praegune kellaaeg 18.06.2025 14:14:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MorRAW
Ei ole Guru

|
22.05.2005 21:13:57
|
|
|
Olgem ausad, ID kaart pole mitte mingi nõiarohi.
Kes tahab petta, see petab igatahes. Antud juhul vähendaks aga kohustuslik ID-kaardiga autendimine
kordades ärifoorumites liikuvat kaupa. Vaevalt, et 10% turvalisema keskkonna nimel olete nõus
kaotama umbes 50% kaubavalikust. (% on suhteliselt laest võetud).
Mina olen kaks korda kõvasti petta saanud. Mõlemad korrad kandsin ju raha pangast üle ning pettur
oli sellest teadlik, et annab välja oma nime. Nii et pole vahet, kas saate nime teada ID-kaarti või panga kaudu.
Lühidalt ei anna ID kaardi kohustuslikuks muutmine vähemalt minu silmis soovitud eesmärki.
Käest kätte äri korral on muidugi teised reeglid ning riskid.
_________________ https://www.instagram.com/morrowshoots/
http://www.morrowshoots.com |
|
Kommentaarid: 372 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
314 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
22.05.2005 22:36:04
|
|
|
Ardo,
[tähenärimine]õige on autentida[/tähenärimine]
Aga autentida saad suvalises AIP-s, kus on ID-kaardi lugeja. Järgi vaid täpselt juhiseid, mis on ära toodud KKK-s.
(ID-kaardiga allkirjastatud) lepingute kohta ootaks kommentaare juristiharidusega kasutajatelt - millised need võiksid/peaksid olema ja kas need üldse kehtivad ilma notariaalse kinnituseta.
|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Delta
HV Guru

|
22.05.2005 23:48:14
|
|
|
ID-allkiri võrdub tavaallkirjaga. St kui leping on kinnitatud ID-allkirjaga ja ei kitsenda osapoolte seadusest tulenevaid õigusi-kohustusi, siis on ta kehtiv. Mingit notarit pole vaja (vähemalt mitte arvutikraami müügil). Kes tahab võib ju notarit õiguskindluse tagamiseks kautada, aga see oleks IMO jällegi overkill.
_________________ airgun.planet.ee - õhkrelvad ja taskulambid
Salva kindlustus = probleemid
M: Diver kell |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
0 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
23.05.2005 00:18:41
|
|
|
Tanel kirjutas: |
dvd vader kirjutas: |
ID-kaardiga kaasneb see paha asi, et ta ise maksab 150 krooni, aga selleks, et seda kasutada saaks, on vaja hankida ka lugeja, mis on ikka vähemalt 3x kallim. seega kulutus kokku umbes 500-600 krooni. ja see summa paneb paljud mõtlema asja vajalikkuse üle |
lugejat saab siiski ka soodsamalt - Elion stardikomplekt maksab 295 EEK
Kulutus kokku seega 445 EEK, kuid millest 150 EEK kulutamise osas (ID kaart) ei saa paraku vaielda - seadusandja on selle juba teinud kohustuslikuks. Seega - vabatahtlik kulutus on 295 EEK |
K-arvutisalongis on praegu 200.-
omal ka veel lugejat pole, aga ma ostan ID-kaardilugejaga klaviatuuri hoopis
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
23.05.2005 12:45:28
|
|
|
Et siis minu arvamus ka.
Olen siin ise ka tehinguid natuke teinud ja mul "õnneks" hästi läind.
Tegelikult on siin sisuliselt tegemist täikaga ning vastavalt sellele on siin asi kõik kokkuleppeline ja riski selliste tehingute puhul selgelt mõtlev inimene peaks oskama arvestama.See ID- kaardi värk võiks olla muidugi aga siis kokkuleppeline.
Kui asi kohustuslikuks panna siis antud juhul hakkavad osad kasutajad liiga kindlalt ennast tundma ja teadvustamata endale, petta saamis võimalus jääb sisuliset samaks.
Kui teha midagi kohustuslikuks siis ei ole mõtet teha mõnda poolkõva asja , mis tegelt ikkagi loob veits petliku kindlustunde.
Kui aga teha vähegi vettpidava süsteemi siis kardan , et see asi tasuline ja see täika ei ole enam täika aga akkab srnanema e-poega ning toob HV foorumi omanikele lisakohustusi.
