Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 149, 150, 151  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-Innu-
HV kasutaja

sõnum 18.01.2006 16:44:07 vasta tsitaadiga

Kui plaat sees, siis kirjuta k'sureale eject
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 19.01.2006 04:35:45 vasta tsitaadiga

mismoodi on voimalik Ubuntu Live CD -ga ligi paaseda arvuti kovaketastele icon_question.gif Malupulga leiab ta kenasti ules ning sealt pealt saan faile avada ja vaadata, kuid kovakettaid nagu ei oleks. Kui liigun Places --> Computer, siis seal on kolm uksust. cdrom, malupulk ja filesystem. cdrom all on Live CD enda failid, sama kehtib ka filesystemi kohta ja malupulga all on malupulgal olevad andmed. Proovisin ka selle cfdisk kasuga terminalis. Selle peale tegi ta terminali akna mustaks ning andis teada, et "Open disk read only. You have no permission to write". Kuna mul on kettal koik partitsioonid NTFS susteemis, siis nii see olema peakski, kuid mida ma edasi peaksin tegema, et neid lugeda saaksin, sest ukskoik mida vajutan, siis kuvab ta "FATAL ERROR Bad primary partition 0 Partitions begins after end of disks Press any key to exit cfdisk icon_smile.gif Mida ma tegema peaksin ?

viimati muutis mightythor 19.01.2006 04:56:32, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Cancer
HV kasutaja

sõnum 19.01.2006 04:57:21 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
mismoodi on voimalik Ubuntu Live CD -ga ligi paaseda arvuti kovaketastele icon_question.gif Malupulga leiab ta kenasti ules ning sealt pealt saan faile avada ja vaadata, kuid kovakettaid nagu ei oleks. Kui liigun Places --> Computer, siis seal on kolm uksust. cdrom, malupulk ja filesystem. cdrom all on Live CD enda failid, sama kehtib ka filesystemi kohta ja malupulga all on malupulgal olevad andmed. Kuidas voi kustkohast ma saaksin kovaketastele ligi, et nendel olevaid andmeid vaadata, kopeerida jne icon_question.gif

Eeldan, et tegemist masinaga, millel XP peal ja kasutatakse NTFS failisüsteemi, siis juhis siin: http://ubuntuguide.org/#mountunmountntfs. Aga seal kohe järgmine lõik on ka FAT'i kohta.

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 19.01.2006 05:17:10 vasta tsitaadiga

tanud, siiski tekkisid veel paar kusimust,

sudo mkdir /media/windows
           sudo mount /dev/hda1 /media/windows/ -t ntfs -o nls=utf8,umask=0222

arusaamatuks jai selle kasu juures see dev ja hda1 ? et mida see dev teeb/maarab ning kas hda1 on kovaketta nr 1 partitsioon ? Ning mida lisavoti t teeb ja mis uldse seal lopus toimub icon_question.gif
-t ntfs -o nls=utf8,umask=0222

ette tanades icon_smile.gif
tagasi üles
indrek
HV kasutaja
indrek

sõnum 19.01.2006 06:14:25 vasta tsitaadiga

mightythor, linuxis vaadeldakse kõiki seadmeid failidena. Kõvaketaste ja muude selliste asjade jaoks tekitatakse failid /dev kataloogi. Seega /dev/hda1 on primary master kõvaketta esimene partitsioon /dev/hda2 on teine jne. Alates neljandast tulevad loogilised partitsioonid. Primary slave on /dev/hdb jne. Täpsem info http://www.linux.com/howtos/Partition/partition-2.shtml

Lisavõtmete kohta saad infot, kui kirjutad konsooli man mount. -t järel olev spetsifitseerib failisüsteemtüübi (paljude failisüsteemide korral käib tuvastamine automaatselt, ilmselt siis ntfsi korral mitte). umask jälle ütleb, millised õigused määrata failidele, millistel enestel õigusi kaasas pole (vaikimisi peetakse neid faile root-kasutaja omadeks, mistõttu tavakasutaja ligi ei pääse), utf8 ütleb et failinimed unicodes jne. man mount annab veel kõvasti rohkem infot.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
anonymic
Kreisi kasutaja
anonymic

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.01.2006 12:38:36 vasta tsitaadiga

mul ei läinud edasi starting hotplug subsystem'ist.praegu tegin restardi ja sain jälle sisse icon_rolleyes.gif aga kuidas muusikat kuulata saab?mingi programmiga hakkab avama aga lööb mingi errori, et midagi on puudu
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 19.01.2006 12:50:48 vasta tsitaadiga

XMMS player. thumbs_up.gif MP3'de jaoks. icon_smile.gif
Death
HV Guru
Death

sõnum 19.01.2006 12:50:57 vasta tsitaadiga

anonymic, selleks, et heli kasutada tuleb vaadata kas su helikaart tunti ära. Kui tunti siis käsureal lsmod käsu väljundis peaks leiduma snd_ algusega mooduleid. Kui need olemas siis parim muusikamängija linuxile on AmaroK, kas see ubuntul ka kaasas on on iseasi. Suurema tõenäosusega on olemas aga XMMS mis on linuxi winampi aseaine. proovi neid.
anonymic
Kreisi kasutaja
anonymic

sõnum 19.01.2006 13:23:46 vasta tsitaadiga

xmms'i proovisin, aga ta ütleb et mingi koodid vms on puudu icon_rolleyes.gif kuidas tööle sada wireless lan usb adapter tööle kui linuxit ei toeta?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
korner
HV vaatleja

sõnum 19.01.2006 13:36:12 vasta tsitaadiga

Olen seda juttu siia foorumisse juba mitu korda pikkinud, aga teema on juba nii tohutu pikaks veninud, et keegi ei viitsi lugeda.

Kõigile, kellel ..."ütleb, et midagi on puudu jne, ja on probleeme codecitega jne jne ..." , kasutage Automatixit:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=66563

See on ju ometi nii lihtne.
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 19.01.2006 14:28:00 vasta tsitaadiga

kas Linux'i live CD'ga on võimalik ka täiesti katkise Windowsi alt kõvaketaste sisu mountida?

ja teine küsimus see, et kuidas ma saan täpitähed ja igasugused spetsiaalmärgid jne Live CD all korda (praegu ei ühti need kohe kuidagi klaviatuuril olevatega)?
tagasi üles
giga
HV vaatleja
giga

sõnum 19.01.2006 17:40:24 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
kas Linux'i live CD'ga on võimalik ka täiesti katkise Windowsi alt kõvaketaste sisu mountida?

Loomulikult. Kui windowsil miski fail puudu on või mingi kala, et ta ei buudi, siis teise OS'iga saad ikka sellele kettale ligi.

Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 19.01.2006 18:44:45 vasta tsitaadiga

Celllu kirjutas:
Tekkis selline imelik probleem, et kubuntu hangub ükskõik millise menüü avamisel.

Hangumine toimub etappides:
1)menüü avaneb ja kõik tundub olevat korras, kuid varsti see menüüelement, mille peal hiir on kaob(tavaliselt on näha mingit värvi taust ja tekst, mul muutub kõik valgeks)
2)Vaatamata "tühjade" menüüelementide olemasolule saab siiski menüüs liikuda, kuid tehes klõpsu kusagil mujal "kleepub" menüü töölauale ning süsteem on hangunud, vaid hiirt saab liigutada.

Tegu on kubuntu 5.10 amd64 versiooniga, mis on värskelt installeeritud.

Oskab siis keegi aidata?
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
indrek
HV kasutaja
indrek

sõnum 19.01.2006 20:52:21 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
ja teine küsimus see, et kuidas ma saan täpitähed ja igasugused spetsiaalmärgid jne Live CD all korda (praegu ei ühti need kohe kuidagi klaviatuuril olevatega)?

Mis livecd-d kasutad? Kui kdepõhist, siis control center/juhtimiskeskus -> hõlbustus -> klaviatuuri paigutus saad määrata klaviatuuri asetust. Mõni distro lubab buutimisel kah kohe klaviatuuri ette anda.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 19.01.2006 21:40:18 vasta tsitaadiga

Krt, mul nägemine juba nii krussis, et aru ma ei saa kas näen viirastusi või on midagi siiski valesti.
Nimelt ma ei suuda hetke resolutsiooni tuvastada. Monitori enda menüü ja Ubuntu graafiline konfimisliides näitaks nagu, et kõik oleks normis (1024x768@85Hz) aga pikapeale hakkab siiski silmade peale. Põmst on ka xorg.conf'is lubatud ainult üks reso. XP all pole monitor kunagi probleeme valmistanud. Isegi 75Hz oli mul reso tükk aega ning kõik oli ka pikemaajalisel kasutusel korras siis!

