Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Linksys WRT54GS märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 34, 35, 36  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
q321
HV kasutaja
q321

sõnum 18.08.2005 21:43:30 vasta tsitaadiga

mina enam firmwaret vahetama ei hakka, just keerasin ühe ruuteri lõplikult peesse, vähemalt garantiis nii öeldi.. Kuigi ma arvan, et ma oleks ise selle terveks saanud.. Mõelge ennem kindlasti kõik läbi, mida teete, kui firmwaret vahetama hakkate
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tramburai
HV kasutaja
tramburai

sõnum 18.08.2005 23:00:18 vasta tsitaadiga

Mida see firmware vahetamine üldse juurde annab icon_question.gif Olen kuulnud, et võimsust pidavat see suurendama aga veel...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Silver?!
HV veteran

sõnum 19.08.2005 10:03:08 vasta tsitaadiga

Millist võimsus? Kui sa mõtled WLAN saatja kõrgsageduslikku väljundvõimsust, siis seda ma küll eriti tõsta ei soovita, sest:
1. see lühendab tunduvalt saatja eluiga
2. võid sattuda vastuollu meil kehtiva "sagedusregulatsiooniga"

Ega ta jõudlust küll oluliselt ei paranda.....

Firmvare vahetamise peale võiks mõtlema hakata siis kui originaalfirmware funktsionaalsusest puudu jääb. Juurde võib see anda palju asju, iseküsimus mida nendest ka tegelikult vaja on.

Koduse internetijagamispurgi funktsionaalsuse tagab täielikult originaalfirmware.

Kuna selle toote lähtekood on vabalt saadaval, siis eksisteerib võimalus teha selline modifikatsioon mis teatud olukorras kõige parem on.
Päris mitmed tegijad (ei tahaks öelda firmad ega äriühingud jne, sest palju on tehtud eraisikutest koosnevates kogukondades) on teinud lisafunktsionaalsusega valmislahendusi, nagu näiteks Sveasofti Alchemi ning jagavad seda kas tasuta või müüvad raha eest.
Täielikult vabavaraline lahendus on OPENWRT. OPENWRT on tegelikult ainult "tuum" kus on mõned utiliidid juba juures, näiteks dropbear.
Mida OPENWRT tegelikult annab.
1. annab linuksilaadse "keskkonna",
2. kirjutatav failisüsteem kaotab ära traditsionaalse firmware mõiste.
3. Lisamooduleid, pakke, utiliite või kuidas iganes seda nimetada saab lisada eemaldada ja uuendada kasutades IPKG pakihaldurit.

Kogu openwrt juures ei tohi aga ära unustada seda et tegemist on ikkagi flash mäluga millele ei saa nii väga lõpmatult kirjutada, läheb lihtsalt katki.

Samuti on ikkagi olemas NVRAM ning seal olevad seadistused. Kohati on mõttekas neid jätkuvalt kasutada.

Üldiselt ei soovita ma kellelgi firmwaret vahetada lihtsalt lõbupärast. Asjal peab ju mingi mõte ka olema. Samuti võiks säästa remondimeeste närve, sest kes nii väga neid telliskive ikka garantiiremonti tahab võtta.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 11
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tramburai
HV kasutaja
tramburai

sõnum 19.08.2005 16:27:38 vasta tsitaadiga

Silver?! kirjutas:
Millist võimsus? Kui sa mõtled WLAN saatja kõrgsageduslikku väljundvõimsust, siis seda ma küll eriti tõsta ei soovita, sest:
1. see lühendab tunduvalt saatja eluiga
2. võid sattuda vastuollu meil kehtiva "sagedusregulatsiooniga"

Ega ta jõudlust küll oluliselt ei paranda.....

Firmvare vahetamise peale võiks mõtlema hakata siis kui originaalfirmware funktsionaalsusest puudu jääb. Juurde võib see anda palju asju, iseküsimus mida nendest ka tegelikult vaja on.

Koduse internetijagamispurgi funktsionaalsuse tagab täielikult originaalfirmware.

Kuna selle toote lähtekood on vabalt saadaval, siis eksisteerib võimalus teha selline modifikatsioon mis teatud olukorras kõige parem on.
Päris mitmed tegijad (ei tahaks öelda firmad ega äriühingud jne, sest palju on tehtud eraisikutest koosnevates kogukondades) on teinud lisafunktsionaalsusega valmislahendusi, nagu näiteks Sveasofti Alchemi ning jagavad seda kas tasuta või müüvad raha eest.
Täielikult vabavaraline lahendus on OPENWRT. OPENWRT on tegelikult ainult "tuum" kus on mõned utiliidid juba juures, näiteks dropbear.
Mida OPENWRT tegelikult annab.
1. annab linuksilaadse "keskkonna",
2. kirjutatav failisüsteem kaotab ära traditsionaalse firmware mõiste.
3. Lisamooduleid, pakke, utiliite või kuidas iganes seda nimetada saab lisada eemaldada ja uuendada kasutades IPKG pakihaldurit.

Kogu openwrt juures ei tohi aga ära unustada seda et tegemist on ikkagi flash mäluga millele ei saa nii väga lõpmatult kirjutada, läheb lihtsalt katki.

Samuti on ikkagi olemas NVRAM ning seal olevad seadistused. Kohati on mõttekas neid jätkuvalt kasutada.

Üldiselt ei soovita ma kellelgi firmwaret vahetada lihtsalt lõbupärast. Asjal peab ju mingi mõte ka olema. Samuti võiks säästa remondimeeste närve, sest kes nii väga neid telliskive ikka garantiiremonti tahab võtta.

Selge. Mul on WRT54G aga ise ei plaani firmware uuendada, kuna pole vajadust, vähemalt praegu, koduses keskkonnas. Aga küsimusele sain vastuse, aitäh thumbs_up.gif icon_wink.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 19.08.2005 19:21:47 vasta tsitaadiga

Mul see WRT54G ei vasta pingile ja POWER LED vilgub. Olen proovinud reset'i all hoida ja jihet ära võtta, kuid kasu ei miskit. 192.168.1.1 ligi ei lase, nagu poleks olemaski. Vilkuv tuli tähendab vist, et tahab uut firmware'i?
Keegi võiks osata aidata, aitäh.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
Silver?!
HV veteran

sõnum 19.08.2005 19:33:15 vasta tsitaadiga

Loe ajaviiteks siit -> http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Troubleshooting

Aga mis sa tegid temaga?
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 19.08.2005 19:36:00 vasta tsitaadiga

kas v3.37.2 firmwarega ei olegi WPA2 võimalik? või ei toeta see ruuter üldse WPA2´te?
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.08.2005 19:45:13 vasta tsitaadiga

Wi-fi.org andmetel WRT54GS riistvara versioonid v1.1, v2 ja v2.2 omavad WPA2 sertifikaati, tõenäoliselt versioon 1 samuti, kuid seda ei suutnud ma üheselt välja lugeda.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 19.08.2005 20:00:07 vasta tsitaadiga

mul on v1.1 ja sellist valikut nagu WPA2 ei eksisteeri selles security valikus kus WPA, WPA Radius jne on. kas see firmwarest ei olene?
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 19.08.2005 20:12:11 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
mul on v1.1 ja sellist valikut nagu WPA2 ei eksisteeri selles security valikus kus WPA, WPA Radius jne on. kas see firmwarest ei olene?

Oleneb küll. Mul on WRT54G ja varasemate versioonidega samuti puudus WPA2.

Ise olen firmware'd alati võtnud USA omad, kuna need uuemad. Seega WRT54GS viimane USA firmware peaks olema 4.70.6 ja saadaval on see siit: link

100% kindlalt siiski öelda ei oska kas see versioon annab WPA2 toe, kuna versiooniajaloost ma kuskilt ei näinud et oleks juurde tulnud WPA2.

viimati muutis Draqula 19.08.2005 20:14:37, muudetud 1 kord
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 19.08.2005 20:14:23 vasta tsitaadiga

siis pean uuema firmware panema, 4.70.6, aga see on minuteada ainult rev3.0 mõeldud, sest mul andis kohe errori kui tahtsin flashida (tobe see, et juhe peab taga olema).

edit: mul oligi vale siis alla tiritud enne
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 19.08.2005 20:19:22 vasta tsitaadiga

Anna siis teada kui oled võrgu WPA2'ga püsti saanud.
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 19.08.2005 20:34:02 vasta tsitaadiga

panin selle 4.70.6 peale, nüüd on ruuteri poolt WPA2 TKIP+AES ja vastuvõtja poolt WPA2 PSK-TKIP ja nii töötab igatahes.

mida see "Group Key Renewal" teeb, see on 3600 sec, kas peale seda tehakse ühendusele reset? mul enne kadus mingi aja tagant korra net ära kui oli vana firmware ja WPA PSK-TKIP
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 19.08.2005 21:26:24 vasta tsitaadiga

Silver?! kirjutas:

Aga mis sa tegid temaga?

Ühendasin ära, logisin sisse, panin mac aadressi filtri peale wirelessile ja logisin välja. Seejärel ei tahtnud mind enam ligi lasta ja võtsun juhtme tagant. Juhtme tagasipanekul hakkas vilkuma.

Kuidas seal aadressil oleva info põhjal ta tööle saada? icon_razz.gif
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 19.08.2005 21:59:01 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Silver?! kirjutas:

Aga mis sa tegid temaga?

Ühendasin ära, logisin sisse, panin mac aadressi filtri peale wirelessile ja logisin välja. Seejärel ei tahtnud mind enam ligi lasta ja võtsun juhtme tagant. Juhtme tagasipanekul hakkas vilkuma.

Kuidas seal aadressil oleva info põhjal ta tööle saada? icon_razz.gif

Natuke rumal küsimus ehk, kuid kas enda mac'i ikka lisasid enne filtri aktiveerimist, lubatavate macide hulka?

Juhul kui oma mac ikka kirja sai siis on veel variant et aktiveerisid mac filtri valet pidi, ehk selles nimekirjas olevaid mac'e just ei lubata ligi. Vähemalt originaalfirmware'ga sai valida kas listis olevat mac'id on ainukesed lubatavad või vastupidi ainukesed keelatud.

aise kirjutas:
panin selle 4.70.6 peale, nüüd on ruuteri poolt WPA2 TKIP+AES ja vastuvõtja poolt WPA2 PSK-TKIP ja nii töötab igatahes.

mida see "Group Key Renewal" teeb, see on 3600 sec, kas peale seda tehakse ühendusele reset? mul enne kadus mingi aja tagant korra net ära kui oli vana firmware ja WPA PSK-TKIP

Tõenäoliselt on see võtmete vahetamise intervall. WPA2 puhul ei kasutata nimelt kunagi otse sinu sisestatud parooli vaid tuletatakse sellest alamvõtmeid mida teatava intervalli tagant välja vahetatakse. Mis vastuvõtjaga tegemist, selles mõttes et kas too AES'i (tegelik WPA2 põhiosa) ei toeta?
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 19.08.2005 22:08:18 vasta tsitaadiga

3com officeconnect 54mb, toetab aes´i küll, aga tkip pidi olema turvalisem icon_rolleyes.gif

edit: uuema firmwarega läks signal strenght natuke paremaks 10% umbes, link quality on kah stabiilsem, püsib kuskil 98-99 peal
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 19.08.2005 23:20:39 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
3com officeconnect 54mb, toetab aes´i küll, aga tkip pidi olema turvalisem icon_rolleyes.gif

edit: uuema firmwarega läks signal strenght natuke paremaks 10% umbes, link quality on kah stabiilsem, püsib kuskil 98-99 peal

Ma kirjutan hetkel diplomitööd wifi teemal ja võin sulle päris kindlalt öelda et kui just hiljuti pole mingit julma turvaauku leitud, siis AES on kõige turvalisem krüpteering mis hetkel wifi jaoks olemas.

WEP 64 ja 128bit = vasara lukk wifi turvalisuses, põhimõtteliselt nõrk lahendus - võtmeid kasutati otse, pakettide terviklikkuse kontrolli oli lihtne manipuleerida jne
WPA = TKIP, mis on parem kui WEP, st enamik WEPi puudusi on kõrvaldatud, kuid ülesehituselt mõningane sarnasus on olemas, lihtsat moodust murdmiseks pole, kuid brute force attacki jaoks on tööriistad juba olemas
WPA2 = AES, täiesti uus süsteem, esimene wifi krüpteering mis vastab USA riigiasutuste turvanõuetele

Seega mina olen oma mõlemas kodus pannud WRT54G'd AES'iga jooksma.
tagasi üles
aise
HV Guru
aise

sõnum 19.08.2005 23:23:59 vasta tsitaadiga

ok, kuskilt omaarust lugesin sellise asja välja, kui ma ei eksi siis linksysi manualist. proovin siis seda aes ka, jama on see, et võtme vahetusel ühendus katkestatakse, emule´le ei meeldi see
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 19.08.2005 23:26:40 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:

Natuke rumal küsimus ehk, kuid kas enda mac'i ikka lisasid enne filtri aktiveerimist, lubatavate macide hulka?

Juhul kui oma mac ikka kirja sai siis on veel variant et aktiveerisid mac filtri valet pidi, ehk selles nimekirjas olevaid mac'e just ei lubata ligi. Vähemalt originaalfirmware'ga sai valida kas listis olevat mac'id on ainukesed lubatavad või vastupidi ainukesed keelatud.

Tegelikult panin, et ainult ühte mac'i lubatakse. Paika panin ta lauaarvutil, et läpariga saaks netis käia. Peale seda nett töötas mõni minut veel mõlemal arvutil. Olen proovinud mõlema arvutiga ligi saada, kuid isegi pingile ei vasta. Siin tuleb vist julmalt firmware'i uuendada.

edit: mac ikka, mitte IP icon_razz.gif

viimati muutis raxz 19.08.2005 23:27:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 19.08.2005 23:31:34 vasta tsitaadiga

aise kirjutas:
ok, kuskilt omaarust lugesin sellise asja välja, kui ma ei eksi siis linksysi manualist. proovin siis seda aes ka, jama on see, et võtme vahetusel ühendus katkestatakse, emule´le ei meeldi see

Enne ametliku WPA2 standardi kinnitamist oli selline mittestandartne moodustis nagu WPA-AES, selline poolik lahendus võis tõesti olla nõrgem kui WPA-TKIP, kuid õige WPA2 AES krüpteeringuga on kindlalt kõige tugevam.

raxz kirjutas:
Draqula kirjutas:

Tegelikult panin, et ainult ühte mac'i lubatakse. Paika panin ta lauaarvutil, et läpariga saaks netis käia. Peale seda nett töötas mõni minut veel mõlemal arvutil. Olen proovinud mõlema arvutiga ligi saada, kuid isegi pingile ei vasta. Siin tuleb vist julmalt firmware'i uuendada.

edit: mac ikka, mitte IP icon_razz.gif

Originaalfirmware puhul kehtib mac filter vaid wifi puhul. Kas oled proovinud mõlema arvutiga juhtmega ruuterile ligi pääseda?
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 19.08.2005 23:35:15 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:

Originaalfirmware puhul kehtib mac filter vaid wifi puhul. Kas oled proovinud mõlema arvutiga juhtmega ruuterile ligi pääseda?

MAC filter kehtib ainult Wi-FI'ga jah, juhtme võin ju välja tõmmata, kui ma teda oma võrku ei taha. icon_biggrin.gif Eelmises postis ütlesin jah, et mõlema arvutiga proovisin.
tagasi üles
Silver?!
HV veteran

sõnum 21.08.2005 15:13:47 vasta tsitaadiga

Mis see MSN'i logimine siia puutub?

Milline on raadiosignaal? Kas pingida saab, kui suur on paketikadu ja latentsus?

Vaata kõigepealt mingi aeg Netstumbleriga milline on signaali kvaliteet ning siis räägime edasi.

viimati muutis Silver?! 21.08.2005 21:23:57, muudetud 4 korda
tagasi üles
speedo
HV vaatleja
speedo

sõnum 21.08.2005 20:05:57 vasta tsitaadiga

mul sellega selline probleem et ma ei saa oma rootri "WRT54G" ära connectida . ET ma ei tea kas ma ikka tegin kõik õieti , et
äkki on kellegi mingi õpetus varux kuda connectida. ma suht algaja selle ala peale ja vajan õpetust ,kui keegi viitsix siia kirjutada kuda saab netti ?
mul on muidu win xp sp2 , kui see abix on

O/V: Mingi võimendit, peaasi et töötax ja maxax alla 200 equ
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 21.08.2005 20:07:48 vasta tsitaadiga

speedo kirjutas:
mul sellega selline probleem et ma ei saa oma rootri "WRT54G" ära connectida . ET ma ei tea kas ma ikka tegin kõik õieti , et
äkki on kellegi mingi õpetus varux kuda connectida. ma suht algaja selle ala peale ja vajan õpetust ,kui keegi viitsix siia kirjutada kuda saab netti ?
mul on muidu win xp sp2 , kui see abix on

WRT54G on kaasas kiirõpetus, selline lahtivolditav. Teed täpselt selle järgi ja pole mingeid probleeme.
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 21.08.2005 21:55:09 vasta tsitaadiga

speedo kirjutas:
okey, see oli palju tõotav icon_confused.gif

Juhul kui seda irooniliselt mõtlesid siis ütle mulle miks peaks keegi sulle hakkama siia sama infot ümber kirjutama, mis lühikeses ja selges piltidega kasutusjuhendis kirjas on. Kui sa seda kasutades kuskile ei jõua, siis anna teada millisel sammul tekib probleem ja sind aidatakse edasi.

Lisaks anna teada kuidas nett sulle sisse tuleb: kas naabri juurest tuleb ots, on sul ADSL või teleka kaabli otsas modem.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Linksys WRT54GS mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 34, 35, 36  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.