Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Hercules Radeon 8500LE FDX hangub märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
QOS
HV vaatleja
QOS

sõnum 16.11.2002 13:12:03 Hercules Radeon 8500LE FDX hangub vasta tsitaadiga

Ostsin minagi siis sellise kaardi ja panin esialgu tööl asuvasse W2K-ga varustatud arvutisse. Laadisin kaasas olnud draiverid (v. 7.66) ja proovisin siis kohe Hot Pursuit'iga, et kuidas ka töötab. 1024x768x32 viskas vertikaalsed triibud ette ja hangus, proovisin siis 800x600x32, millega läks küll tööle, aga töötab ainult keskmiste detail'idega, ehk kõrgematega hangub kohe. Tõmbasin siis Hercules'e kodulehelt viimased draiverid ja panin need peale (eelmised võtsin enne maha nagu soovitatud)- vahet mitte mingit, jookseb samat moodi kinni. Ei viitsinud siis tööl sellega rohkem jännata ja tõin koju XP-ga varustatud arvutisse. Sellel ei ole üldse võimalik draivereid ei plaadi pealt ega ka veebist tõmmates installida, tema surub ikka oma 8500LE Windows family draivereid. Probleem ei ole ainult Hot Pursuit'iga- Hitman 2 hangus juba intro video juures, samuti näiteks 3DMark2001SE Nature juures. Ma ei ole kahjuks suur spetsialist, aga minu arvates ei tohiks see plaadi tööle saamine nüüd nii keeruline ka olla. Kas on kellelgi olnud samu probleeme? Kas plaat võib praak olla ja peaksin tagasi viima või oleks midagi veel proovida?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kraanul
HV vaatleja

sõnum 16.11.2002 13:30:26 Re: Hercules Radeon 8500LE FDX hangub vasta tsitaadiga

QOS kirjutas:
Ostsin minagi siis sellise kaardi ja panin esialgu tööl asuvasse W2K-ga varustatud arvutisse. Laadisin kaasas olnud draiverid (v. 7.66) ja proovisin siis kohe Hot Pursuit'iga, et kuidas ka töötab. 1024x768x32 viskas vertikaalsed triibud ette ja hangus, proovisin siis 800x600x32, millega läks küll tööle, aga töötab ainult keskmiste detail'idega, ehk kõrgematega hangub kohe. Tõmbasin siis Hercules'e kodulehelt viimased draiverid ja panin need peale (eelmised võtsin enne maha nagu soovitatud)- vahet mitte mingit, jookseb samat moodi kinni. Ei viitsinud siis tööl sellega rohkem jännata ja tõin koju XP-ga varustatud arvutisse. Sellel ei ole üldse võimalik draivereid ei plaadi pealt ega ka veebist tõmmates installida, tema surub ikka oma 8500LE Windows family draivereid. Probleem ei ole ainult Hot Pursuit'iga- Hitman 2 hangus juba intro video juures, samuti näiteks 3DMark2001SE Nature juures. Ma ei ole kahjuks suur spetsialist, aga minu arvates ei tohiks see plaadi tööle saamine nüüd nii keeruline ka olla. Kas on kellelgi olnud samu probleeme? Kas plaat võib praak olla ja peaksin tagasi viima või oleks midagi veel proovida?

Sain ka just sama kaardi. Tõmbasin ATI lehelt catalyst 2.4. Sellega töötab mul ilusti. Muid draivereid ma ei hakanud proovima. Pane ka ATI control panel peale ja ütle, mis BIOSiga tegu.
Tõmba omale Rage3D Tweak ja vaata, mida see hertzideks pakub. Vo proovid downclockida, äkki aitab.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Stalker
HV kasutaja
Stalker

sõnum 16.11.2002 14:44:57 vasta tsitaadiga

Mul ka 2sja see kaart ostetud ja guru3d.com-ist sain uuemad driverid kui ati v6i hercules-i lehelt. Endal ver7.79 pealja control panel on ka sealt guru3d-st kuup2evaga nov2002 ja k6ik t88tab perfektselt!
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 26
tagasi üles
QOS
HV vaatleja
QOS

sõnum 16.11.2002 15:10:49 Re: Hercules Radeon 8500LE FDX hangub vasta tsitaadiga

kraanul kirjutas:

Sain ka just sama kaardi. Tõmbasin ATI lehelt catalyst 2.4. Sellega töötab mul ilusti. Muid draivereid ma ei hakanud proovima. Pane ka ATI control panel peale ja ütle, mis BIOSiga tegu.
Tõmba omale Rage3D Tweak ja vaata, mida see hertzideks pakub. Vo proovid downclockida, äkki aitab.

Tõmbasin siis need draiverid ja control paneli. Catalyst details ütleb muuhulgas järgmist:
Bus setting: AGP 4x
BIOS version: 7.008
BIOS date: 2002/03/26
Memory size: 64MB
Memory type: DDR SGRAM/SDRAM

Mõningane progress peale draiverite installi- graafika enam ei hangu. Selle asemel aga on pilt hallikas ja liikuvad objektid on üldse ilma igasuguste värvideta. Proovisin Hitman 2-ga. Ettepanekud?
tagasi üles
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 16.11.2002 17:46:21 vasta tsitaadiga

Ostsin ka selle kaardi just - tundub OK olema, need 7.79 driverid ja muu
ka peal. Oigemini pole veel raha maksnud aga toenaoliselt laheb loosi.
Motsin enne tykk aega et kumba siis valida kas seda Herculesi FDX'i voi
Gigabaidi 8500LE'd. Gigabaidil on monus radiaator muidugi aga on ka tapselt 2X kallim kaart. Pilt on nagu ATI'il, 3DMark2001SE naitas 6839 punkti (1024x768 32bit). Ainult pisut arevaks teeb Herculese demosid jooksutades selline asi et pilt kohati jonksutab ja jonksu ajal on hetkeliselt naha kergeid horisontaalseid katkemisjooni graafikas - akki jaab "auru"
vaheks ja peaks klokkima?
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 6 :: 11
tagasi üles
QOS
HV vaatleja
QOS

sõnum 16.11.2002 21:00:32 vasta tsitaadiga

Tõmbasin need 7.79 draiverid ka ära, aga sama lugu. UT 2003 demoga kas jookseb lihtsalt kinni või tõmbab vertikaalsed triibud ekraanile, seda isegi madalate settingutega. Prose peaks nagu jõudma küll, töötab 1666 Mhz peal. 3dMark2001 annab punktideks 7975, aga kasu sellest pole tuhkagi. Pean vist ikka kaardi tagasi viima...
tagasi üles
stroh
HV vaatleja

sõnum 18.11.2002 02:11:21 Re: Hercules Radeon 8500LE FDX hangub vasta tsitaadiga

link :: proovi seda

sa võta draiverid Herculese kodukalt ja kui mängid Hot Pursuit'i, ära max detaile pane. omal sama kaart ja XP. ATI draiveritega ei saandki tööle.
asi ilmselt Inteli mobos, sest vana asuse plaadiga töötas kenasti.
tagasi üles
kraanul
HV vaatleja

sõnum 18.11.2002 11:43:24 vasta tsitaadiga

LordVader kirjutas:
Ainult pisut arevaks teeb Herculese demosid jooksutades selline asi et pilt kohati jonksutab ja jonksu ajal on hetkeliselt naha kergeid horisontaalseid katkemisjooni graafikas - akki jaab "auru"
vaheks ja peaks klokkima?

Tööl 2,4GHz P4 töötas ilma igasuguste jõnksudeta aga kodus see 'Racheli' nimeline demo jõnksutas. Seega jääb prosest puudu (kodus 1,2 cel). Kodus klokkisin niipalju kui sai nii proset (1500MHz) ja videot (GPU 303, Mem 276, ei ole täpsed, sest peast ei mäleta). Läks päris viisakaks. Doom3 hakkas ka nii enamvähem toimima. Kardan, et vähemalt Doomi puhul jääb 'AGP aperture sizest' 64 MB puudu, kahjuks 815 chip rohkem ei võimalda. Vaja oleks vähemalt 128MB või 256MB. Vaata, et kõik muud settingud BIOSis ka ok: AGP 4x, mälu timingud. Ei soovitata 'Fast write' - seda vist saab isegi winnis ATI control panelis muuta.
tagasi üles
kraanul
HV vaatleja

sõnum 18.11.2002 11:57:47 Re: Hercules Radeon 8500LE FDX hangub vasta tsitaadiga

stroh kirjutas:
sa võta draiverid Herculese kodukalt ja kui mängid Hot Pursuit'i, ära max detaile pane. omal sama kaart ja XP. ATI draiveritega ei saandki tööle.
asi ilmselt Inteli mobos, sest vana asuse plaadiga töötas kenasti.

