Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 185, 186, 187  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad Linuxit või Windowsi?
Linux
30%
 30%  [ 209 ]
Windows
62%
 62%  [ 429 ]
muu..
7%
 7%  [ 50 ]
hääli kokku : 688

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
RKsilver
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2005 09:02:00 vasta tsitaadiga

no kui linuxile oleks neid mänge mida ma mängin siis oleks ma linux lover icon_razz1.gif
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 140
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 01.09.2005 09:16:48 vasta tsitaadiga

kutsa99 kirjutas:
no kui linuxile oleks neid mänge mida ma mängin siis oleks ma linux lover icon_razz1.gif
oled sa kindel et ei ole?
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
RKsilver
HV Guru

sõnum 01.09.2005 09:33:11 vasta tsitaadiga

no wälja arvatud quake,wolf jne aga näiteks nfsu2 8)
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 140
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 01.09.2005 09:35:16 vasta tsitaadiga

http://transgaming.org/gamesdb/games/view.mhtml?game_id=3454
http://transgaming.org/gamesdb/screenshots/images/572.jpg

tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 02.09.2005 19:19:04 vasta tsitaadiga

Ytleme sedasi, et m6istliku systeemi saamiseks tuleb ikkagi sebida Debian, Gentoo, Slackware v6i m6ni muu "hardcore" distro ja siis seal otsas saagida, keevitada, nikerdada, nihutada, konffida, kompileerida... lugeda manuali, korrata kogu protsessi otsast peale ja nii mitu korda. T6si küll - l6pptulemus saab hea ja katki teda enam naljalt teha ei 6nnestu. KIIRESTI ja mugavalt saab muidugi Suse, Fedora ja muude "s6bralike" distrotega, aga RPM pakihaldus on yldiselt paras ikaldus ja "pa"ris hea" seal otsas siiski ei saa. Paratamatult k6ik need "detektorid" "wizardid" "helperid" ja muud automaagilised vidinad panevad sinu v6imalusele systeemis laamendada piiri mingil ma"a"ral peale. Sellises olukorras ei na"e ma Linuxil erilist m6tet ja installin pigem Windowsi.

A.

v6sa
HV Guru
v6sa

sõnum 02.09.2005 19:22:29 vasta tsitaadiga

OFFF kirjutas:
Ytleme sedasi, et m6istliku systeemi saamiseks tuleb ikkagi sebida Debian, Gentoo, Slackware v6i m6ni muu "hardcore" distro ja siis seal otsas saagida, keevitada, nikerdada, nihutada, konffida, kompileerida... lugeda manuali, korrata kogu protsessi otsast peale ja nii mitu korda. T6si küll - l6pptulemus saab hea ja katki teda enam naljalt teha ei 6nnestu. KIIRESTI ja mugavalt saab muidugi Suse, Fedora ja muude "s6bralike" distrotega, aga RPM pakihaldus on yldiselt paras ikaldus ja "pa"ris hea" seal otsas siiski ei saa. Paratamatult k6ik need "detektorid" "wizardid" "helperid" ja muud automaagilised vidinad panevad sinu v6imalusele systeemis laamendada piiri mingil ma"a"ral peale. Sellises olukorras ei na"e ma Linuxil erilist m6tet ja installin pigem Windowsi.

A.

nojah ma saagisin oma gentood mingi nädalake aga peale seda käind pidevalt probleemideta ja perfoormans on üli thumbs_up.gif

pacho
HV veteran
pacho

sõnum 14.09.2005 13:57:31 vasta tsitaadiga

v6sa kirjutas:

nojah ma saagisin oma gentood mingi nädalake aga peale seda käind pidevalt probleemideta ja perfoormans on üli thumbs_up.gif

See sobiks paremini küll SIIA teemasse aga performance mehi kutsuvad Gentoo arendajad riceriteks.
IMHO on saavutatavast kiirusest tähtsam lihtne kolmanda partei ja aredamisjärgus jubinate testimisvõimalus.
Kes ei saa aru mis ricer on siis
http://funroll-loops.org/
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.09.2005 14:10:00 vasta tsitaadiga

Eks Gentoo võib kiirem olla küll võrreldes mõne teise distroga kuid tavaliselt tuleneb see mitte ise kompileerimisest vaid uuemate programmide kasutamisest.
Kunagi kui Reiser4 Reiser3 asemel kasutusele võtsin kasvas masina kiirus üsna märgatavalt.

tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 14.09.2005 18:53:49 vasta tsitaadiga

Mina ei kasuta üldse reiserit icon_razz1.gif Eelistan ext3-e, eia küll mikspärast icon_razz1.gif
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 15.09.2005 14:10:05 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
IMHO on saavutatavast kiirusest tähtsam lihtne kolmanda partei ja aredamisjärgus jubinate testimisvõimalus.

