Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kas suppakas (=subwoofer) rikub tervist? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Raiku
HV Guru
Raiku

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.01.2003 23:39:45 vasta tsitaadiga

Subwoofer kui niisugune ei riku tervist ega kedagist. A vat kui te raipe miski helisüsteemiga ühendate ja voolu kah annate ning miski volüümi nuppu põhja keerate, vat siis hakkab tervis kaduma, eriti kõrvade oma veel. Kuid ka see ei ole supaka süü, see on rumala kasutaja süü, kes supaka jõudu kuritarvitab. Supakas on võimendamiseks, mitte ülevõimendamiseks.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Propeller
HV vaatleja
Propeller

sõnum 15.01.2003 00:07:22 vasta tsitaadiga

vot teate mis siit välaj tuleb yle 100w woofrid on mõttetu osta sest 1000w subbar on mõeldud möirgamiseks ju ja nagu ihvike ytle pole tegelt subbarit yldse vaja.
tagasi üles
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 15.01.2003 00:18:03 vasta tsitaadiga

Rax15 kirjutas:
Harjumise asi tegelt ju. Äkki vennale lihtsalt see film ei meeldinud vms.

icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 170 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 147
tagasi üles
Tuhkur
HV veteran
Tuhkur

sõnum 15.01.2003 00:21:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:

nagu ihvike ytle pole tegelt subbarit yldse vaja.

...no ma nüüd nii küll ei arva...autos ilma korraliku subwoofrita ikka soovitud tulemust ei saa...aga jah see oleneb mida ja kuidas keegi kuulab...
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 8
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 15.01.2003 00:29:28 vasta tsitaadiga

kusjuures heli rikub ropult..
kaks asja oma elust.. keskkooliajal tegelesin nati dj asjandusega, no ja kui kõrvaklapid olid peas, siis pidid ikka kuulama seda, mis nendest tuli.. väljasttulev heli oli aga kõva (mitmeid kordi oli võimendus üle 1kW per kanal.) ja sellepärast pidin kõrvakate nivoo põhja keerama, tegelikkuses oleks aga see heli nii kõva olnud, et kõrvad poleks kaua vastu pidanud, toas vaikuses max 10 min.. peod aga kestsid 3-4 tundi.. siiamaani ei taha kõrvad väga vaikseid helisid kuulda...

teine asi.. bass.. käisin korra kunagi tartus streetrave'il (nüüdne freedom parade), viimastel aastatel on olnud ok, aga aastal 99 oli lava (tookord oli siis postimaja pool) niimoodi ehitatud ja võimandatud, et isegi 25m kaugusel lavast (ma olin lavast nii kaugel) käis bass kerest läbi (eriti reggae-setil), jube lausa.. terve järgmine päev kopsud ja neerud valutasid.. see, kes on seisnud vana dekoltee põrandakõlarite (3x1,8kW turbosoundi bassikad per kõlar) ees, teab mis tunne on, kui bass "läheb sinust läbi".. umbes sama tunne...
mõistlikul kuulamisel ei tapa ta midagi, liigne bass rikub ainult helipilti (mina näiteks ressiivril "bass boost" nuppu all ei hoia, kõllid annavad ise piisavalt)..
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Propeller
HV vaatleja
Propeller

sõnum 15.01.2003 00:36:40 vasta tsitaadiga

seda lugu ma tean kord olin diskol, see oli disko algus ja dj proovis veel sedamed ma seisin kõlarile väga lähedal ja dj otsustas bassi proovida, mul oli selline tunne nagu oleks keegi jala läbi mu rindkere löönud hinge lõi kinni ja ma rabelesin tykk aega enne kui normaalse rytmi tagasi sain
tagasi üles
nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 15.01.2003 02:20:41 vasta tsitaadiga

Propeller kirjutas:
seda lugu ma tean kord olin diskol, see oli disko algus ja dj proovis veel sedamed ma seisin kõlarile väga lähedal ja dj otsustas bassi proovida, mul oli selline tunne nagu oleks keegi jala läbi mu rindkere löönud hinge lõi kinni ja ma rabelesin tykk aega enne kui normaalse rytmi tagasi sain

Ega jah HinnaVaatluse rahvas on suht tark ja selle pärast diskodel ei käigi icon_lol.gif
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 15.01.2003 02:53:49 vasta tsitaadiga

See on nüüd siin niisama helijutt, aga igatahes kui avati Coca-Cola Plaza, siis oli neil alguses ikka täiega heli panges. Oi kui panges! Või ütleme nii, et heli ei olnud panges, aga töötajad ei osanud tehnikaga ümber käia.

Ma käisin seanssidel ainult saalis nr. 1 ja seal oli mõnikord kohe filmi ajal kuulda kui mingi m*lakas kruttis filmi ajal heli. Ja kõige retsim oli selline värk, et sai kuidagi lülitada "süsteemi" nii, et kas heli tuleb normaalselt, nagu peaks tulema (kõigist kõlaritest just nii nagu on ette nähtud) või tuleb heli ainult ekraanipoolsetest kõlaritest. aga eriline kamm oli selle viimase variandi juures see, et sel juhul heli miskipärast võimendus vastikult ja näiteks plahvatuse asemel, kus peaks tagumistest saali kõlaritest tulema igasugu muud helid, kostus lihtsalt selline kohutav müra esimestest kõlaritest, et kõrvad hakkasid s*tavett jooksma, veel rohkem hakkasid kõrvad jooksma, kui mingid vennad vehkisid filmis mõõkadega ja need omavahel kokku kolksusid. (nagu keegi taoks kuvaldaga kõrva ääres väikest helisevat kastrulikaant või trianglit, vaat selline vastik heli)

Mäletan selgesti, et mingi idikas töötaja jättis selle eesmiste kõlarite variandi terveks "the mummy" filmiks peale. oo bljaad... mul kõrvad olid kolm nädalat haiged ja valutasid. milliseid kauneid kirju sai siis MPDE-le kirjutatud...

õnneks nüüd tunduvad asjad heli osas korras olevat. (kahjuks on nüüd aga pildi kvaliteet alla igasugust arvestust. Sõrmuste isanda ajal olid mingid kaks imelikku vertikaalset joont üle terve ekraani näiteks üsna pikalt, igasugu soditükkidest ja niidijuppidest ekraani servades rääkimata)
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
Propeller
HV vaatleja
Propeller

sõnum 15.01.2003 10:05:22 vasta tsitaadiga

Tuppa pole subwooferit vaja autos võiks olla
tagasi üles
Andium
HV veteran

sõnum 15.01.2003 17:38:31 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
See on nüüd siin niisama helijutt, aga igatahes kui avati Coca-Cola Plaza, siis oli neil alguses ikka täiega heli panges. Oi kui panges! Või ütleme nii, et heli ei olnud panges, aga töötajad ei osanud tehnikaga ümber käia.

Kas sa kunagi rahul oled ka millegagi. Kõrval kõlaritest tuleb ainult kõrghelid, vähemalt peaks nii olema. Kõik rääkimine ja bass tuleb sdendi tagant. Siis ära käi seal kui ei meeldi. Kosmos on ka olemas ja samas ka Sõprus. Võid nendes käia.
Mis sa siis mõtlesid kui avatakse ning esimest korda on et siis kohe tipp topp korras. Mehed polnud sellist kaaderdust ennem näinud ning alati esimest korda läheb aiataha.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
rasm007
Kreisi kasutaja
rasm007

sõnum 15.01.2003 17:47:56 vasta tsitaadiga

Ega see subwoofer sul kodus nüüd nii ull ka pole! Mine käi veidike kuskil klubides või konsertidel siis võtab kõrva ikke õhtuks kumisema! Või hakka elukutseliseks dj-x see võtab ka ikke peris kurdiks.........
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 14
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 15.01.2003 17:53:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

teine asi.. bass.. käisin korra kunagi tartus streetrave'il (nüüdne freedom parade), viimastel aastatel on olnud ok, aga aastal 99 oli lava (tookord oli siis postimaja pool) niimoodi ehitatud ja võimandatud, et isegi 25m kaugusel lavast (ma olin lavast nii kaugel) käis bass kerest läbi (eriti reggae-setil), jube lausa.. terve järgmine päev kopsud ja neerud valutasid.. see, kes on seisnud vana dekoltee põrandakõlarite (3x1,8kW turbosoundi bassikad per kõlar) ees, teab mis tunne on, kui bass "läheb sinust läbi".. umbes sama tunne...

Ei tea...käisin eelmine aasta ka FP'l ning sealse pealava tümpsu vaevalt annab võrrelda Deci vana kõlaritega (kuigi vanasti sai ikka päris palju decoltsis käidud ning "seest" käis ta läbi küll). Endal on kodus 2xS90 ning Sony ressiiver ning niipalju kui naaber on mölisemas käind, tundub et see ikka hakkab kahjustama teatuid rakke vms. (närve kindlasti) Tean isegi sellist juhust, kus pidu pandi kaks ööpäeva järjest ning mingi 80-90a vanamutt (naaber) viskas varbad püsti peale seda läbu icon_eek.gif ...nii et...

zekon
HV vaatleja

sõnum 15.01.2003 17:55:26 vasta tsitaadiga

Mehed mis te jamate kõrvakuulmisega................................................kirjutada saab ju ikka icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 15.01.2003 18:02:12 vasta tsitaadiga

