Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
comcute
HV kasutaja

|
08.06.2005 23:24:12
|
|
|
muri666 kirjutas: |
comcute kirjutas: |
ei lähe, kiirus aga langeb |
On umbes teada palju langeb? Kahe wrt vahel muidu peaks 54 M/sek olema? Kui ma jagan nii adsl-kodu poole megast ühendust siis sellest kiirusest ei lähe midagi vähemaks? |
Võib langeda kuskil poole kiiruse võrra.
seston kirjutas: |
mul sama mure mis eelpool, peal openwrt ja ei saa tagasi originaal firmwaret.Openwrt kodukalt leitud juhise järgi küll aga ei mõika.Lanis on ruuter küll aga netti ei lähe. |
ehh ikka pole korda saanud? Mis asi sul seal ei mõika? Püsivara liiga suur?
_________________ Show someone an MS OS if they've never seen a computer, and see how surprised they are that you turn it off by going to the start button. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
09.06.2005 02:00:59
|
|
|
ei lähe, kiirus aga langeb |
On umbes teada palju langeb? Kahe wrt vahel muidu peaks 54 M/sek olema? Kui ma jagan nii adsl-kodu poole megast ühendust siis sellest kiirusest ei lähe midagi vähemaks? |
Võib langeda kuskil poole kiiruse võrra.
|
pärin palju.
Kas siis sellest adsl-kodu ühendusest saan teisest otsast ainult pool kiirust kätte? Kui nii siis ei hakka wds proovimagi.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
comcute
HV kasutaja

|
09.06.2005 04:56:07
|
|
|
ei ei, sellest kiirusest jätkub sulle küllalt (27Mbit/sec).
_________________ Show someone an MS OS if they've never seen a computer, and see how surprised they are that you turn it off by going to the start button. |
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
xtc1
HV vaatleja
|
09.06.2005 15:46:18
|
|
|
Olukord selline- on2 wrt54g-d. Üks on AP, teine client, kuid kliendi järgi olevast arvutist ei pääse AP taga oleva arvuti kallale. Kuidas saaks andmevahetuse tööle?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
09.06.2005 16:58:38
|
|
|
xtc1 kirjutas: |
Olukord selline- on2 wrt54g-d. Üks on AP, teine client, kuid kliendi järgi olevast arvutist ei pääse AP taga oleva arvuti kallale. Kuidas saaks andmevahetuse tööle? |
Sveasoftil on miski loopback (administrator'i all), mille lubamine/keelamine võiks avitada. Osadel see avitab, aga osadel vist mitte ning seega on see suht kahtlane värk.
Eks sa proovi ning anna teada kuidaspidi töötab, kui üldse.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Athlonist
HV vaatleja
|
09.06.2005 19:04:11
|
|
|
Ei hakanud uut teemat tegema, niisiis küsin siin. Tuli ostetud wifi ruuter Linksys WRT54G Asi on ühendatud järgmiselt: ADSL modem-WRT-kaabliga PC ja wifi kaudu läpakas. Asi töötab laitmatult aga nüüd tuli selline küsimus, et kas ma saan wifi kaudu PC-ga ka võrgu luua või saab selle ruuteriga ainult internetti jagada. 2 Kas ja kuidas saab konfida seda wrt-d nii et "pool küla" ei ripuks selle kaudu netis. Kuidas se salasõna konfimine täpselt käib?
