoxi ja Safari suhtes on sul õigus, sry, jäi kahe silma vahele. Viimati selle aasta algul oli kerge kõvaketta vormindamine, Win (pira) läks peale, pira Officet peale ei lasknud ja ei kavatse ka seda peale lasta, kuna loodan, et selliseid tobedaid kasuta-ainult-pisipehme-tarkvara ülesandeid enam ei tule. Arvutiklasside kohapealt on sul kah õigus, aga endale ei istu absoluutselt sealne lärm ja ülerahvastatus.
To Auron: Kunagi kindlasti soetan legaalse softi. Kui rikkaks saan. Praegu on peaasi kõht kuidagimoodi täis saada. Selle juppide ostmise tõin vaid näiteks, lähiajal on plaanis vaid kõvaketta vahetus, ülejäänud jupid siis, kui piisavalt rikkaks saan.
To punktiir: Tavakasutajale on siiski üsna ebamugav ja aja- ning närvikulukas kõiki neid nö "imeloomi" mööda netti taga ajada ja käsurealt üritada installida. Lõppeks kutsutakse ikka ekspert 500.- väljakutse 250.- tund, kes asjad töökorda seaks.
Hetkel arvutis pira opsys ja üks mäng, mida mitte kuidagi ei ole võimalik enam poelettidelt ega ka ilmselt kasutatult Eestist leida , tean, sest on ka teisi, kes seda Eestist taga ajanud, mängufirmat ei eksisteeri enam ammu. I-War 2 siis jutt. Ülejäänu legaalne, pm vabavara.
KUI ma saaksin win emulaatori ja ühegi teise programmi Linuxil tööle, KUI ei tuleks kodutöid "kasuta-ainult-pisipehme-lollvara", KUI ma saaksin neti jagamise kiiresti ja valutult tööle, et toanaaber saaks kah netti kasutada, KUI Win emulaatoris töötaksid veatult gmax, Buzz, Terragen ja mõned muud programmid, KUI mul tekib piisavalt aega, et õppida selgeks Blender, KUI see kõik toimiks kiiresti ja valutult, läheksin Linuxile üle. Teoorias peaksid asjad ju töötama, praktika on aga sageli hoopis teine (teooria on see, mida ei usu keegi peale selle loonud inimese). KUI ma saan rikkaks, ostan legaalse Windowsi. Sorry, selline on minusuguse küüniku arvamus.
Minu üleskutse vabade opsüsteemide arendajatele - looge lihtne ja kiire topeltklikk-sellel-ikoonil-vajuta-nuppu-next tüüpi kasutajaliides, et ka suvaline inimene tänavalt saaks Linuxiga kiirelt ja valutult assimileeritud ja suudaks iseseisvalt, ilma paksu manuaali süvenemata ning keeruliste käsuridadeta installida ja jooksutada talle vajalikke programme, tehke natuke propagandat ning vaba tarkvara kasutajaskond suureneks tunduvalt. Minu kogemused näitavad, et suvalisel inimesel tänavalt lihtsalt pole aega ega tihti vajadustki õppida tundma opsüsteemi või mõne muu programmi sügavamaidki saladusi, talle on tähtis, et netist tõmmatud meediapleier installiks end lihtsalt, kiiresti ja oleks kohe kasutusvalmis, et optilisse seadmesse torgatud plaat oleks midagi mountimata kohe ligipääsetav ning plaadi kättesaamiseks piisaks vaid nupulevajutamisest, jne jne jne.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkelson
HV vaatleja
|
07.02.2006 01:06:49
|
|
|
Endal legaalne Windows ja ülejäänd on ikka freeware nt. VLC Player,Burn4Free,AvastAntivirus ja n.e.!Freeware progesi on ikka päris palju!
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
07.02.2006 01:14:25
|
|
|
vladimir, õige jutt, windoozas saab ka näiteks 5 aastane laps asju installitud jne, kuna kõik käib hiire klõpsutamisega.
Ise läheks kah p*ra winilt üle linuxisse kui kõik saaks tehtud kerge vaevaga, aga paraku see kõik nii lihtne pole vähemalt minul on niimoodi. Ma arvan, et linuxi keskonnas on küll mõnus istuda KUI jagad süsteemi hästi 8)
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
silver010
HV veteran

|
07.02.2006 01:30:42
|
|
|
linuxile läheks ise ka üle, kui leiduks palju vaba aega, sest iseenesest linuxis on kõik väga konfitav, mis on väga teretulnud, ning mis windowsi juures just ajab vihale, samas suure konfimisulatusega tuleb ka rohkem tegemist ja kulub rohkem aega, samas kui kõik on enda käe järgi paigas on väga
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.02.2006 01:59:41
|
|
|
To Ho Ho: Viimati kasutasin Fedora Core 4, mõned kuud tagasi. Teisi distrosid pole saanud aega proovida. |
Seda ma kartsin
Proovisin seda ka ise tolle esimeste betade aegu ning pean ütlema et minu arvates polnud tegu just kõige parema distroga. Ainus mis tal väärt on tuntud nimi.
Tavakasutajale on siiski üsna ebamugav ja aja- ning närvikulukas kõiki neid nö "imeloomi" mööda netti taga ajada ja käsurealt üritada installida. |
Mis on kasutajale lihtsam:
1) otsida netist pira softi, sellele cracke ning loota et oma masinat selle käigus ei hävita
2) otsida ja nstallida softi paari hiireklõpsuga näiteks sellise programmiga:
Käsurida ei pea sellise vidinaga eales pruukima. Olen üsna kindel et enamus vähegi kobedatel distrodel on mõni sarnane pakihalduri frontend.
Hetkel arvutis pira opsys ja üks mäng, mida mitte kuidagi ei ole võimalik enam poelettidelt ega ka ilmselt kasutatult Eestist leida |
Miks peab just Eestist ostma?
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00005ASGK/104-1482357-2349510?v=glance
KUI ma saaksin win emulaatori ja ühegi teise programmi Linuxil tööle |
Oled sa kordagi proovinud ning probleemide tekkides abi küsinud?
Kui kaua ja mitme inimese abiga sa wini all esimest korda wini/programme installisid?
KUI ma saaksin neti jagamise kiiresti ja valutult tööle, et toanaaber saaks kah netti kasutada |
http://wiki.hinnavaatlus.ee/index.php/Kuidas_jagada_internetti_%28Linux%29_ja_kasutada_juba_jagatud_%C3%BChendust_%28Linux%2C_Windows_XP%29
Ma ise kasutasin küll Gentoo õpetust:
http://www.gentoo.org/doc/en/home-router-howto.xml
KUI Win emulaatoris töötaksid veatult gmax |
http://www.davidhsmith.net/gmax_on_linux.htm
http://appdb.winehq.org/appview.php?appId=132 ?
Terragen |
http://www.fallenknight.org/staticpages/index.php/tgwine
http://appdb.winehq.org/appview.php?appId=1159
ja mõned muud programmid |
http://appdb.winehq.org/
KUI mul tekib piisavalt aega, et õppida selgeks Blender |
http://www.blender.org/cms/Video_Tutorials.396.0.html
http://www.ibiblio.org/bvidtute/
http://en.wikibooks.org/wiki/Blender_Tutorial_Links_List
et netist tõmmatud meediapleier installiks end lihtsalt, kiiresti ja oleks kohe kasutusvalmis, |
Otsin tolle eelpool toodud programmiga endale kas xine, (k)mplayeri või mõne muu ning peale installi on nad koos kõikvõimalike koodekitega installitud.
Vaadates wini koodekite teemasid tundub mulle et selle OS'i all ei ole asjad nii triviaalsed
et optilisse seadmesse torgatud plaat oleks midagi mountimata kohe ligipääsetav ning plaadi kättesaamiseks piisaks vaid nupulevajutamisest, jne jne jne. |
Plaatide mountimiseks pole midagi teha vaja. Torkad sisse ja desktopil olevale ikoonile klõpsates pannakse see automaatselt järgi. Kui tahad DVD'd vaadata pole isegi seda tarvis. Kui seadet enam ei kasutata mounditakse see automaatselt lahti ning võid iga kell nupule vajutades oma asjad tagasi saada.
Ütlen korra veel: algajad Linuxi uurijad, ärge hinnake Linuxi kui sellise väärtust ainult ühe konkreetse distro järgi. Eriti mitte FC
tyyp88 kirjutas: |
windoozas saab ka näiteks 5 aastane laps asju installitud jne, kuna kõik käib hiire klõpsutamisega. |
Vaata üleval olevat pilti ja sellele eelnevat kaht rida teksti ja mõtle selle peale
Olen üsna kindel et su Linuxi kogemused on kas olematud või siis ilma taolist tööriista nägemata saadud.
Ise läheks kah p*ra winilt üle linuxisse kui kõik saaks tehtud kerge vaevaga, aga paraku see kõik nii lihtne pole vähemalt minul on niimoodi. |
Iga uus asi tahab harjumist. Tuleta meelde kau läks aega enne kui said selgeks wini installimise ja partitsioonide tegemise ning kui palju sa selleks enne sõpru-tuttavaid piinasid. Miks peaks Linuxiga teisiti olema?
Minul kulus algteadmiste omandamiseks ~2 nädalat 3-4h päevas Linuxi kasutamist. Winiga samale tasemele jõudsin umbes kuuga. Nüüd, pea kaks aastat hiljem võin öelda et winist ei jaganud ma pooltki seda mida tean praegu Linuxist kuid tean ka seda et tean alles üsna vähe. Samas ei takista see mind mingist otsast seda kasutamast
Ma arvan, et linuxi keskonnas on küll mõnus istuda KUI jagad süsteemi hästi |
Mu peagi pensionärideks saavad vanemad ei kurda kuigi nad ei jaga süsteemist halligi. Vähemalt ei suuda nad seda ka pöördumatult kahjustada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
07.02.2006 02:43:11
|
|
|
ma ei jaganud ka alguses oma susest midagi. ega ma suurt teinudki lasin põhilised programmid või nende alternatiivid, mida olin harjunud windowsis kasutama peale. aga siis tekkis huvi ja õppisin installima nii käsurealt, kui ka rpmidena mis vast kõige lihtsam või nüüd viimasel ajal on paljudel progedel autopackage see nagu winnis installimine et sõtku aga next next next ja korras. ühesõnaga asi on väga lihtsaks tehtud.
Kas wininimesed oskavad ütelda, mitu korda päevas nad peavad tegelema viiruste ja mu pahna eemaldamisega oma arvutist. jah tõsi vist on linuxile ka juba viiruseid aga võrrelge windowsi viiruste ja linuxi viiruste esinemiste protsenti.
siin oli juttu blenderist jah blender töötab väga hästi kuigi mulle blenderi süsteem ei istu. on ääretult kahju, et moonlight programmi arendamine ummikusse jooksis aga interface siin http://logiciels-libres-cndp.ac-versailles.fr/IMG/Interface.jpg
olen natuke kasutanud ja päris huvitav oli.
ainus asi millest ma puudust tunnen on head muusikaproged ala fruityloops. see on üks asi millepärast võiks ka win (loomulikult originaal) masinas olla ja muidugi ka fruityloopsi originaal, mille + on see, et ostes ühe versiooni saad järgmised uuendused tasuta.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.02.2006 02:58:21
|
|
|
Blender ei ole iseenesest kehva UI'ga, ta on lihtsalt erinev ning ette nähtud efektiivseks tööks. Paraku on suurema efektiivsuse nimel ohverdatud õppimiskõvera arvelt.
Samas kui see endale selgeks teha siis praktiliselt ei ole asju mida teha ei saaks
http://orange.blender.org/
punktiir kirjutas: |
ainus asi millest ma puudust tunnen on head muusikaproged ala fruityloops |
http://lmms.sourceforge.net/
hädapärast ehk aitab ka see:
http://blog.machinehasnoagenda.com/node/128
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
07.02.2006 03:32:55
|
|
|
käib jälle vaidlus pisipehme ja linuksi vahel.
Endal juba üks winni litsents on, see esialgu küll mobiiltelefonis Järgmine siiski plaanis ka arvutile hankida.
Tegeleks nö. kontoritööga ja netis surfamisega hakkaks vist juba täna Linuxiga jändama. Niikaua kui masin on aga põhiliselt mängimiseks siis jääb ära. Täiesti omaette on teema mängudega. Mängu ost on nagu õllepudeli ostmine, sa saad ühekordse (lühikese) rahulduse ja taara ei maksa enam suurt midagi . Maksta 1000.- selleks, et kaks päeva mängida on veidi palju, kuid mitte mängu eest vaid vaadatuna Eesti palga/hinna suhet? Minu seisukoht on olnud kogu aeg, et meil ei ole asjad LIIGA kallid lihtsalt palgad on LIIGA väiksed.
