Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  512mb ddr pc2100 266mhz vs 768mb sdr 133mhz märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 29.07.2005 15:41:07 vasta tsitaadiga

Öeldi et ramm ei jää. Pigem jääb prose piduriks. [By Rutz]
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
muhvn
Kreisi kasutaja
muhvn

sõnum 29.07.2005 15:41:34 vasta tsitaadiga

[quote="Ho Ho"]
tsitaat:
Mida rohkem on pagefile, seda jubedama laksu saab hdd ja süsteemi perform kannatab selle all, et peab hdd-lt ootama õiget kohta.
Kõvakettal pole vähimatki vahet kui suurest failist ta andmeid otsima peab. See oleks umbe sama kui öelda et kui arvutisse panna rohkem mälu siis muutub sellest andmete lugemine aeglasemaks sest peab suuremast hulgast "otsima". Pigem on hoopis sedasi et kui paljud asjad on pagefailis siis ei pea ta üksikuid (väikseid) faile mööda ketast taga ajama.

[edit]

Täitsa nõus, aga siis peaks olema pagefile oma partitsioonil mitte suvaliselt.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 58
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 29.07.2005 16:53:14 vasta tsitaadiga

Siis kui on eraldi pardil või kettal, siis küll, aga kui on aint 1 ketas 1 pardiga, siis tekib probleeme juhul kui hddl on andmed nagu shveitsijuust ja segamini nagu minu tuba. Sama hea et mul on 1 600 lk vihik, kus on asjad kirjas mis täna tegin ja üleeilsed asjad maha kustutan, aga kasu on sellest ju siis kui see vihik on üks objekt ja kindlas kohas, mitte eraldi lehtedena terves toas laiali ühtlaselt teiste asjade vahel laiali laotununa. Ponjal?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 29.07.2005 17:18:59 vasta tsitaadiga

Nii palju kui ma oma masinas olevat swap/pagefaili suurust ja tükeldatust olen jälginud siis on too ennast üsna kenasti üleval pidanud. Oli aegu kus pagefile oli OS'ga samal partitsioonil, vaba ruumi ~100M ning kõige enam tükeldatud fail koosnes ~500 osast(miski ~100M faili kopeerisin ajutiselt ümber). Samas pagefile oli jagatud viieks tükiks. Defragmenti polnud see part näinud alates sellest kui ~1.5a tagasi win installitud sai.

Kas kellelgi on ehk konkreetseid näiteid kuidas swapfaili suurus ja paiknemine on mõjutanud arvuti töökiirust? See kui öelda näiteks et "peale reinstalli tegin miskit teisiti ning nüdü on kõvasti kiirem" pole just parim põhjendus. Win juba kord on selline mis aegamööda hapuks läheb ning reinstall teeb alati olukorra kiiremaks.

Kui kunagi sai proovitud pagefile jaoks eraldada spetsiaalne 2G partitsioon siis mina isiklikult ei näinud mingit vahet. Ainus mis oli et paaril korral sai see partitsioon täis ning samas kui tühi oli siis ~1.5G ruumi oli lihtsalt raisatud.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
via101
HV vaatleja
via101

sõnum 29.07.2005 19:55:01 vasta tsitaadiga

ddr ikka pane!! icon_wink.gif
NephiX
HV veteran

sõnum 30.07.2005 08:37:35 vasta tsitaadiga

plaan mul selline et osta 2x256mb ram pc2700 333mhz ja oma pc2100 pessa toppida.
ja siis emaplaat kellegi HV-lase käest mis toetaks pc2700/pc3000 mälusid, lan, 8xagp, usb 2.0 soc 478..jne
Ram-i saan järgmine nädal (arvatavasti kui nii kiirelt saab ka hanzanet konto ära tehtud).
Ja siis augusti keskel, lõpus plaan ära osta mingi odavamat sorti emaplaat nagu ma juba ütlesin icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 96
tagasi üles
tomson
HV veteran
tomson

sõnum 31.07.2005 15:55:29 vasta tsitaadiga

Annaks oma hääle kiirusele. 512 vs 768 ei ole vahe nii suur. Oleks 512 vs. 1024 siis veel.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  512mb ddr pc2100 266mhz vs 768mb sdr 133mhz mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.