Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Lorien
HV kasutaja

|
30.09.2004 23:01:45
|
|
|
oleks veel nati abi vaja
if (o > m) System.out.println("sa votsid liiga palju tikke, korraga voib votta kuni " + m + " tikku");
TextIO.put("vota uuesti lubatud piires tikke!");
o = TextIO.getInt();
if (o <= m) System.out.println("sa votsid ara " + o + " tikku ja jargi jai " + (n-o) + " tikku");
Selline lõik siis...kuidas teha nii, et ta eraldaks ära kogu krempli, mis ma tahaks esimese IF-i alla panna...ta võtab ainult esimese rea IF-ina ja teised 2 rida paneb teksti ikkagi sisse....
_________________ Live and let die.
\,,/ |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
01.10.2004 01:36:57
|
|
|
public class HV {
public static void main (String args []) {
int o;
int m=30, n=40;
System.out.println("Mitu tikku võtad?");
o = TextIO.getInt();
while (o > m) { System.out.println("sa votsid liiga palju tikke, korraga voib votta kuni " + m + " tikku");
TextIO.put("vota uuesti lubatud piires tikke!");
o = TextIO.getInt();
}
if( o <= m) System.out.println("sa votsid ara " + o + " tikku ja jargi jai " + (n-o) + " tikku");
System.exit(0);
}
}
Kui teha if käsuga (o > m), siis mõikab see ainult 1 kord, kui teist korda ka liiga suure arvu sisestab, siis on programm omadega lühises...
if käskluse võib ka muidu { } sulgude vahele panna
Ja kui kasutad käsklust
TextIO.put("vota uuesti lubatud piires tikke!"); , siis saad sisestada arvu ekraanile kuvatud tekstiga samale reale.
Kui kasutad aga käsklust
TextIO.putln("*******"); , siis kirjutad sa arvu mida soovid sisestada, järgmisele reale
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristjan
HV kasutaja

|
01.10.2004 12:38:57
Java |
|
|
Millega Teie Javas koodi kirjutate? Tunneks huvi, et leida ka endale sobiv ja igati hea tööriist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.10.2004 13:33:40
|
|
|
eclipse all the way. Netbeans on ikka suht kahtlase väärtusega asi selle kõrval. Sun Java Studio on kah mingi variant kuid tasuline. Pealegi kui vaadata väismaa foorumeid ja muid infokanaleid võib julgelt öelda et maailmas kasutatakse java kribasmiseks umbes 50% ulatuses eclipset ning 50% ulatuses miskit muud.
[edit]
Sun Java Studio tuli meelde
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
troglodyte
Kreisi kasutaja

|
01.10.2004 13:47:34
|
|
|
emacs
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
matis
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.10.2004 14:02:21
|
|
|
Kui java veel õppimisjärgus siis eclipsest kõvasti kasu. Kui miskit tundmatut, siis hiirega muutuja peale ning nati aja pärast javadoc ees. Mind aitas õppimisel ikka kõvasti.
Absoluut null teadmistest kuni väikese(~100kb source) internet multiplayer(kuni 4) ussimänguni kulus umbes 5 päeva progemist/õppimist. Kuigi jah, võin öelda et mul oli enne üle harju keskmised teadmised c++'st.
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lorien
HV kasutaja

|
01.10.2004 17:38:44
|
|
|
niih...tänud...sain selle ilusti funkama proovisin ka oma elu esimest Appleti teha...aga millegi pärast ei töötanud
import java.awt.*;
import java.applet.*;
public class HelloWorldApplet extends Applet {
public void paint(Graphics g) {
g.drawString("Hello World!", 10, 30);
}
}
üritasin siis teha kõige lihtsamat mis üldse olemas on....ja HTML-i kirjutasin:
<html>
<head>
<title>javanett</title>
</head>
<body>
<center>
<applet code="HelloWorldApplet.class" width=200 height=50>
</applet>
</center>
</body>
</html>
aga kui tööle panna, siis ta ütleb, et appletinit failed (vms.) ja et ta ei leia HelloWorldApplet.class-i...kuigi seivitud on samasse folderisse....milles võib kala olla? arvutisse on ilusti installitud j2sdk1.4.2_05; Java Runtime Enviroment, SE v1.4.2_03 ja Java Runtime Enviroment, SE v1.4.2_04.
P.S. Arvutisõber, peaks sulle varsti paar vist juba välja tegema suured tänud 8)
\,,/ |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
01.10.2004 23:56:56
|
|
|
heh, mulle meeldib see Java õppimine ja ise ka äsja alustasin, nii et ka sellised lihtsamad asjad on mulle arendavad ja isegi tore, kui sellest keegi peale minu mingit kasu saab
Proovisin ka seda esimest... tundub, et sellist faili nagu Java.applet* mul pole
ja kui sa kirjutad
public class HelloWorldApplet extends Applet { // Siis see "extends" tähendab vist seda, et java fail nimega Applet peab olema samas kataloogis ja sinu programm kasutab seda Applet limega faili.
Ise olen teinud selliseid aknas "värke" SimpleAnimationApplet2 -ga...
Sellega saab luua näiteks ovaalseid kujundeid ja kolmnurki, neile suuna, kiiruse, värvi, pöörlemiskiiruse lisada. Samuti saab kokkutõmbumise effeckti lisada ja kindlasti ka palju palju muud.
Kui soovid seda appletit, siis anna oma e-mail ja saadan sulle selel appleti sisu ja mõne enda tehtud näidisprogrammi, mis antud appletit kasutab.
_________________ ... |
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
02.10.2004 10:23:26
|
|
|
tsitaat: |
niih...tänud...sain selle ilusti funkama proovisin ka oma elu esimest Appleti teha...aga millegi pärast ei töötanud
|
kas see kataloog kus su .class failid asuvad on ikka classpathil?
public class HelloWorldApplet extends Applet { // