Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
-Innu-
HV kasutaja
|
18.01.2006 16:44:07
|
|
|
Kui plaat sees, siis kirjuta k'sureale eject
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
19.01.2006 04:35:45
|
|
|
mismoodi on voimalik Ubuntu Live CD -ga ligi paaseda arvuti kovaketastele Malupulga leiab ta kenasti ules ning sealt pealt saan faile avada ja vaadata, kuid kovakettaid nagu ei oleks. Kui liigun Places --> Computer, siis seal on kolm uksust. cdrom, malupulk ja filesystem. cdrom all on Live CD enda failid, sama kehtib ka filesystemi kohta ja malupulga all on malupulgal olevad andmed. Proovisin ka selle cfdisk kasuga terminalis. Selle peale tegi ta terminali akna mustaks ning andis teada, et "Open disk read only. You have no permission to write". Kuna mul on kettal koik partitsioonid NTFS susteemis, siis nii see olema peakski, kuid mida ma edasi peaksin tegema, et neid lugeda saaksin, sest ukskoik mida vajutan, siis kuvab ta "FATAL ERROR Bad primary partition 0 Partitions begins after end of disks Press any key to exit cfdisk Mida ma tegema peaksin ?
viimati muutis mightythor 19.01.2006 04:56:32, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cancer
HV kasutaja
|
19.01.2006 04:57:21
|
|
|
mightythor kirjutas: |
mismoodi on voimalik Ubuntu Live CD -ga ligi paaseda arvuti kovaketastele Malupulga leiab ta kenasti ules ning sealt pealt saan faile avada ja vaadata, kuid kovakettaid nagu ei oleks. Kui liigun Places --> Computer, siis seal on kolm uksust. cdrom, malupulk ja filesystem. cdrom all on Live CD enda failid, sama kehtib ka filesystemi kohta ja malupulga all on malupulgal olevad andmed. Kuidas voi kustkohast ma saaksin kovaketastele ligi, et nendel olevaid andmeid vaadata, kopeerida jne  |
Eeldan, et tegemist masinaga, millel XP peal ja kasutatakse NTFS failisüsteemi, siis juhis siin: http://ubuntuguide.org/#mountunmountntfs. Aga seal kohe järgmine lõik on ka FAT'i kohta.
_________________ D I G I T A L L Y - I M P O R T E D ● Electronic Dance Music with Highly Addictive Elements |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
19.01.2006 05:17:10
|
|
|
tanud, siiski tekkisid veel paar kusimust,
sudo mkdir /media/windows
sudo mount /dev/hda1 /media/windows/ -t ntfs -o nls=utf8,umask=0222 |
arusaamatuks jai selle kasu juures see dev ja hda1 ? et mida see dev teeb/maarab ning kas hda1 on kovaketta nr 1 partitsioon ? Ning mida lisavoti t teeb ja mis uldse seal lopus toimub
-t ntfs -o nls=utf8,umask=0222 |
ette tanades
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek
HV kasutaja

|
19.01.2006 06:14:25
|
|
|
mightythor, linuxis vaadeldakse kõiki seadmeid failidena. Kõvaketaste ja muude selliste asjade jaoks tekitatakse failid /dev kataloogi. Seega /dev/hda1 on primary master kõvaketta esimene partitsioon /dev/hda2 on teine jne. Alates neljandast tulevad loogilised partitsioonid. Primary slave on /dev/hdb jne. Täpsem info http://www.linux.com/howtos/Partition/partition-2.shtml
Lisavõtmete kohta saad infot, kui kirjutad konsooli man mount. -t järel olev spetsifitseerib failisüsteemtüübi (paljude failisüsteemide korral käib tuvastamine automaatselt, ilmselt siis ntfsi korral mitte). umask jälle ütleb, millised õigused määrata failidele, millistel enestel õigusi kaasas pole (vaikimisi peetakse neid faile root-kasutaja omadeks, mistõttu tavakasutaja ligi ei pääse), utf8 ütleb et failinimed unicodes jne. man mount annab veel kõvasti rohkem infot.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
anonymic
Kreisi kasutaja

|
19.01.2006 12:38:36
|
|
|
mul ei läinud edasi starting hotplug subsystem'ist.praegu tegin restardi ja sain jälle sisse aga kuidas muusikat kuulata saab?mingi programmiga hakkab avama aga lööb mingi errori, et midagi on puudu
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
19.01.2006 12:50:57
|
|
|
anonymic, selleks, et heli kasutada tuleb vaadata kas su helikaart tunti ära. Kui tunti siis käsureal lsmod käsu väljundis peaks leiduma snd_ algusega mooduleid. Kui need olemas siis parim muusikamängija linuxile on AmaroK, kas see ubuntul ka kaasas on on iseasi. Suurema tõenäosusega on olemas aga XMMS mis on linuxi winampi aseaine. proovi neid.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
anonymic
Kreisi kasutaja

|
19.01.2006 13:23:46
|
|
|
xmms'i proovisin, aga ta ütleb et mingi koodid vms on puudu kuidas tööle sada wireless lan usb adapter tööle kui linuxit ei toeta?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
korner
HV vaatleja
|
19.01.2006 13:36:12
|
|
|
Olen seda juttu siia foorumisse juba mitu korda pikkinud, aga teema on juba nii tohutu pikaks veninud, et keegi ei viitsi lugeda.
Kõigile, kellel ..."ütleb, et midagi on puudu jne, ja on probleeme codecitega jne jne ..." , kasutage Automatixit:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=66563
See on ju ometi nii lihtne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
19.01.2006 14:28:00
|
|
|
kas Linux'i live CD'ga on võimalik ka täiesti katkise Windowsi alt kõvaketaste sisu mountida?
ja teine küsimus see, et kuidas ma saan täpitähed ja igasugused spetsiaalmärgid jne Live CD all korda (praegu ei ühti need kohe kuidagi klaviatuuril olevatega)?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
giga
HV vaatleja

|
19.01.2006 17:40:24
|
|
|
kas Linux'i live CD'ga on võimalik ka täiesti katkise Windowsi alt kõvaketaste sisu mountida?
|
Loomulikult. Kui windowsil miski fail puudu on või mingi kala, et ta ei buudi, siis teise OS'iga saad ikka sellele kettale ligi.
_________________ Räägi, aga ära mölise! |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
19.01.2006 18:44:45
|
|
|
Celllu kirjutas: |
Tekkis selline imelik probleem, et kubuntu hangub ükskõik millise menüü avamisel.
Hangumine toimub etappides:
1)menüü avaneb ja kõik tundub olevat korras, kuid varsti see menüüelement, mille peal hiir on kaob(tavaliselt on näha mingit värvi taust ja tekst, mul muutub kõik valgeks)
2)Vaatamata "tühjade" menüüelementide olemasolule saab siiski menüüs liikuda, kuid tehes klõpsu kusagil mujal "kleepub" menüü töölauale ning süsteem on hangunud, vaid hiirt saab liigutada.
Tegu on kubuntu 5.10 amd64 versiooniga, mis on värskelt installeeritud. |
Oskab siis keegi aidata?
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrek
HV kasutaja

|
19.01.2006 20:52:21
|
|
|
ja teine küsimus see, et kuidas ma saan täpitähed ja igasugused spetsiaalmärgid jne Live CD all korda (praegu ei ühti need kohe kuidagi klaviatuuril olevatega)? |
Mis livecd-d kasutad? Kui kdepõhist, siis control center/juhtimiskeskus -> hõlbustus -> klaviatuuri paigutus saad määrata klaviatuuri asetust. Mõni distro lubab buutimisel kah kohe klaviatuuri ette anda.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
19.01.2006 21:40:18
|
|
|
Krt, mul nägemine juba nii krussis, et aru ma ei saa kas näen viirastusi või on midagi siiski valesti.
Nimelt ma ei suuda hetke resolutsiooni tuvastada. Monitori enda menüü ja Ubuntu graafiline konfimisliides näitaks nagu, et kõik oleks normis (1024x768@85Hz) aga pikapeale hakkab siiski silmade peale. Põmst on ka xorg.conf'is lubatud ainult üks reso. XP all pole monitor kunagi probleeme valmistanud. Isegi 75Hz oli mul reso tükk aega ning kõik oli ka pikemaajalisel kasutusel korras siis!
Mis peaks aga olema see käsurea "võlusõna" mis suudaks mulle tõese hetke resolutsiooni väljastada??
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
20.01.2006 19:22:33
|
|
|
indrek kirjutas: |
ja teine küsimus see, et kuidas ma saan täpitähed ja igasugused spetsiaalmärgid jne Live CD all korda (praegu ei ühti need kohe kuidagi klaviatuuril olevatega)? |
Mis livecd-d kasutad? Kui kdepõhist, siis control center/juhtimiskeskus -> hõlbustus -> klaviatuuri paigutus saad määrata klaviatuuri asetust. Mõni distro lubab buutimisel kah kohe klaviatuuri ette anda. |
Kas Ubuntu Live CD -del on ka vahed sees ? Ja seda, mis kde on, ma ka ei tea [kuid kullap pildi peal on see naha] ?
siiski klaviatuuri ma korda ei saanud, niipalju kui nendes optionsites katsetasin, korda ei saanud. Tapitahed on puudu ja nende asemel teeb igasugu muid marke, mis pole ka nendel kohtadel nagu klaviatuuri peal on naidatud
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
20.01.2006 19:28:41
|
|
|
mightythor, live CD - del vahet ei ole. Tasuta jagatakse ainult Ubuntut mis on GNOME töölauaga, tõmmata aga saad ka Kubuntut mis on KDE töölauaga. Eraldi on ka mingi koolliinusk Edubuntu aga see juba teine teema.
Klaviatuuri kohta: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2295591#2295591
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru

|
20.01.2006 19:30:23
|
|
|
sudo nano /etc/X11/xorg.conf ja muuda layout käsitsi ee peale
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
20.01.2006 19:54:47
|
|
|
veider, ma ei saanud ikkagi korda Siin pildil on mul juba salvestatud xorg.conf fail, kuid vaatamata sellele on klaviatuuri seaded endistviisi paigast ara ?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
20.01.2006 19:57:27
|
|
|
Eesti klaviatuuril peaks 105 nuppu olema.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
20.01.2006 20:07:47
|
|
|
cbr kirjutas: |
Eesti klaviatuuril peaks 105 nuppu olema. |
jap...see töötas Lõpuks sain hoopis graafiliselt ära muudetud, kuid tahaks terminalis ka osata. Õigemini kuidas ma seda salvestamist teha saa kui olen muudatused sisse viinud. Esimene kord mul see õnnestus, kuid enam ei õnnestu. Trükin küll suure X'i jne, kuid midagi ei muutu. Kuidas õigesti peab vajutama või mida see üles nooleke tähendab?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
20.01.2006 20:13:56
|
|
|
Nanos Control-O salvestab ning Control-X väljub. ^ tähendab Controlit.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru

|
20.01.2006 20:31:45
|
|
|
huvitav,et mul ei ole 104 nuppu panekuga siiani jama olnud(gentoos,ubuntus,slackis)
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.01.2006 20:51:20
|
|
|
digweed kirjutas: |
huvitav,et mul ei ole 104 nuppu panekuga siiani jama olnud(gentoos,ubuntus,slackis)  |
see 105's nupp peaks asetsema vasaku shifti ja 'z' vahel. Kui sul seal nupp puudub siis peaks ka 104 klahviga töötama.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
20.01.2006 20:57:33
|
|
|
ma niisama huvi pärast nokkisin veel nende klaviatuuri settingutega ja mul on nii, et see, mille panen graafiliselt, see kehtib. Kas ei peaks aga olema nii, et see, mida muudan xorg.conf failis, et see kehtib graafiliselt määratu üle ? Näiteks kui graafiliselt panen eestipärased settingud ning xorg.conf failis panen default settingud, siis kehtima jäävad eestipärased?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|