Kõike saab ju kokkuleppida mitte ei ole vaja äri teha emotsioonide tasandil.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
23.05.2005 23:21:23
|
|
|
Kui elektrooniline allkiri=käsikirjas allkiri, siis pole ju lepingu allkirjastamisel vahet, kummaga seda tehakse.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
07.06.2005 01:28:03
|
|
|
Mind suisa ärritab, milline võib olla suhtumine. Mainin kohe alustuseks ära: loll saab kirikuski peksa.
tsitaat: |
Kes tahab petta, see petab igatahes. |
---> Kes laseb end petta, seda ka petetakse. Selline on paratamatult reaalne elu.
Teine arusaamatu fenomen on see, et kisendatakse, et tõmmati 300-400 krooniga... ok... aga, et kisendatakse veel enam, kui selle 300-400 eest saaks kaardilugeja. Ehk need samad summad, mille eest tee petta saate, on teile nagu "kasulikum investeering", kui see, et te sama summa eest ka midagi vastu saaksite: kaardilugeja.
Järjekordne fenomen on see, et kuigi on juba suur hulk kohti, kus ID kaart on tubliks abimeheks, põhjendab üks dumbuser iga sellise koha juures "ma ei osta ainult selle pärast seda kallist lugejat", mitte ei võta kokku üldises plaanis: kõiki teenuseid, kõiki hüvesid. näiteks ID kaardi pakutava signeerimise abil saavutatav vähemalt 1 mailbox, mis on spämmivaba, sest võtad sinna vastu vaid signeeritud kirju (@eesti puhul täitsa olemas olev serveripoolne konfivõimalus) Või see, kui rahakotis on 2-3 paroolikaardi (mis ei pea mitte mitte-eksisteerima, aga võivad olla näiteks kodus kindlas kohas kui Sekundaarsed alternatiivid) asemel vaid 1 kaart.
Hinna kohta käiv veel:
oletame, et hinnad on järgmised:
arvuti: 7k
kaardilugeja 0,2k
Teile on ülejõukäiv: 7k-sele arvutile juurda osta 0,2k maksev kaart, kuid samas poleks teile üle jõu käiv arvuti, mille hind oleks 7,2k, kuid millel oleks lugeja juba sees... Ehk asi on selles, kuidas asju teile esitatakse... seega selle 200 krooni pärast nutta siiski ei maksaks...
Ja veel lõpetuseks: nagu üks mu tuttav IT õpetaja ütles, kes just algajaid nullist koolitab, et "mis tähendab, et ei taha? keegi ei küsi nende käest - läheb ja kõik" Ehk nii oli probleem selles, et ei tahetud openoffice'it... aga situatsioon on sama: tavakasutaja on liialt ära hellitatud. Sellessuhtes ma toetn radikaalset ID kaardi kasutuselevõttu ja see on iga HV-lase oma asi, millal ta mõistusega võttes saab aru, et ei ole mõtet sõrgu vastu ajada sellele, mille oskuslik kasutamine toob märkimisväärselt mugavust ja turvalisust juurde.
Ja kui ei saavutata seda, siis minimaalne, mida teha, on see, et selliseid niutsuvaid "olin id kaardi vastane, aga ise lasin end petta" teemasid saaks vaid ID kaardiga audentides postitada... kui nagu enda ja teite vead ei õpeta inimest ja ta ajab ikka sõrgi vastu, siis patt oleks mitte sellise tegelase peale sarkastiline olla.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vipp
HV vaatleja
|
07.06.2005 02:37:40
|
|
|
Lugesin selle järjekordse teema läbi ning pean õigeks ka oma arvamus sekka öelda.
Ise olen siin foorumis juba jupp aega olnud ja nii mõnegi tehingugi teinud. Kõik siiamaani hästi lahenenud ning midagi halba kellegi kohta öelda ei ole. Samuti olen igaksjuhuks silma peal hoidnud "seadusega pahuksis" alafoorumil ning pean ennast täitsa arvestatavalt kursis olevaks antud teemal.
Ise olen selle ID-autentimise vastu. Ka juba selle pärast, et minul täidab isikuttunnistava dokumendi rolli juhiluba, mis niikuinii 100% koguaeg kaasas on.
Siin on kõlama jäänud küsimus, et mis siis juhtub, kui ikkagi saad autentinud inimeselt petta ?
Vastuseks, et korjad oma tõestusmaterjalid kokku ja lähed politseisse.
Minu arvamus aga asjast on selline, et keegi ei ole siin niimoodi tünga saanud, et tünga tegijat ei saa enam kuskilt kätte ega ei tea tema nime / elukohta jne...
Eesti on piisavalt väike, et iga inimese leiab ülesse.
Nii, kui juba niikuinii saab teada selle inimese andmed, kes sulle tünga tegi võib ka ilma selle autentimiseta väga vabalt politsei poole pöörduda. Pigem ongi probleem selles, et heietatakse kuu otsa, et "nääd, see vend, ilge muff, tegi tünga mulle, on keegi talle helistand" ja mitte midagi ise ei tehta. Teeks keegi mulle tünga lahendaks ma selle probleemi väga kiirelt ja valutult. Korjaks kõik materjali kokku, läheks politseisse, torgiks neid iga päev ja asi saaks kindlasti lahendatud.
Niisis jõuame sinna, et milleks on vaja autentida ID-kaardiga, kui niikuinii suure osa (tegelikult julgen väita, et kõigi) kasutajate andmed annab lihtsa vaevaga välja uurida. Ja vaatamata sellele tehakse siin ikkagi tünga. Mis see autentimine siis muudaks ?
Ise olen kasutanud sellist varianti, kui suuremad summad on mängus olnud, et olen küsinud inimeselt dokumenti näha ja tema andmed üles kirjutanud. Eestimaa on niivõrd väike, et paarituhandeliste tehingute tegemisel posti teel küll mõtet ei näe.
Anyway, elu toimibki nii nagu ta siin praegu toimib. 90% saavad omad asjad ilusti ja valutult aetud ning 10% saavad nii või naa tünga, ükskõik kui "turvaline" see keskkond siin ei ole. See sõltub nüüd inimesest - kas ta peale tünga saamist võtab midagi ette või viriseb mitu kuud, kui pahad kasutajad siin ikka on.
PS: Enamike inimeste kohta saab aimu kui vaadata nende vanu postitusi ja loomulikult iseloomustusi. Kui tuleb paar päeva vana kasutaja pakkuma imesoodsat tehingut, siis on ilmselgelt asi kahtlane ja autenditud või mitte, mina julgeks tehingu teha ainult käest - kätte ja siis ka peale kauba töökorras oleku proovimist.
Kokkuvõtteks: Mina isiklikult ei näe vajadust midagi muuta. Olgem lihtsalt ise ettevaatlikumad ning mõelgem natuke enne mingi riski võtmist.
PPS: Ainuke asi, mis minu arvates tõesti toimiks oleks see nö "HV-inkasso". Kui ikka mõne inimese elu totaalselt pea peale pöörata (töökoht, kool, vanemad, sugulased - tuttavad jne...) ja see suure kella külge riputada, et kõik sellest kuuleksid ja teaksid, mis siin tüngategijatega tehakse, siis oleks kasu kordades suurem, kui siiamaani pakutud ideede puhul. Iseasi, mis ühikuga "kasu" mõõta saab...
Just my 2 cents...
_________________ www.marklai.ee |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
07.06.2005 02:39:52
|
|
|
no see autentimine vähendaks kindlasti (potesiaalsete) petjate arvu - see paneb neid enne vähemalt sügavalt mõtlema, et kas ikka tasub kui nende isikuandmed ostjale põhimõtteliselt kõigest käeulatuses on. mõned jätavad ehk petmata ja kolivad oma kurjade kavatsustega järgmisesse foorumisse...
ei ole vaja kuluta aega petja andmete väljaselgitamiseks ja oletamiseks ning ka politseil lihtsam ja uurimine ehk tiba kiirem.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vipp
HV vaatleja
|
07.06.2005 03:00:43
|
|
|
Ilmselt vähendaks küll arvu, aga vähendaks ka tunduvalt pakkumist ja nõudlust.
Tegelikult praegu on andmed samamoodi käeulatuses. Ülekande tegemiseks on nii või naa vaja inimese nime.
Nime järgi saab näiteks siit lehelt isikukoodi: ldap://ldap.sk.ee/
Nime järgi saab 90% juhtudes kiire otsingu põhjal teada kooli, kus indiviid on käinud / käib ja kõikvõimalikku muud huvitavat.
Edit: Seal aadressilt näeb ainult nende isikukoodi, kelle ID-kaart = surnud ring tegelikult.
Aga point on ikkagi pigem selles, et mida nende andmetega teha, mitte andmete kättesaadavasuses. Sellega on vast kõik nõus, et petja andmete leidmine ei ole probleem ?
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
weyx13
HV vaatleja

|
07.06.2005 03:08:26
|
|
|
Vipp kirjutas: |
Ilmselt vähendaks küll arvu, aga vähendaks ka tunduvalt pakkumist ja nõudlust.
|
ära kaoks olematu ja saast kaup - mis meil selle vastu ikka on?
_________________ Inimkond jaguneb üldjoontes kaheks:
ühed, kes jagavad meid kaheks ja teised, kes seda ei tee. |
|
tagasi üles |
|
 |
MorRAW
Ei ole Guru

|
|
Kommentaarid: 372 loe/lisa |
   |
2 :: |
314 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vipp
HV vaatleja
|
07.06.2005 03:18:23
|
|
|
tsitaat: |
ära kaoks olematu ja saast kaup - mis meil selle vastu ikka on ? |
IMHO on pea igat ühele inimesele "saastana" tunduvat kaupa vaja kellelgi teisel. Ja see koht on tõesti selline, kust saab kerge vaevaga puudu oleva floppy, kõvaketta - mille iganes. Olen kindel, et autentimise puhul kaoks suur hulk just selliseid odavaid tarbeesemeid, millele võib tekkida ootamatu vajadus.
Teine asi, mis ma praegu unise peaga suutsin välja mõelda on see, et tegelikult soodustaks see turvalisuse tõstmine just läbimõeldud petuskeeme. Kuna inimesed hakkaksid siis ilmselt rohkem usaldama suuri tehinguid ettemaksega / ettesaatmisega. Sellisel juhul saaks läbimõeldud petuskeemiga palju rohkem kahju tekitada, kui praeguse seisuga, kus kasutajad on ise valvsamad (vähemalt peaksid olema).
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
07.06.2005 13:52:41
|
|
|
Siin peab meelde tuletama, et lihtsalt kasutaja autentimine ID-kaardiga pole tõesti see, mis tagab turvalisuse. See ei anna muud, kui te teate, et tegelane, kellega te käppa surute, on tõepoolest see ja see. Aga tehing ise jääb teil sümboolselt suusõnaliseks kokkuleppeks, mida teil hiljem väga raske tõestada on. Lähete politseisse ja öeldakse, et kuritöö koosseis puudub. Ja mina neid ei süüdista, sest tõesti, kui inimene oma ükskõiksusega (siinkohal avalduva mitte sooviga näiteks ID-kaardiga end kaitsta) ei kaitse, siis miks peaks teised seda tegema. Politseil on ka muud tegmist.
Asja point on see, et te ei vaja mitte ainult autenditud tehingupartnerit , vaid ka autenditud "paberit" tehingu enda kohta, kus on must-valgel kirjas, et "üks maksab teisele selle ja selle aja jooksul selle summa sinna arvele näiteks ja teine peab selle ja selle aja jooksul üle andma sel ja sel viisil selle toote, mis vastab sellele ja sellele nõudele ja on markeeritud sel moel".
Ja sellise "paberikese" digiallkirjastamine on lihtne kui kirjale manuse lisamine.. Kui peale seda lisada ka eelnev signeeritud kirjavahetus, siis esitate te politseile n.ö täiskomplekti, mis jõuab ka kohtusse, sest peale süüteokoosseisu valimist seadusest ei pea politseiametnik midagi tegema, sest kõik on sisuliselt tõendatud tema jaoks ja ta on saanud kergelt ühe lahendi oma kontosse n.ö juurde.
Ainult selle autenditud tehingupartneri puhul on sinu sõna tema vastu ja mitte miski ei kalluta sinu sõna õigluse poole. Kui ta süüdimatult eitab asja, ei pruugigi asi kuhugi jõuda. Ja vot sellise puhul puudub tõesti uurijal motivatsioon, sest summad on ju tegelikult väikesed. Arusaadav... isegi karistusseadustik võimaldab vähetähtsa väärteo eest karistust mitte määrata...
Ja peale sellist asja võite te ka potentsiaalselt kohtusse kaevatud saada laimamise eest. Sest "tema pole ju teinud" ja tõestatud ka vastupidist pole.
Ning erinevalt sellest kuulutaja audentimisest ID kaardiga, saab igaüks id-kaardi ise täies mahus kasutusele võtta, ilma, et peaks laisalt ootama, et HV päästab teda tema enda lolluse eest. Kolige Utoopialt Eestimaale tagasi...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
07.06.2005 19:00:36
|
|
|
Tanel kirjutas: |
daddo, siin on olnud juhtumeid, kus uurija on võtnud tõendusmaterjaliks kahtlusaluse postitused siin foorumis |
see on ju väga tore, aga lihtsalt postitus plain textina on midagi muud, kui tekst digiallkirjastatud dokumendis... loomulikult võib ju uurida, et mis aadressilt postitus on tulnud, kes oli sel hetkel seal arvutis jne... respekt, kui uurija viitsib sellega tegeleda. Aga praegustest ja ilmselt ka osadest tulevastest ohvritest on väiklane end ise mitte kaitsta ja siis nuriseda..
Kui siia ühel päeval enam ID-kaardita enam sisse ei saaks, siis mind see siit eemale ei tõrjuks... ja kui on ka teisi tõsiseid hingega HV-lasi, kellele see keskkond on eelkõige moraalne väärtus, saavad aru, et teatud "ohvreid" (nagu id kaardi ja selle lugeja soetamine seda oleks... jea rait ) tuleb tuua.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vidget
HV Guru

|
09.06.2005 11:16:32
|
|
|
Minu jaoks poleks probleem ka id kaardiga sisselogimine, aga vaevalt koolijutsid raatsivad kulutada mitu sotti selle peale, et üks portaal oleks kättesaadav. Ja kuna ma kasutan reeglina just ärifoorumi, siis see osa saaks väga tugeva hoobi.
Muideks daddo, miks sa pole end id kaardi ja HVF'ga sidunud, kui nii aktiivselt seda promod?
|
|
Kommentaarid: 148 loe/lisa |
   |
4 :: |
128 |
|
tagasi üles |
|
 |
Terminator III
HV veteran
|
09.06.2005 11:56:02
|
|
|
Kui ID kaart nendel koolijutsidel käes on, siis miks nad peaksid mitu sotti kuhugile kulutama? Paljudes interneti punktides ka id kaardi lugeja olemas
|
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
15 :: |
21 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
12.06.2005 02:29:20
|
|
|
Vidget kirjutas: |
Muideks daddo, miks sa pole end id kaardi ja HVF'ga sidunud, kui nii aktiivselt seda promod? |
Kunagi kohe alguses püüdsin seda kohe teha, aga tookord millegipärst ei õnnestunud... kas pani IE kala või firefoxis asi ei toiminud... ei mäletagi kohe... aga sai nüüd proovitud ja seekord isegi õnnestus.
Iseasi, kas nüüd teie turvalisus sellest tõusis, sest:
a) pole petja tüüp
b) pole senimaani siin midagi müünud ja midagi ka ostnud ja hetkel ei paista seda ka ees olevat
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru

|
26.06.2005 12:47:52
|
|
|
väheke tegudest ka. Kasutaja lauri tegi toreda veebipõhise ostu-müügi vormi http://laurit.lap.ee/ostmyyk/ mida võib käest-kätte tehingute puhul kasutada.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
26.06.2005 13:32:58
|
|
|
sevenhugs, väga hea Lõpuks ometi on keegi ennast ka reaalselt liikutama hakanud, mitte lihtsalt ei mulise kaasa. Loomulikult võiks keegi kõrgema haridusega (juura) selle vormi üle vaadata, sest mida täpsemini on kõik pisiasjad reglementeeritud seda vettpidavam see leping on. Kui selle kallal saaks veel tööd teha siis põmst võiks ju selle vormi ärifoorumites kuskile ülesse riputada
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru

|
26.06.2005 14:34:53
|
|
|
täpselt minu mõte. Ideetasandil on palju lobisetud, aga lauri tegi ka midagi reaalset ära. Peale väikeseid täiendusi ning juurainimeste heakskiiitu hakkan ilmselt ka ise kasutama.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
26.06.2005 14:42:36
|
|
|
see vorm tuleks jah juristi poolt üle vaadata.
kui kellelgi on soovi seda edasi arendada, siis ma annan lähtekoodi.
endal mul selle täiendamisega aega tegeleda ei ole. kahjuks.
aga vähemalt algus on tehtud.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
27.06.2005 01:40:47
|
|
|
Aga see on juba müüja mure kui ostja keeldub sellisel juhul tehingut sõlmimast. Üldjuhul siin niiväga rariteetseid esemeid ei liigu mida kuskilt mujalt pole võimalik saada. Samuti miks peaks müüja keelduma selle lepingu sõlmimisest kuna ausal inimesel pole midagi karta. Kohustuslikuks ei tohiks kindlasti midagi teha ent vastava lepingu sõlmimine mõjuks kui heatahte avaldusena mõlema poole poolt. Loomulikult võiks kellegi seadusetundja pilk üle käia, et vajadusel oleks sel lepingul ka seaduse ees jõudu.
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|