Sortsupõhise distro peamine eelis on patchitud versioonide tegemise lihtsus - kui midagi ei meeldi võtad sortsu lahti, parandad ära ja kompileerid uuesti.

PS: sa vist pidasid silmas kolmandat osapoolt, mitte parteid.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
tolm
HV kasutaja
tolm

sõnum 16.09.2005 14:27:59 vasta tsitaadiga

madedog kirjutas:
Mina ei kasuta üldse reiserit icon_razz1.gif Eelistan ext3-e, eia küll mikspärast icon_razz1.gif

ma kasutaks reiser4'ja, aga fedora raibe ei taha installeris seda pakkuda ja ise ei viitsi ise kallale minna icon_razz1.gif
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 16.09.2005 17:10:33 vasta tsitaadiga

a mis see reiser siis niipalju parem on kui ext3 et kõik teda kasutavad icon_confused.gif ext3 ju ext2-st tulnud ja ext2 teatavasti oldschool icon_razz.gif
tagasi üles
mihhkel
HV veteran
mihhkel

sõnum 16.09.2005 17:19:22 vasta tsitaadiga

räägitakse, et ReiserFS olla kiirem kui ext3 icon_rolleyes.gif
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 16.09.2005 18:20:28 vasta tsitaadiga

madedog kirjutas:
a mis see reiser siis niipalju parem on kui ext3 et kõik teda kasutavad icon_confused.gif ext3 ju ext2-st tulnud ja ext2 teatavasti oldschool icon_razz.gif

http://www.namesys.com/benchmarks.html

tsitaat:
Htree (-O dir_index) is the recent attempt by ext3 developers to handle large directories as well as reiserfs by using better than linear search algorithms. One of the interesting results in this benchmark was that htree does bad things to ext3 performance, at least for this benchmark. This means that trying to have usable performance for large directories with ext3 can severely impact your performance for the non-large case.

You'll note that in our latest benchmark at the top here we use larger filesets. It seems that ext3 does a poor job of utilizing its write cache for the case where the fileset uses a lot of memory without exceeding it, and by increasing the size of the fileset we get a fairer (read, better for ext3) benchmark for the create phase. The use of filesets small enough to barely fit into RAM for the create (but not the copy) phase was due to my being lax in supervising the benchmarking, but it did reveal something interesting. Probably Andrew Morton will fix that pretty quick --- it's most likely not a deep fix to make like fixing htrees would be.

...

V4 is a fully atomic filesystem, keep in mind that these performance numbers are with every FS operation performed as a fully atomic transaction. We are the first to make that performance effective to do. Look for a user space transactions interface to come out soon....

Finally, remember that reiser4 is more space efficient than V3, the df measurements are there for looking at....icon_wink.gif

Võrdlevaid jooniseid ja andmeid võite ise vaadata
Kui nad veel Reiser4'le pakkimise plugina valmis saaks muutuks elu tükk maad roosilisemaks, vähemalt neile kelle prose 1GHz icon_biggrin.gif
tagasi üles
krr
Kreisi kasutaja
krr

sõnum 28.10.2005 18:05:32 vasta tsitaadiga

ot:
bill gates sai täna 50-aastaseks windows.gif banaanitants

fedja
HV Guru
fedja

sõnum 28.10.2005 18:29:41 vasta tsitaadiga

Windows sai eelmine nädal vist 20-aastaseks.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.01.2006 18:13:03 vasta tsitaadiga

Väike video et teemat elavdada icon_smile.gif
http://video.google.com/videoplay?docid=464341645856662330

tagasi üles
2III7
HV veteran
2III7

sõnum 09.01.2006 19:01:04 vasta tsitaadiga

http://tauquil.com/archives/2006/01/06/re-introducing-the-real-windows-vista/

vb ei sobi siia teemasse, vb sobib. igatahes m$ on nii innovatiivne, et oioioi icon_razz.gif
Kommentaarid: 158 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 143
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 09.01.2006 22:00:04 vasta tsitaadiga

