Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Elisa Elamus (TV teenused, coax, fiiber ja üle õhu lahendused) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 909, 910, 911  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
wiinanina
HV kasutaja

sõnum 22.12.2005 01:01:22 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Kuna lihtsalt on siin juba aastaid seletatud, miks on nii nagu on (no ei jõua kohale), siis proovime asjale läheneda keerulisemalt. Kes oskab inglise keelt ja viitsib viidatud artikli MÕTTEGA läbi lugeda, saab vastused MIKS ja millised on võimalused praegu, ning tulevikus.
http://www.commsdesign.com/design_corner/OEG20020617S0011

MÕTTEGA läbilugedes jõudsin järelduseni, et kui Elionil oleks vaja kuni megaste adsl pakettide sümmeetrilise kiiruseni viimiseni ainult mingi turundusosakonna otsust siis Starmani puhul aga tähendaks see rõveda papi väljakäimist.
Kuna Elioni poolt pole seda veel tehtud, siis ei looda nad praegu lihtsalt piisavalt kliente Starmanilt ära tõmmata.
Võib-olla on lihtsalt väikekontori adsl-i kadumisest põhjustatud rahavoo vähenemine väiksem kui Starmanist suurema uploadi kiiruse pärast ületulnud klientide poolt tulenev rahavoo suurenemine.
Starman aga ei tõsta ilma välise surveta kunagi uploadi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 22.12.2005 10:34:03 vasta tsitaadiga

wiinanina, ei olegi vaja tõsta uploadi.

ütle palun, mis põhjusel vajab kodukasutaja suurt uploadi?

"server"?
näkaseid wini 3rd party baasil ftp ja veebiservereid (jumal hoidku igasugustest analogx-idest, serv-udest või veel hulle pira win xp pro sees olev IIS oskamatu kasutaja käes) pole võrku vaja. sellist teenust ostetakse. nii teevad vähemalt valged inimesed. kui vaja personaalset failivahetust, siis tehakse seda eelkõige iseendale või heal juhul sõbrale ja sel puhul elab ka 256kbps-iga üle.
kui vaja 1-vs-1 või mõne mängijaga võrgus mängida, siis saab ilusti 256-se lingiga hakkama, kui nati rohkem tahad, siis saab ka 512-ga.
mänguserveri public käib ikka korralikul lingil, mitte kodus. ma ei saa aru.
usu mind, minu kogemused näitavad, et 90% uploadinurujatest ongi need "ma olen kõva serveriadministraator" vendi või pira uploaderid/seederid.
kui vaja, siis osta endale internet. veebiserver ei käi koju, selleks on paremad kohad. ei tea mitu korda ma olen kuulnud/näinud neid xxx.dyn.ee, kes lahkelt oma linke jagavad (ja veel hullem kui veebigalleri selle otsa pistavad, kuna teenusepakkuja pakub vähe kettaruumi ja suured pildiseeriad sinna ei mahu), kuid link on 50% maas või masendavalt umbes.

tigedaks tegelikult ajab.
üksainus "kodu"-tüüpi teenus, mis kasutaks kiiret uploadi on digipiltide uploadimine kuskile veebigaleriisse, mis asub VÄLJASPOOL kodu. aga see ongi kompromiss, sina uploadid 25MB pilte 15 minutit 256-se liniga. või 4 minutit 1 megase lingiga. Need mõned minutid rohkem ei ole nii palju ootamist, et õigustada paarikordset hinna kasvu.

ei veebiraadiod, videostriimid, mängimised, veeb, download, veebikaamerad, chat, intranetitöö ei nõua uploadi üle 200kbps. tip-top kvaliteetse videokaamera striimi koos 24kbps (mis enam kui piisav kõne edastamiseks) helistriimiga ei võta rohkem kui 150kbps. Ja see on korralik 320x240 25fps videofeed, mitte MSN-is näidatav jura. kogemused olemas nii realmedia kui windows media striimidega.

olen üle elanud üle 10x kliendibaasikasvu starmanis (paarist tuhandest paarikümneni) ja oskan kliendibaasilt öelda, et 95% ei vaja suurt uploadi.
kõige tähtsam, et "filmi tõmbaks kiiremini", veebi saaks muretult sirvida (rate, delfi, ajalehed eelkõige), meile lugeda ja msn-is käia. muu on kaduvväike.

ei vaja turuotsust: on vaja asümmeetrilise ühenduse muutmist sümmeetriliseks, mis on loomult raskem ja vajab kallemaid seadmeid. see teenus on saadaval, ainult, et paljud arvavad, et kallis on. tahad head uploadi, siis ole valmis maksma, see lihtsalt on nii. 1/1 mbps elioni sdsl maksab 1K+käive. Levib hästi ja tellida võib kasvõi kohe. ja see hind ei ole lambist.
sorry, aga pinda käib, inimesed ei saa aru, et koduühenduste kiiruse formuleerumine ei ole ainult turuolukord, vaid on kõvasti seotud tehniliste tingimuste ja võimalustega.

broadband on KODUÜHENDUS, sellest võiks ka ükskord aru saada.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Ivan Orav
HV vaatleja

sõnum 22.12.2005 11:04:43 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:

. nii teevad vähemalt valged inimesed.

See on huvitav teema. Meil Pätsu ajal olid ka ühed inimesed valged ja teised neegrid ja tiblad. Neegrid kasutasid starmani
ühendust kus upload oli väiksem kui download. Valged aga mitte. Valged sõid valget sokolaadi, neegrid aga pruuni. Valged
kasutasid windowsi, neegrid Unixit, või kuidas see nüüd oligi, kurat ei mäleta enam hästi.
tagasi üles
kempi
HV veteran

sõnum 22.12.2005 12:40:55 vasta tsitaadiga

Otsisin seda kirja, aga ei leidnud - samas need numbrid peaks õiged olema selle VIP kohta. 8)
limp
HV Guru
limp

sõnum 22.12.2005 12:50:31 vasta tsitaadiga

kempi kirjutas:
Otsisin seda kirja, aga ei leidnud - samas need numbrid peaks õiged olema selle VIP kohta. 8)

no starmani lehel ka kui minu starmani sisse logida see pakett olemas:
tsitaat:

VIP kolmikpakett sisaldab parimat meie poolt pakutavatest teenustest - 70 telekanaliga Digi-TVd, soodsat lauatelefoni 2 numbriga ja 4 Mbps internetti. Hinna sees on interneti- ja telefoniühendust võimaldav modem.

Paketi hinnakirja hind 599.00

edit: typod

Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta!
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
remi
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2005 22:41:50 vasta tsitaadiga

Muide, miks eraisik Optinetti tellida ei saa?
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 8
tagasi üles
tif
HV kasutaja

sõnum 23.12.2005 13:57:40 vasta tsitaadiga

remi kirjutas:
Muide, miks eraisik Optinetti tellida ei saa?

sest see on äriklientidele suunatud teenus. Ettevõtte otsustada, kellele millist teenust pakkuda.

ja kui tegu äriklientidega, siis ei ole vaja igasuguseid lepingutingimusi kooskõlastada järelevalveasutusetega (näiteks Tarbijakaitseametiga).

as1
HV vaatleja

sõnum 27.12.2005 14:50:29 vasta tsitaadiga

Milleks mulle uploadi? Imelik küsimus kas ei ole. Selleks et ikka uploadida. See mida ma seal uploadin on ikka minu enda asi. ISP asi on teenust pakkuda. Kui 95 % ei vaja erilist uploadi miks, siis mitte mõistliku lisatasu eest ülejäänud 5% seda mitte pakkuda? Arvatavasti 50 % klientidest kasutabki ühendust selleks, et filme/muusikat tõmmata. Aga selle peab ju keegi ka üles laadima, kui ei ole üles laadijaid, siis pole ka allalaadijaid. Või kuidas? Ei ole ise piraat aga kui asja üle natuke mõelda kas see mitte nii pole?

High-Q kirjutas:
wiinanina, ei olegi vaja tõsta uploadi.

ütle palun, mis põhjusel vajab kodukasutaja suurt uploadi?

"server"?
näkaseid wini 3rd party baasil ftp ja veebiservereid (jumal hoidku igasugustest analogx-idest, serv-udest või veel hulle pira win xp pro sees olev IIS oskamatu kasutaja käes) pole võrku vaja. sellist teenust ostetakse. nii teevad vähemalt valged inimesed. kui vaja personaalset failivahetust, siis tehakse seda eelkõige iseendale või heal juhul sõbrale ja sel puhul elab ka 256kbps-iga üle.
kui vaja 1-vs-1 või mõne mängijaga võrgus mängida, siis saab ilusti 256-se lingiga hakkama, kui nati rohkem tahad, siis saab ka 512-ga.
mänguserveri public käib ikka korralikul lingil, mitte kodus. ma ei saa aru.
usu mind, minu kogemused näitavad, et 90% uploadinurujatest ongi need "ma olen kõva serveriadministraator" vendi või pira uploaderid/seederid.
kui vaja, siis osta endale internet. veebiserver ei käi koju, selleks on paremad kohad. ei tea mitu korda ma olen kuulnud/näinud neid xxx.dyn.ee, kes lahkelt oma linke jagavad (ja veel hullem kui veebigalleri selle otsa pistavad, kuna teenusepakkuja pakub vähe kettaruumi ja suured pildiseeriad sinna ei mahu), kuid link on 50% maas või masendavalt umbes.

tigedaks tegelikult ajab.
üksainus "kodu"-tüüpi teenus, mis kasutaks kiiret uploadi on digipiltide uploadimine kuskile veebigaleriisse, mis asub VÄLJASPOOL kodu. aga see ongi kompromiss, sina uploadid 25MB pilte 15 minutit 256-se liniga. või 4 minutit 1 megase lingiga. Need mõned minutid rohkem ei ole nii palju ootamist, et õigustada paarikordset hinna kasvu.

ei veebiraadiod, videostriimid, mängimised, veeb, download, veebikaamerad, chat, intranetitöö ei nõua uploadi üle 200kbps. tip-top kvaliteetse videokaamera striimi koos 24kbps (mis enam kui piisav kõne edastamiseks) helistriimiga ei võta rohkem kui 150kbps. Ja see on korralik 320x240 25fps videofeed, mitte MSN-is näidatav jura. kogemused olemas nii realmedia kui windows media striimidega.

olen üle elanud üle 10x kliendibaasikasvu starmanis (paarist tuhandest paarikümneni) ja oskan kliendibaasilt öelda, et 95% ei vaja suurt uploadi.
kõige tähtsam, et "filmi tõmbaks kiiremini", veebi saaks muretult sirvida (rate, delfi, ajalehed eelkõige), meile lugeda ja msn-is käia. muu on kaduvväike.

ei vaja turuotsust: on vaja asümmeetrilise ühenduse muutmist sümmeetriliseks, mis on loomult raskem ja vajab kallemaid seadmeid. see teenus on saadaval, ainult, et paljud arvavad, et kallis on. tahad head uploadi, siis ole valmis maksma, see lihtsalt on nii. 1/1 mbps elioni sdsl maksab 1K+käive. Levib hästi ja tellida võib kasvõi kohe. ja see hind ei ole lambist.
sorry, aga pinda käib, inimesed ei saa aru, et koduühenduste kiiruse formuleerumine ei ole ainult turuolukord, vaid on kõvasti seotud tehniliste tingimuste ja võimalustega.

broadband on KODUÜHENDUS, sellest võiks ka ükskord aru saada.
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 27.12.2005 15:14:11 vasta tsitaadiga

vot selles asi ongi, et kodukasutaja on liiga vaene, et "custom" paketti osta. on mõeldud mingi 3-5 kindlaksmääratud kodule mõeldud paketti arvestades enamiku kasutajaskonda, teenusepakkuja võimalusi ja tehnilisi eripärasusi. ju siis ongi nii mõeldud.
cable ja dsl ühenduse upstream bandwidth on kallis, kõvasti kallim kui eetri oma. julgen pakkuda, et 1mbps piiramatut ülestraffikut võib lõppkasutajale maksta 1,5K kuus või enamgi (ja DSL puhul seda ei saagi, sest tehnoloogia ei võimalda).
mõtle milline turunduslik ja arvelduslik jamamine (ja firmale otsene kulu) oleks, kui iga kodukasutaja saaks oma "mõõtude" järgi kiirusi valida.
starman pole nishifirma, vaid keskendub laiatarbekasutajatele. neil, kellele toodang tehniliselt ei sobi, on alati võimalus mujale pöörduda.
ahjaa, normaalse ISP-i puhul ainuüksi "custom" lahendus tähendab nii 30% või enam hinnalisa, isegi kui tegu on samade kiirustega.
põhjus on "erilahenduse" protsessis (starman on ISO sertifitseeritud): siin kaasatakse protsessi teisi töötajaid, asi käib teistmoodi, seega kulu ühe ühenduse kohaleviimiseni on ka suurem.

