Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  eesti energia tappis 80GB Seagate kõvaketta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
TitaNiuz
HV kasutaja

sõnum 21.08.2004 20:26:49 vasta tsitaadiga

_l_l_ kirjutas:
Oi, oi, öösel arvuti taga istumine on kahjulik.

ÖÖsel on öine tariif, ehk odavam..... thumbs_up.gif 8)

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sol
HV Guru
Sol

sõnum 21.08.2004 20:32:18 vasta tsitaadiga

hard kirjutas:

mis see elektri katkestus rikub kõvaketta siis tõesti ära või?

Paraku küll, endal 2 kõvaketast selle tõttu läinud (üks kusjuures soomes, niiet ka heaoluriigis juhtub), aga siis ka õppisin ja ostsin UPSi, jama värk, kui poole aasta vältel käid ketaste eest välja ~6k, siis see ~1k UPS on väike kulutus, kuigi lisakulutus, aga mis teha icon_confused.gif
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 21.08.2004 20:37:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kui kellelgi meelde tuleb eelmise aasta Tartu alajaama õhkimine, siis minu teada ei kompenseeritud seal midagi

Olin siis ühes kliinikus ja seal oli vähemalt 1.5h vool ära. Mitmed rasked lõikused jäeti ära.

Koju ostsin ma endale samuti kiiresti UPSi, sest toas istudes on näha, kuidas lae lamp pidevalt eredamaks ja tumedamaks muutub icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
Krueger
HV kasutaja

sõnum 21.08.2004 20:44:17 vasta tsitaadiga

Sol kirjutas:
hard kirjutas:

mis see elektri katkestus rikub kõvaketta siis tõesti ära või?

Paraku küll, endal 2 kõvaketast selle tõttu läinud (üks kusjuures soomes, niiet ka heaoluriigis juhtub), aga siis ka õppisin ja ostsin UPSi, jama värk, kui poole aasta vältel käid ketaste eest välja ~6k, siis see ~1k UPS on väike kulutus, kuigi lisakulutus, aga mis teha icon_confused.gif

1k eest UPS -i... hmm selline nagu ikka voolukõikumise vastu ka üldse midagi teeb??? Ma mõtlen, et 1k eest vast sellise saad, mis lihtsalt aku eest, aga ma võin ka eksida.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
tarantel
HV veteran
tarantel

sõnum 21.08.2004 20:46:15 vasta tsitaadiga

Krueger, UPSid ju annavadki kogu aeg aku pealt arvutile voolu ja siis laevad end pidevalt võrgust. Niimoodi katkestavad ka voolukõikumised ja on sajandiku vältel valmis arvutit vaid akult toitma. Selline jutt on kõrva jäänud, aga ma võin ka eksida icon_razz.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
Sol
HV Guru
Sol

sõnum 21.08.2004 21:21:37 vasta tsitaadiga

freaker kirjutas:
Krueger, UPSid ju annavadki kogu aeg aku pealt arvutile voolu ja siis laevad end pidevalt võrgust. Niimoodi katkestavad ka voolukõikumised ja on sajandiku vältel valmis arvutit vaid akult toitma. Selline jutt on kõrva jäänud, aga ma võin ka eksida icon_razz.gif

just thumbs_up.gif
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 21.08.2004 21:22:45 vasta tsitaadiga

aga kõik toiteplokid, mis on tehtud hiljem, kui 1998, kannatavad kuni 0,5 sekundist elektrikatkestust. see on lihtne, tõmbate korraks voolu tagant ära ja panete tagasi. hästi kiire liigutus peab olema. kõige parem on seda kontrollida oma firmas, mingil maili või failiserveril
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
k2iguvahetaja
HV veteran

sõnum 21.08.2004 21:28:42 vasta tsitaadiga

Küsimus: Milline on ups mis kaitseb ala ja ülepinge eest. Peaasi, et raal terveks jääb. Mingi 5min võiks töötada ka. Kallilt sellise saaks?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Krueger
HV kasutaja

sõnum 21.08.2004 22:04:48 vasta tsitaadiga

freaker kirjutas:
Sul oleks nagu õigus. Aga olen spetsialistide käest uurinud, et kui ikka maakoht on, siis pead natuke kallima upsi ostma, kui ei taha oma kõvakettast ilma jääda. Maal see kõikumine eriti suur...
Olen neid 1k UPS -e näinud ja välimuselt nagu ta eriti ei näita mis parasjagu toimub. Kuid siin võin ka mina eksida. Endal APC SmartUPS ja sellega rahul.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 22.08.2004 00:19:16 vasta tsitaadiga

neid upse peab muidu ka oskama valida. odavad upsid pakuvad ainult kaitset voolu kadumise eest. paremad upsid kaitsevad ka kõikumise eest.
ehk siis kui vool kõigub, tuleb osata küsida aktiivset upsi.
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 22.08.2004 12:57:12 vasta tsitaadiga

freaker kirjutas:

