Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
raamat
HV Guru

|
28.12.2005 13:18:09
Kas agar tsensuur kasutajatele hinnangu andmisel on normaalne? |
|
|
Mulle tundub, et kasutajate kommenteerimine kaotab igasuguse mõtte, kui selle peale kui mõnele tegelasele mõni kommentaar ei meeldi kiputakse mingite bännide ja AM saamistega hirmutama. Võib olla see kehtib ainult mõndade oma jopede puhul. Võin ju kommenteerimata jätta (või ainult positiivseid panna), aga sellisel juhul pole tavakasutajal võimalust mõjutada teisi kasutajaid eeskujulikult käituma ning kasutajaprofiilide usaldatavus langeb veelgi, kui mitte ei tekita võltsimagot. Praegu tundub, et kommentaare ikkagi kardetakse ja teoreetiliselt võiks kommenteerimine kasutajate käitumist natuke motiveerida, sest egas muidu negatiivsete kommentaaride pärast paanikasse minda.
Konkreetne case:
Mul on müügiteema alguses ja lõpus kirjas, et:
tsitaat: |
SIIA TEEMASSE PALUKS MITTE POSTITADA
Hinnad antud ja kontakt privas!
KÕIK KÜSIMUSED JA OSTUSOOVID AINULT PRIVASSE. Kes sellesse teemasse postitab, saab profiili kohe vastava pahase kommentaari!!! |
Mobla nr oli ka olemas, kes privada ei soovinud.
See märkus/palve on seepärast, et teemas on palju asju ning pärast teemale vastamist ei saa ma enam nimekirja uuendada/muuta ning tekib läbu, kus küsitakse pidevalt samu asju või ammu müüdud asjade kohta. Tihti küsitakse lausa suvalisi asju. Pealegi jäävad mõnikord teemale vastamiste kohta teated tulemata ja seetõttu pole selline suhtlemisviis operatiivne. OK, juttt pole üldse sellest - asi on ikkagi kommenteerimistes.
Ilmus välja kasutaja heikis, kes võib muidu tubli hinnavaatleja olla, aga minu palvet ei vaevunud lugema ning postitas oma küsimuse, et kas ma emaplaati eraldi ei müü otse teemasse, mitte ei saatnud privat? Saatsin talle märkuseu ja panin kommentaari nagu lubatud (sõna maksab).
Seepeale tuleb mulle postkasti selline privasõnum:
Terminator III kirjutas: |
Soovitan sul selle kommentaari tema profiilist ilusasti ära koristada
Või siis arvatavasti ootab sind ees AMiga premeerimine või halvemal juhul võib tulla ka bän!  |
Kuna mul ei ole mingit vajadust modedega vägikaigast vedada ja oletatavasti on ülalmainitud tegelane kehtivate reeglitega kõige paremini kursis, siis otsustasin ta viisakalt vormistatud soovitust järgida.
Kommentaari ärakoristamise õigust tavakasutajatel nagu mina, ei ole - no ma modisin seda kommentaari teksti. Kui mõni mode tahab, võib selle neutraalse kommentaari sealt üldse ära koristada.
On muidugi rõõmustav teada, et kuskil on suurvägev Jumal, kes otsustab, millal või kellele tohib kommentaare anda või mitte. Pange kommenteerimise reeglid/hinnad ka kuskile üles, et teaks millise valguse suunas liikuda. Kui sellised reeglid on kuskil juba olemas, siis vabandan, et ma ei ole nende otsa komistanud. Kuniks kommentaari sisu vastab tõele ning ei ole seadusandlusega vastuolus, siis ei tohiks see ju keelatud olla?
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 125EUR |
|
Kommentaarid: 359 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juhan88
HV Guru
|
28.12.2005 13:19:05
|
|
|
Aru ma ei saa mis kuradi vend see Terminator III on.
Igaühe kohta on tal midagi öelda või kobiseda
_________________ Fotoblogi |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhvn
Kreisi kasutaja

|
28.12.2005 13:20:17
|
|
|
Kas mitte uutel hinnavaatlejatel ei ole keelatud privaatsõnumid?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
28.12.2005 13:25:05
|
|
|
raamat, sellist käitumist, nagu Terminator III kirjutas, kindlasti HV ei tolereeri! Negatiivsed kommentaarid on lubatud!
AM staatuseid on õigus jagada vaid supermoderaatoritel ja adminnidel (mida Terminator III pole), aga sinu käitumine antud kontekstis seda kindlasti ei vääri.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
386
Kreisi kasutaja

|
28.12.2005 13:32:01
|
|
|
Huvitav, et vana HV kasutaja ei tunne modede hingeelu siin HV-s. Aga teisest küljest... Kommentaarid ei ole pahad asjad. Minu jaoks näitavad nad kasutaja usaldusväärsust. Aga kui üks inimene hakkab panema negatiivseid kommentaare suht lambist, jälgides oma reegleid, siis tundlikumad inimesed võtavad seda väga valusasti vastu. Seega on heikise reaktsioon õigustatud. Arvan, et foorum on avalik koht. Ning seal ei ole kena luua "oma reegleid" a la stiilis "kui siia postitad, siis oled paha inimene". Kui ei meeldi HV reeglid, siis tee oma foorum. Aga et Terminator sedasi reageeris, tundub ka suht vale(hirmutav) olevat.
_________________ Minu klaviatuur vihkab mind... |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
28.12.2005 13:39:56
|
|
|
Nojah, aga ma olen nüüd segaduses.
Kas ma siis võin oma müügitehingutele ja teemadele kehtestada kauplemise tingimusi või mitte?
Nagu mõni paneb, et:
ühendust võtta tel teel, kuna foorumit ei jälgi
saata e-mail, samadel põhjustel
mõni kirjutab, et postiga ei saada ja kohale ei too
mõni paneb, et kaup saadaval, pärast tööd.
Mõni müüb kaupa as is ehk garantiita - keegi ei sõima.
Ka mul on palved, millest lugupidamine on kõigile parem ja kui tingimused ei sobi, siis keegi ei käsi ju kaupa teha.
Kui ma palun, et mulle öösel mitte helistada ja sellise tegevuse peale negatiivse panen, siis olen paha?
Kui keegi minu palveid eirab või paistab käitumise poolest silma millegi muu ebaharilikuga, siis ma loodan, et mul on õigus seda informatsiooni ka teistega jagada. Kas on?
Antud juhul ma teavitan kasutajaid ette - eks igaühe enda asi, kas teda see tagasi hoiab või mitte.
Samas nüüd kannatas minu silmis kasutajatereitingu väärtus ikka tohutult, kuna paistab, et negatiivsetest kommentaaridest lahtisaamine mõne andmin abil on üsna lihtne
muhvn, ega uued kasutajad igavesti uuteks kasutajateks jää ning seni võisid helistada. Hädapärast kasutagu kasvõi mõne staasiga sõbra abi. Seni on kõik hakkama saanud ja kui ei saa, siis pole midagi teha.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 125EUR |
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
28.12.2005 13:47:23
|
|
|
Vihkan igasugust ebaõiglust ja "suuremate sõprade" kasutamist isiklike lolluste klaarimiseks.
Kui võimalikest tagajärgedest on ette teavitatud, siis võib neid ka rakendada ja pärast pole nutta midagi.
Seega...
Minu silmis pole kasutaja raamat midagi valesti teinud, pigem oli tegemist õige lähenemisega, sest nendest mammutmüügiteemadest on tõesti mingit sotti saada kõige läbu seast parasjagu piinarikas.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaco
Kreisi kasutaja

|
28.12.2005 13:55:09
|
|
|
olen kasutajaga raamat yhte meelt. ärifoorumi teemades igast teemalagataja juttu ignoreeritakse pidevalt.
kõige tavalisem on sihuke asi, et inimene kirjutab: MYYN AINULT KOGU KOMPLEKTI. EI JUPITA !!!
ja siis iga teine töll pakub mingi jupi eest eraldi või kysib, kas jupitad.
häiriv on küll sihuke eiramine. eriti kui asi selgesõnaliselt ja boldis kirjas. kui inimene lõpuks muudab oma meelt, siis muudab, ei ole mõtet läbustada teemat ja pinda käia.
ja kui öeldud, mis järgneb palve eiramisele, siis pole küll mingit mõtet viriseda kui negatiivne kukkus. praegu tekib tahtmine veel mõni negatiivne panna nii terminaator III-le kui sellele eirajale.
_________________ ka pimedus liigub valguse kiirusega. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
e-Thug
HV Guru