Natuke täpsustan. Max detailid võib panna aga effektide puhul tuleb kriips tagasi võtta, sest tundub, et ruumilisust tekitav udu jooksutab asja mingi ajaga kokku, tekstuurid on ka sellisel juhul na imelikud. Muidugi võib meil erinev probleem olla. Jutt HP2-st. Kasutan ATI catalyst 2.4 draivereid.
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 18.11.2002 12:03:58 vasta tsitaadiga

... keegi teist lisajahutust on kasutanud ? Üldiselt peaksid mälukivid üsna
kuumaks minema peale sellist koormust nagu seda on UT2K3. Soovitav
oleks n. üks 80x80 vent otse kaardile peale puhuma panna, mõningatest
allikatest olen kuulnud, et on aidanud icon_wink.gif ...
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 18.11.2002 12:54:49 vasta tsitaadiga

kraanul kirjutas:

Tööl 2,4GHz P4 töötas ilma igasuguste jõnksudeta aga kodus see 'Racheli' nimeline demo jõnksutas. Seega jääb prosest puudu (kodus 1,2 cel). Kodus klokkisin niipalju kui sai nii proset (1500MHz) ja videot (GPU 303, Mem 276, ei ole täpsed, sest peast ei mäleta). Läks päris viisakaks. Doom3 hakkas ka nii enamvähem toimima. Kardan, et vähemalt Doomi puhul jääb 'AGP aperture sizest' 64 MB puudu, kahjuks 815 chip rohkem ei võimalda. Vaja oleks vähemalt 128MB või 256MB. Vaata, et kõik muud settingud BIOSis ka ok: AGP 4x, mälu timingud. Ei soovitata 'Fast write' - seda vist saab isegi winnis ATI control panelis muuta.

Mul tööl on XP2000 ja 756MB , kuid ikka Wolfenstein sakib.
tagasi üles
kraanul
HV vaatleja

sõnum 18.11.2002 13:03:32 vasta tsitaadiga

LordVader kirjutas:
kraanul kirjutas:

Mul tööl on XP2000 ja 756MB , kuid ikka Wolfenstein sakib.

Kas sakib pidevalt (madal fps) või võtab vahetevahel hinge kinni? Mul on endal Intel, seega ei oska eriti aidata. Äkki on AA peal? AMD-i puhul vist arvaks, et midagi on chipi draiveritega häda.
Nii suure mälu koguse puhul oleks mõttekas ka swap fail ära koristada - ei hakka vindilt puhverdama.
tagasi üles
MaximumSpeed
HV kasutaja

sõnum 18.11.2002 13:16:50 Mis jamate vasta tsitaadiga

Mul ka sama kaart Hercules, fläshisin kaardi ära ati biosiga nüüd gpu 275 mälu 275 mhz. Ati catalyst 2.4 draiverid, draiveritest veel niipalju et disable vsync ja biosis disable fast writes. Ja Ut2003 jooxeb 1280x1024 32 ilusti, quake3 1600x1200 32bit 90 fps, colin mcrae2 2048x15xx 32 bit jooxeb ilusti, nfs hp2 1024x768 32 bit jooxeb ka kenasti. Algul jamasin ka samamoodi aga nüüd kõik korras.
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 18.11.2002 15:11:39 vasta tsitaadiga

Ei saki selles mõttes et hinge kinni võtaks, vaid hoopis nii et justkui kiirus
oleks liiga suur, horisontaalselt pilti liigutades viskab hetkeks segamini,
horisontaalselt jaotub pilt nagu lõikudeks mis pole mingil hetkelisel ajal
synkroonsed. Kõikidel mangudel seda polnud, kuid just Wolfensteinis oli. Proovisin ka töömasinas, kus oli XP2000 ja 756MB, kuid
ikka sama, ka kaardivahetus ei mõiganud. Siis sai veel proovitud
hoopis Geforce2 Ti'ga (detonator driverid - hoopis teine tubakas ju) oli täpselt sama lugu s.t. et nii justkui olekski normaalne. Kuid kõige mõistatuslikum on see et minu vana ATI AIW Rage128 kaardiga polnud
absoluutselt mingit sellist asynkroonsust.

