Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hashi
Kreisi kasutaja
|
20.08.2005 23:29:02
|
|
|
andyco kirjutas: |
Point on tiba teine... Esiteks - mul paraku pole FDD-d. Kuna windoosa mu uut ketast ära ei tundnud, ühendasin vana ketta lahti ja tegin uuele vindile formati - lootsin, et saab nii asjad korda. BIOS tunneb vindi ära, kuid windoosas mõne progega proovisin, kuid ei avitanud, isegi mitte WD kodukalt tõmmatud utiilid. Vint ise toimib, sest lasin sellele XP peale ning pärast ka maha Part.Magicuga. Njah, minu mõistus on otsas:P |
Siis teeks mina nii, et käivitaksin arvuti selliselt, et vana ketas on "master" ja uus "slave". Käima paneks CD installi ja kui küsib, et kuhu installime, näitaksin ette uue ketta ja kõigepealt kustutaks sellelt kõik(oli vaja installi käigus mingeid tähti vist vajutada). Siis aga katkestaks installi ja laseks masinal vanalt kettalt üles tulla. Siis peaks XP "hardware wizard" uue seadme leidma ja sellele draiverid installima, peale mida kraaksatab, et on vaja teha restart. Kui see ka ei aita, viska uue kettaga lutsu või mine sõbra juurde, kes masinast veidi rohkem taipab ja kel vajalikud vahendid olemas on. Ehk saad tema arvutis oma uuele kettale lõpuks ka partitsiooni ja formati tehtud
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.08.2005 11:25:40
|
|
|
Vägisi jääb tunne, et uue kettaga õiendades on sellele aina kuskil määratud, et ta oleks nimelt "C" ketas ja see tekitabki konflikti mille tõttu vana ketta win ei suuda seda ketast korrektselt näidata. Sellist jäiga määramise viga ei tohi teha. Üks variant on veel - et kui uuele kettale (kui ta on ainsana sees) on win installitud, siis minna disk managementi ja teha tast muu tähisega ketas ja peale managemendi sulgemist (Et see kirjutataks kindlalt kettale) kohe win kinni ja kettad soovitud moel masinasse - siis vähemalt seda konflikti ei tohiks jääda ja liigse win installi võib minema kustutada või üle installida või ....
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
21.08.2005 11:33:44
|
|
|
C: tähte muuta pole võimalik Wini all. D: -st alates aga küll.
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
21.08.2005 11:57:53
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Vägisi jääb tunne, et uue kettaga õiendades on sellele aina kuskil määratud, et ta oleks nimelt "C" ketas ja see tekitabki konflikti mille tõttu vana ketta win ei suuda seda ketast korrektselt näidata. Sellist jäiga määramise viga ei tohi teha. Üks variant on veel - et kui uuele kettale (kui ta on ainsana sees) on win installitud, siis minna disk managementi ja teha tast muu tähisega ketas ja peale managemendi sulgemist (Et see kirjutataks kindlalt kettale) kohe win kinni ja kettad soovitud moel masinasse - siis vähemalt seda konflikti ei tohiks jääda ja liigse win installi võib minema kustutada või üle installida või .... |
Ka minul on säendne tunne, et kuna see uus ketas oli formaatimise ajal ainumane, keeras iiks-piiks selle active/system staatusesse ja nüüd on "kööga"(loe: konflikt). Seetõttu pakkusingi välja variandi teha kahe kettaga install->delete partition. Siis ehk korjab uuelt kettalt MBR-i(master boot record) ära. Samal põhjusel olengi ma kasutanud seda w98 boot flopi FDISK varianti ja killinud mittevajaliku NTFS või EXT(non-dos)partitsiooni koos juurdekuuluva active staatusega.
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.08.2005 12:07:27
|
|
|
Linnavurle kirjutas: |
C: tähte muuta pole võimalik Wini all. D: -st alates aga küll. |
Mina küll paistan saavat aga põhjalikumat testimist ei hooli teha, kuna peale seda on süsteemi häälestus jalamaid tuksis - seepärast ka eespool see win kohese lõpetamise jutt.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
andyco
HV kasutaja

|
21.08.2005 14:23:26
|
|
|
Linnavurle kirjutas: |
C: tähte muuta pole võimalik Wini all. D: -st alates aga küll. |
Mina küll paistan saavat aga põhjalikumat testimist ei hooli teha, kuna peale seda on süsteemi häälestus jalamaid tuksis - seepärast ka eespool see win kohese lõpetamise jutt. |
Muutsin PartMagicuga drive letteri I-ks(vahepeal on virtuaalsed kettad), kuid kasu polnud. Ma pean vist minema seda teed, et jätan arvutisse uue vindi ja vanaga tegelen siis, kui aega on.Tnx
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.08.2005 14:34:40
|
|
|
Kusjuures nii, et uue paned masteriks ja puhta uue süsteemiga ja vana paned abivindiks, kust võib süsteemi minema visata, õnnestub vist üsna väikese vaevaga kogu kupatus tööle saada.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
andyco
HV kasutaja

|
21.08.2005 14:44:56
|
|
|
Kusjuures nii, et uue paned masteriks ja puhta uue süsteemiga ja vana paned abivindiks, kust võib süsteemi minema visata, õnnestub vist üsna väikese vaevaga kogu kupatus tööle saada. |
Just täpselt nii ma seda mõtlesingi
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
21.08.2005 14:53:58
|
|
|
ta ei saa seda vana ka teiseks vindiks on mul kuri kahtlus.......
_________________ Let the Force be with You ! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.08.2005 15:00:31
|
|
|
ObiWan Kenobi kirjutas: |
ta ei saa seda vana ka teiseks vindiks on mul kuri kahtlus....... |
Miks? Tüüpiliselt just sedapidi nõustuvad need riistakesed just kõige kergemini tööle hakkama
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.08.2005 15:11:09
|
|
|
Tundub, et ehk alustuseks hoopis WD diagnostika alla tirida ja vaadata, mida see üleüldse ketta kohta kostab Ja kui on "Bad-Bad" ketas, siis hoopis sammud garantiisse
Igatahes WD enda formaatija peab iseenda kettaga hakkama saama ja kui sellega on "jamad", siis on automaatselt ka mujal samad jamad 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
andyco
HV kasutaja

|
21.08.2005 15:26:13
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Tundub, et ehk alustuseks hoopis WD diagnostika alla tirida ja vaadata, mida see üleüldse ketta kohta kostab Ja kui on "Bad-Bad" ketas, siis hoopis sammud garantiisse
Igatahes WD enda formaatija peab iseenda kettaga hakkama saama ja kui sellega on "jamad", siis on automaatselt ka mujal samad jamad 8) |
Eiei... mu WD vint toimib eraldiseisvana, sest sain ju talle formati teha ja windoosa peale. Aga kui vana vindi kõrvale WD vint panna, siis ei tunne windoosa seda ära, kuigi BIOS seda näeb. Minu probleem on selles, et on vaja uus ketas vana kõrvale toimima saada
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
21.08.2005 15:38:52
|
|
|
BIOSes pole midagi valesti? Midagi enablemata näiteks. See et ta vinti näeb on üks asi.....
_________________ Let the Force be with You ! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
andyco
HV kasutaja

|
21.08.2005 15:54:31
|
|
|
BIOSes pole midagi valesti? Midagi enablemata näiteks. |
Ehk täpsustaksid, mis oleks oluline enableda? Tnx
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.08.2005 16:05:32
|
|
|
BIOSes pole midagi valesti? Midagi enablemata näiteks. |
Ehk täpsustaksid, mis oleks oluline enableda? Tnx |
Tüüpiliselt HD1 - loomulikult, ehki haruharva näeb masiat, millel sinna disable peale on pandud, et viimse võimaluseni stardiaega lühendada.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
andyco
HV kasutaja

|
21.08.2005 16:15:51
|
|
|
Tüüpiliselt HD1 - loomulikult, ehki haruharva näeb masiat, millel sinna disable peale on pandud, et viimse võimaluseni stardiaega lühendada. |
HDD1 mõtled? BIOS-is on kõik paigas tglt
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
21.08.2005 16:25:28
|
|
|
Tüüpiliselt HD1 - loomulikult, ehki haruharva näeb masiat, millel sinna disable peale on pandud, et viimse võimaluseni stardiaega lühendada. |
HDD1 mõtled? BIOS-is on kõik paigas tglt |
Jah mõtlesin, ei mäletanud, kas kirjutati ühe või kahe "D"-ga ja vist on ka eri masinatel erinev olnud.
Hard Disk (Drive)....
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |