Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vello2
HV vaatleja
|
22.05.2005 18:53:22
|
|
|
Sain heli korda. Ärge minu pärast teemasid katkestage. javascript:emoticon(' ')
|
|
tagasi üles |
|
 |
vill147
HV kasutaja
|
23.05.2005 21:27:02
|
|
|
to-erkiliiv! Minu meelest pole võimalik; proovisin, aga midagi ei tulnud välja.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
kallevp
HV vaatleja
|
05.06.2005 14:48:24
|
|
|
Nonii, ringiga tagasi. Nüüdseks on SUSE 9.3 juba mõnda aega väljas olnud, on äkki veel kellelgi sama probleem ette tulnud. Niisiis tegu Atmeli wireless adapteriga. SUSE tunneb selle kenasti ära ja peale YaST-is seadistamist võtab interneti kohe külge... ainult mõneks minutiks. Seejärel masin hangub täielikult, ei aita ussi- ega püssirohi (välja arvatud muidugi reset-nupp). Masin uuesti üles ja täpselt sama teema - mõni minut lõbusat netis surfamist ja jälle kutu. Juhul kui kabla tagant ära võtta, toimib asi nagu muiste, niisiis on süüdlane kindlasti seesama wireless. Olen proovinud erinevaid soovitusi foorumitest:
a) mitte installida SUSE-ga kaasasolevat Atmeli draiverit, selle asemel kasutada alternatiivset - tulemus sama, hangub
b) keelata ära SuSEWatcher ja SuSEPlugger - tulemus sama, hangub
Huvitaval kombel SUSE 9.2-ga seesama adapter töötab ja väga hästi kusjuures.
Muidugi on proovimata veel ndiswrapper, kuigi ma pole üldse kindel, kas see adapter on toetatud.
On äkki kellelgi miskeid soovitusi? Tuleb äkki kernelit mudida (selles asjas ei tunne ma ennast üldse mitte kindlalt).
Kui ei ole, viskan selle adapteri naaksu ja ostan uue, eelnevalt tuleb muidugi uurida, milline kindlalt töötab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrek
HV kasutaja

|
05.06.2005 17:16:12
|
|
|
pane käima, seadista internet ära, vajuta näit cntrl+alt+f2. Nüüd jää ootama, ta prindib tõenäoliselt kokkujooksmisel mingi veateate sinna ekraanile. See annab heal juhul mingi suuna kätte (kernel, driver jne).
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kallevp
HV vaatleja
|
05.06.2005 20:30:03
|
|
|
Tänud! Proovin ära, vaatan, mida tal öelda on ja annan siia teada. Siis saab ehk tiba edasi, on ehk teistelgi abi.
EDIT
Nii, proovisin ära. Ma olen selles SUSE-asjanduses ikka suht algaja, nii et palun mitte naerma hakata, kui ma siin mõne 'tarkusega' hiilgan.
Failis /var/log/messages ei leidunud peale kurba lõppu midagi asjalikku. Viimased read sealt:
Jun 5 20:04:08 SUSE-TUX kernel: /usr/src/packages/BUILD/kernel-default-2.6.11.4/modules-2.6.11.4/at76c503a-0.12beta18/at76c503.c: registered wlan0
Jun 5 20:04:11 SUSE-TUX /etc/hotplug.d/net/50-ifup.hotplug[11793]: SuSEfirewall2: Warning: ip6tables does not support state matching. Extended IPv6 support disabled.
Jun 5 20:04:11 SUSE-TUX SuSEfirewall2: Warning: ip6tables does not support state matching. Extended IPv6 support disabled.
Jun 5 20:04:11 SUSE-TUX SuSEfirewall2: Setting up rules from /etc/sysconfig/SuSEfirewall2 ...
Jun 5 20:04:11 SUSE-TUX SuSEfirewall2: Firewall rules successfully set
Jun 5 20:04:21 SUSE-TUX kernel: wlan0: no IPv6 routers present
Niipalju veel, et eemaldasin SUSE-ga kaasas olnud (ja installitud) atmel-firmware 1.1 draiverid ja panin thekelleys.org-ist saadud 1.3. Tühi vaev puha. Peale uue draiveri installi YaST lahti, uus seadistus (vanast ei olnud enam miskipärast tolku), YaST kinni, kabla välja (ilma ei juhtu midagi), sekundite lugemine (42sek seekord) ja aamen... kurb, aga pidulik lõpp.
On veel ideid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrek
HV kasutaja

|
06.06.2005 01:28:39
|
|
|
Sinna /var/log/messages sisse ei jõua ta kernel panicu korral miskit kirjutada. Ja ekraanil ka ei näita, kui sul on X lahti. Aga kui avad mõne virtual console (näiteks cntrl+alt+F2), siis sinna ta peaks kernel panicu message kenasti ära viskama. Ma ei tea, kas Susel jookseb süsteemilog kah cntrl+alt+F12 peal - kui jookseb, siis saab sealt vahetult enne kokkujooksmist näha asju, mida ta ka ei jõua kõvakettale kirjutada.
Nii, aga nüüd leidsin sellise asja:
http://lists.suse.com/archive/suse-amd64/2005-Apr/0166.html
Enne uuri, kas sul on kõige viimane suse poolt pakutav kerneliversioon ja atmeli draiverite ja firmware versioon. Võimalik, et susel on see asi juba parandatud, sest netis on neid probleemidega inimesi mitmeid.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kallevp
HV vaatleja
|
06.06.2005 02:38:19
|
|
|
to: indrek
Nii, sammuke siis jälle edasi, tänud. Proovisin muuseas Ctrl+Alt+F2-te ka, logisin ruuduna sisse (või ei peaks?) ja jäin ootele. Mitte muhvigi ei näidanud, ainult kursor lõpetas oma maise eksistentsi, selle järgi saingi aru, et asi on järjekordselt otsad andnud.
Sinu poolt juhatatud jutukese leidsin mina ka üles, sealt oligi mul pärit idee (suht algeline muidugi minu poolt) eemaldada originaaliga kaasapandud draiverid. Ma ei ole kindel, kas see eemaldab /lib/modules alt ka kõik, mis vaja, ja kui ei, siis kuidas seda kõige mõistlikum teha oleks. Teiseks jäin ma selle berlios'i cvs-iga jänni. Tirisin viimase snapshoti, aga kuna mul absoluutselt kogemus puudub, proovisin juhendi järgi.
Seal on öeldud, et tuleb teha nii:
tar xzvf at76c503a-cvsroot.tar.gz
mv at76c503a CVS
cvs -d `pwd`/CVS co at76c503a
Proovimise peale saatis kolmas rida mu kukele, ei mäleta täpselt, mida ta seal ütles. Sinna see minu üritus ka lõppes.
Oskad ehk veel korra aidata:
a) mismoodi ma sealt /lib/modules alt need draiverid minema saan, kuidas seda kontrollida;
b) kuidas saada sellest cvs-snapshotist 'tavaline sorts', mida siis kokku võiks lasta?
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrek
HV kasutaja

|
06.06.2005 05:09:11
|
|
|
Nii, see cntrl alt fxi asi pole siis järelikult universaalne. ma siin oma kerneli jamasid (samuti wlaniga seotud btw) sain niimoodi vanasti debugida, aga mul gentoo.
Ilmselt pole sul cvs-i installitud. Pole hullu, tõmbasin cvs sortsu alla ja panin üles: http://www.hot.ee/iseppo/at76c503a.tar.gz
tapa /lib/modules kataloogist ära näiteks kõik at-ga algavad failid (või noh, kõik, mis seda atmeli või at76xxx-i meenutab, loodetavasti pole seal nüüd midagi muud olulist at-ga algavat).
Paki see hotist alla tõmmatud fail lahti (lihtsalt konqueroriga, extract here), mine at76c503a kataloogi (seal palju faile, muuhulgas README, Makefile jne) ja vajuta F4, see avab ses kataloogis konsole ja tee end rootiks (su -). Kirjuta make. Tõenäoliselt annab ta nüüd teada, et sul pole kerneli source insallitud (kui ei anna, siis loe edasi järgmisest lõigust). Kuidas seda SUSEs installida, leiad siitsamast HinnaVaatluse foorumist, sellega tundub kõigil alatasa probleeme olevat. Kui sul on plaadi pealt kernel, siis saad vast lihtsalt yastiga plaadilt ka kerneli source installitud. Kui oled kernelit online updatenud, pead ka sourcega sama tegema, sest see peab vastama täpselt installitud kernelile. Peale selle installimist peaks make õnnestuma. Kui mitte, anna teada.
Edasi tee:
make install
Nüüd võib kõik olla õnnelikult läinud ja edasi saad juba sealtsamast lehelt abi (ma ei oska öelda, kas Yast enam oskab seda konfida, loodetavasti oskab, kui ei oska, pole ka hullu, saab käsitsi tehtud). Aga võib ka olla, et see draiver ei saa näiteks uue firmwarega hakkama, siis pane vanem firmware jälle tagasi.
Ja kogu seda jama pead kordama peale iga kerneli update'i kuni suse otsustab oma atmeli draiverit korralikult toetama hakata.
Ok, miski ütleb mulle, et see asi nii lihtsalt ei lähe, aga proovi ära
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
toomasy
HV kasutaja

|
06.06.2005 12:42:08
|
|
|
Op: suse 9.2
Mure siis selline, et peale installi yast update (Install and remove software) ei tööta. Veaks annab sellise asja.
Online update (YOU) töötab.
Graafiline liides puudub. Kas on võimalik kuidagi asi korda saada või uus install ?
Ette tänades
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
kallevp
HV vaatleja
|
06.06.2005 13:32:21
|
|
|
to: indrek
Ma nüüd kohe ei teagi, mida kosta Peaks tänama, aga praegu vist veel ei julge. Igaks juhuks. Tegin nii, nagu soovitasid, miskeid probleeme ette ei tulnud, praeguseks juba vastikult kaua asi töötab. Ja tõepoolest, nagu seal jutukeses, 'works like a charm'. Vaatab, kaua see vastu peab. Suur tänu igal juhul! Hämmastav on ainult see, et Novell pole ise viitsinud asja korda teha, vaatasin järgi, atmel-firmware uuendust pole, aga hädalisi on tõesti palju.
|
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
06.06.2005 17:08:20
|
|
|
imelik asi on mul. kui kuulan mp3esi siis heli korras, ka soundtrackeriga on korras. aga näiteks kui videoid vaatan on mingi ragin sees, ehk on see codecitest tingitud. aga ka flashlehed ragisevad. mäletan, et suse 9.1 ajal mul seda jama polnud. soundkaardiks on Abit USB Theater (UA 10)
yastis on olemas see ua 10 valik, aga sellega see probleem et viskab errori ette.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
06.06.2005 17:26:00
|
|
|
Mplayer-is määra heli väljundiks ALSA, samuti XMMS/BMP-s, kui kasutad näiteks nForce kiviga emaplaati, tuleb sisse lülitada software mixing, et saaks korraga mitut helikanalit kasutada. (lihtne näide : muusika kuulamisel saab ka uute IM sõnumite kohta heliteate)
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
10.06.2005 19:26:23
|
|
|
konqueroris ei saa fläshi kasutada, kui vaja gayboardilt nuppe vajutada. llihtsalt midagi ei funksa.
+ selline jama ka et kogu heli kaob ära, kui soundiga fläsh kinni jookseb. tihti ka siis kui lihtsalt lehe kinni paned. ei tööta siis ükski muu muusikat tegev asi. isegi mp3 ei mängi. saan asja tagasi siis, kui välja login ja tagasi tulen.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
dwight
HV vaatleja

|
10.06.2005 20:33:54
|
|
|
Vajuta hiirega selle flashi peal korraks ja siis peaks nupud töötama. Selle heli asja kohta olen niipalju kuulnud kuskil Suse foorumis, et kui flash häält teeb, siis ükski teine programm seda samal ajal teha ei saa. Aga see on mitu mitu kuud vana info ja "naised turul rääkisid" tasemel jutt.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Belegnor
HV vaatleja

|
10.06.2005 23:11:20
|
|
|
dwight kirjutas: |
Vajuta hiirega selle flashi peal korraks ja siis peaks nupud töötama. Selle heli asja kohta olen niipalju kuulnud kuskil Suse foorumis, et kui flash häält teeb, siis ükski teine programm seda samal ajal teha ei saa. Aga see on mitu mitu kuud vana info ja "naised turul rääkisid" tasemel jutt.  |
Mnjah minul on näiteks sedasi, et kui juhtub mõni mediaplayer lahti olema (xine, amarok vms) siis brauserist (firefox) ei tule mitte üks piuks. Aitab ainult see, kui programm kinni panna ja firefox taaskäivitada.
|
 |
punktiir
HV Guru
|
11.06.2005 00:38:12
|
|
|
äi aita see vajutamine. muidu võiks mängida mänge firefoxi või mozillaga, aga seal pläriseb hei veel jubedamalt kui konqueroris. ei tea miks küll.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
11.06.2005 10:53:32
|
|
|
punktiir kirjutas: |
konqueroris ei saa fläshi kasutada, kui vaja gayboardilt nuppe vajutada. llihtsalt midagi ei funksa.
+ selline jama ka et kogu heli kaob ära, kui soundiga fläsh kinni jookseb. tihti ka siis kui lihtsalt lehe kinni paned. ei tööta siis ükski muu muusikat tegev asi. isegi mp3 ei mängi. saan asja tagasi siis, kui välja login ja tagasi tulen. |
Põhimõtst pole vaja välja logida. Piisab sellest kui tapad korraks maha artsd (arts daemon, tegeleb siis KDE's heliga, GNOME's on esd). KDE Süsteemi Valvur - selline asi peaks kuskil menüüs olema, sealt valid artsd ja tapad protsessi maha. Käivita käsk aknast saad uuest käima panna kirjutades artsd.
Võib-olla häälitseb Firefox paremini, kui artsd on juba enne maha tapetud ja ei käi samal ajal
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
taic
HV kasutaja
|
11.06.2005 13:35:46
|
|
|
dumb küsimus aga kui installida suset sis tuleb a: edasi ei oska midagi teha
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru

|
11.06.2005 13:37:51
|
|
|
taic kirjutas: |
dumb küsimus aga kui installida suset sis tuleb a: edasi ei oska midagi teha  |
mis tähendab sis tuleb a:
cd/dvd romi ja asi bootima-edasi näed juba ise
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
kallevp
HV vaatleja
|
11.06.2005 14:41:19
|
|
|
to: taic
Äkki selgitad natuke lähemalt, muidu jääb aitamisega viiki
Mille pealt installid? CD pealt on ikka buutima pandud? Mis SUSE versiooniga tegu on? Kirjelda täpsemalt, siis saab ka aidata.
Tegelikult on SUSE install ikka nii lihtne ja lollikindel, et seal väga mööda panna ei saa. Põhiline probleem on raud. Selleks on aga tehtud igat sorti live-cd-d. Tiri mõni selline alla (kui Sul DVD seade olemas on, sobib hästi SUSE 9.3 live-dvd) ja vaata, kuidas Linux arvuti raua ära tunneb. Kui kõik on ok, installi, kui ei, pole eriti mõtet - muidu on meil juures veel üks inimene, kes väidab 'igavene p.sk on see Linux'.
|
|
tagasi üles |
|
 |
taic
HV kasutaja
|
11.06.2005 21:26:44
|
|
|
ups oli hoopis mingi feather linnux orsmth ning bootides tundis asjad ära ja tuli a:_ ning kõik
edit: suse 9.1 tuli sama ja edasi ma ei oska midagi
eh siis [midagi kirjutatud]A
on kirjutatud booditav cd pandud bootima cd pealt
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
kallevp
HV vaatleja
|
12.06.2005 02:43:57
|
|
|
???
Kui Sul on SuSE 9.1 buutiv cd (eeldatavasti on see cd1) ja BIOS-is on pandud buutima cd pealt, siis esimene asi, mida Sa näed, on aken, kus tuleb valida Installation. Vajutades F2, saad muuta ka resolutsiooni. Edasi enter ja install läheb käima. So simple. Kui Sul näiteks on juba SuSE installitud, küsitakse üle, kas 'new install' või 'upgrade'. Mis a: -st jutt käib... no ei saa aru. Ja veel. Kui ei ole eriti tuttav Linuxiga, oleks targem enne Windowsi all Linuxi jaoks vaba ruum valmis teha (muidugi juhul, kui Windows ikka on masinas). Muidu võib väga kergesti partitsioonid sinnasamusesse keerata. Kui aga vaba ruum on eelnevalt olemas, kobib SuSE kohe kenasti sinna peale, kusjuures ka olemasolev Windowsi partitsioon(id) ühendatakse kohe automaagiliselt külge. Äkki oled nii kena ja kirjeldad natuke täpsemalt oma tegevuste järjekorda ja seda, mis ekraanile ilmub? Mingi jutt ikka tuleb ju peale selle a?
|
|
tagasi üles |
|
 |
taic
HV kasutaja
|
12.06.2005 12:00:38
|
|
|
cd`lt boodib üles ja leiab vidinad üles siis tleb selline tekst:
cache size:7670kb (xms)
minimum cache size: 1024kb
write trough drives A B
Current options:
/mlx
/bl=16
/lend=on
/delay=off
a _
ning kõik olen proovinud nii c: d: kui B: kõiki neid variante aga ei funka
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
kallevp
HV vaatleja
|
12.06.2005 12:20:13
|
|
|
Mis vidinad ta Sul leiab? Mul on sihuke tunne, et masin on pandud cd pealt buutima, aga cd endaga on Sul mingi jama. Kas plaat on karbist pärit või tirisid kusagilt? Ilmselt on kusagilt tiritud, proovi uus plaat teha, kindlasti vaata, et Sa ikka iso plaadile kõrvetad, mitte lihtsalt data-plaati ei tee. Ja enne kui uut plaati tegema hakkad, ei teeks paha ka md5sum üle kontrollida. Probleemiks Sul siis vigane iso-fail või vigane plaat, originaalplaadiga sihukest jama ei tohiks olla. Seniks jõudu!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Winona
HV vaatleja
|
15.06.2005 19:19:49
|
|
|
[quote="colin07"]Kurat ei saa ECS N2U400-A integreeritud heli tööle. Suse 9.2 siis kasutusel. Sound details Driver all on selline tekst
Driver Info #0:
Driver Status: i810_audio is not active
Driver Activation Cmd: "modprobe i810_audio"
Driver Info #1:
Driver Status: snd-intel8x0 is active
Driver Activation Cmd: "modprobe snd-intel8x0"
Mul on sama probleem Suse 9.3.-ga. Häält pole mingisugust ja sama teksti annab. Installitud on 5-lt cd-lt. Kõik toimib hästi, ainult häält pole. Aga errori teateid ei anna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|