Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Video perfomance langes lambist 3 korda märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Rick
HV vaatleja

sõnum 03.02.2006 16:19:37 Video perfomance langes lambist 3 korda vasta tsitaadiga

Niisiis, videokaardiks 6600gt, sain sellega peaaegu 3800 punni 3D mark05-es. Nüüd millegipärast mängides pilt ei taha üldse joosta, punkte saan ka ainult 1000 ringis. Süüdlane on kindlasti videokaart, sest CPU punktid pole langenud.
Lasin uued draiverid ka peale, polnud kasu. Mida ma tegema peaksin?

Tänan raisatud aja eest
Rick
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2006 16:21:46 vasta tsitaadiga

vaata temperatuurid üle. Kui need on kahtlased siis vaata ega jahutus lahti pole tulnud.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Eints
Kreisi kasutaja
Eints

sõnum 03.02.2006 16:26:35 vasta tsitaadiga

või näiteks on AA/AF peal?
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
Rick
HV vaatleja

sõnum 03.02.2006 16:30:07 vasta tsitaadiga

alles hiljuti panin uue jahutuse, temp alla 40 kogu aeg. ning anti aliasing ja muu selline ka "aplication controlled"
tagasi üles
prigo
Kreisi kasutaja
prigo

sõnum 03.02.2006 17:39:11 vasta tsitaadiga

Järsku on coldbug.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 03.02.2006 17:51:04 vasta tsitaadiga

prigo kirjutas:
Järsku on coldbug.

Alla 40C on coldbug.. Normaalne. thumbs_up.gif
PS: Arvan, et see alla 40C oli mõeldud 30-40C.. icon_smile.gif

Rick
HV vaatleja

sõnum 03.02.2006 17:57:11 vasta tsitaadiga

mis on coldbug? temp varieerub 36 -40 kraadini. Videokaart töötab ise 588/1176 MHz (see on nVIDIA enda poolt valitud). MHz alandamine ei anna ka midagi juurde. Kas äkki pean videokaardi garantiisse saatma?
tagasi üles
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 03.02.2006 17:59:36 vasta tsitaadiga

ColdBug on see, kui mõni riistvara osa ei tööta (hästi) miinuskraadidel.. CPU, GPU jne..
riaak
HV Guru
riaak

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.02.2006 18:02:52 vasta tsitaadiga

Kui temp on alla ühe teatud kraadi, siis coldbug põhjustab videokaartil umbes 30%'lise jõu kaotuse.
Kui garantii alles siis kindlasti garantiise thumbs_up.gif
Edit: Ette jõuti

Rick
HV vaatleja

sõnum 03.02.2006 21:15:57 vasta tsitaadiga

kuskohas see piir jookseb, millest allapool videokaardi jõudlus väheneb?
tagasi üles
RKsilver
HV Guru

sõnum 03.02.2006 21:21:00 vasta tsitaadiga

Rick kirjutas:
kuskohas see piir jookseb, millest allapool videokaardi jõudlus väheneb?
'

näiteks mul oli kaardil täpselt peale 43'c kraadi peal kõik korras,kohe kui temp alla 40 siis hakkas oiplää kda jõnksutama,aga nüüd kasutaja marxxx väidab,et asi korras icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 140
tagasi üles
Rick
HV vaatleja

sõnum 04.02.2006 00:33:10 vasta tsitaadiga

ok, nüüd hakkas jälle tööle. clock on 588/1176 MHz, 3D margis üle 4000 punkti, max temp 51.
Kui palju ma võin seda veel ülesse kruttida? Kas on nii, et kui temp jääb alla 70 ei juhtu midagi, ükskõik kui palju MHz ka pole?
tagasi üles
lighT
HV veteran
lighT

sõnum 04.02.2006 01:26:21 vasta tsitaadiga

Mis kaartidel coldbug on?
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 04.02.2006 01:35:34 vasta tsitaadiga

lighT kirjutas:
Mis kaartidel coldbug on?

Sama küsimus....