Numbrid on 2002 aastast, aga muudatuse on väiksed vähemalt eestis.
Soome keskmine aastapalk 30970EUR-------------2580EUR/kuus-----------Windows PRO 137EUR--------1 kuupalk = 18 Win XP PRO Litsentsi
Eesti keskmine aastapalk 4930EUR---------------410EUR/kuus-----------Windows PRO 137EUR--------1 kuupalk = 2 Win XP PRO Litsentsi
nagu näha on palgad ikka väha erinevad ja üllatus-üllatus Windows on mõlemal pool lahte ÜHE hinnaga. Kui Eestlane saaks osta omale Windowsi litsentsi, ilma, et ta peaks paar kuud raha kõrvale panema, või soetama selle järelmaksuga või ostma lapsele mängu vaid sünnipäevaks ja jõuludeks oleks ka piramist vähem.
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sonar
HV vaatleja
|
07.02.2006 10:10:49
|
|
|
Mis krt tuhat krooni mäng, uute hind on maksimum 600-700kr ning palju veidi vanemaid häid mänge on alla paarisaja krooni.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
07.02.2006 10:24:58
|
|
|
vladimir, Fedora on asjas maha jäänud ja muidu okse(IMHO). Proovi mõnda aptilist distrot, kus soovitud kraam distributsiooni peeglist pikema jututa reeglina kohale veetakse ja käsurea vaatamine vaid minimaalselt vajalik on nagu näiteks ubuntu või kubuntu või lausa SuSE...
omaltpoolt tuleb tunnistadada, et pira wini ikka esineb, aga oma masinates enam mitte, läppariga tuli legalne home kaasa ja toas olevad ruuterikast ja PC sisaldavad linuxit, üks slackwaret, teine gentoot.... Palju raskem on väänata pereliikmete nad winist lahti laseksid.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
07.02.2006 10:43:48
|
|
|
Linuxile üleminekut takistab mind küll ainult see, et aegajalt tahaks ühtteist mängida. Mänge pole arvutis palju, alla 5, aga siiski pole nende Linuxis jooksutamine teab mis lihtne ülesanne.
Jagan kusjuures John Smithi arvamust: kui tööl tõstataks teema, et viiks arvutipargi Linuxile üle, oleks ma kahe käega poolt. Samuti kui ostaks läpaka ringiliikumiseks-töötegemiseks, kaaluksin Linuxit. Koduse mängu-meelelahutusülesandeid täitva arvuti puhul siiski veel kahtlen.
Mis mängudesse ja tirimisse puutub, siis olen minagi jõudmas sinnamaale, et hindan kõrgemalt oma aega, lihtsust ja turvalisust ning eelistan isegi väärt mängu originaali järelturult paarisaja krooniga osta, mitte seda läbi isase roomaja suguelundi netist tirida ja siis mingeid cracke külge pookida, teadmata kas ta ikkagi lõpuks tööle läheb.
Lihtsam ja mugavam on legaalselt - samas see Colin 05 ja Starforce'i ämber andis muidugi selles osas kõva tagasilöögi: kui legaalne mäng keeldub tööle minemast ja tootja support kirjadele ei vasta, siis mul pole mingeid südametunnistuse piinu, et piraat-Colin mu arvutis hetkel jookseb.
Aga asja juurde tagasi: minu arust opsüsteem ongi ainus suurem asi mida tavakasutaja peaks pirama ("peaks" on vale sõna muidugi, aga las ta olla). Selles mõttes et Linuxit-Windowsi üle võibki vaidlema jääda ja selle XP hind on üle 1000 krooni, nii et las ta olla pealegi piraatkujul.
Ülejäänud rakendusprogrammide juures ma ei näe mingit mõtet miks peaks pirama: nagu palju kordi seletatud - tavakasutajal pole mõtet sikutada nui neljaks endale Photoshop, saab lihtsamalt, mugavamalt ka väiksemate programmidega, mis samas nõuavad arvutilt vähem. Office saab asendada OO-ga: kui just mingeid macrosid või hookuspookust ei tee, saab iga loll üleminekuga hakkama. Mina vähemalt sain Ja eestikeelne on see OO pealegi.
Nii et vabavara on praegu minu arust netis lausa silmini: võta ja kasuta.
Muide, vaheküsimus Ho Ho-le: ega sa ei tea mingit vabavaralist softi mis saaks hakkama WinRari ülesannetega? (pakkimine zip ja rar formaati siis põhiliselt)
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
07.02.2006 11:43:04
|
|
|
Draax kirjutas: |
Muide, vaheküsimus Ho Ho-le: ega sa ei tea mingit vabavaralist softi mis saaks hakkama WinRari ülesannetega? (pakkimine zip ja rar formaati siis põhiliselt) |
KDE's on lihtne
Lihtsalt paremklõpsuga failil võtan menüüst "paki kui xxx.rar" ning asi lihtsalt töötab
Kahjuks ei saa sama lõbu enne winis nautida kui KDE on lõplikult winile porditud. See võtab aga veel mõned kuud aega.
Wini all ma ei tea ei mina ega wikipedia ühtki tasuta GUI'ga tööriista mis oleks suuteline rar'i pakkima. Mulle tundub et rar'i litsents vist ei luba suvalistel programmidel rar'i pakkida. Lahti pakkida suudavad enamus vähegi asisemaid tööriistu, a'la 7zip http://www.7-zip.org/
Muidugi üks variant on omi asju ajada wini all tasuta levitatava winrari käsurea programmiga.
[edit]
vaadates winrari kodukat pole ma enam päris kindel kas käsurea programm ikka on tasuta või mitte
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
07.02.2006 11:43:55
|
|
|
Kas wininimesed oskavad ütelda, mitu korda päevas nad peavad tegelema viiruste ja mu pahna eemaldamisega oma arvutist. jah tõsi vist on linuxile ka juba viiruseid aga võrrelge windowsi viiruste ja linuxi viiruste esinemiste protsenti. |
Sellist asja ei saa võrrelda.See oleks samahea kui võrrelda tabaluku turvalisust millest üks istub tühja kuuri ees mida teatakse ja teine a'la rahasalve ees mida ka teatakse.Vist ei ole vaja võrrelda kummat rohkem ja proffesionaalsemalt muukimas käiakse ja sellisel juhul tätsa loogiline, et see mida rohkem, tihedamini ja professionaalsemalt muugitakse see ka ennam lahti saadakse.
John Smith, miks just tingimata winXP pro?Pealegi selle palgavalemiga võiks ju vabandada kõike, et näe soomlased saavad oma keskmise palgaga endale lexuse maasturi liisimist võimaldada aga eestlased ei saa - järelikult meie oleme sunnitud varastama.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
07.02.2006 11:50:19
|
|
|
Kas wininimesed oskavad ütelda, mitu korda päevas nad peavad tegelema viiruste ja mu pahna eemaldamisega oma arvutist. jah tõsi vist on linuxile ka juba viiruseid aga võrrelge windowsi viiruste ja linuxi viiruste esinemiste protsenti. |
Jah, olen "winiinimene" ja ütlen ausalt, et minu viirusevastane võitlus piirdub kolme hiireklikiga nädalas.