p.s. otsustasin siiski loobuda sellest Herculesi FDX 8500LE'st ja osta hoopis
Gigabyte 8500LE - juba selleparast et ikka normaalsed radiaatorid on ka
peal ja veel eriti mõnus asi sellel Gigabytel on videokaardi temperatuuriandur koos vastava softiga selle naitamiseks.
tagasi üles
Stalker
HV kasutaja
Stalker

sõnum 18.11.2002 15:53:01 vasta tsitaadiga

WTF siin foorumis on juba sitaks inimesi h2das oma Hercules 8500le-dega, kuidas mul siis k6ik perfektselt jookseb ja probleeme pole???????? 3x ptyi yle vasaku 6la!
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 26
tagasi üles
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 18.11.2002 16:38:31 vasta tsitaadiga

Arvan et kõik uuemad videokaardid on sõna otseses mõttes sitad,
vahest ainult mingi 8000eekused pole.
Muidex nende Hercules FDX'idega on veel selline viga et Windowsi bootides on videos häired ja kui display-propertis advanced tabi minna,
siis selle lahtiminemise ajal on ka rasked videohaired.
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.11.2002 16:46:33 vasta tsitaadiga

LordVader kirjutas:

icon_eek.gif
icon_redface.gif
icon_lol.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
QOS
HV vaatleja
QOS

sõnum 18.11.2002 16:57:23 Re: Mis jamate vasta tsitaadiga

MaximumSpeed kirjutas:
Mul ka sama kaart Hercules, fläshisin kaardi ära ati biosiga nüüd gpu 275 mälu 275 mhz. Ati catalyst 2.4 draiverid, draiveritest veel niipalju et disable vsync ja biosis disable fast writes. Ja Ut2003 jooxeb 1280x1024 32 ilusti, quake3 1600x1200 32bit 90 fps, colin mcrae2 2048x15xx 32 bit jooxeb ilusti, nfs hp2 1024x768 32 bit jooxeb ka kenasti. Algul jamasin ka samamoodi aga nüüd kõik korras.

Bios'i flashima ei hakanud kuna Herculese kodulehel on kirjas, et
*Note: This bios is only valid for cards with the following serial numbers:
631 5058891
631 5058888*
Mul jällegi oli mingi teine number
tagasi üles
X-1
HV vaatleja
X-1

sõnum 18.11.2002 17:30:28 vasta tsitaadiga

LordVader kirjutas:
Muidex nende Hercules FDX'idega on veel selline viga et Windowsi bootides on videos häired ja kui display-propertis advanced tabi minna,

Ei saa teist üldse aru enam!FDX on lihtsalt FullDirectX.NFSHP2 on KÕIKIDE ATI kaartidega see probleem,et ei saa SpecialEffecte põhja panna kuna ATI ju ilgema sitt mängudes icon_lol.gif Ei tea,GF3 oli sitax vähem probleeme!Endal olid ka igasugused graafika vead aga siis kui garantiist uue kaardi vastu sain kadusid igasugused lillad triibud jne.
ISE KÜLL ATI JA GF3 GRAAFIKAL MÄNGUDES VAHET EI TEE icon_confused.gif
Kui olete graafika kujundaja siis ostke ATI kui olete mängude guru siis ostke GF3-4,5(FX,apocalypse). thumbs_up.gif
tagasi üles
sumpz
Kreisi kasutaja
sumpz

sõnum 18.11.2002 20:42:51 vasta tsitaadiga

[quote="X-1"]
LordVader kirjutas:
Kui olete graafika kujundaja siis ostke ATI kui olete mängude guru siis ostke GF3-4,5(FX,apocalypse). thumbs_up.gif

väärt nõu icon_lol.gif
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
thunderz
Kreisi kasutaja
thunderz

sõnum 20.11.2002 01:40:02 vasta tsitaadiga

LordVader kirjutas:

huvitav , mul küll pole selle Hercules FDX 8500LE kaardiga midagi viga olnud ja mitte mingeid anomaaliaid nagu videohäired (koguni rasked) pole olnud , ka kergemaid videohäireid mitte - töötab nagu kellavärk.
isegi siis , kui display-properties advanced tabi panna ja ka wini bootimisel on kõik ok.mitte mingeid hangumisi ,ega midagi taolist pole ka esinenud.ka töötavad kõik ati videod ,tv-out ja 3d marki teeb ka testid kõik ilusti ära , ka selle nature testi.
ka Hot Pursuit 2 töötab ilusti - ainult video settingutes peab jah see special effects kriipsu võrra vähem kui põhjas olema.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
LordVader
Lõuapoolik
Lõuapoolik
LordVader

sõnum 20.11.2002 09:19:42 vasta tsitaadiga

thunderz kirjutas:

huvitav , mul küll pole selle Hercules FDX 8500LE kaardiga midagi viga olnud ja mitte mingeid anomaaliaid nagu videohäired (koguni rasked) pole olnud , ka kergemaid videohäireid mitte - töötab nagu kellavärk.
isegi siis , kui display-properties advanced tabi panna ja ka wini bootimisel on kõik ok.mitte mingeid hangumisi ,ega midagi taolist pole ka esinenud.ka töötavad kõik ati videod ,tv-out ja 3d marki teeb ka testid kõik ilusti ära , ka selle nature testi.
ka Hot Pursuit 2 töötab ilusti - ainult video settingutes peab jah see special effects kriipsu võrra vähem kui põhjas olema.

Huvitav, jaab mulje et tegemist oleks justkui erinevate partiidega (iseenesest ka voimalik), kuna
olen proovinud kahte erinevat kaarti ja nii kodus kui tool. Kaardid ise tundusid molemad muu koha pealt jah korras olema.
Siiski kardan et lihtsalt ei pannud neid haireid tahele, nagu mulle tundub
on viimasel ajal vaga levinud pildikvaliteedi puudusi lihtsalt mitte tahele
panna - aja mark.
Ykskoik, mind need Herculesed enam ei huvita juba seetottu et malud lahevad kuumaks ja radikaid peal pole.
Muidugi ega ma seda kaarti ka 19" moni taga pole proovinud - sealt voib
veelgi ebameeldivaid yllatusi tulla. Gigabyte ikka yleprahi.
tagasi üles
term
HV vaatleja

sõnum 20.11.2002 11:04:08 vasta tsitaadiga

Minu kogemused ja katsumused antud kaardiga 250/250 on järgmised. Plaadi pealt paigaldatud draiveritega andis Chaintech, 128MB DDR, Duron1200
mingi 6200 punni, hakkasin siis järjest uuemaid Catalyst draiverid proovima
- ikka vanad enne maha ja ati* failid minema, ka täiesti puhta W98se installiga sai proovitud 2.1-2.3 draiveritega hangus 3-nda testi juures, lõi
vertikaalsed triibud ette, tõmbasin veidihaaval core ja memory kiirust alla -
238/238 juures suutis juba testi lõpuni teha (tegelt peaks vist piisama kui langetada ainult memory kiirust), skoor langes aga kuskil 5800-ni.
Võrdluseks Creative GF3 Ti 200 saab 5100 punni, kuid testides GTA3-e, siis
GF3 jooksutab ilma jõnksudeta, 8500le sakib. Jätkasin katsetusi panin Catalyst 2.4, sain GTA3-e jooksma korralikult peale seda kui olin kaardi setingud tõmmanud optimal perfomance peale, sai ka GTA3 patch-e peale lastud- Radeon 8500 jaoks oli paar ati faili uuendust, mis tundusid uues Catalyst omas juba all olema, täpset versiooni ei võrrelnud, samuti mingi audio patch-i 2D miles jaoks, ei teagi mis lõpuks aitas, kuid Battlefield 1942-ga sakib jätkuvalt, olen kiirusi tõstnud ka 270/270, muud asjad jooksevad, 3DMark-i pole veel proovinud.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
kraanul
HV vaatleja

sõnum 20.11.2002 11:05:49 vasta tsitaadiga

LordVader kirjutas:
thunderz kirjutas:

Huvitav, jaab mulje et tegemist oleks justkui erinevate partiidega (iseenesest ka voimalik), kuna
olen proovinud kahte erinevat kaarti ja nii kodus kui tool. Kaardid ise tundusid molemad muu koha pealt jah korras olema.
Siiski kardan et lihtsalt ei pannud neid haireid tahele, nagu mulle tundub
on viimasel ajal vaga levinud pildikvaliteedi puudusi lihtsalt mitte tahele
panna - aja mark.
Ykskoik, mind need Herculesed enam ei huvita juba seetottu et malud lahevad kuumaks ja radikaid peal pole.
Muidugi ega ma seda kaarti ka 19" moni taga pole proovinud - sealt voib
veelgi ebameeldivaid yllatusi tulla. Gigabyte ikka yleprahi.

Mälud lähevad kuumaks? 250MHz peal on nad Herculesel jahedamad kui inimese nahk, eeldusel, et õhk ikka korpuses liigub.
tagasi üles
term
HV vaatleja

sõnum 20.11.2002 11:10:53 vasta tsitaadiga

Kaardi partiid on erinevad jah, neil erinevad core/memory kiirused, nagu olen aru saanud.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Hercules Radeon 8500LE FDX hangub mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.