Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja
|
23.11.2004 15:22:58
|
|
|
Mis sul see fsb ka on. Ma oma 2.8 prescotiga sain 3.8Ghz winni a siis oli see jama et mälu ikka ei jagand laksu välja kuigi 4/3 (või oli see nüüd 5/4) oli peal. 3/2 ei võtt üldse pilti ette. Praegu nagu profiilist näha, on stabiilselt 3.5 ja see divaidör vms on 4/3 (või oli see nüüd 5/4). Emme on ic7-g ja cooler see zalman cnps7000B Cu
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
5 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tHE maD
HV kasutaja

|
23.11.2004 17:17:24
|
|
|
emm,mälu peaks veel kannatama,ehk saab liiga vähe voolu
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mothys
HV vaatleja

|
25.11.2004 00:12:40
|
|
|
Seda sa küll ile ei löö..... 6.2 GHz on ikka suur arv P4 kohta amaizing oi see karm asi ja klokab weel edasi see prose on varsti prügikastis ja see kutt nutab " HOLY F**k, i screwd up my 6.2 GHz P4 processor." vuut, see oleks kurb
_________________ Christmas.................. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
25.11.2004 00:39:43
|
|
|
mothys kirjutas: |
Seda sa küll ile ei löö..... 6.2 GHz on ikka suur arv P4 kohta amaizing oi see karm asi ja klokab weel edasi see prose on varsti prügikastis ja see kutt nutab " HOLY F**k, i screwd up my 6.2 GHz P4 processor." vuut, see oleks kurb  |
See oli ikkagi 3.6ghz prose ja vaata mis jahutust ta seal kasutas.
Ise tegin kah uue rekordi, 2.4ghz p4 @ 4.3ghz windowsis stabiine ja seda veel vesijahutusega.
Mõtle mis tulemus siis veel sarnase jahutusega tuleks...
|
|
Kommentaarid: 214 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.11.2004 00:58:10
|
|
|
Oma northwoodi sain stabiilselt tööle eelpool mainitud zalmani jahutusega 3.3 peal. Temp idles 35-42, fullis 50 kanti. Lisa volte pole millelegi pannud. Prosel korra proovisin 1.525 pealt 1.7 peale ning ramil 2.7 pealt 2.8 peale kuid selle peale enam 3.3 üles ei buutinud ainult piiksus. Võibolla peaks rohkem tõstma?
Mul põhjasilla radikas väga haledalt ära retsitud. Kiskusin vendi maha ning võtsin radikal neljandiku ribisid maha et videokaardi jahutust peale mahutada. Võibolla seal miski jama kuigi speedfan väidab selle tempiks suht rahuldava 42kraadi.
Kui korra panin fsb miski settingu 4/5 peale siis läks mälu kiirus alla kuid cpu ikka ei läinud rohkem. Ju siis 3.3 mu konkreetse isendi stabiilseks piiriks. Vahepeal sain isegi 3.4 peal tööle kuid siis hakkas superpi erroreid genereerima.
Idieed kuidas asja kiirendada on alati oodatud .
Nati OT kuid mul on juba ammusest ajast küsimus et kui palju mõjutavad rami timingud reaalset kiirust? 2.8G ning 2.5 8 4 4 ning 2.8G 2 6 3 3 vahe oli praktiliselt olematu, võibolla 1-3% povray renderdamises. Pealegi saan ma ju suuremate timingutega märksa rohkem fsb'd tõsta mis annab märksa suurema jõudluse kasvu (imho).
tsitaat: |
ma olen alati tahtnud seda küsida nendelt, kes mingeid üle 2 GHz'iseid prosesi klokivad
|
Kui kasutad gentood või lihtsalt tegeled palju progemisega on igasugune kiiruse kasv teretulnud, isegi rohkem kasu kui mängudes sest peale eputamise on sellest ka praktiline kasu.
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja
|
05.01.2005 22:57:57
|
|
|
MOBO? N/B panin endal 800 peal lukku ja enne oli mul N/B radikal vent a änam ei ole. Vb on rammil ja prosel liiga palju volte.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
06.01.2005 00:34:18
|
|
|
AMD kirjutas: |
[offtopic]
miks sa seda asja veel klokkida tahad ?
kas 2.8 GHz'ist tuleb puudu ?
ma olen alati tahtnud seda küsida nendelt, kes mingeid üle 2 GHz'iseid prosesi klokivad
[/offtopic] |
Vahel ajab ka muigama kuidas näiteks Aquamarki foorumis mingi rikas ameeriklane ostab oma mänguarvutile a64 3800+, kuigi eelmine oli 3500+ või midagi. Vingub veel et miks skoor madalam on. Küsiti siis, et mis ta eelmisega tegi, see vastas, et ah see läks internetiarvutile. No mille kuradi pärast on inimesel vaja KÕIGE uuemat juppi, mis natuke aeglasemast kordi rohkem maksab?! 3500+ oleks ka kõik mängud VÄGA hästi jooksutanud. Noh eks muidugi tekitab selline asi ka kadedust kui oma cellu peale mõtlen, aga krt annetagu see raha parem Aasia tsunamiohvritele.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.01.2005 02:25:25
|
|
|
Kui see üle-eelmine post oli mulle suunatud siis ehk seletaks nati seda liiga palju volte loogikat ning seletaks ülejäänud suht segase teksti veidi pikemalt lahti. Oma mobo tüübi olen millegipärast unustanud profiili panna. Isend siis Abit IS7.
Mõned päevad tagasi tegin enda masinaga pulli . Tahtsin ööseks gentood jätta kompileerima ning siis panin kasti ning kinni et väga palju ei ragistaks kettad(2xsatad, mõlema temp 45-50 keskmiselt). Masin oli hetkel kellamata, prosevent käis min pööretel. Ainsaks kastis õhku vahetavaks vendiks oli üks suht nõrk 80mm'ne toiteplokis. Umbes paar tundi hiljem kui vaatasin kui kaugele asi jõudnud oli tabas kerge üllatus: kasti sisetemp oli 60 ning prosel 75 . Varem pole sisetemp kordagi üle 45 ning prose oma üle 50 eriti tihti läinud(klokkamata kui õhku vahetasid kaks korpuseventi). Kiskusin küljeplaadi kähku maha ning vaatasin olukorra üle. Zalmani vasekolakas oli sõrmikõrvetavalt tuline . Õnneks midagi hullu ei juhtunud ning masin töötas täiesti stabiilselt. Siit järeldus et kui kastis pole korralikku öhuringlust ei piisa jahutamiseks ka parimatest cooleritest.
[OT]
Vastaks sellele klokkamise mõttekusele veelkord.
Kui ma oma 2.8 panin tööle 3.3 peal siis povray renderdas ~5-10% kiiremini. Suhteliselt mõttetu võib arvata kuid kuna progen suht palju ning ka gentoo tahab aeg-ajalt kompileerimist siis see 5% annab pikapeale päris suure ajavõidu. Punktide tagaajamist pean ma omamoodi spordiks/hasartmänguks millega ise eriti ei tegele.
5% võimsama prose ostmist ei pea eriti mõttekaks kui sama kiirusekasvu võib ka tasuta saada.
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ZerOZer05
HV kasutaja
|
06.01.2005 23:10:04
|
|
|
Mina sain oma 2.8 GHz Prescottist 3.5 GHz kätte stock jahutusega agp siin oli fixed ja mälusiin 1:1 prosega.
Arvuti oli aknaääres küljelt lahti ja peale puhus külm õueõhk
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
PowerPuff
HV vaatleja

|
07.01.2005 11:29:34
|
|
|
Mul tekkis lihtsalt küsimus, et milleks on üldse vaja näiteks 2,8GHz't proset klokkima hakata? Arusaadav, et klokiti 500MHz'iseid, aga 2,8 peaks ju küll piisav olema. Ja tahaks teada, millist kasu sa siis kiiruses ka saad (silmaga nähtavat)?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kaivo
HV kasutaja
|
07.01.2005 11:40:00
|
|
|
Äkki jõuldlus kasvab ??