Samas kuda garantiis öelda et kaardil on coldbu mis tekkis pärast jahutuse vahetamist. Ehk need ütlevad et mis vahetad siis jahutuse ära... Ehk siis peab seda default lärmi kannatama... Või on see selline viga kaardil mille korral vahetatakse kohe ära ? Iseasi kuda kodanik seda garantiis tõestab kui ainult siis selle uue jahutuse kasutamisel kuna vana jahutiga arvatavasti see viga ei esine.

Ise enda kaardil üks kord kahtlustasin kah coldbug i kuna 3Dmark05 sai tava 6800 asemel 5200 punkti (arvuti oli öö läbi kinni ja siis kui käima panin läks kohe 3Dmark05 tööle ehk siis kaart ei saanud aega end nn "ülesse kütta"). Samas nüüd on puntkisumma jälle korras. Kaardiks on 7800GT seega oleks ka sama küsimus: millistel kaartidel see coldbug võib esineda?
Homme üritan oma kaardi juurde mitmeid vurisevaid ja õhku liigutavaid vente panna et temp madalaks saada ning vaatan kas 3dmark is saan vähem punne kui temp madalam. Kuigi ma ei usu et ma ventide abil tempi eriti alla saan (kuigi mul paar väga tugeva õhu liigutamis võimega venti olemas)
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
lighT
HV veteran
lighT

sõnum 04.02.2006 02:08:23 vasta tsitaadiga

Aga kui on coldbug, kas siis, mitte overclock ei aita või tõuseb risk, et kaart sureb varem ära vms.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 04.02.2006 03:05:43 vasta tsitaadiga

70C ei tohiks GPUga veel midagi teha. Mu fx5700u raius most wantedit 100C+ peal ja ei teind teist nägugi. Kui temp liiga suureks läheb, siis viskab artefecte, ehk siukseid ebarlikke värvilarakaid (mälu puhul vist) või tekivad imelikud kolmnurga venitused üle ekraani (gpu ülekuumenus vist)
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 04.02.2006 13:31:34 vasta tsitaadiga

Coldbug võib esineda näiteks GF 6800GS kaartidega
ja asjad ei pruugi olla seotud miinuskraadidega icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
NephiX
HV veteran

sõnum 04.02.2006 13:39:33 vasta tsitaadiga

kunagi oli sparkle 6600GT stock jahutus ja fear-i mängides üle 100C ...hea et läbi ei kärsanud icon_wink.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 96
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 04.02.2006 15:28:41 vasta tsitaadiga

Kui artefecte pole, siis pole ka kärssamist niipea oodata icon_wink.gif Mul viskas profiilis olev süsteem mängust välja, kui gpu temp hakkas 120C-le lähenema. Kärssamisest pole jälgegi icon_biggrin.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 04.02.2006 15:34:58 vasta tsitaadiga

Cooler(-10) kirjutas:
Kui artefecte pole, siis pole ka kärssamist niipea oodata icon_wink.gif Mul viskas profiilis olev süsteem mängust välja, kui gpu temp hakkas 120C-le lähenema. Kärssamisest pole jälgegi icon_biggrin.gif

jah aga nüüd vaatame kaua su kaar telab. Kas aasta pärast on ikka veel elus ilma kahjustusteta? Pealegi kütab see sul korpuse sise tempi ülesse kuna soojust ei juhita piisavalt kiirelt välja ehk siis korpuses tekib selline soojenemine...

Pealegi proovi 20x 3Dmark03 järjest panna ja vaata mis nägu arvuti pärast seda on icon_lol.gif

Ise ei tahaks nagu et teatud hetkel viskab keset mängu arvuti pildi eest ära.
tagasi üles
/\L:/\n
HV kasutaja
/\L:/\n

sõnum 04.02.2006 15:48:21 vasta tsitaadiga

Huvitav, kas juba korraliku stockjahutusega kaarte ka liigub(6600 gt ma mõtlen). Mu arvates on ilgelt nõme, kui peab hakkama ise uut jahutust ostma ja kinnitama.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 1
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 04.02.2006 16:01:56 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Cooler(-10) kirjutas:

jah aga nüüd vaatame kaua su kaar telab. Kas aasta pärast on ikka veel elus ilma kahjustusteta?
Mu iidvana banshee elas ~100+C peal ~4a enne kui mälud üles ütlesid, GPU töötaks veel edasi.
angel kirjutas:
Pealegi kütab see sul korpuse sise tempi ülesse kuna soojust ei juhita piisavalt kiirelt välja ehk siis korpuses tekib selline soojenemine...
See kui hästi kaart maha jahutatakse ei mõjuta vähimalgi määral seda kui palju ta korpust soojendab. Mis loeb on see kui kiiresti soe õhk korpusest välja saadakse. Videokaardi poolt eraldatav soojushulk on konstantne, vahet pole kas ta temperatuur on -50, 25 või +100C.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 04.02.2006 16:25:53 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
angel kirjutas:
Cooler(-10) kirjutas:

jah aga nüüd vaatame kaua su kaar telab. Kas aasta pärast on ikka veel elus ilma kahjustusteta?
Mu iidvana banshee elas ~100+C peal ~4a enne kui mälud üles ütlesid, GPU töötaks veel edasi.
angel kirjutas:
Pealegi kütab see sul korpuse sise tempi ülesse kuna soojust ei juhita piisavalt kiirelt välja ehk siis korpuses tekib selline soojenemine...
See kui hästi kaart maha jahutatakse ei mõjuta vähimalgi määral seda kui palju ta korpust soojendab. Mis loeb on see kui kiiresti soe õhk korpusest välja saadakse. Videokaardi poolt eraldatav soojushulk on konstantne, vahet pole kas ta temperatuur on -50, 25 või +100C.

Ee jah tean seda. Lihtsalt unustasin täpsustamata et kui videokaardilt piisavalt kiirelt soojust ära ei juhita ja korpuses lisa vente või õhuavasid ei ole kus kohast õhk välja pääseb siis on suht saun seal sees varste.
Tavaliselt korralikud video jahutused (vendiga) suudavad ka õhku nõnda liikugata et midagi ikka kusagilt korpuse august välja pääseb.

Ühel ehk elab see gpu 4 aastat aga mis siis kui teisel ainult 2 aastat? Mis siis kui sureb ära just siis kui garantii läbi saab? Kas siis ütled talle jälle rõõmsalt et vat mul elas nii ja nii kaua. Endal suri üks 9800PRO kahtlaselt ära kaks nädalat ennem garantii lõppu (õnneks sain uue).

Ning ehk mõned tahavad kasutada ühte arvuti juppi kauem kui 4 aastat. Endal vana ront siia maani seisab kuigi ta mingi üle 5 aasta vana. Vahest saab ikka taga nalja teha ning kui tal mingi jupp juhtuks ära surema ei oleks see just meeldiv kuna ma ei viitsi ta peale raha raisata ning ega neid juppe eriti kusagil saada kergelt talle ei ole icon_confused.gif

Aga nagu ennem mainisin ühes teemas vahet pole mul mis arvuti temp teil on. Olgu kas või 150C. Aga siis kui midagi ära sureb või mängud ei tööta ärgem tulge siia vinguma icon_lol.gif

Aga see jutt on täitsa teemast välja. Seega küsin uuesti: kas keegi teab täpselt millistel GPU del see coldbug esineb? Ja kas see on ainult nVidia kaartide viga või ka ATI l selline jama küljes? Oleks lihtsalt vaja teada täpsemalt
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 05.02.2006 01:42:50 vasta tsitaadiga

Kle angel, ära sa must ikka nii halvasti ka mõtle. Ega ma siis koguaeg ei küta 100C+ peal oma vgad ja ma arvan, et mul kuuma õhu välja vedamisega kah suuri probleeme pole, kuna üsnagi suur auk külje peal (kaas on eest ära). Seda 100C+ varianti proovisin vaid korraks mw-d mängides, et OC oli suht palju ikka ja mängus kõik asjad kah põhjas. muidu niisama ikka püüan vgad hoida nii 60-85C vahel.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Video perfomance langes lambist 3 korda
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.