Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tarantel
HV veteran

|
14.08.2005 10:14:28
|
|
|
rumal emaplaadi pistikutest räägitakse siin
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
16.08.2005 00:44:34
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
remi kirjutas: |
... hotswap toited, kettad, kõik ventilaatorid(v.a. CPU omad). ... |
Huvitav, ma võtan enda masinas töötamise ajal pidavalt vente järelt ära või panen juurde, nii molexisse kui emaplaadi külge. Siiani pole häda midagi olnud.
Ju sel serveril on siis miski sensor mis CPU vendi seiskumisel näiteks masina kinni paneb. |
Ma olen kah IDE vinte töö ajal lisanud/eemaldanud. Puhtalt õnnemäng asi. Ükskord läks vinditäis datat pekki kah. Peale seda olen siiski masina välja lülitanud =)
Samas umbes 100st korrast 1 kord pekki läinud data on päris hea number ..
Marduuhin kirjutas: |
Ventidega pole jah midagi..
Vendid ongi puhta hotswap kraam.. |
Vaat kui ise vastutama pead serveri ülevaloleku ja data mittekadumise eest siis ei ole ikka küll nii väga hotswap.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
16.08.2005 07:46:22
|
|
|
Windows XP's ketta...
...välja võtmisel: lülita ketas välja või uninstalli ketas (control panel->system->devices alt), molexi toide ära, siis IDE kabla ära
...sisse panemisel: IDE kabla külge, siis molex, (find new hardware vist)
* sata ketastel peaks paremale alla tekkima ikoon "safely remove hardware"
Linuxis/UNIXis ketta tarkvaraliselt sisse ja välja lülitamisel abiks hdparm
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
tolm
HV kasutaja

|
16.08.2005 15:43:52
|
|
|
mõnedel läpakatel on ka hotswap dvd-fdd seadmed (saab dvd seadme välja võtta ja siis selle asemele fdd seadme panna - spetsiaalse muidugi.)
vähemalt mu isa ibmi läpakal on niivisi.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
16.08.2005 15:54:01
|
|
|
Devilguy kirjutas: |
mõnedel läpakatel on ka hotswap dvd-fdd seadmed (saab dvd seadme välja võtta ja siis selle asemele fdd seadme panna - spetsiaalse muidugi.) |
või aku, hdd holderi, tühjuse jne jne ... see ei ole mitte midagi uut. Äriklassi masinatel on see väga tavaline. Endalgi istub lisaaku comboseadme asemel ... vajaduse korral saab vahetatud.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
16.08.2005 17:03:21
|
|
|
tehke enda hotswap arvutitele eraldi teema
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
dexter666
HV veteran

|
31.08.2005 02:41:59
|
|
|
paar äpardust on ikka juhtunud. Põhilised õnnetused on õnneks softiga juhtunud aga raua poole pealt on casemodimise käigus ühe compaqi ja selle agp siin ära lõhutud. Siis üks 128mb sdram mälu on saanud staatilist. Üks Hdd on läbi lastud kui töötava Hdd mikroskeem läks korpuse vastu-tulemuseks I/O error bootimisel.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
27.09.2005 16:27:40
|
|
|
Ükskord kallutasin töötavat arvutit. Peale seda pidin kõvaketta vormindama. Windows ei buutinud enam üles, ütles, et mingid failid on vigased.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
oswald
Kreisi kasutaja
|
27.09.2005 21:42:59
|
|
|
kodus arvuti ilma korpuseta laua peal laiali, paar nädalat tagasi takerdus jalg kõrvaklappide juhtmesse ja emaplaat tegi ~30 cm liu -> pilt triibuliseks.. Mõttes hakkasin juba vana arvutit jälle kokku panema, aga seekord läks õnneks
_________________ Stirlits kõndis mööda öist Berliini. Äkitselt plahvatus ees, taga, paremal, vasemal...
"Dolby surround," mõtles Stirlits. |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
30.09.2005 14:17:13
|
|
|
Arenes v2lja vestlusest IMA kaardi teemadel
M6tisklused "famous last words" teemadel... p6him6tteliselt t6estisyndinud lood...
1. Ma olen veendunud, et see kaart on hot-swappable...
2. kuusteist volti, vuusteist kolti, keda kotib? Autoaku annab 24, see on nii v2ike vah...kzzzt...
3. Oled sa kindel, et sa andsid mulle 9V toiteploki?
4. Muidugi jumberdasin ma prose toite 3,5 voldi peale alla...sssh...elektril6hn
5. Mida sa m6tled lausega "sa ei pea tervet kotti termopastat prose peale panema"?
6. Ma TEAN kuidas prose radikas peale k2ib, ega ma idioot ole.
7. ...flopi draiv on t2iesti hot-swappable sea... kzzzt... (tegelt ka on, aga toidet ei tohi valesti yhendada)
8. T6mba j6uga, see juhe PEAB ulatuma
9. aga mis cat /dev/zero > /dev/hda ytleb?
10. see kork on serveriruum ja hoopis SEE kork on k88k... kl6ps... piiiiiip-piiiiiiip-piiiiip...
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ferdinand
HV vaatleja
|
06.10.2005 13:22:52
|
|
|
Tulin ühel päeval töölt koju ja astusin keldriuksest sisse. (Nerve Center asub mul keldris, kuna seal on kõige rahulikum ja "kõrvalised" isikud ei viitsi tavaliselt alla mind painama tulla.) Ninna lõi kirbe plastmassi põlemise hais. Pöörasin ukselt tagasi, ajasin maja jalule ja lülitasin keldris elektri välja, sest ilmselgelt oli tegu elektrilise põlenguga. Võtsin siis taskulambi ja läksin läbi paksu suitsu asja uurima. Põlengut ei leidnud, aga nina järgi jõudsin arvutini, milles pesitsevast Quantum Fireball lct10 vindist oli järgi ainult tulikuum must käkk. Teadupärast oli vanematel lct10 ketastel chipi läbipõlemise tüüpprobleem, aga et need võivad hea tahtmise korral ka maja põlema panna, seda ma enne ei osanud aimata.
EDIT: Fireball'i nimi on täiesti omal kohal.
_________________ Nii nad tapsid Ferdinandi, Ferdinand oli ise süüdi. |
|
tagasi üles |
|
 |
O
Kreisi kasutaja

|
06.10.2005 13:26:22
|
|
|
töös olevate seadete ühendamisest niipalju, et ma suutsin prozektori piixu keerata kui selle töös olles järgi ühendasin (nii arvuti kui prozektor olid töös) siis olin need veel väga kallid asjad
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
09.10.2005 11:37:00
|
|
|
just hetk tagasi, vend tahtis oma kõvakat formattida ja pani mu arvuti kylge kõvaketta, tõmbas arvuti laua kõrvale pani kõvaketta ilusti selle peale.
Vaatasin koguaeg et on oht et midagi juhtub aga noh, poohui
laual oli mul klaas vett, no suht otsas juba, väike törts põhjas, kogemata ajasin ymber, ise jõle tige et laud märg ja järsku märkan et kurat, kõvaketas kah...
no arvuti läks hetkega kinni, võtsin kõvaketta kätte vaatasin et vesi on ainult kiipide peal ja kõrval kus juhtiv osa, on kuiv, praegu kuivab, loodetavasti töötab kah. Tegin pilti kah aga moblaga, mingiaeg võin siia riputada need
_________________ Jogani pogani pooh |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristoka
Kreisi kasutaja

|
09.10.2005 15:43:45
|
|
|
R A T kirjutas: |
just hetk tagasi, vend tahtis oma kõvakat formattida ja pani mu arvuti kylge kõvaketta, tõmbas arvuti laua kõrvale pani kõvaketta ilusti selle peale.
Vaatasin koguaeg et on oht et midagi juhtub aga noh, poohui
laual oli mul klaas vett, no suht otsas juba, väike törts põhjas, kogemata ajasin ymber, ise jõle tige et laud märg ja järsku märkan et kurat, kõvaketas kah...
no arvuti läks hetkega kinni, võtsin kõvaketta kätte vaatasin et vesi on ainult kiipide peal ja kõrval kus juhtiv osa, on kuiv, praegu kuivab, loodetavasti töötab kah. Tegin pilti kah aga moblaga, mingiaeg võin siia riputada need  |
Irw,tegijal juhtub nii mõndagi.
Kristo
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
5 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
09.10.2005 15:45:57
|
|
|
kas just õnnetus, aga mitu korda on juhtunud see, et kui masinal on külg lahti, siis lendab kärbes prose cooleri ventikasse. päris naljakas on, kuna käib selline omapärane hääl
nagu paneks näpu kreissae vahele 8)
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dealer14
HV vaatleja
|
09.10.2005 15:54:36
|
|
|
:\ Tuttaval oli päris suur probleem sellest.Tegi casemodi ''aken'' oli sisse lõigatud aga pleksi klaasi ei olnud.Vent oli kah
neon värviga üle värvitud(led oli kah vist kõrval).Öösel kippusid kärbsed ja muud satikat ventikkase lendama ja hommikuti sai satikate jäänustest seda puhastatud.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
dexter666
HV veteran

|
09.10.2005 15:59:21
|
|
|
Dealer14 kirjutas: |
:\ Tuttaval oli päris suur probleem sellest.Tegi casemodi ''aken'' oli sisse lõigatud aga pleksi klaasi ei olnud.Vent oli kah
neon värviga üle värvitud(led oli kah vist kõrval).Öösel kippusid kärbsed ja muud satikat ventikkase lendama ja hommikuti sai satikate jäänustest seda puhastatud. |
Päris mõnus võis olla
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristoka
Kreisi kasutaja

|
09.10.2005 16:00:47
|
|
|
Dealer14 kirjutas: |
neon värviga üle värvitud(led oli kah vist kõrval).Öösel kippusid kärbsed ja muud satikat ventikkase lendama ja hommikuti sai satikate jäänustest seda puhastatud. |
Tehku eraldi lüliti,tulede jaoks.
Kristo
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
5 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
09.10.2005 16:13:46
|
|
|
Skeptik kirjutas: |
kas just õnnetus, aga mitu korda on juhtunud see, et kui masinal on külg lahti, siis lendab kärbes prose cooleri ventikasse. päris naljakas on, kuna käib selline omapärane hääl
nagu paneks näpu kreissae vahele 8) |
Mul samamoodi. Mul prose vendil LED-id ning see valgus meelitab pimedal ajal neid putukaid sinna. Paar korda on mingi suurem putukas sinna lennanud kuna kuna on kuulda kuidas vendi pöörded korraks aeglaseks jäävad ja siis taas tõusevad, esimest korda kuulsin siis võttis jahedaks küll
Viiamne kord kui arvutit tolmust puhastasin siis toiteploki 120mm vent (ka led-iga) oli kärpseid jms putukaid täis.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
09.10.2005 16:28:12
|
|
|
ok... nüüd ma siis saan lõpuks aru, milleks casemodding ja neoonvalgustus hea on - putukate püüdmiseks. vanasti kasutati kärbeste ja muude sitikate püüdmiseks kärbsepiitsa ja liimiga paberit, aga nagu näha on inimkond edasi arenenud ja nüüd kasutatakse selleks arvuteid. lahe
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
09.10.2005 18:27:07
|
|
|
120mm ledvent lakke töötama ja suveöödel putukatega probleeme pole. Palaval päeval aitab ka jahutada
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
09.10.2005 19:42:22
|
|
|
tsitaat: |
|
Reegel number 1: ära söö arvuti juures!
Aga nagunii kõik teevad seda. Ma ka. See on nii mõnus netis olla ja süüa, aja kasutus samuti 100%. Ise ajasin viimati tassi kisselli lauale eelmine nädal, õnneks jõudsin selle aeglase massi visa edasitungi enne tehnikat peatada. Kõige ohtlikum on mingit tassi panna hiire lähedusse.
Nendest suve putukatest nii palju, et öösel kui pildikast toas kõige heledam asi on, siis nadhakkavad monitoril tantsima. Äraajamisest kah midagi kasu ei ole... Ja kui tappa siis on kogu monitor lögaga koos. Arvan, et see paljudele teist tuttav tunne.
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
sergei119
HV kasutaja

|
09.10.2005 20:06:17
|
|
|
tarantel kirjutas: |
tsitaat: |
|
Reegel number 1: ära söö arvuti juures!
Aga nagunii kõik teevad seda. Ma ka. See on nii mõnus netis olla ja süüa, aja kasutus samuti 100%. Ise ajasin viimati tassi kisselli lauale eelmine nädal, õnneks jõudsin selle aeglase massi visa edasitungi enne tehnikat peatada. Kõige ohtlikum on mingit tassi panna hiire lähedusse.
Nendest suve putukatest nii palju, et öösel kui pildikast toas kõige heledam asi on, siis nadhakkavad monitoril tantsima. Äraajamisest kah midagi kasu ei ole... Ja kui tappa siis on kogu monitor lögaga koos. Arvan, et see paljudele teist tuttav tunne. |
Jah, kõige halvem on, kui ostad just uue flat kuvari, siis kõik kärbestega koos
Ja pärast ei saa ära
_________________ Vaba on see, kes suudab loobuda kõikidest soovidest üheainsa nimel. |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
10.10.2005 00:01:09
|
|
|
Mnjahh... ma soovitaks k2rbsepaberit ja aknareste ja suitsukyynlaid... kirjandusklassika: "k2rbsed sittusid keisrih2rra pildi t2is"
Maal (seal kus ma suvitan) on küll k6ik maa meeste pessukad tegelikult k2rbeste poolt t2is sittutud... kakerdavad ringi kahh rajakad... ilgelt vihale ajab kui keset kibedat deathmatchi v6i auturuulimist mingi elajas keset ekraani kakerdama tuleb ;(
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
13.10.2005 20:28:47
|
|
|
kui pildikasti peale ronivad, siis vanasti ma tagusin nad laibaks (kärbsed siis) aga tft kuvarit hui puutuda tahad nii kõvasti viimati mõtlesin et olen kaval ja teen rulli keeartud vihikuga tuult et ära läheks eest, siis aga kogemata lõin selle paberiga vastu tekikotti mis oli akna ette pandud et päike ei paistaks, see kukkus aga klaasi peale mis lendas laiali yle laua aga jah, ei maksa syya arvuti taga, infrapuna jupsib, tahaks pilte näidata
_________________ Jogani pogani pooh |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|