1) Panen esmaspäeval koju jõudes kinni scheduled scani akna (teeb scani automaatselt iga esmaspäeva lõunal)
2) Avan kord nädala-paari jooksul antiviruse programmi
3) Klikin sealt "liveupdate" ning viirusetõrje tirib viimased uuendused
That's it. See jutt et Windowsi kasutajad istuvad pool aega arvuti ees viirustega võideldes, on mingi ulme - iga XP kasutaja kes midagigi arvuti turvalisusest teab, ennetab kõiki viirusi ning seega ei pea ka nendega võitlema.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
07.02.2006 12:01:18
|
|
|
tsitaat: |
John Smith, miks just tingimata winXP pro?Pealegi selle palgavalemiga võiks ju vabandada kõike, et näe soomlased saavad oma keskmise palgaga endale lexuse maasturi liisimist võimaldada aga eestlased ei saa - järelikult meie oleme sunnitud varastama. |
No vahet pole PRO või HOME, see on lihtsalt näide meie sissetuleku tasmest ja mul ei olnudki plaanis midagi õigustada vaid tuua välja üks võimalik põhjus. Kui winni sikutaja/piraja vahelejäämise risk oleks sama mis varastatud autoga ringisõitmisel siis saaks neid kahte asja võrrelda. Praegu piisab aga kas paaritunnilisest ootamisest Torrenti otsas või helistamisest sõbrale--- versus panna magama oma pool kuupalka
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
07.02.2006 12:06:44
|
|
|
Draax kirjutas: |
iga XP kasutaja kes midagigi arvuti turvalisusest teab, ennetab kõiki viirusi ning seega ei pea ka nendega võitlema. |
Huvitav, kui palju neid kasutajaid on, kes on kompetentsed arvuti turvaküsimuste alal? Mingi 10% maksimaalselt?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.02.2006 12:07:39
|
|
|
Ma mainiksin nii ääremärkuse ja offtopicuna vahele, et
praegu hakkasin huvipärast vaatama, palju pira leian enda arvutist ning...programmide ja üldse tarkvara osas eriti polegi. Küll aga leiab seda "filmide" puhul küll ja küll. Niiet kui võtta ette teema laiemalt, lisades piraattarkvarale ka -filmid(ja muusika) siis tuleks pilt märksa nukram. Ka nende osas, kel enamus tarkvarast on legaalne. Sest filmide osakonnas on tegelikult alternatiive märksa keerulisem kasutada kuna:
1. Telekast tuleb ülivähe huvitavaid asju ning sedagi piskut tuleb vaadata jupikaupa(ehk siis koos reklaamidega)
2. Kinost vaadates on esiteks hind kallis, teiseks valik väike ning kolmandaks on kaasvaatajate kinokultuur nõrgavõitu. Samas on kinokogemus suurelt ekraanilt ning hea heliga muidugi väärtus omaette, seda tuleb tunnistada. Ning kui lisada veel siia PÖFF koos oma järelkajaga siis pole pilt tegelikult väga hull
3. Laenutused seavad ajalised piirid + valik on jällegi väike. Ning näiteks mina tahan mõnikord vaadata ka hiljem asju üle, siis peaks aga taas uuesti maksma
4. Ostmiseks on DVD'd suti kallid. Tõsi, tänapäeval on nad odavamaks läinud ning isegi väärt kraami liigub palju. Aga siiski on hind natuke kõrge veel + plaadihunnikut ei taha ka koju tekitada. Ning trailer ei prugi olla üldsegi see, milleks film osutub.
5. DRMi või midagi analoogset kasutatavad allalaetavad teenused pole veel eriti levinud ning olemasolevad on kehva kvaliteediga veel(ITV meenub esimese asjana, megabitt striimi on ikka selgelt vähe hea pildi edastamiseks). Rääkimata sellest, et levib peamiselt läbi Microsofti DRM+wmv, millega vabavaraliste all on pehmelt üteldes probleeme.
Muusikaga on õnneks lood paremad, tänapäeval on reeglina piisavalt pikad legaalsed eelvaated täiesti olemas ning plaadi ostmine pole nii väga põrsa kotis saamine. Samas on uute plaatide hinnad ikka lausa müstiliselt kõrged. Kuivõrd ma ise loen ennast väikestviisi melomaaniks siis selles vallas piran üldises plaanis suhtvähe...ehk siis kui "sikutatud" album tõesti meeldib siis orika ka ostan. Paljud artistid muidu levitavad enda albumeid ka läbi neti lausa tasuta või siis iTunes'ist ja analoogsetest kohtadest võid üsna soodsalt ka albumi legaalselt sikutada. Sealne muusikavalik pole küll mulle meeldiv aga vähemalt asjad liiguvad.
Sellised teematriiv siis.
viimati muutis Dirty Harry 07.02.2006 12:10:01, muudetud 3 korda |
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
07.02.2006 12:07:50
|
|
|
ainus asi millest ma puudust tunnen on head muusikaproged ala fruityloops |
http://lmms.sourceforge.net/
hädapärast ehk aitab ka see:
http://blog.machinehasnoagenda.com/node/128[/quote]
üks proge tahab, et upgradekisn oma javat teine et downgradeksin, ei saanud seda installida mingid asjad on mul masinast puudu. aga screenshotid olid lootustandvad.
kas tõesti linuxi all töötavad seal VST asjad?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|