Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Silver?!
HV veteran
|
16.12.2005 23:19:29
|
|
|
Unholy kirjutas: |
eile ostetud sittagi ei tööta :/
tuli välja, et asi on selles, et hub jagab netti ja et selles juhtmes tuleb mingid asjad ringi vahetada...
Siit küsimus kas seda mingit moodi tarkvarasilel teel lahendada pole võimalik? |
HUB jagab netti?! Uskumatu. Me kõik ju teame et hub on layer 2 mitte layer 3 seade. Ei jaga ta sul midagi. Pealegi kui sul on vanem kui v5 siis ma tean ühte tuttavat kes sult selle ära ostaks. Nii kui nii sa ei oska sellega midagi peale hakata.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
16.12.2005 23:26:28
|
|
|
Silver?! kirjutas: |
tuli välja, et asi on selles, et hub jagab netti ja et selles juhtmes tuleb mingid asjad ringi vahetada...
Siit küsimus kas seda mingit moodi tarkvarasilel teel lahendada pole võimalik? |
HUB jagab netti?! Uskumatu. Me kõik ju teame et hub on layer 2 mitte layer 3 seade. Ei jaga ta sul midagi. Pealegi kui sul on vanem kui v5 siis ma tean ühte tuttavat kes sult selle ära ostaks. Nii kui nii sa ei oska sellega midagi peale hakata. |
Pidin ma sellest midagi aru kah saama? Nii mulle öeldi. Vb siis ei ole.. Igatahes kui olin 100% kõik asjad läbi proovinud siis tuli v2lja, et juhtme viga...
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
3 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lypsik
HV vaatleja

|
16.12.2005 23:35:10
|
|
|
Jumbu kirjutas: |
Lypsik kirjutas: |
Jumbu kirjutas: |
Starman>webstar>WRT54GS v 1.1
Nii WLAN kui LAN taga on anomaalia järgmine: midagi tõmbama hakates jääb download mingi aja pärast toppama. Näiteks HVF ei lae veebilehti lõpuni. IBM update'id alustavad allalaadimist aga lõpuni ei jõua. Samas aga MS update'id jõuavad kohale.
Kui ühenduda otse modemisse, ruuter vahelt välja jättes, siis sellist probleemi pole - seega ilmselt kala kuskil häälestuses. Aga leida ei suuda  |
Kas probleem sai lahenduse? |
imekombel oli abi firmware uuendusest |
Minul lahendas ka firmware update selle probleemi ära. Nüüd on jäänud vaid see probleem, et ruuter teeb suvalistel hetkedel rebooti/reseti.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Harmoonia
HV veteran

|
17.12.2005 00:27:08
|
|
|
Unholy: Ennem rääksid kui juhtme arvuti otsa topid siis xp saab dhcp kaudu andmed kätte ja kõik töötab.
Nüüd, siis aga selline jutt
Las keegi vaatab sul selle ühenduse üle nagu kasutaja vidget pakkus.
Keegi ajab sulle kärbseid pähe või ei jaga see vana ise matsu kes teil seda ühendust haldab.
|
|
Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
177 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
17.12.2005 11:25:46
|
|
|
Harmoonia kirjutas: |
Unholy: enne rääksid kui juhtme arvuti otsa topid siis xp saab dhcp kaudu andmed kätte ja kõik töötab.
Nüüd, siis aga selline jutt
Las keegi vaatab sul selle ühenduse üle nagu kasutaja vidget pakkus.
Keegi ajab sulle kärbseid pähe või ei jaga see vana ise matsu kes teil seda ühendust haldab. |
XP saab aga ruuter ei saa...Juhtmes on viga..Tahtsin küsida kas tarkvaralist lahendust leidub sellele...
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
17.12.2005 14:09:47
|
|
|
walkman kirjutas: |
Niisiis ruuteriks on mul Linksys wrt54g, Firmware versiooniks on: Alchemy-V1.0 v3.37.6.8sv. Tahaks ka kuidagi ipv6 sellega tööle saada. Et mida ma peaks näppima ruuteri seadete alt ? Ning win-is teen kõik muidu samamoodi nagu ipv6 õpetuses: ipv6 tunneli loomiseks vajalik tarkus ? |
help ?`
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vidget
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
4 :: |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
17.12.2005 16:08:12
|
|
|
Vidget kirjutas: |
Niisiis ruuteriks on mul Linksys wrt54g, Firmware versiooniks on: Alchemy-V1.0 v3.37.6.8sv. Tahaks ka kuidagi ipv6 sellega tööle saada. Et mida ma peaks näppima ruuteri seadete alt ? Ning win-is teen kõik muidu samamoodi nagu ipv6 õpetuses: ipv6 tunneli loomiseks vajalik tarkus ? |
help ?`  |
http://www.dd-wrt.com/
See link on siin teemas kah olemas. See peaks võimaldama ipv6 |
tänud, seda ei pannud üldse tähele aga tõmban ära ja proovin Suured Tänud!
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja

|
17.12.2005 16:23:24
|
|
|
HUB jagab netti?! Uskumatu. Me kõik ju teame et hub on layer 2 mitte layer 3 seade. Ei jaga ta sul midagi. Pealegi kui sul on vanem kui v5 siis ma tean ühte tuttavat kes sult selle ära ostaks. Nii kui nii sa ei oska sellega midagi peale hakata. |
Fraas "jagab netti" võib olenevalt kontekstist erinevaid asju tähendada. Mina saan kirjeldatust hetkel aru nii, et arvutid on ühendatud HUB-i külge ja HUB omakorda WRT külge, mis siis peaks NAT-i tegema. See, et Sinu jaoks tähendab "neti jagamine" ainult ja ainult NAT-i ning et oskad selle tõestuseks üleolevalt layerite numbritega vehkida, kvalifitseerub kahjuks Su isiklikuks probleemiks. Nagu ka suhtumine.
Aga algsele muretsejale - tundub et Su mure on otsekaabel vs ristkaabel. Aktiivseadmed ühenduvad omavahel ristkaablitega, Sina proovisid arvatavasti otsekaabliga (tavalise patchiga). Esimene lahendus on see, et vaata oma HUBile otsa, äkki on sellel olemas mingi port, mis oskab "risti" sees ära teha, tähistatud on selline port kas siis "uplink" või MDI-X või on ta natuke eraldi teistest portidest. Järgmine variant oleks ristkaabel. Softiga on kahtlane.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vidget
HV Guru

|
17.12.2005 16:26:18
|
|
|
pppd kirjutas: |
Fraas "jagab netti" võib olenevalt kontekstist erinevaid asju tähendada. Mina saan kirjeldatust hetkel aru nii, et arvutid on ühendatud HUB-i külge ja HUB omakorda WRT külge, mis siis peaks NAT-i tegema. See, et Sinu jaoks tähendab "neti jagamine" ainult ja ainult NAT-i ning et oskad selle tõestuseks üleolevalt layerite numbritega vehkida, kvalifitseerub kahjuks Su isiklikuks probleemiks. Nagu ka suhtumine.
Aga algsele muretsejale - tundub et Su mure on otsekaabel vs ristkaabel. Aktiivseadmed ühenduvad omavahel ristkaablitega, Sina proovisid arvatavasti otsekaabliga (tavalise patchiga). Esimene lahendus on see, et vaata oma HUBile otsa, äkki on sellel olemas mingi port, mis oskab "risti" sees ära teha, tähistatud on selline port kas siis "uplink" või MDI-X või on ta natuke eraldi teistest portidest. Järgmine variant oleks ristkaabel. Softiga on kahtlane. |
Tal on mingi elioni ADSL ühendus, mis on juba ruuteriga laiali jagatud ja sealt ruuterist tuleb üks ots läbi HUB'i temani. Sinna otsa ta oma wrt'd üritabki pista.
Minu arust oskab wrt ise automaatselt otsi pöörata vastavalt vajadusele ja seega on suva, kas seal vahel on pööratud otstega kaabel või mitte.
|
|
   |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja

|
17.12.2005 16:46:43
|
|
|
OK, see selgitab nii mõndagi. Sellisel juhul tundub kõige lihtsama lahendusena panna "ülevaltjooksu" tulev kaabel lihtsalt ühte tavaporti, mitte WAN-porti (eeldusel et NAT tehakse naabrite juures ning DHCP samuti). wrt toimiks sellisel juhul lihtsalt switchi ja AP-na. Kasulik oleks ka wrt enda vaikimisi aadress (192.168.1.1) ära muuta, sest tõenäoliselt on see juba mingi seadme poolt kasutusel, täpsemaid detaile tuleks naabritega selgitada.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
17.12.2005 17:08:08
|
|
|
VIga on suht lahendatud juhe tuleb ringi teha natuke. Hub jagab 4jale majale netti ja mina tahan sinna ruuteri otsa panna, et oma majas netti jagada...Hubil seda spets auku pole...
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja

|
17.12.2005 17:14:22
|
|
|
Unholy, Vidgeti inf oli täiesti õige, wrt54gs-il peaks olema automaatselt seadistuvad pordid, seega kaabli probleem peaks olema äärmiselt ebatõenäoline.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Harmoonia
HV veteran

|
17.12.2005 17:23:50
|
|
|
pppd kirjutas: |
Unholy, Vidgeti inf oli täiesti õige, wrt54gs-il peaks olema automaatselt seadistuvad pordid, seega kaabli probleem peaks olema äärmiselt ebatõenäoline. |
Mina selles nii kindel ei oleks
Kunagi vist oli ka sama jama. Keerata oskavad vist ruuteri pordid.
Minu Wrt54g v2.2 wan port seda ei osanud. Pidin ikkagi keeratud otstega kaabli tegema.
-edit-
Valetan, meenus et hub oskas Auto-MDI/MDI-X järelikult ei mäleta mida seal susserdasin :S
viimati muutis Harmoonia 18.12.2005 13:24:21, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
177 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja

|
17.12.2005 17:38:04
|
|
|
Hm.. siis jääb testimise küsimuseks, üks materjal mis mul käepärast on siin, väidab küll kaljukindlalt et kõik pordid on MDI/MDI-X, aga kuna mul endal siin seda kasti katsetamiseks hetkel ei ole, siis ise väga kindlalt midagi väita ei tahaks. Juhin veel tähelepanu, et minuteada peaks jutt käima hetkel wrt54gs-ist..
Kaabli ümbertõstmine tavalisse porti peaks võimaldama pordi LED-i järgi öelda, kas kaabel sobib või ei (jättes kõrvale need toredad kaableduseprobleemid, mille puhul link nagu üles tuleks agu bitid ei liigu ). WAN pordi LED tundub kirjelduse järgi puudutavat "connectioni", millest võiks järeldada et kui on valitud näiteks PPPOE siis led enne ei põle kui PPPOE on püsti, mingil asjal see niimoodi igatahes ka toimis.
viimati muutis pppd 17.12.2005 17:39:18, muudetud 1 kord |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
17.12.2005 17:38:37
|
|
|
Abi oleks nüüd vaja, oleks vaja installida AICCU http://wrt-wiki.bsr-clan.de/index.php?title=IPv6
aga tuleb probleem:
/etc # ipkg update
Downloading http://openwrt.org/ipkg/Packages ...
Connecting to openwrt.org[195.56.146.238]:80
wget: server returned error 404: HTTP/1.1 404 NOTFOUND
ipkg_download: ERROR: Failed to retrieve http://openwrt.org/ipkg/Packages, returning
ipkg_update: Error downloading http://openwrt.org/ipkg/Packages to //jffs/usr/lib/ipkg/lists/openwrt
/etc # |
Selline siis probleem ja ma ei oska kuidagi muuta ipkg.conf faili. Vist on vaja panna uued source kohad.
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
17.12.2005 18:02:42
|
|
|
tänud, kuid nüüd tekkis uus probleem
/etc # rm /etc/ipkg.conf
rm: remove `/etc/ipkg.conf'? yes
rm: unable to remove `/etc/ipkg.conf': Read-only file system
/etc # vim /etc/ipkg.conf
-sh: vim: not found
/etc #
Et kuidas Read-only st üle saaks ?
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
17.12.2005 18:54:17
|
|
|
tänud, kuid nüüd tekkis uus probleem
/etc # rm /etc/ipkg.conf
rm: remove `/etc/ipkg.conf'? yes
rm: unable to remove `/etc/ipkg.conf': Read-only file system
/etc # vim /etc/ipkg.conf
-sh: vim: not found
/etc #
Et kuidas Read-only st üle saaks ?  |
Imelik. Mis tüüpi firmware image sa sinna kasti paigaldasid?
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
sleeper1
HV vaatleja
|
17.12.2005 19:15:50
|
|
|
niisiis suutsin oma WRT54 GL-i kiviks muuta, dd-wrt.v23_mini_generic.bin läks ilusti peale, kuid upgrade dd-wrt.v23_wrt54g.bin-i peale lõppes nii nagu vale firmware peale ajamisel ikka juhtub-poolsurnud seade. Ise eriti kiibijalade lühistamise ja tftp-ga tegeleda ei tahaks.
Nii et, otsin siis kedagi, kes suudaks GL-i mõistliku summa eest ellu äratada. Sümtomid- pingi ei ole; kõik tulukesed mis peavad põlema ka põlevad. Enne upgrade sai linksysi softist ka backup tehtud.
Karp elustatud, abi sain sealt --- http://www.linksysinfo.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=33
Aga esmalt tuli WRT54GL_4.30.1_DE_code_fw.bin peale ajada. Peale lühistamist otse 3rd party firmwaret ilmselt peale ajada ei saa.
viimati muutis sleeper1 18.12.2005 23:24:06, muudetud 3 korda |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
17.12.2005 21:37:52
|
|
|
Ma ajasin selle peale: Firmware version: DD-WRT #22 (talismen) ehk selle: dd-wrt.v22_basic_wrt54g
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
17.12.2005 22:08:36
|
|
|
Ma ajasin selle peale: Firmware version: DD-WRT #22 (talismen) ehk selle: dd-wrt.v22_basic_wrt54g |
Selle DD-WRT'ga ei ole mul kokkupuudet olnud, minu näide pärines OpenWRTst.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vidget
HV Guru

|
18.12.2005 00:02:37
|
|
|
sleeper1 kirjutas: |
niisiis suutsin oma WRT54 GL-i kiviks muuta, dd-wrt.v23_mini_generic.bin läks ilusti peale, kuid upgrade dd-wrt.v23_wrt54g.bin-i peale lõppes nii nagu vale firmware peale ajamisel ikka juhtub-poolsurnud seade. Ise eriti kiibijalade lühistamise ja tftp-ga tegeleda ei tahaks.
Nii et, otsin siis kedagi, kes suudaks GL-i mõistliku summa eest ellu äratada. Sümtomid- pingi ei ole; kõik tulukesed mis peavad põlema ka põlevad. Enne upgrade sai linksysi softist ka backup tehtud. |
https://foorum.hinnavaatlus.ee/profile.php?mode=viewprofile&u=5497
Tema pekas tegelema nendega....uuri ise asja.
|
|
   |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
walkman
Kreisi kasutaja
|
18.12.2005 17:25:01
|
|
|
Oeh, ma suutsin ka oma wrt54g kiviks muuta Kuid tänu ludri' ile ja netis leiduvatele abimaterjalidele suutsin peale poolt päeva asja jälle käima panna 8)
Esimest korda upgrade faile's siis kui tahtsin peale lükata dd-wrt.v23.voip_beta2, tänu sellele õpetusele sain asja korda enamvähem http://voidmain.is-a-geek.net:81/redhat/wrt54g_revival.html . Nüüd siis lükkasin peale originaal firmware tftp-ga
Sellega oli probleeme ja otsustasin peale lasta hyperwrt ja siis alchemy, kuid poole hyperwrt upgrade peal lendas jälle ette upgrade failed. Peale pikka nus*imist sain lõpuks peale Hyperwrt (kusjuures pidin veel nii mõnedki korrad lühistama inteli flash kivil 16 ja 17 nda pin'i) ja sellele lasin kähku peale Alchemy ja kõik töötab nüüd õnneks ning ma mitte kunagi enam ei näpi
Ahjaa linksysi versiooniks on v3.1
|
|
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
18.12.2005 21:36:27
|
|
|
Okei kirjeldan pikalt oma probleemi välja äkki keegi aitab...
Naabritel on hub kus tuleb 4ja majja internet. Ühes nendest majadest elan mina juhe on umbes 20-30 meetrit. Hubist peaks minema B ots ja arvuti saab ipconfigu ise kätte. Operatsiooni süsteemiks on XP ja võrgukaart on Epox 8rda+ integreeritud.
Kui aga panen juhtme ruutri taha internetiga märgistatud led põlema ei lähe. Proovisin enda arvates mitut moodi l2bi juhtmete asetamise kuid ühegagi tuld põlema ei löö. ruutrist on pandud DHCP peale ja rohkem hetkel ei oskagi öelda. Küsige juurde...
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|