Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Teie õnnetused arvutiga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 89, 90, 91  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 14.08.2005 10:14:28 vasta tsitaadiga

rumal emaplaadi pistikutest räägitakse siin
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
remi
Kreisi kasutaja

sõnum 16.08.2005 00:44:34 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
remi kirjutas:
... hotswap toited, kettad, kõik ventilaatorid(v.a. CPU omad). ...
Huvitav, ma võtan enda masinas töötamise ajal pidavalt vente järelt ära või panen juurde, nii molexisse kui emaplaadi külge. Siiani pole häda midagi olnud.

Ju sel serveril on siis miski sensor mis CPU vendi seiskumisel näiteks masina kinni paneb.

Ma olen kah IDE vinte töö ajal lisanud/eemaldanud. Puhtalt õnnemäng asi. Ükskord läks vinditäis datat pekki kah. Peale seda olen siiski masina välja lülitanud =)
Samas umbes 100st korrast 1 kord pekki läinud data on päris hea number ..

Marduuhin kirjutas:
Ventidega pole jah midagi..
Vendid ongi puhta hotswap kraam..

Vaat kui ise vastutama pead serveri ülevaloleku ja data mittekadumise eest siis ei ole ikka küll nii väga hotswap.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 8
tagasi üles
v6sa
HV Guru
v6sa

sõnum 16.08.2005 07:46:22 vasta tsitaadiga

Windows XP's ketta...
...välja võtmisel: lülita ketas välja või uninstalli ketas (control panel->system->devices alt), molexi toide ära, siis IDE kabla ära
...sisse panemisel: IDE kabla külge, siis molex, (find new hardware vist)
* sata ketastel peaks paremale alla tekkima ikoon "safely remove hardware"

Linuxis/UNIXis ketta tarkvaraliselt sisse ja välja lülitamisel abiks hdparm

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tolm
HV kasutaja
tolm

sõnum 16.08.2005 15:43:52 vasta tsitaadiga

mõnedel läpakatel on ka hotswap dvd-fdd seadmed (saab dvd seadme välja võtta ja siis selle asemele fdd seadme panna - spetsiaalse muidugi.)

vähemalt mu isa ibmi läpakal on niivisi.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 16.08.2005 15:54:01 vasta tsitaadiga

Devilguy kirjutas:
mõnedel läpakatel on ka hotswap dvd-fdd seadmed (saab dvd seadme välja võtta ja siis selle asemele fdd seadme panna - spetsiaalse muidugi.)
või aku, hdd holderi, tühjuse jne jne ... see ei ole mitte midagi uut. Äriklassi masinatel on see väga tavaline. Endalgi istub lisaaku comboseadme asemel ... vajaduse korral saab vahetatud.
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 16.08.2005 17:03:21 vasta tsitaadiga

tehke enda hotswap arvutitele eraldi teema
tagasi üles
dexter666
HV veteran
dexter666

sõnum 31.08.2005 02:41:59 vasta tsitaadiga

paar äpardust on ikka juhtunud. Põhilised õnnetused on õnneks softiga juhtunud aga raua poole pealt on casemodimise käigus ühe compaqi ja selle agp siin ära lõhutud. Siis üks 128mb sdram mälu on saanud staatilist. Üks Hdd on läbi lastud kui töötava Hdd mikroskeem läks korpuse vastu-tulemuseks I/O error bootimisel.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 27.09.2005 16:27:40 vasta tsitaadiga

Ükskord kallutasin töötavat arvutit. Peale seda pidin kõvaketta vormindama. Windows ei buutinud enam üles, ütles, et mingid failid on vigased. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
oswald
Kreisi kasutaja

sõnum 27.09.2005 21:42:59 vasta tsitaadiga

kodus arvuti ilma korpuseta laua peal laiali, paar nädalat tagasi takerdus jalg kõrvaklappide juhtmesse ja emaplaat tegi ~30 cm liu -> pilt triibuliseks.. Mõttes hakkasin juba vana arvutit jälle kokku panema, aga seekord läks õnneks icon_razz.gif
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 30.09.2005 14:17:13 vasta tsitaadiga

Arenes v2lja vestlusest IMA kaardi teemadel

M6tisklused "famous last words" teemadel... p6him6tteliselt t6estisyndinud lood...

1. Ma olen veendunud, et see kaart on hot-swappable...
2. kuusteist volti, vuusteist kolti, keda kotib? Autoaku annab 24, see on nii v2ike vah...kzzzt...
3. Oled sa kindel, et sa andsid mulle 9V toiteploki?
4. Muidugi jumberdasin ma prose toite 3,5 voldi peale alla...sssh...elektril6hn
5. Mida sa m6tled lausega "sa ei pea tervet kotti termopastat prose peale panema"?
6. Ma TEAN kuidas prose radikas peale k2ib, ega ma idioot ole.
7. ...flopi draiv on t2iesti hot-swappable sea... kzzzt... (tegelt ka on, aga toidet ei tohi valesti yhendada)
8. T6mba j6uga, see juhe PEAB ulatuma
9. aga mis cat /dev/zero > /dev/hda ytleb?
10. see kork on serveriruum ja hoopis SEE kork on k88k... kl6ps... piiiiiip-piiiiiiip-piiiiip...

A.

Ferdinand
HV vaatleja

sõnum 06.10.2005 13:22:52 vasta tsitaadiga

Tulin ühel päeval töölt koju ja astusin keldriuksest sisse. (Nerve Center asub mul keldris, kuna seal on kõige rahulikum ja "kõrvalised" isikud ei viitsi tavaliselt alla mind painama tulla.) Ninna lõi kirbe plastmassi põlemise hais. Pöörasin ukselt tagasi, ajasin maja jalule ja lülitasin keldris elektri välja, sest ilmselgelt oli tegu elektrilise põlenguga. Võtsin siis taskulambi ja läksin läbi paksu suitsu asja uurima. Põlengut ei leidnud, aga nina järgi jõudsin arvutini, milles pesitsevast Quantum Fireball lct10 vindist oli järgi ainult tulikuum must käkk. Teadupärast oli vanematel lct10 ketastel chipi läbipõlemise tüüpprobleem, aga et need võivad hea tahtmise korral ka maja põlema panna, seda ma enne ei osanud aimata.

EDIT: Fireball'i nimi on täiesti omal kohal. icon_razz.gif

O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 06.10.2005 13:26:22 vasta tsitaadiga

töös olevate seadete ühendamisest niipalju, et ma suutsin prozektori piixu keerata kui selle töös olles järgi ühendasin (nii arvuti kui prozektor olid töös) siis olin need veel väga kallid asjad icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 69
tagasi üles
R A T
HV veteran
R A T

sõnum 09.10.2005 11:37:00 vasta tsitaadiga

just hetk tagasi, vend tahtis oma kõvakat formattida ja pani mu arvuti kylge kõvaketta, tõmbas arvuti laua kõrvale pani kõvaketta ilusti selle peale.
Vaatasin koguaeg et on oht et midagi juhtub aga noh, poohui icon_razz.gif
laual oli mul klaas vett, no suht otsas juba, väike törts põhjas, kogemata ajasin ymber, ise jõle tige et laud märg ja järsku märkan et kurat, kõvaketas kah...
no arvuti läks hetkega kinni, võtsin kõvaketta kätte vaatasin et vesi on ainult kiipide peal ja kõrval kus juhtiv osa, on kuiv, praegu kuivab, loodetavasti töötab kah. Tegin pilti kah aga moblaga, mingiaeg võin siia riputada need icon_biggrin.gif

kristoka
Kreisi kasutaja
kristoka

sõnum 09.10.2005 15:43:45 vasta tsitaadiga

R A T kirjutas:
just hetk tagasi, vend tahtis oma kõvakat formattida ja pani mu arvuti kylge kõvaketta, tõmbas arvuti laua kõrvale pani kõvaketta ilusti selle peale.
Vaatasin koguaeg et on oht et midagi juhtub aga noh, poohui icon_razz.gif
laual oli mul klaas vett, no suht otsas juba, väike törts põhjas, kogemata ajasin ymber, ise jõle tige et laud märg ja järsku märkan et kurat, kõvaketas kah...
no arvuti läks hetkega kinni, võtsin kõvaketta kätte vaatasin et vesi on ainult kiipide peal ja kõrval kus juhtiv osa, on kuiv, praegu kuivab, loodetavasti töötab kah. Tegin pilti kah aga moblaga, mingiaeg võin siia riputada need icon_biggrin.gif

Irw,tegijal juhtub nii mõndagi.
Kristo
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 41
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.10.2005 15:45:57 vasta tsitaadiga

kas just õnnetus, aga mitu korda on juhtunud see, et kui masinal on külg lahti, siis lendab kärbes prose cooleri ventikasse. päris naljakas on, kuna käib selline omapärane hääl icon_lol.gif

nagu paneks näpu kreissae vahele 8)

tagasi üles
Dealer14
HV vaatleja

sõnum 09.10.2005 15:54:36 vasta tsitaadiga

:\ Tuttaval oli päris suur probleem sellest.Tegi casemodi ''aken'' oli sisse lõigatud aga pleksi klaasi ei olnud.Vent oli kah
neon värviga üle värvitud(led oli kah vist kõrval).Öösel kippusid kärbsed ja muud satikat ventikkase lendama ja hommikuti sai satikate jäänustest seda puhastatud.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
dexter666
HV veteran
dexter666

sõnum 09.10.2005 15:59:21 vasta tsitaadiga

Dealer14 kirjutas:
:\ Tuttaval oli päris suur probleem sellest.Tegi casemodi ''aken'' oli sisse lõigatud aga pleksi klaasi ei olnud.Vent oli kah
neon värviga üle värvitud(led oli kah vist kõrval).Öösel kippusid kärbsed ja muud satikat ventikkase lendama ja hommikuti sai satikate jäänustest seda puhastatud.

Päris mõnus võis olla icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
kristoka
Kreisi kasutaja
kristoka

sõnum 09.10.2005 16:00:47 vasta tsitaadiga

Dealer14 kirjutas:

Tehku eraldi lüliti,tulede jaoks.
Kristo
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 41
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 09.10.2005 16:13:46 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
kas just õnnetus, aga mitu korda on juhtunud see, et kui masinal on külg lahti, siis lendab kärbes prose cooleri ventikasse. päris naljakas on, kuna käib selline omapärane hääl icon_lol.gif

nagu paneks näpu kreissae vahele 8)

icon_biggrin.gif Mul samamoodi. Mul prose vendil LED-id ning see valgus meelitab pimedal ajal neid putukaid sinna. Paar korda on mingi suurem putukas sinna lennanud kuna kuna on kuulda kuidas vendi pöörded korraks aeglaseks jäävad ja siis taas tõusevad, esimest korda kuulsin siis võttis jahedaks küll icon_razz1.gif
Viiamne kord kui arvutit tolmust puhastasin siis toiteploki 120mm vent (ka led-iga) oli kärpseid jms putukaid täis.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 51
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.10.2005 16:28:12 vasta tsitaadiga

ok... nüüd ma siis saan lõpuks aru, milleks casemodding ja neoonvalgustus hea on - putukate püüdmiseks. vanasti kasutati kärbeste ja muude sitikate püüdmiseks kärbsepiitsa ja liimiga paberit, aga nagu näha on inimkond edasi arenenud ja nüüd kasutatakse selleks arvuteid. lahe icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 80
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 09.10.2005 18:27:07 vasta tsitaadiga

120mm ledvent lakke töötama ja suveöödel putukatega probleeme pole. Palaval päeval aitab ka jahutada thumbs_up.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 09.10.2005 19:42:22 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Reegel number 1: ära söö arvuti juures!
Aga nagunii kõik teevad seda. Ma ka. See on nii mõnus netis olla ja süüa, aja kasutus samuti 100%. Ise ajasin viimati tassi kisselli lauale eelmine nädal, õnneks jõudsin selle aeglase massi visa edasitungi enne tehnikat peatada. Kõige ohtlikum on mingit tassi panna hiire lähedusse. icon_wink.gif

Nendest suve putukatest nii palju, et öösel kui pildikast toas kõige heledam asi on, siis nadhakkavad monitoril tantsima. Äraajamisest kah midagi kasu ei ole... Ja kui tappa siis on kogu monitor lögaga koos. Arvan, et see paljudele teist tuttav tunne.
tagasi üles
sergei119
HV kasutaja
sergei119

sõnum 09.10.2005 20:06:17 vasta tsitaadiga

tarantel kirjutas:
tsitaat:

Reegel number 1: ära söö arvuti juures!
Aga nagunii kõik teevad seda. Ma ka. See on nii mõnus netis olla ja süüa, aja kasutus samuti 100%. Ise ajasin viimati tassi kisselli lauale eelmine nädal, õnneks jõudsin selle aeglase massi visa edasitungi enne tehnikat peatada. Kõige ohtlikum on mingit tassi panna hiire lähedusse. icon_wink.gif

Nendest suve putukatest nii palju, et öösel kui pildikast toas kõige heledam asi on, siis nadhakkavad monitoril tantsima. Äraajamisest kah midagi kasu ei ole... Ja kui tappa siis on kogu monitor lögaga koos. Arvan, et see paljudele teist tuttav tunne.

Jah, kõige halvem on, kui ostad just uue flat kuvari, siis kõik kärbestega koos icon_sad.gif
Ja pärast ei saa ära icon_sad.gif

OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 10.10.2005 00:01:09 vasta tsitaadiga

Mnjahh... ma soovitaks k2rbsepaberit ja aknareste ja suitsukyynlaid... kirjandusklassika: "k2rbsed sittusid keisrih2rra pildi t2is"
Maal (seal kus ma suvitan) on küll k6ik maa meeste pessukad tegelikult k2rbeste poolt t2is sittutud... kakerdavad ringi kahh rajakad... ilgelt vihale ajab kui keset kibedat deathmatchi v6i auturuulimist mingi elajas keset ekraani kakerdama tuleb ;(

A.

R A T
HV veteran
R A T

sõnum 13.10.2005 20:28:47 vasta tsitaadiga

kui pildikasti peale ronivad, siis vanasti ma tagusin nad laibaks (kärbsed siis) aga tft kuvarit hui puutuda tahad nii kõvasti icon_biggrin.gif viimati mõtlesin et olen kaval ja teen rulli keeartud vihikuga tuult et ära läheks eest, siis aga kogemata lõin selle paberiga vastu tekikotti mis oli akna ette pandud et päike ei paistaks, see kukkus aga klaasi peale mis lendas laiali yle laua icon_biggrin.gif aga jah, ei maksa syya arvuti taga, infrapuna jupsib, tahaks pilte näidata icon_biggrin.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Teie õnnetused arvutiga mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 89, 90, 91  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.