äkki tuleme niiviisi "pay per bandwitdh" juurde, mida paljud NIIVÄGA kardavad?
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
as1
HV vaatleja

sõnum 27.12.2005 15:55:24 vasta tsitaadiga

Sul on täitsa õigus, kui järele mõelda, siis custom on tõesti kallim (töötan samuti suures ettevõttes kus kõik protseduurid on juhenditega paigas ja kui tahetakse midagi erilist tuleb käivitada suur masinavärk, mis maksab). Mis siis ikka tuleb loota ainult konkurentsile. Selge on see, kui ainult Starman võtab kasutusele -pay per bandwitdh- i, siis enamus kliente lahkub, kui hind tuleb soolane.

High-Q kirjutas:
vot selles asi ongi, et kodukasutaja on liiga vaene, et "custom" paketti osta. on mõeldud mingi 3-5 kindlaksmääratud kodule mõeldud paketti arvestades enamiku kasutajaskonda, teenusepakkuja võimalusi ja tehnilisi eripärasusi. ju siis ongi nii mõeldud.
cable ja dsl ühenduse upstream bandwidth on kallis, kõvasti kallim kui eetri oma. julgen pakkuda, et 1mbps piiramatut ülestraffikut võib lõppkasutajale maksta 1,5K kuus või enamgi (ja DSL puhul seda ei saagi, sest tehnoloogia ei võimalda).
mõtle milline turunduslik ja arvelduslik jamamine (ja firmale otsene kulu) oleks, kui iga kodukasutaja saaks oma "mõõtude" järgi kiirusi valida.
starman pole nishifirma, vaid keskendub laiatarbekasutajatele. neil, kellele toodang tehniliselt ei sobi, on alati võimalus mujale pöörduda.
ahjaa, normaalse ISP-i puhul ainuüksi "custom" lahendus tähendab nii 30% või enam hinnalisa, isegi kui tegu on samade kiirustega.
põhjus on "erilahenduse" protsessis (starman on ISO sertifitseeritud): siin kaasatakse protsessi teisi töötajaid, asi käib teistmoodi, seega kulu ühe ühenduse kohaleviimiseni on ka suurem.

äkki tuleme niiviisi "pay per bandwitdh" juurde, mida paljud NIIVÄGA kardavad?
tagasi üles
Mony
HV vaatleja

sõnum 27.12.2005 16:04:09 vasta tsitaadiga

niih sai ka siis starmani ridadesse astutud...

tehnik tuli kellapealt, tegi lisakaabeldust mu soovil, nett 4x kiirem kui elion(2Mbit), korralik kaabel tv, miski telefoni näss kah.... 399 eek kuus(hinnavahe 54 eek 512 kbps elioni paketiga)...

ja reklaamitud kiirus ON KAH selline reaalsuses:)

praegu küll rahul, elioni ei taha näha kah enam (pidevalt kõikuv kiirus jne)...

thumbs_up.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.12.2005 17:52:55 vasta tsitaadiga

Mony kirjutas:
niih sai ka siis starmani ridadesse astutud...

tehnik tuli kellapealt, tegi lisakaabeldust mu soovil, nett 4x kiirem kui elion(2Mbit), korralik kaabel tv, miski telefoni näss kah.... 399 eek kuus(hinnavahe 54 eek 512 kbps elioni paketiga)...

ja reklaamitud kiirus ON KAH selline reaalsuses:)

praegu küll rahul, elioni ei taha näha kah enam (pidevalt kõikuv kiirus jne)...

thumbs_up.gif

Sellistest kommentaaridest oleks teistel veidi rohkem kasu kui lisataks ka veidi täpsem asukoht...
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
OT755
HV vaatleja

sõnum 07.01.2006 16:57:45 vasta tsitaadiga

on olnud mõned probleemid (net ja tv pilt kaovad), aga eks need käivad kaasas sellise teenusega,,,üldiselt olen rahul starmani teenuse kui ka klienditeenindusega, sai näiteks uus modem ostetud sõbralt,,,arvasin et mac aadress antakse/võetakse ise starmani poolt automaatselt läbi neti aga eksisin...sai siis helistatud klienditeenindusse...proovisime ühe neiuga probleemi lahendada kuid kuna tegu oli õpilasega ei taiband ei tema ja veelvähem mina mac aadressi kohta küsida, kuna netti tööle ei saand siis edastati mu nr tehnikule mõne minuti pärast helistas tehnik mulle...ja voila,,,probleem sai lahendatud ja net uuesti taga
vot selline kogemus siis, minu jaoks positiivne ja kliendisõbralik suhtumine starmani poolt, TÄNUD!
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Alvaaro
HV Guru
Alvaaro

sõnum 08.01.2006 19:16:34 vasta tsitaadiga

sai endale kah siis starmani kolmik pakett pandud
suht rahul olen aga vahepeal see neti kiirus kõigub ikka metsikult see natuke paha aga njah mis sa ikka selle raha eest tahad saada icon_lol.gif
Kommentaarid: 216 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 182
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 09.01.2006 09:30:37 vasta tsitaadiga