|
28.12.2005 14:03:55
|
|
|
Kui on selgelt teemas kirjas , et siia mitte postitada ja veel ilusasti nähtav ning lausa 2 korda ära märgitud, siis tasub sinna teemasse postitajat küll vastavalt premeerida.See on justkui teise inimese õrritamine,et sinna vaatamata teise soovile ikka midagi postitada,
näiteks vastaks : aga miks siia siis postitada ei või?
Minu arvates käitus kasutaja raamat antud olukorras täiesti õigesti ja ei oleks mitte mingil põhjusel oma kommentaari pidanud muutma Samasuguses situatsioonis käituksin ise täpselt samamoodi.
|
|
Kommentaarid: 230 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
28.12.2005 14:04:50
|
|
|
raamat
... sisuliselt on sul õigus kehtestada mistahes reegleid, mis foorumi omadega vastuollu ei satu, kuid need saavad olla ainult soovituslikud ja nende kaitseks pole päris korrektne kasutada foorumi poolt pakutavaid meetmeid, kui foorumi enda reeglite vastu ei eksita. AM ei hakka ilmselt keegi sulle selle eest määrama, kuid mina peaks õigeks, et kui kommentaari saanud kasutaja seda soovib, siis tuleks antud juhul kommentaar siiski eemaldada ...

viimati muutis DigeBeni 28.12.2005 14:06:27, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
28.12.2005 14:04:55
|
|
|
Tanel kirjutas: |
raamat, muuseas, sul on ju võimalus paluda mode müügiteema lukku panna, kui sul seal midagi muuta pole.
Ja teisalt - paluda modedel teiste postituste kustutamist oma teemast |
imo on lihtsam omad reeglid kehtestada ja vastavalt nendele käituda kui modedele pinda käia.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
28.12.2005 14:15:59
|
|
|
bezdomn6i kirjutas: |
raamat, muuseas, sul on ju võimalus paluda mode müügiteema lukku panna, kui sul seal midagi muuta pole.
imo on lihtsam omad reeglid kehtestada ja vastavalt nendele käituda kui modedele pinda käia. |
... mõelge nüüd ikka natike, kui iga kasutaja hakkab omi reegleid kehtestama ja iga eksimuse eest oma suva järgi karistama, mis siis saab ?! Selleks ongi olemas foorumi üldreeglid, et kõik teaksid, mis on lubatud, mis keelatud ja ei tekiks kaksipidi mõistmist ega arusaamatusi ! Kuid kui lubada vabalt igaühel omi reegleid kehtestada, siis ei saa enam keegi varsti aru, mida tohib, mida mitte ja kasutajate kommenteerimine muutub veel hullemaks läbulaks, kui praegu juba on ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
28.12.2005 14:20:06
|
|
|
Kui kasutaja ei soovi ,et teemas midagi kirjutatakse on see muidugi austamist vääriv ,ent karistada selle vastu eksinut neutr. või neg. kommentaariga on küll ilme ülepingutamine.Ma leiaks foorumist palju olulisemaid asju mille eest karistada võiks.
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
colin07
HV kasutaja
|
28.12.2005 14:34:54
|
|
|
Negatiivse kommentaari panemine sellise asja eest on ka minuarust naeruväärt, noh tegi vastu sinu tahtmist selle kommentaari, mis siis. Õigem oleks sellistele inimestele mitte vastata, kui tõesti selline teguviis on väga vastumeelt. Sinu negatiivne kommentaar rikub teiste inimeste profiili(õiges kohas postitamisel ja ausal kaubitsemisel on vahe sees).
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaco
Kreisi kasutaja

|
28.12.2005 15:16:47
|
|
|
negatiivsele saab ju alati panna kommentaari mille eest see oli. kui ma kauplema hakkan ja on 2 negatiivset ja 50 positiivset, ma alati uurin, mille eest negatiivsed.
kui on näha, et negatiivne läbustamise eest, mis see kauplemist segab?
ega arvamus kasutajast pole ainult kaubitsemiseks mõeldud, ma arvan.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
28.12.2005 15:22:36
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
bezdomn6i kirjutas: |
imo on lihtsam omad reeglid kehtestada ja vastavalt nendele käituda kui modedele pinda käia. |
... mõelge nüüd ikka natike, kui iga kasutaja hakkab omi reegleid kehtestama ja iga eksimuse eest oma suva järgi karistama, mis siis saab ?! Selleks ongi olemas foorumi üldreeglid, et kõik teaksid, mis on lubatud, mis keelatud ja ei tekiks kaksipidi mõistmist ega arusaamatusi ! Kuid kui lubada vabalt igaühel omi reegleid kehtestada, siis ei saa enam keegi varsti aru, mida tohib, mida mitte ja kasutajate kommenteerimine muutub veel hullemaks läbulaks, kui praegu juba on ... |
eks inimestel kipub ikka oma arvamus olema ja minu oma on juhtumisi selline.
kui teema alul on öedud, kuidas asjad käima peaks, siis ma ei näe erilist põhjust, et mõni puuduliku lugemisoskusega persoon negatiivse hinnangu osaliseks saab kui ta sihilikult teise poole kehtestatud reegleid rikub.
negatiivne hinnang pole ju mingi tõsine karistus?
või on?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
28.12.2005 15:27:47
|
|
|
mina kurjajuur tekitasin sellise sõjatandri
mul oli tõesti kiire ning ei pööranud kuulutusele tähelepanu. minu viga. kui raamatult vihase PSi sain, siis kustutasin kohe oma postituse ära. vastu saatsin raamatule väikse vabanduse. kuhugi modede (terminator III) poole ma ei pöördunud. võtsin seda negatiivset kommentaari kui paratamatust- keerasin hooletusest endale paha ning elan sellega edasi.
kordan, et "kõrgema" seltskonna poole ma ei pöördunud ning kellelegi ei kaevanud.
ma loodan, et raamat seda apsu isiklikult ei võtnud ning kuhugi vihast "plekki" ei jäta 8)
viimati muutis heikis 28.12.2005 15:28:20, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
colin07
HV kasutaja
|
28.12.2005 15:27:55
|
|
|
Nojah hakkame kõik negatiivseid kommentaare kergekäelisemalt andma. MINU ARVATES raamat pingutas üle, et ta pani negatiivse kommentaari, seega võiks talle selle eest negatiivse kommentaari panna, sest mulle ei meeldinud kuidas ta käitus. Kui tal kaubitsemiseks läheb siis küll ostjad vaatavad, mis nende negatiivsete kommentaaride taga on. Ja kui mina panen talle selle pärast negatiivse kommentaari, siis paneb ta ka kindlasti mulle negatiivse kommentaari ja siis on meil mõlemil üks negatiivne kommentaar juures 8)
Loomulikult ma ei hakka sellise asja pärast teda kommenteerima. Nagu ütles soodent, on kõvasti olulisemaid probleeme, kui vales kohas postitamine.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
28.12.2005 15:34:42
|
|
|
müügiteemades on suht ebameeldiv ka see ,kui paned selgelt kirja et sa ei soovi vahetada(!) siis ikkagi ilmub paar tolgust,(kes ei pea sinu märget mitte millekski-)
kysides kas soovid vahetada oma asja tema suht mõttetu asjakese vastu.
terminaator 3 käitumine on täiseti arusaamatu.kujutlusvõime poisul suur ehk?
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
28.12.2005 15:36:32
|
|
|
heikis kirjutas: |
mina kurjajuur tekitasin sellise sõjatandri
mul oli tõesti kiire ning ei pööranud kuulutusele tähelepanu. minu viga. kui raamatult vihase PSi sain, siis kustutasin kohe oma postituse ära. vastu saatsin raamatule väikse vabanduse. kuhugi modede (terminator III) poole ma ei pöördunud. võtsin seda negatiivset kommentaari kui paratamatust- keerasin hooletusest endale paha ning elan sellega edasi.
kordan, et "kõrgema" seltskonna poole ma ei pöördunud ning kellelegi ei kaevanud.
ma loodan, et raamat seda apsu isiklikult ei võtnud ning kuhugi vihast "plekki" ei jäta 8) |
Sulle on andeks antud aga pisukese õppetunni vist said
Situatsioonist tulid auga välja
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 125EUR
viimati muutis raamat 28.12.2005 15:40:05, muudetud 1 kord |
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
28.12.2005 15:39:45
|
|
|
tekib küsimus-kust see terminator III idee võttis
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
28.12.2005 15:43:56
|
|
|
alliance kirjutas: |
tekib küsimus-kust see terminator III idee võttis  |
kodanik rt postitusest - kust tema idee võttis, ei tea
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2464771#2464771
Muide, pärast seda, kui lubasin negatiivseid kommentaare, on läbustamine vähenenud.
Pelgalt palvest oli vähe tolku.
|
   |
276 |
|
tagasi üles |
|
 |
soodent
HV Guru

|
28.12.2005 16:00:26
|
|
|
Terminator III siis mode?Siis selline käitumine pigem seaduspärasus kui erand.
   |
19 :: |
6 :: |
564 |
|
tagasi üles |
|
 |
|