_________________ Tracker------------------->-Dra[EST]coN-<------------------- |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
PowerPuff
HV vaatleja

|
07.01.2005 11:46:03
|
|
|
jõudlus kasvab jah. aga mind huvitab, et mis on selle asja mõte? Ega prose jõudlus ju üksi kogu su süsteemi kiiremaks ei tee. Kas mõttekam ei oleks RAM''i juurde panna kui proset klokkida? Sest vaevalt sul see 2,8GHz'ine prose kunagi 100% jõudlusega töötab. Tavaliselt jääb selle saavutamine muude komponentide taha.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ZerOZer05
HV kasutaja
|
07.01.2005 13:52:13
|
|
|
PowerPuff kirjutas: |
jõudlus kasvab jah. aga mind huvitab, et mis on selle asja mõte? Ega prose jõudlus ju üksi kogu su süsteemi kiiremaks ei tee. Kas mõttekam ei oleks RAM''i juurde panna kui proset klokkida? Sest vaevalt sul see 2,8GHz'ine prose kunagi 100% jõudlusega töötab. Tavaliselt jääb selle saavutamine muude komponentide taha. |
Aga järsku ma tahan suuremat skoori superpi-s ja 3dmargis. Ja klokkamine on odavam kui RAMi juurde ostmine.
Ja kuna see teema räägib ikkagi 2.8GHz prescotti clokkamisest siis üks küsimus kah.
kui ma oma prose 3.6GHZ peale panen siis peale restarti ei lähe arvuti tööle ja teeb ainult paar pikka piiksu. kas keegi oskab aidata?
3.5 GHz peal töötab korralikult.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaare
HV vaatleja

|
07.01.2005 14:37:27
|
|
|
Klokkamise mõte ongi siis nagu enda arvuti piiksumise piirini ajada vms? . Et kuni ei piiksu siis on kõik kõige paremas korras. Ja mida annab sulle suurem skoor superpi-s ja 3dmargis? Saad teiste ees hüpata, et mul kõrgem skoor? või mis on asja mõte?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja
|
07.01.2005 15:46:11
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kui see üle-eelmine post oli mulle suunatud siis ehk seletaks nati seda liiga palju volte loogikat ning seletaks ülejäänud suht segase teksti veidi pikemalt lahti. Oma mobo tüübi olen millegipärast unustanud profiili panna. Isend siis Abit IS7.
|
Vaata mul hakkasid probleemid tekkima seoses suurema taktsagedusega. Siis lugesin, et kui volte juurde anda, siis muutub süsteem stabiilsemaks. Kui aga liiga palju juurde andsin, siis oli asi stabiilsusest kaugel. (Nii rammi kui cpu voldid katsetasin kordamööda läbi.) Ma ei tea, kuidas is7 lood on, aga ic7-g lasi mul ilusti ka põhjasilla sagedust määrata sõltumata prosest ja praegu töötab põhjasild 800MHz stabiilselt.
Aa see ka veel, et kuna põhjasilla orig. vent hakkas roppumoodi möirgama, otsustasin selle ära võtta. (Nüüd jahutab põhjasilda ainult orig. radikas.) See jutt on selleks, et kui NB töötab 800MHz peal, siis ei tohiks probleem olla mõnes äralõigatud ribis NB radikal.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
PowerPuff
HV vaatleja

|
07.01.2005 16:13:05
|
|
|
ZerOZer05 kirjutas: |
Aga järsku ma tahan suuremat skoori superpi-s ja 3dmargis. Ja klokkamine on odavam kui RAMi juurde ostmine.
|
Et tegu on eestlasliku mentaliteediga, et mul peab olema suurem kui sinul?
Palju õnne. Saate ehk kõik oma prosed piiksuma.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaare
HV vaatleja

|
07.01.2005 17:48:30
|
|
|
ZerOZer05 kirjutas: |
|
Ja mis sa siis teed, kui omaarust klokkad oma arvutit, aga järsku avastad, et arvuti piiksub küll, aga mitte midagi muud ei tee (tööle ei lähe ja koguaeg ainult must pilt ees)? Et siis on vist jah päris odav klokata, kui pärast pead veel uued jupid ka ostma, kuigi tegelikult töötas algne (ilma klokkamata) arvuti täiesti korralikult ja kiiresti.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ZerOZer05
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
08.01.2005 17:59:36
|
|
|
Cooler(-10) kirjutas: |
Vaata mul hakkasid probleemid ... |
Volte pole ma hetkel kusagile juurde pannud. Vahepeal natuke proovisin(sammu kaupa kuni 0.2v juurde) kuid midagi paremaks ei tundunud minavat.