No minu meelest igatahes on kah CC-Plazas küllaltki rämps heli (keskmised/kõrged ülevõimendatud ja bass kolisev ja ilma sügavuseta).
Aga Kosmoses oli igatahes korraliku tehnika algusaegadel üsnagi norm kui mitte eeskujulik saund. Sinna pole aga ammu sattunud.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
siim499
HV kasutaja

sõnum 18.01.2003 17:04:24 vasta tsitaadiga

Selles teemas võiks keegi päris asjatundja ka kaasa rääkida, muidu võime endale ainult ette kujutada(mida keegi kusagilt lugenud/kuulnud on)
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
anti555
Kreisi kasutaja
anti555

sõnum 18.01.2003 20:50:37 vasta tsitaadiga

haige jutt tel mul küll jumala poh mida see woofer teema ka kuulan ikak edasi
tagasi üles
idikas
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2003 23:57:05 vasta tsitaadiga

totuke kirjutas:
haige jutt tel mul küll jumala poh mida see woofer teema ka kuulan ikak edasi

Ilmselt on supakas klaverile liialt lähedal olnud või emakeel koolis beer_yum.gif segamini aetud. icon_biggrin.gif

ihvike
HV Guru

sõnum 19.01.2003 04:31:19 vasta tsitaadiga

Asjatundja ütleb: kõik, mida on liiga palju, ei ole hea. Sobival tugevusel normaalse sageduskarakteristikuga heli ei riku kindlasti tervist.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.01.2003 23:58:30 vasta tsitaadiga

Propeller kirjutas:
woofer kiirendab ajurakkude suremist 1000x normaalsest, ja mis me kõrvadest räägime, praegult on võimalik omale kuuldeaparaadid osta
Aga resonants(kumin) see on rõve, saate aru mul võtab silmad vesiseks kui kuskil 35Hz juures subbar võbisema hakkab siis on küll selline tunne, et pea plahvatab otsas

oot sa võiksid nüüd mingid lingid ka selle woofri värgi kohta anda, et asi ei paistaks niisama lahmisena ja teiste hirmutamisena, mille peale targemad kõhutäie naerda saavad...
loomulikult kõvasti kuulamine pole kasulik...teine on see magnetväli...nujah su juttus on selle woofri koha pealt mingi point sees, sest üldiselt mida suurem magnet seda suurem magnetväli...aga see ajurakkude suremine...nujah see selgitaks miks osad lauljad nii lollid on icon_smile.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 20.01.2003 01:16:50 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
...nujah see selgitaks miks osad lauljad nii lollid on icon_smile.gif

See nüüd on suht tõestamata icon_razz.gif , aga päris paljudel tuntud lauljatel/muusikutel igatahes on kõrvadega probleeme küll. Millest võib ilusti järeldada, et liiga kaua ja liiga kõvasti on kahjulik.
Eriti kahjulik on kusjuures kõrvaklappidega kauaaegne kõvasti kuulamine, kuna heli otse kõrva suundub.
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 20.01.2003 13:32:09 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Eriti kahjulik on kusjuures kõrvaklappidega kauaaegne kõvasti kuulamine, kuna heli otse kõrva suundub.

Nii ta on, endal ka mingid klapid, ainult vasakpoolne klapp käib, on saadud mitu aastat nendega kuulatud ning käisin nüüd kõrvadega arsti juures ning selgus, et ei kuule enam vasaku kõrvaga 30db juures madalaid helisid thumbs_down.gif

dvd vader
HV Guru

sõnum 20.01.2003 16:09:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

nüüd kõrvadega arsti juures ning selgus, et ei kuule enam vasaku kõrvaga 30db juures madalaid helisid

ja mida kõrvaarst selle avastuse puhul siis ette võttis? kirjutas mingeid tablette välja? icon_smile.gif
sellist asja vist ravida ei saa? või saab?
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 20.01.2003 16:16:19 vasta tsitaadiga

Vahelihase lööb paigast ära naksti. icon_lol.gif
tagasi üles
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 20.01.2003 18:01:41 vasta tsitaadiga

ei no arvata on, et seda ravida ei saa, soovitati lihtsalt edaspidi kõrvu rohkem hoida.
HK
HV kasutaja
HK

sõnum 29.01.2003 18:32:28 vasta tsitaadiga

minu seisukoht on sellline et kuna üks kord elame siis tuleb mingit asja ikka täiega nautida, mitte kuulata mingist odavast krappist sahisevad häält. Vanaduses nagunii kurt ja tumm, niiet vahet pole.
Praegast ei tohiks siis arvuti taga ka kaua olla sest võibn pimedaks jääda.... aga kunagi nagunii jääd, niiet...
Ise ostsin igatahes eile 600 w woofri ära , homme hakkan kasti tegema, ja ülehomme tümakat kuulama thumbs_up.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 0
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Kas suppakas (=subwoofer) rikub tervist? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.