See on osaliselt õige arusaam. Targemad UPS-id tarvitavad akut vaid osaliselt (st. ainult vajadusel, kui sisendpinge madalam või on pinge katkestus sisendis). Targemad UPSid on ONLINE UPS ja SMART UPS. Mõlemad on ONLINE UPSid, SMART UPS suhtleb ka arvutiga. Mõlemad UPSid esmalt aladavad pinge +12V peale (on ka muid pingeid), pärast inverteerivad alaispinge 220V vahelduvpingeks. Lisaks filtreerub sellise pinge "töötluse" tagajärjel umbes 85% võrguhäiretest.

viimati muutis HDvurle 22.08.2004 13:00:41, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 16
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 22.08.2004 12:59:30 vasta tsitaadiga

Krueger kirjutas:
freaker kirjutas:
Sul oleks nagu õigus. Aga olen spetsialistide käest uurinud, et kui ikka maakoht on, siis pead natuke kallima upsi ostma, kui ei taha oma kõvakettast ilma jääda. Maal see kõikumine eriti suur...
Olen neid 1k UPS -e näinud ja välimuselt nagu ta eriti ei näita mis parasjagu toimub. Kuid siin võin ka mina eksida. Endal APC SmartUPS ja sellega rahul.

UPS suuremalt jaolt ei aita selliste kõikumiste vastu, aku kestaks siis lühikest aega. Vaja oleks pingeregulaatorit, sellist milliseid toodeti NSVL aegu.

tagasi üles
gj
HV veteran

sõnum 22.08.2004 13:18:26 vasta tsitaadiga

mul oli eenergiaga selline kogemus firmas: lambid vilguvad ja ups klõpsib laua all, ühel faasil on vähem volte kui tarvis aeg ajalt, kaal lülitab end välja ja siis peab üsna pika restardi sellele tegema tavapirne saab lausa silmaga jälgida kuidas vilguvad. kutsusin siis ee-st spetsialisti vaatama mõõtis, et on jah asi nats imelik ja nägi ise ka kuidas pirnid vilguvad, soovitas mul kaebekirja teha. tegin! kuu aja pärst tuli vastus: vool kõigub lubatud piirides olid seal ka numbrid toodud ja puha, et kuidas neil kõik korras on. minul aga vilguvad pirnid edasi ja kaal lülitab endiselt kolm korda päevas end välja ja ups klõbiseb ja piiksub laua all (saab näha millal uue upsi järgi lähen).

kui keegi läheb eesse pappi nõudma siis jõudu talle! üks mees võttis arvutifirmast tõestuse, et tal masin voolujama pärast perse läks, ee küsis seepeale, et kus on selle arvutifirma pädevustunnistus selle tõestuse kirjutamiseks??? teades juba ette , et seda kellelgi ei ole.
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 212
tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 22.08.2004 17:22:53 vasta tsitaadiga

noh siit hea vihje kõikidele arvutifirmadele - hakake eesti esimeseks, kes on võimeline seda tunnistust kirjutama. niikuinii mingi paar ISO sertti vaja ja ongi olemas icon_razz.gif Eesti Energiast mõni alamaksustatud neeger tööle ja lähebki lahti
tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

sõnum 24.08.2004 10:44:43 vasta tsitaadiga

Oled sa võrgu pinget mõõtnud? Need vaesekesed kes istuvad alajaama alguses (liini) saavad pahatihti 240...245 V pidevalt peale. Eriti hull on asi maal, aga olen ka linnas nihukesi sigadusi näinud. Kui seal tekib asümmeetriline ühendus, tõmbab ühe faasi pinge üles ja vaevalt et ca. 250..260 V arvutile mokka mööda on.

Muide, kui keegi mäletab, siis vanadele vene telekatele topiti ette pisike auto (ka manuaalseid) trafo, mis reguleeris pinget hoidis seda 220 V ümber ... aeg on vist need jupstükid üles otsida ja uut peremeest teenima panna 8)
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 20.12.2004 19:34:57 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Muide, kui keegi mäletab, siis vanadele vene telekatele topiti ette pisike auto (ka manuaalseid) trafo, mis reguleeris pinget hoidis seda 220 V ümber

neid on maal talus küll saanud kasutada. üks alles hiljuti läks kasutusest maha, sai teisega pinget juurde keerata vms

Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
Oraff
Kreisi kasutaja
Oraff

sõnum 20.12.2004 20:03:28 vasta tsitaadiga

icon_evil.gif krt mul 2 vinti läinud, kuigi maja on "uues" jaamas, aegajalt valgus vilgub, mõnikord automaatne resu ka!
Kommentaarid: 88 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 80
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 20.12.2004 20:04:40 vasta tsitaadiga

Pane UPS vahele. icon_wink.gif
tagasi üles
eXacTy
Kreisi kasutaja

sõnum 20.12.2004 20:09:59 vasta tsitaadiga

kui see voolukõikumine on lääne virumaal-siis ka rakveres, meil siin mitmel päeval lambist tuled kustunud, ja tänu sellele kvoolu kadumisele ja tagasitulemisele. läks mul emaplaat läbi icon_evil.gif
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.12.2004 21:10:17 vasta tsitaadiga