Mingi setting mul vist oli isegi olemas biosis et mis kiirusel põhjasild tööle panna kuid hetkel on see automaatse peal. Kui fsb on 4x236 siis nb temp paari tunnise seti lammutamisega tõuseb umbes 50ni mida pean suht rahuldavaks.
PowerPuff kirjutas: |
jõudlus kasvab jah. aga mind huvitab, et mis on selle asja mõte? Ega prose jõudlus ju üksi kogu su süsteemi kiiremaks ei tee. Kas mõttekam ei oleks RAM''i juurde panna kui proset klokkida? Sest vaevalt sul see 2,8GHz'ine prose kunagi 100% jõudlusega töötab. Tavaliselt jääb selle saavutamine muude komponentide taha. |
Heh, kui mainstream oli 350 ja high-end 600 siis rääkisid sedasama ka 500'ste kohta
RAM'i lisamine on mõttekas ainult teatud piirini. Hetkel masinas mälu 512 ning ainult mõnes üksikus mängus on nati väheks jäänud, kõik programmid mida jooksutada tarvis on ilusti ära mahtunud. Ainus mälu mille lisamine ka reaalselt kiirust parandaks on L1/2/3 cahce. L2'st saab prose andmed kätte ~50x kiiremini kui ramist võttes, L1 jookseb minu teada prosega samas taktis. Tõenäoliselt on hetkel kõige suuremaks piduriks arvutites hoopis kõvaketas mis mälust tuhandeid kordi aeglasem. Vennal on xp2500@3200 vana kõvakettaga ning see on xp all on ainult natuke kiirem kui üks cel400 mida vahest torkida tarvis.
Oma teada olen ma juba mitu korda toonud näiteid miks on kiirem prose ka reaalelus kasulik kuid eks ma siis üritan veelkord põhjusi selgitada. Põhimõtteliselt on õige et enamus arvuteid ei jookse pidevalt 100% peal* kuid siiski kui on tarvis midagi ressursinõudlikumat teha siis kiiremast prosest on rohkem kasu. Näiteks kui progen siis kompileerin oma iga natukese aja tagant, iga kord kulub selleks ~10s-2min. Kui sellest saaks 10% maha siis nädalaga koguneks sellest mõni tund mis muidu läheks ilma asjata raisku. Progeja töötund maksab firmale 500-1000eeq ning seega kokkuhoid suht suur.
*Mul küll seti koguaeg taustal ning vaid mõni üksik tsükkel läheb raisku
Loomulikult ei anna kiirem arvuti tavalisele netisurfajale mitte midagi juurde, neile piisaks vabalt ka 500'sest kui ei taha liiga palju silmailu ning filme vaadata.
Ise klokkan oma masinat ainult nii palju et see mul pärast ka sellistel settingutel rahulikult töötaks. Igasuguseid teste jooksutan ainult selleks et teada saada kas mingi asja muutmine ka midagi reaalset juurde andis. Need kes mingeid rekordeid teevad võtavad seda kui sporti. Vaevalt et mõni inimene kasutaks igapäevaselt nitrot oma auto kiirendamiseks kuid samas mõne jupi vastav töötlemine võib anda selge kokkuhoiu kas kütusekulus või siis võimsuse juurdekasvu.
Kui vaadata viimase paari aasta trende siis on prosede kiirusekasv praktiliselt seisma jäänud. Viimase aasta-poolteisega on arvutite võimsus kasvanud minimaalselt, isegi intel koristas 4G'se prose roadmapilt. Paljud eksperdid väidavad et ühetuumsete prosede kiirused lähiajal enam eriti ei kasva. Ainus lootus ongi multicore lahendused kuid need kiirendavad ainult väga väikest osa tänapäeval saada olevaid programme. Seega hetkel ongi ainus võimalus kiirema masina saamiseks olemasoleva klokkimine.
Lõpetuseks üks artikkel ka. The Free Lunch Is Over: A Fundamental Turn Toward Concurrency in Software ehk kuidas tuleb hakata tulevikus programme kirjutama et need multicoredel jookseks. Veidi räägib ka prosede kiirenemise trendidest ning mida annaks ära teha et single-core prosedest viimast välja võtta.
http://www.gotw.ca/publications/concurrency-ddj.htm
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Iron miki
HV kasutaja

|
08.01.2005 18:46:05
|
|
|
variant on selles et sul võib ju hea jahutus olla aga kui riistvara seda clokkamist ei kannata siis pole ka midagi teha
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
neoman
HV veteran
|
21.01.2005 09:24:57
|
|
|
P4 3.0HT @ 3,4 m2ly 1:1 230 mhz peal 2-5-2-2 timing
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
25.02.2005 15:34:56
|
|
|
Endal ka mul P4 2,8GHz HT Northwood ja stock jahutusega ning default pingega (1,5) jõudsin laeni 3,3Ghz peal, edasi hakkas laks restarte tegema
|
|
Kommentaarid: 220 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
27.02.2005 20:25:29
|
|
|
UrmoZ kirjutas: |
Endal ka mul P4 2,8GHz HT Northwood ja stock jahutusega ning default pingega (1,5) jõudsin laeni 3,3Ghz peal, edasi hakkas laks restarte tegema |
Lhe, naabrimees ka muljeid jagamas, AGA NÄED; VÕTTA NÄPUST, ma sain 3.0@3,4GHz teha, ning kui edasi proovisin, siis kusagilt lendab mingi KAMM sisse ja WINDOWSI laadimisel teeb arvuti lihtsalt ise restardi, kuigi temp püsib ise kusagil 27-32 kraadi juures olevat. jõudsin järeldusele et ülejäänud süsteem ei pea stressile vastu ja minestab. näiteks videokaart ise muutub ilma korpuse vendikata nii kuumaks et EMAPLAAT teeb omavoliliselt restardi. ega see naljaasi ka pole, lausa kahju hakkab teisest, kuigi jah, ma saaks oma procet veelgi tõsta, kui ülejäänud RIISTVARA välja vahetan.
eks teile kõigile väikest mõtlemist siin, pole mõtet jamada, kui ei oska, ja PAREM KARTA KUI KAHETSEDA....
kõike tehke ikka mõistuse piirides, muidu on SUSS ja SININE TOSS..
|
|
Kommentaarid: 167 loe/lisa |
   |
3 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.03.2005 09:18:41
|
|
|
vanemate P4-ga pole õnneks asi väga hull... samas nende Inteli tippmudelite puhul peab ikka jahutus olema hea
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
04.03.2005 20:28:24
|
|
|
Kirsa kirjutas: |
Mingi 3.4ghz peaksid võiksid kõik Inteli p4 prosed tänapäeval vähemalt minema.
Mul on endal ka 2.8HT nw, aga kuna epoxi emaplaat rohkem volte kui 0.075 tõsta ei lase siis üle 3.5 mina ei saanud.
Sellest ka küsimus icecuulile ja teistele et kuidas te asjadele rohkem volte annate? Või kasutavad kõik abitit vms? |
no jah, mina ei saa oma canyoga üldsegi clocata voltide poolest, nimelt voldid on kinni ja töötab 1,32v peal. aga FSB-ga sain 3,0@3,4GHz kätte ning pärast seda kui isegi 1 võrra FSB-d tõstan, tuleb ilus restart windowsi laadimisel. temp. tavaline 27-29 ja full load 42 kraadi.
suvel ka plaanis GYGABYTE emaplaat endale muretseda. https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/12125/
andmete järgi on päris hea ning peaks ka saama ikka korralikult clockata....
|
|
Kommentaarid: 167 loe/lisa |
   |
3 :: |
136 |
|
tagasi üles |
|