Mingid päevad tagasi oli World of Warcraftis selline kahtlane lag et ma nägin kõike, mis sisse tuli ( kirjutatav tekst, ventrilos rääkimine jne ) aga välja minevat asja teised ei näinud...(seda mida mina rääkisin/kirjutasin)

Suht masendav oli ja lõpuks loopis korra mängust disconni ka.

Õnneks oli mingi paari mintsa jama aint

Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
gemini
HV Guru

sõnum 09.01.2006 20:17:16 vasta tsitaadiga

Viimastel päevadel on millegipärast olnud Starmanil rohkelt netikatkestusi. icon_neutral.gif
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 61
tagasi üles
muku
HV kasutaja
muku

sõnum 10.01.2006 13:40:35 vasta tsitaadiga

Avastasin üle hulga aja Starmani kodulehel käies, et neil on mingi VIP-pakett tekkinud. Pole paha, 2 tel nr, digitv, 4Mbit ühendus ja hind 599.-
icon_biggrin.gif
On kogemusi, kuidas töötab, tuleb reaalselt selline kiirus ka?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 10.01.2006 13:57:54 vasta tsitaadiga

miks mina ei leidnud seda paketti sealt kodukalt?
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
mmz
HV veteran

sõnum 10.01.2006 14:20:04 vasta tsitaadiga

VIP paketil on teatud piirangud, vaata mõned leheküljed tagasi. Siin on sellest juttu olnud küll.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 112
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 10.01.2006 14:38:50 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
miks mina ei leidnud seda paketti sealt kodukalt?

minu starmani peab olema sisse logitud siis seal minu pakettide alt saab seda näha

Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta!
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 10.01.2006 14:49:35 vasta tsitaadiga

leidsin, aga uploadi kohta pole kuskil märget icon_neutral.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
as1
HV vaatleja

sõnum 12.01.2006 15:41:43 vasta tsitaadiga

Leidsin miadgi huvitavat: ADSL (2 Mbit/sek allalaadimiskiirus/800Kbit/s üleslaadimiskiirus) 600.00 Seega keda huvitab upload ja Elisa sinna levib, siis Elisa ridadesse: http://www.elisa.ee/client?id=1269&cid=4732&s=read Ei tasu tähele panna tekstis esinevaid lauseid nagu firma. Helistasin ja sain kinnituse, et eraisikutele kehtib see pakkumine samuti. ELAGU KONKURENTS!! Samuti tulevad nad märtsis - aprillis välja DSL2+ ga mille üleslaadimiskiirus on pisut üle 1 Mbit/s.
tagasi üles
toivo11
HV vaatleja

sõnum 12.01.2006 21:07:40 vasta tsitaadiga

Kas keegi siin oskab kommenteerida miks starmani telefoni kaudu enam dtmf signaal ei liigu.Jama hakkas umbes 2nädalat tagasi
ja vajalik on se just valveseadmete jaoks?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 12.01.2006 22:12:02 vasta tsitaadiga

toivo11 kirjutas:
Kas keegi siin oskab kommenteerida miks starmani telefoni kaudu enam dtmf signaal ei liigu.Jama hakkas umbes 2nädalat tagasi

OT: Kas tõesti pannakse valveseadmeid starmani telefoniühenduse peale? Selles mõttes et piisab kas starmani ühenduse ärakukkumisest või voolukatkestusest ning ühendus kaob...
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
muku
HV kasutaja
muku

sõnum 13.01.2006 21:03:19 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
toivo11 kirjutas:

OT: Kas tõesti pannakse valveseadmeid starmani telefoniühenduse peale? Selles mõttes et piisab kas starmani ühenduse ärakukkumisest või voolukatkestusest ning ühendus kaob...

Näiteks Falck ütleb, et neile käib kah icon_wink.gif UPS on muidugi olemas, aga paljud seda kasutavad, on iseküsimus...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Elisa Elamus (TV teenused, coax, fiiber ja üle õhu lahendused) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 909, 910, 911  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.