Kui faasid "kokku lendavad" ei aita ükski UPS, kuna need pole mõeldud töötamiseks 380V vooluvõrgus icon_exclaim.gif
Selle vastu aitavad ehk ainsana n-ö "ülepingefiltrid". Neid leiab nt. Tevalo Elfa-kataloogist ja maksavad kõvasti rohkem kui "odav UPS". Või siis kiiretoimelised "lekkevoolukaitsed" - ehk siis minu enda "lemmiklahendus" icon_wink.gif
Ning müügis (nt. Elionis) olen näinud ka firma APC ülepingekaitsega pikendusjuhtmeid, ka neid julgen soovitada thumbs_up.gif
------------------------------------------------------
Ja veel: VÄGA OLULINE: Ära kunagi looda, et lendas aint üks arvutiosa - otsi test ja pane see masinat nii 24h testima, samuti kontrolli toiteploki pinged üle. Seda mitte tehes - oma kurvad kogemused - lendab peagi veel midagi lisaks, kas siis uus ketas või miski muu osa mis on jäänud "kahe silma vahele".
Praktikast: elektri tõttu viimatilennanud emaplaadiga koos läks ka toiteks vahetusse 8)
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
A2100
HV kasutaja

sõnum 20.12.2004 21:22:45 vasta tsitaadiga

Mul kah mingid elektrivõnked, vahel ikka päris suured, tulevad vilguvad jne. Küsimus siis ka laiale ringile, et vahel voolu kõikumisega mul monitori pilt vireleb. Kui normaalne elekter siis hea pilt aga vahel jälle õudselt vireleb - hakkab silmadele, et siis nagu mu monitor on sätitud 85Hz peale kui tohiks aint 50-60Hz. Ei tea kui natuke suurem elektritõus tuleb - lööb monitori peese? icon_neutral.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
HDvurle
HV pensionär
HDvurle

sõnum 20.12.2004 21:27:33 vasta tsitaadiga

Tõenäosus muidugi on. Kui suur see % on, on raske öelda. Soovitan UPS-i vahele panna.
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 21.12.2004 06:55:20 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Kui faasid "kokku lendavad" ei aita ükski UPS, kuna need pole mõeldud töötamiseks 380V vooluvõrgus icon_exclaim.gif
.......
Praktikast: elektri tõttu viimatilennanud emaplaadiga koos läks ka toiteks vahetusse 8)

upsid töötavad ka ülepingekaitsmetena (küll mitte kiirete piikide summutajatena).see 380 upsi tapab küll upsi ära, kuid järgmise ahelana hakkab toimima toiteplokk kaitmed, mille tarbeks hilistus (loe: hammas) on piisav

...vaata aga vaata.. mõni mees tegeleb klokkimisega ikka täiel mahul: laseb narva otse emaplaadile ja sealt alandatud pinge toiteplokki icon_lol.gif
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 21.12.2004 07:25:16 vasta tsitaadiga

Mind ikkagi huvitab küssa, et mix niiväga "kardetakse" icon_smile.gif ülepingefiltreid - tõsi maksavad "palju", kuid seetõttu "tapavad" ka ülepinget päris korralikult. Mõni Tevalo müüja võiks teha statistikat ja selle siia kirja panna, et mitu ülepingefiltrit neilt selle aastanumbri sees on ostetud. Kardan, et see arv on väga "nullilähedane" icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
idikas
Kreisi kasutaja

sõnum 21.12.2004 08:55:53 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Mind ikkagi huvitab küssa, et mix niiväga "kardetakse" icon_smile.gif ülepingefiltreid - tõsi maksavad "palju", kuid seetõttu "tapavad" ka ülepinget päris korralikult. Mõni Tevalo müüja võiks teha statistikat ja selle siia kirja panna, et mitu ülepingefiltrit neilt selle aastanumbri sees on ostetud. Kardan, et see arv on väga "nullilähedane" icon_biggrin.gif

Sest enamus elektritarbijatest ei ole elus reaalajas oma võrgupinget jälginud. icon_wink.gif Ise kaklen EE - ga juba pikemat aega ja nüüdseks olen jõudnud niikaugele, et hiljemalt üks aprill (loodetavasti ei ole tegemist aprillinaljaga) on uus alajaam ja õhukaabel paigas. Hetkel on kodus 2 kw smart online Powerware tähtsaid apastraate elus hoidmas (ainuke jama tuleneb lärmist mida kaks jahutusventikat toodavad). Ka kõige stabiilsema faasi peal käivad tõuked 190 - 245, ülejäänud kahest ei tasu eriti rääkida. Autovolt Sharp televusser (110-240) on ka korduvalt vait jäänud icon_biggrin.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  eesti energia tappis 80GB Seagate kõvaketta mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.