Mis peaks aga olema see käsurea "võlusõna" mis suudaks mulle tõese hetke resolutsiooni väljastada??

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 20.01.2006 19:22:33 vasta tsitaadiga

indrek kirjutas:
mightythor kirjutas:

Mis livecd-d kasutad? Kui kdepõhist, siis control center/juhtimiskeskus -> hõlbustus -> klaviatuuri paigutus saad määrata klaviatuuri asetust. Mõni distro lubab buutimisel kah kohe klaviatuuri ette anda.

Kas Ubuntu Live CD -del on ka vahed sees ? Ja seda, mis kde on, ma ka ei tea [kuid kullap pildi peal on see naha] ?

siiski klaviatuuri ma korda ei saanud, niipalju kui nendes optionsites katsetasin, korda ei saanud. Tapitahed on puudu ja nende asemel teeb igasugu muid marke, mis pole ka nendel kohtadel nagu klaviatuuri peal on naidatud icon_question.gif
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 20.01.2006 19:28:41 vasta tsitaadiga

mightythor, live CD - del vahet ei ole. Tasuta jagatakse ainult Ubuntut mis on GNOME töölauaga, tõmmata aga saad ka Kubuntut mis on KDE töölauaga. Eraldi on ka mingi koolliinusk Edubuntu aga see juba teine teema.

Klaviatuuri kohta: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2295591#2295591 icon_rolleyes.gif

Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.01.2006 19:30:23 vasta tsitaadiga

sudo nano /etc/X11/xorg.conf ja muuda layout käsitsi ee peale
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 20.01.2006 19:54:47 vasta tsitaadiga

veider, ma ei saanud ikkagi korda icon_neutral.gif Siin pildil on mul juba salvestatud xorg.conf fail, kuid vaatamata sellele on klaviatuuri seaded endistviisi paigast ara ?

tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 20.01.2006 19:57:27 vasta tsitaadiga

Eesti klaviatuuril peaks 105 nuppu olema.
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 20.01.2006 20:07:47 vasta tsitaadiga

cbr kirjutas:
Eesti klaviatuuril peaks 105 nuppu olema.

jap...see töötas icon_smile.gif Lõpuks sain hoopis graafiliselt ära muudetud, kuid tahaks terminalis ka osata. Õigemini kuidas ma seda salvestamist teha saa kui olen muudatused sisse viinud. Esimene kord mul see õnnestus, kuid enam ei õnnestu. Trükin küll suure X'i jne, kuid midagi ei muutu. Kuidas õigesti peab vajutama või mida see üles nooleke tähendab?
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 20.01.2006 20:13:56 vasta tsitaadiga

Nanos Control-O salvestab ning Control-X väljub. ^ tähendab Controlit.
Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.01.2006 20:31:45 vasta tsitaadiga

huvitav,et mul ei ole 104 nuppu panekuga siiani jama olnud(gentoos,ubuntus,slackis) icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.01.2006 20:51:20 vasta tsitaadiga

digweed kirjutas:
huvitav,et mul ei ole 104 nuppu panekuga siiani jama olnud(gentoos,ubuntus,slackis) icon_rolleyes.gif
see 105's nupp peaks asetsema vasaku shifti ja 'z' vahel. Kui sul seal nupp puudub siis peaks ka 104 klahviga töötama.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 20.01.2006 20:57:33 vasta tsitaadiga

ma niisama huvi pärast nokkisin veel nende klaviatuuri settingutega ja mul on nii, et see, mille panen graafiliselt, see kehtib. Kas ei peaks aga olema nii, et see, mida muudan xorg.conf failis, et see kehtib graafiliselt määratu üle ? Näiteks kui graafiliselt panen eestipärased settingud ning xorg.conf failis panen default settingud, siis kehtima jäävad eestipärased?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 149, 150, 151  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.