Valaksin veidi õli tulle icon_biggrin.gif
Linux ei ole kasutajasõbralik, kuna puudub ühtne organisatsioon, mis kogu operatsioonisüsteemi (kernel + userland) juhiks. Julgen praegu väita, et näiteks freebsd on oluliselt kasutajasõbralikum, kuna pakub ühtset alusplatvormi. Alati võib kindel olla, et ei leia kuskilt toredat üllatust a la konfifail kuskil erikohas või uuendatud programm, mis lihtsalt mingil põhjusel ei tööta nii nagu vaja jne. Seda mitte-kde-gnome-openoffice programmide tasandil. Kuigi seal on sama jama. Täielik killustatus, mida põhjendatakse valikuvabadusega. Demokraatia on ilusti näitanud, et inimesed on enamjaolt liiga lollid-võhikud, et õigesti valida (ma ei taha siia näiteid tuua, kuna need on anyway liiga subjektiivsed ja vastuolus paljude kodanike moraali- ja usunormidega). Killustatus tähendab aga paljuski seda, et iga mats kirjutab oma koodijuppi eraldi nurgas ja koostöö asemel järgib oma (laias plaanis) mõttetut veendumust valikuvabadusest. Võtke näiteks gtk vs qt, kde vs gnome, üksdistro vs teinedistro vs kolmasdistro vs n-ndas-distro.
Ja linux ei ole kasutajasõbralik kuna puudub ühtne püüdlus seda kasutajasõbralikuks teha. Iga programmijupp areneb omasoodu, aga programmid peaks arenema koos, et tagada mingi ühtsus ja loomulikult on vahel vaja teha muudatusi kogu operatsioonisüsteemi struktuuris - st. kaotada mõttetuid utiliite ja library'sid ja nende asemele uusi teha. Mitte ajada mõttetut jama, et nii on koguaeg olnud, unixi traditsioon jne. Sellesmõttes on tore, et paljudele "häkkeritele" nii meeldib - aga kasutajasõbralikkusele paneb paraja põntsu. (võtke suvaline linuxi tasuta graafiline pool (xorg jms) - öelge palun, et see on tänapäevane kogu oma võrgutransparentsuse jms tavakasutajale mõttetu funktsionaalsusega).
Eks kunagi filosofeerib edasi.. Vastuseks ei taha väga juttu a la windows on hullem, seda on liiga palju kuuldud ja see on liiga mööda. Oleneb kust otsast vaadata.
PS: ma ei ole kuidagimoodi windowsi "fänn" vms. Just, see viimane meeldib ka väga. icon_wink.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
fedja
HV Guru
fedja

sõnum 09.01.2006 22:26:11 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Linux ei ole kasutajasõbralik, kuna puudub ühtne organisatsioon, mis kogu operatsioonisüsteemi (kernel + userland) juhiks.
Sel samal põhjusel ma ka BSD peale üle läksin.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 09.01.2006 22:29:53 vasta tsitaadiga

... linux on süsteem mõtlevale inimesele ja sellise inimese jaoks ei peitu kasutamismugavus alati seal, kus seda tavaliselt esmalt otsitakse, see tuleb alles paar sammu hiljem ...
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 09.01.2006 22:51:41 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... linux on süsteem mõtlevale inimesele ja sellise inimese jaoks ei peitu kasutamismugavus alati seal, kus seda tavaliselt esmalt otsitakse, see tuleb alles paar sammu hiljem ...

Maitseasi. Ei ütleks, et ma linuxiga kodus ei ole. Või käsureaga (shelli skriptimist ei ole süvendatult õppinud veel). Samamoodi ei ütleks ma, et enamus mulle tuttavaid mõtlevaid inimesi linuxit kasutaks. Ehk peaksid nad hoopis mingit mainframe'i opsüsi kasutama (mõistagi emulaatoris:D)? Vilunud adminnile võivad ka need päris mugavad tunduda (ehkki mõned kurdavad vananevate userlandi utiliitide üle). Ja neile mõtlevatele inimestele ei lähe üldse korda, kas nende opsüsi kernelit saab ise kompileerida või kas nad maksavad selle eest või misiganes pudipadi. Töö peab saama tehtud. Ega mõtlemisvõimeline ei tähenda veel "häkkerlust". Näiteks paljud openvms'i adminnid ei mõista näiteks üldse, miks unix nii "mugav" on adminnile. Skriptid on küll üks eelis ehk, aga muud pole nagu midagi.
Mu jutu mõte ei ole mitte selles, kas käsurida on paha või mitte, nagu linuxijutust enajaolt välja loetakse (windowsi shellile pööratakse ka ju järjest enam tähelepanu). Asi on pigem põhimõtteline - kas koordineeritud tegevus jõuab paremini sihile ja mis on siht? "Valikuvabadus" paneb minumeelest asjad seisma. Viimaste aastate jooksul ei ole softimaailmas imho mitte midagi radikaalset toimunud (mitte tavakasutaja silmapiiril vähemalt).
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.01.2006 23:01:23 vasta tsitaadiga

Mina olen tähele pannud et Linux meeldib kahte moodi inimestele:
1) täielikud algajad keda ei huvita muu kui see et nad oma kontoritöö ja mailinduse tehtud saavad
2) arvutiasjanduses väga tugevad inimesed kes teavad mida nad teevad, oskavad iseseisvalt mõelda ning ei tule iga pisiasja teistel küsima.

Praktiliselt kõik inimesed keda võiks liigitada nende vahele keda ma näinud olen ei kasuta Linuxit. Ju on põhjus selles et nad on winis oma arvates tegijad ning kui nad peavad hakkama Linuxis asju pisut teistmoodi tegema kui varem harjutud siis automaatselt peetakse seda valeks ja keeruliseks.

tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 09.01.2006 23:14:41 vasta tsitaadiga

Ho Ho, nii ta enamasti on.
Samas usun, et windows on oluliselt keerulisem süsteem ja raskem mõista. Linux/unix on ikkagi väga lihtne oma olemuselt. Seega linuxi ohjamine on märksa kergem. Säästab arvutitundjat paljust mõttetust tööst, mis windowsi all ette tuleks võtta (seda default installi jms'ga - ka windowsi võib enda jaoks lihtsaks teha).
Tavakasutajal on sellest aga suhteliselt ükskõik, las win ussitab. Mu algset pointi ei muuda see siiski.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.01.2006 23:42:52 vasta tsitaadiga

no9, selle viimase postiga olen nõus.

Selle killustatuse kohta ei oska ma kommenteerida. nagu ütleb Gentoo üks põhiideedest, it's all about choise. Piraatlusteemas nii mõnigi kirub et tal puudub igasugune valik OS'i puhul. Linuxiga on asi pisut teine. Kerneleid on küll vähe kuid nende otsa võib ehitada mida iganes ning valdavalt töötavad eri asjad omavahel koos suhteliselt lihtsalt.

Oma ~2a pikkuse Linuxi kogemuse jooksul pole ma pikemalt kui 6h ühtki teist distrot proovinud kuna pole Gentoos veel ühtki puudust enda jaoks avastanud. Kasutan üsna erinevat softi ning siiani pole killustatuse tundemärke kohanud.
Tean et eri distrodel kipuvad mõned asjad erinevad olema. Näiteks osa softi, seadete või andmefailide paigutus. Loodetavasti parandab selle probleemi pika peale Filesystem Hierarchy Standard aka FHS http://www.pathname.com/fhs/

Samas on Linuxilistel siiski piisavalt palju ühist et portimine eri distrode ja platformide vahel on üsna lihtne. Näiteks alles hiljuti portis üks tüüp Allegro, mis siiani on töötanud ainult PC ja mac'i peal, paari päevaga GPX2 peale. Tegu oli siis täiesti uue arhitektuuriga prosega. Kuna süsteemne soft vastas kinnitatud standarditele oli see värk lihtne.

Ehk siis valikuvabadusel on nii omad head kui vead. Inimene kes asjast suurt ei jaga või ei viitsi uurida sel oleks loomulikult lihtsam kui puuduks valida ja iga asja tegemiseks oleks ainult üks viis. Paraku Linuxi maailmas see niiviisi ei käi.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Linux vs Windows mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 185, 186, 187  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.