Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Tahaks arvamusi selllele teemale märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 04.11.2005 23:08:45 vasta tsitaadiga

ja kui karvu siin poolitama hakata....millisel reedel? täna? järgmine nädal? järgmine aasta?
kuni pole müügi lepingut, on asi ikka nii, kes rohkem pakub, see saab ja läheb hästi kui satud aumehe otsa icon_wink.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
33
HV kasutaja
33

sõnum 05.11.2005 00:31:37 vasta tsitaadiga

Ma ei hala ja ei hakka ka negatiivset panema vaid teen omad järeldused, aga kui te ise lepite kellegagi telefoni teel kokku ja see kajastub ka siin saidil ja ikkagi oma otsust muudetakse on see nõme. Kellele selline käitumine meeldib go on, mina olen harjunud oma lubadustest kinni pidama ja austama kokkuleppeid. Ilmselt mängib suurt rolli ka kasutajate vanustevahe, keeruline on nõuda alaealiselt juba õiget suhtumist asjasse. Ma arvan et vanus peaks profiilis kajastuma, siis on nagu teada mismoodi suhtuda, kas tõsiselt või käega lüüa kui asja ei saa.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 05.11.2005 00:38:49 vasta tsitaadiga

Kui müüja sulle lubas, on hoopis teine jutt ja kellaaeg ei oma tähtsust.
Ja kindlasti ei tohiks jätta negatiivset panemata kui see oleks põhjendatud. Või pead paremaks tagantjärgi targutamist et ise olite lollid kui sellise tegelasega tegemist tegite, vat minuga tegi nii.

tsitaat:
E: elukaz, mille alusel sa sellise pakkumise loeksid mittekehtivaks kui sa oled tingimused ise paika pannud ? Mees annab sõna mees võtab sõna ? Pakkumise samm ju polnud määratud, oleks võinud ka ainult 50 senti hinnale juurde panna ja ka oleks olnud kõik õige. Kui ei teata oksjoni reeglitest midagi siis ärge korraldage neid , lugege mõni targem raamat läbi vahelduseks.
HV praktika on lihtsalt selline, et minimaalsed ülepakkumised pole hea tooni näitajaks ja reeglina müüja mainib ka teemas et sellist pakkumist ta ei arvesta. See tähendab ju sisuliselt, et kle ma pakun sama palju, aga müü mulle.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
33
HV kasutaja
33

sõnum 05.11.2005 13:04:57 vasta tsitaadiga

Mismoodi kellaaeg ei oma tähtsust kui see oli ju ette antud ? Antud teemas tõstsin pakkumise 1100.- pealt 1300.- peale koheselt kuigi oleks võinud jupitada 25.- kaupa, see väikene pakkumine oli teatud mõttes rebimine kasutajaga forest ja summa suurus nagu ei mänginud suurt rolli, vaid see kes viimasena parema pakkumise jõuab teha.(forest passis ka väga täpselt seda viimast momenti) Ütlen ausalt, minu jaoks lause et lõpp on kl.12.00 on minu jaoks kl. 12.00 ja mitte ühtegi sekundit üle. Kui sellistes asjades ei olda täpne kuidas siis saab üldse äri teha ? Targutamine pole ka minu ala, las seda teevad need kellele meeldib teiste elu elada. Teema tegingi selleks et uurida HV-laste seisukohti, nii nagu ka pealkiri ütleb, mitte ma ei hala ega kaeble siin nagu mõni väidab.

Näide ühest paaripäevatagusest ärist https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=213315&highlight= , müüja oli õige mees ja kaup läks lukku 265 krooni pealt, kuigi tuli veel igasugu pakkumisi ja polnud ei oksjoni väljakuulutamist ega lõppaega. Siin ongi erinevused müüja ja müüja vahel. Mõnel on pohlad ja teda ei huvita peale oma kukru täitmise midagi muud , teine peab oluliseks ka oma reputatsiooni. Järjest rohkema hakkab mulle meeldima mõte teada kasutajate vanust, see aitaks küllatki palju igasuguseid probleeme vältida.

tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 05.11.2005 14:20:31 vasta tsitaadiga

Kasutajate vanust, ma isegi mõelnud, et oleks hea teada. HV pole küll miski konkreetne äritsemise koht ja suht vähe siin inimesi, kes ainult sellega elatist teenivad. Pigem on nende puhul tegu nö kõrvalhobina. Kui miski tatt müüb asja mida sa tahad ja sa teed pakkumise ja ta sellega nõus ja lepib kokku siis ajab ikka närvi küll, kui alt ära hypatakse. Ma põhimõtteliselt poleks eales näiteks müünud oma mälupulka indiviidile, kes oleks pakkunud miski kasvõi 500.- rohkem kuigi asja hind oli 140.- Kui lubatud siis lubatud ja kõik. Mees sõnast, härga sarvist. Pole vahet, et siin foorumis pole tegu osta.ee ja muude taolistega, väärtushinnangud peaksid jääma, kuigi paistab, et need kipuvad kaduma icon_confused.gif Siiralt loodan, et inimesed oleks konkreetsemad ja ei müüks oma mina paarisaja krooni eest maha icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 06.11.2005 01:22:02 vasta tsitaadiga

Mul on sulle üks hea soovitus: EI maksa tõmmelda iga tühja-tähja peale ja oma närve ja aega kulutada. Lõppude lõpuks on tegu ikkagi sinu aja ja närvidega.
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 12:51:24 vasta tsitaadiga

Mõni tõmbleb mõni ei tõmble, mõni laseb endale pähe istuda ja nohiseb omaette, mõni ütleb ka oma arvamuse välja. Inimesed on erinevad Vidget.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.11.2005 13:13:12 vasta tsitaadiga

aga mina jälle ei lugenud kusagilt välja, et tegemist oli oksjoniga 8) algpostis oli lihtsalt kirjas, et parima pakkumise tegija saab asja endale. Sina polnud parim.
Kellaaeg oli antud mitte selle jaoks, et kavalpea saaks oma sendise täpselt ajastatud ülepakkumisega õndsaks vaid selleks, et anda oma ärile raamid- liiga väikese aja peale ei pruugi piisavalt huvilisi teemat näha, ning liigakaua pole mõtet valget laeva oodata.
praeguse teema juures oli parema pakkumise vahe umbmäärane minut, mille sisse oleks võinud vabalt jääda ka paarkümmend PS-i ja mõnisada kella 12.00 postitempliga tigupostiteel saabuvat pakkumist. icon_lol.gif

näen selles teemas ainult teemaalgataja solvumist, et tema osta.ee-s viljakas olnud kuldtrikk, viimasel momendil pisike ülepakkumine teham, seekord ei õnnestunud
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 13:40:47 vasta tsitaadiga

Asi polnud ainult kellaajas vaid ka telefonitsi oli müüjaga kokku lepitud ja kaup oli ju koos, lugege enne kogu lugu läbi kui midagi arvama hakata, kui seda ei viitsi teha siis pole vaja siin sõna võtta. Kännuämmelg tõlgenda siis oma visiooni sellest lausest - oksjon lõppeb reedel kell 12:00 (päeval), äkki ma olen millestki valesti aru saanud et loen siit ainult üheselt välja?
E: Kännuämmelgas võiks rohkem faktidele toetuda mitte ainult oma mõtteloovusel lasta ennast kanda, nimelt ma pole osta.ee klinet

viimati muutis 33 06.11.2005 14:13:21, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
Oliver112
HV veteran

sõnum 06.11.2005 13:41:07 vasta tsitaadiga

33 kirjutas:
Asi polnud ainult kellaajas vaid ka telefonitsi oli müüjaga kokku lepitud ja kaup oli ju koos, lugege enne kogu lugu läbi kui midagi arvama hakata, kui seda ei viitsi teha siis pole vaja siin sõna võtta.

Nagu mina olen asjast aru saanud, siis selle kokkuleppe "surusid" Sa müüjale peale ennem, kui ta oli üldse foorumis käinud ning näinud, et tegelikult et teinud üldse Sina parimat pakkumist. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 90
tagasi üles
33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 14:51:01 vasta tsitaadiga

Mis surumise jutt, kui kell oli kukkunud helistasin talle ja teavitasin teda et seisuga kl.12.00 olin mina parim pakkuja ja leppisime kaubas kokku (meil oli vastavalt juba eelmine päev kokku lepitud et ootab oksjoni tulemuse ära ). Milleks toppida siis kellaaegu kui need ei toimi. Sry aga ma ei pea seda toimunut õigeks ja ma ei saa aru kuidas väidetakse et see lõpukellaaeg ei tähenda midagi. Misasi siis üldse midagi tähendab, et võin ajada igast mulli suust välja ja teha igasugu kokkuleppeid ja panna igasuguseid kellaaegu ja ikkagi müüa sinna kuhu heaks arvan ja teised kanni saata ? Kui sa ikkagi paned kauba müügilõppaja sekundilise täpsusega siis pead ka arvestama seda et teatud hulk inimesi seda ka nii võtab ja kui õnnetuseks ongi üks selline huviliseks, siis tuleb lihtsalt leppida sellega ja kiruda ainult iseennast et selline pakkumine sai tehtud , aga kindlasti mitte eirata seda ja pidada kellaaega mittemillekski. Liiatigi kui ka telefonis sai kokku lepitud ja sobis. Oleks ta mulle telefonis öelnud et sorry et tal tõesti võimalikult palju vaja kauba eest saada, ma oleks aru saanud poleks probleem, aga ma ju pidin juba kaubale järgi minema ja sellisel juhul on ümbermõtlemine nõme. Selline on minu seisukoht selles cases.
tagasi üles
T6nnn
HV kasutaja
T6nnn

sõnum 06.11.2005 15:48:35 vasta tsitaadiga

lõplik otsus jääb ikkagi müüa teha. ta oleks võinud pärast 12:00 öelda et "sorry ma ei tahagi tegelt enam seda müüa" vms. ja sul poleks ka midagi teha olnud. ja kas sa oled arvestanud sellise võimalusega et äkki ta lihtsalt ei salli sind ja tegi seda sulle meelega.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 16:11:54 vasta tsitaadiga

Sorry on alati aksepteeritav minu poolt, antud foorumis on müüja õigus öelda et ta ei müü enam ja isegi põhjendada pole vaja miks ei müü. Aga antud juhul ei olnud sorryt ega midagi vaid lihtsalt nulliti kokkulepe parema pakkumise nimel. Isiklikku ei ole meie vahel ka midagi kuna me ei tunne üksteist. Sellest teemas vist pole mõtet pikemalt jahuda, sain enamvähem pildi mis toimub. Niipalju sain targemaks ka et kl. 12.00 ei ole mitte alati 12.00 , vaid on ka teisi tõlgendamisvariante icon_lol.gif . Võib kinni panna teema.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 06.11.2005 19:27:18 vasta tsitaadiga

Ma küll ei näinud, et kuskil sekundid kirjas olid, pigem jäi mulje et müüja tahab umbes lõunaks asja korda saada.
Mitte et ma arvaks, et sa oma arvamust muudad. Arguing on the internet is like running ...

33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 19:47:06 vasta tsitaadiga

elukaz kirjutas:
Ma küll ei näinud, et kuskil sekundid kirjas olid, pigem jäi mulje et müüja tahab umbes lõunaks asja korda saada.
Mitte et ma arvaks, et sa oma arvamust muudad. Arguing on the internet is like running ...

Ehe näide kl.12.00 tõlgendamisest icon_biggrin.gif

tagasi üles
Hilton
HV kasutaja
Hilton

sõnum 06.11.2005 21:48:54 vasta tsitaadiga

Kogu selle probleemi püstitusest jääb mulje, et ostja näol on tegemist pehmelt öeldes pretensioonika tegelasega, kellel on paraku tung asju enda kasuks tõlgendada eesmärgiga lõppkokkuvõttes enda tahtmine saavutada. Kui sa arvad, et käesolev teema sinu tulevastele võimalikele tehingutele siin positiivselt mõjub, siis arva veelkord...
33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 22:08:35 vasta tsitaadiga

Hilton ,Sinu seisukohast sain ma juba Sinu eelnevate postituste järgi aru, aga ära unusta et see on Sinu vaatevinkel mis ei pea ühtima kõigi teiste kasutajate omaga. Issanda loomaaed on kirju. Ja minu tung pole sugugi enda tahtmist saavutada vaid asjad selgeks rääkida. Kui keegi suudaks mulle selgeks teha et kl.12.00 ei olnud ikkagi kl.12.00 vaid mingi suvaline aeg siis kummardan sügavalt selle persooni ees. Ja mis tulevastesse tehingutesse puutub, siis ongi parem kui nähakse kellega on tegemist, soolapuhujatel pole mõtet kontakti astuda.
tagasi üles
Hilton
HV kasutaja
Hilton

sõnum 06.11.2005 22:17:19 vasta tsitaadiga

33 kirjutas:
Hilton ,Sinu seisukohast sain ma juba Sinu eelnevate postituste järgi aru, aga ära unusta et see on Sinu vaatevinkel mis ei pea ühtima kõigi teiste kasutajate omaga. Issanda loomaaed on kirju. Ja minu tung pole sugugi enda tahtmist saavutada vaid asjad selgeks rääkida. Kui keegi suudaks mulle selgeks teha et kl.12.00 ei olnud ikkagi kl.12.00 vaid mingi suvaline aeg siis kummardan sügavalt selle persooni ees.

Kuna hetkel midagi paremat teha pole, siis vastan ka sellele. Esiteks, muudad sa prioriteete, millele rõhuda - kord on oluline kellaaeg, kord jälle mingi antud lubadus. Lubaduse kohta leiad vastuse eelnevatest postidest.
Teiseks, olen endiselt seisukohal, kellaaeg määratud pigem nominaalsena ning selle eesmärk oli anda orientiir, kui aga luua ma-ei-tea-mida. Üllatav, et sellistest pisiasjades mõnel katus sõidab.

33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 22:36:25 vasta tsitaadiga

Antud kellaaeg oli kogu selle kompoti algidu. Oli kellaaja eiramine ja siis oma sõnade söömine. Kellaaeg on fakt mida kahjuks ei saa ümber lükata aga kui keegi ikkagi suudab mulle selgeks teha et ma sain sellest kellaajast valesti aru, siis on asjaolud juba teised. Kui on kirjas et oksjon lõppeb kl 12.00 siis kuidas saab seda teisiti võtta , konkreetselt oli ju aeg ette antud icon_evil.gif ; Mille alusel ma peaksin arvama et see oli mingi suvaline aeg sinna pandud? Pealegi müüja ju aksepteeris seda.Ilmselt tulevikus tulebki arvestada et mingi protsent siinsetest äritsejatest ei hooli täpsusest ja käituvad nii nagu heaks peavad. Enne äriajamist tuleb siis küsida kuidas on lood kella tundmisega ja täpsusega.
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 06.11.2005 22:51:13 vasta tsitaadiga

Ok venitame kummi edasi icon_biggrin.gif
Oletame, et sina tegid pakkumise 12.00.xx konkurent tegi pakkumised 11.59.xx ja 12.01.xx
Kumb võitis?

33
HV kasutaja
33

sõnum 06.11.2005 22:54:25 vasta tsitaadiga

12.00 parim pakkumine, suht mõistetav ju. Müüja pani kellaaja ette, aksepteeris tulemusi niikaua kui parem pakkumine tuli ja siis enam ei aksepteerinud. Simple. Teema kinni ära, ei ole motivatsiooni siin edasi jahuda, pilt niigi selge.

viimati muutis 33 06.11.2005 23:01:44, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 06.11.2005 22:59:29 vasta tsitaadiga

Nii, oletame et mina olin see konkurent ja ja ütlen sulle et oksjon sai läbi sest kell kukkus 12.00.00 ja selleks hetkeks oli minu pakkumine parim icon_razz1.gif
Joosep8
HV veteran

sõnum 06.11.2005 23:05:16 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
33, jumal küll mida sa halad?
Pane siis tema profiili oma arvamus kirja .

Minu arust ei ole ta siin halanud ühtegi. Lihtsalt küsib teiste arvamust. Kuna aga hakati teda kohe ründama siis ta ründas vastu.
Tähti närides on eluka aravmus viimasest pakkumisest õige võidab pakkumine mis tehtud enne 12.00-i
Seega 12-ga algavad numbrid nagu ei loeks.
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 137
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.11.2005 23:07:14 vasta tsitaadiga

Selline vaidlus on suht mõttetu. Täppisolukorra tagaajamiseks oleks pidanud juba enne toimingut asjad paika panema. Kasvõi kirjalikud lepingud kus tingimused / sanktsioonid jms. kirjas. Ning kellaajalistel üritustel on soovitav ja kellad "ära sünkroniseerida", ehk siis et mõlemad kellad näitavad täpselt üht ja sama aega jne jne...

Nii, et keegi võiks selle teema lukku panna ning prügikasti läkitada küll icon_wink.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Max Powers

sõnum 06.11.2005 23:07:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Tähti närides

Tähti närides ei näe mina kasutaja 33-le "probleemse" müüja profiilis mitte mingit vihjet antud "probleemile".
Ehk siis kui see teema siin mõne aja pärast kaob, siis ei mäleta seda siin keegi.
Tähti närides on viimase hetke mõne kroonised ülepakkumised siin ka üsna taunitavad
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Tahaks arvamusi selllele teemale mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.