Tänan ette saamatu abistamise eest
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
09.06.2005 20:29:33
|
|
|
tsitaat: |
kas ma saan wifi kaudu PC-ga ka võrgu luua või saab selle ruuteriga ainult internetti jagada
|
Jah, saab küll võrgu luua. \\arvuti ip või \\arvuti nimi
tsitaat: |
Kas ja kuidas saab konfida seda wrt-d nii et "pool küla" ei ripuks selle kaudu netis. Kuidas se salasõna konfimine täpselt käib?
|
Mis sa selle salasõnaga ikka mässad, kasuta MAC filtrit. Wirless->MAC Filter. Ja pane oma läpaka MAC aadress sinna listi.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
xtc1
HV vaatleja
|
09.06.2005 21:34:08
|
|
|
loopbackiga mängimine ei mõjunud kõik firewallid-filtrid-wepid maas kuid ei miskit..samas kui kui arvuti on otse kaabliga AP-s on arvutitevaheline side olemas. Niipea kui client vahele panna ei lasta mind AP-tagusesse arvutisse
|
|
tagasi üles |
|
 |
comcute
HV kasutaja

|
09.06.2005 22:29:57
|
|
|
loopbackiga mängimine ei mõjunud kõik firewallid-filtrid-wepid maas kuid ei miskit..samas kui kui arvuti on otse kaabliga AP-s on arvutitevaheline side olemas. Niipea kui client vahele panna ei lasta mind AP-tagusesse arvutisse |
ega seda ei saagi nii töötada, sest klient WRT töötab lüüsina kahe võrgu vahel. Variant on suunata vajalik port vajaliku ip peale.
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
xtc1
HV vaatleja
|
10.06.2005 22:08:46
|
|
|
Ehk saaks puust ja punaseks? kliendi poolt kõik pordid 1- 65535 Port Range Forward-i ;Port Triggering alt AP taga oleva arvuti ip peale? (192.168.1.104) AP pordid klient ruuteri ip peale? (192.168.200.1)
Nii et ei viitsi siis keegi oma teadmisi-oskusi täpsemalt jagada selle probleemi kohta? Ju siis liiga loll või raske küsimus. OK. pikemas plaanis oleks vaja aga luua selline võrk: LAN-wrt54g (AP)- wrt54g (client)-videoseade. Ja vaja oleks et videoseade oleks LAN-ist ligipääsetav ja et ka seade suudaks LAN-ist info kätte saada. On ehk arukaid juhtnööre-soovitusi selle kohta? Aga esialgu oleks hea seegi kui saaks kliendi tagant AP taga oleva arvuti kallale..
|
|
tagasi üles |
|
 |
seston
Kreisi kasutaja
|
11.06.2005 07:13:20
|
|
|
kas on kellelgi probleeme sveasoftiga, et ei lase läbi ipv6 protot ?Teen elioni tunneli ilma ruuterita, töötab.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
11.06.2005 10:18:38
|
|
|
Alchemy ja töötab
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
comcute
HV kasutaja

|
11.06.2005 20:06:36
|
|
|
Ehk saaks puust ja punaseks? kliendi poolt kõik pordid 1- 65535 Port Range Forward-i ;Port Triggering alt AP taga oleva arvuti ip peale? (192.168.1.104) |
jah peaaegu, aga kõike ikka ei tasu edasi suunata, näiteks kui sa seda teed, siis ei saa sa enam wrt-le ligi.
Nii et ei viitsi siis keegi oma teadmisi-oskusi täpsemalt jagada selle probleemi kohta? Ju siis liiga loll või raske küsimus. OK. pikemas plaanis oleks vaja aga luua selline võrk: LAN-wrt54g (AP)- wrt54g (client)-videoseade. Ja vaja oleks et videoseade oleks LAN-ist ligipääsetav ja et ka seade suudaks LAN-ist info kätte saada. On ehk arukaid juhtnööre-soovitusi selle kohta? Aga esialgu oleks hea seegi kui saaks kliendi tagant AP taga oleva arvuti kallale.. |
on pakkuda välja kolm varianti:
1. Sama moodi portide suunamisega saab seda teostada, selleks vaja tead, mis protokolli ja porti see seade kasutab ja sellise kahtepidi suunamise puhul tuleb võrguliidesed ka ära märkida, muidu on puder ja kapsad, aga seda vist veebiliidese kaudu ei anna teha.
2. Paned mõlemad wrt-d wds peale
3. Klient wrt paned wet mode (sild) peale. Siin on wrt tegelikult klient, aga wrt lüliti taga olevaid MAC aadresse tranleeritakse ümber wifi liidese MAC aadressiks. AP jaoks on see kõik üks ja see sama klient, kuigi tegelikult võib neid seal rohkem olla.
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
seston
Kreisi kasutaja
|
11.06.2005 20:12:36
|
|
|
mul Alchemy V1.0 aj elioni tunnel ei tule püsti millegipärast, ilma aga küll.Kas on vaja äkki miskit ruuteri konfis ka mudida enne seda ?
_________________ Metallitööd Pärnust 9 km |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
11.06.2005 21:29:38
|
|
|
Huvipärast küsiks kas selline seis kahe ruuteri vahel on hea?
Rssi noise beacon cap dtim rates
-88 -92 100 1041 0 12(g)
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
12.06.2005 01:26:41
|
|
|
Ivoshiee kirjutas: |
-88 -92 100 1041 0 12(g) |
Äärmiselt nadi:
http://ragana.sauenet.ee/uitmotteid.html#8
PS: SNR=abs(noise-Rssi) |
signaali tase mul siis kehvake? noise iseenesest normis?
Kui ma rssi'd saaksin paremaks siis muutub ainult kiirus kahe ruuteri vahel ja muud midagi? Või kuna mul nadi rssi siis võib katkemist tekkida jne?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
12.06.2005 02:54:55
|
|
|
-88 -92 100 1041 0 12(g) |
Äärmiselt nadi:
http://ragana.sauenet.ee/uitmotteid.html#8
PS: SNR=abs(noise-Rssi) |
signaali tase mul siis kehvake? noise iseenesest normis?
Kui ma rssi'd saaksin paremaks siis muutub ainult kiirus kahe ruuteri vahel ja muud midagi? Või kuna mul nadi rssi siis võib katkemist tekkida jne? |
Sul see link käib 1..2 Mbit/s peal ning selle RSSI paremaks saamisel läheb see link kindlasti kiiremaks või vähemasti kindlamaks katkemiste suhtes.
Mis see seadmete vahemaa ka on? Kas on otsenähtavus? Missugused on antennid?
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
12.06.2005 14:09:57
|
|
|
Sul see link käib 1..2 Mbit/s peal ning selle RSSI paremaks saamisel läheb see link kindlasti kiiremaks või vähemasti kindlamaks katkemiste suhtes.
Mis see seadmete vahemaa ka on? Kas on otsenähtavus? Missugused on antennid? |
Üks ruuter näitab et töötab 5 mbps ja teine, et 11 mbps. Vahemaa tundub natuke üle 1 km ja otsenähtavus on olemas. Antennid on tsinkplekist kokku joodetud purgid. Üks purk päris silinder ka ei ole, aga peaaegu . Kaabli otsad on ikka õigesti tehtud kui juba ühendust saan? A-kaablis tehti ikka parajalt pulli nende otste peale panemisega(2 otsa läks mahakandmisele, ühe lõpuks olin sunnitud kodus ikka tegema).
Ühe ruuteri taga 4,5 m kaablit antennini ning teise taga 1,5 m(kaabel h1000).
Mida annaks vaadata et asi kindlamalt tööle saada?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
12.06.2005 14:53:09
|
|
|
seston kirjutas: |
mul Alchemy V1.0 aj elioni tunnel ei tule püsti millegipärast, ilma aga küll.Kas on vaja äkki miskit ruuteri konfis ka mudida enne seda ? |
mul sama versioon ja ei ole midagi mudinud selleks. Konfis ei ole selleks isegi kohta. Ühendus Elisa (ex Uninet) OneLine ja selle järgi seadistatud
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
12.06.2005 15:48:32
|
|
|
Mis see seadmete vahemaa ka on? Kas on otsenähtavus? Missugused on antennid? |
Üks ruuter näitab et töötab 5 mbps ja teine, et 11 mbps. Vahemaa tundub natuke üle 1 km ja otsenähtavus on olemas. Antennid on tsinkplekist kokku joodetud purgid. Üks purk päris silinder ka ei ole, aga peaaegu . Kaabli otsad on ikka õigesti tehtud kui juba ühendust saan? A-kaablis tehti ikka parajalt pulli nende otste peale panemisega(2 otsa läks mahakandmisele, ühe lõpuks olin sunnitud kodus ikka tegema).
Ühe ruuteri taga 4,5 m kaablit antennini ning teise taga 1,5 m(kaabel h1000).
Mida annaks vaadata et asi kindlamalt tööle saada? |
Ühenduse saamine ei ole siiski märk "õigesti tegemisest", sest kehvasti pandud pistikutesse läheb õige mitu dB kaotsi ning see kadu võib päris suur olla.
Mis nende antennipurkide võimendus peaks ka olema? Kas ~5, ~10 või ~15 dBi?
Kui antennide võimendus on teadmata ja kaabel on halvasti tehtud, siis on suht keeruline midagi parandama hakata - kogu krempel tuleks uuesti teha!
Sa tee lingi arvutused http://www.qsl.net/pa0hoo/helix_wifi/linkbudgetcalc/wlan_budgetcalc.html (kirjeldus http://ragana.sauenet.ee/yhendus.html#selgitusi) ning näed, mis tulemuse sa saaksid.
Lihtsam on veidi raha kulutada ning tööstuslikud antennid osta...
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
12.06.2005 17:46:00
|
|
|
ühest asjast ma veel ei saa aru. Ma üritan kanaleid vahetada ja vaadata kas läheb midagi paremaks. kanal nr 14 on rssi mingi -90 aga rate 38 mbps, kanaliga 6 rssi -86 aga rate 11mbps.
Peaks ju olema vastupidi et kui rssi suuremaks läheb siis rate suurem?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
12.06.2005 19:06:37
|
|
|
ühest asjast ma veel ei saa aru. Ma üritan kanaleid vahetada ja vaadata kas läheb midagi paremaks. kanal nr 14 on rssi mingi -90 aga rate 38 mbps, kanaliga 6 rssi -86 aga rate 11mbps.
Peaks ju olema vastupidi et kui rssi suuremaks läheb siis rate suurem? |
Peale RSSI on veel ka noise ehk müra tase. Kui müra tase on madalam, siis võib isegi "nadima" RSSI korral saada suurema SNR'i ja seega ka parema kiiruse.
Mis seadmeid sa pruugid?
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
12.06.2005 19:13:11
|
|
|
Peale RSSI on veel ka noise ehk müra tase. Kui müra tase on madalam, siis võib isegi "nadima" RSSI korral saada suurema SNR'i ja seega ka parema kiiruse.
Mis seadmeid sa pruugid? |
2x linksys wrt54g Firmware Version: Alchemy-V1.0 v3.37.6.8sv
Huvitav on ka veel see et wds töötab ning siis peaks asi poole aeglasemaks minema aga näitab praegult mõlemas ruuteris rate 48 mbps.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
12.06.2005 19:41:31
|
|
|
Mis seadmeid sa pruugid? |
2x linksys wrt54g Firmware Version: Alchemy-V1.0 v3.37.6.8sv
Huvitav on ka veel see et wds töötab ning siis peaks asi poole aeglasemaks minema aga näitab praegult mõlemas ruuteris rate 48 mbps. |
Miskipärast ma ei usu, et Broadcom oma draiverid parandas ehk mina ei usuks seda reklaamitud kiirust (http://ragana.sauenet.ee/uitmotteid.html#9).
Lisaks vajab see 48 Mbps ~27 dB SNR'i ning sinu toodud numbrid räägivad millestki muust (~4 dB).
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |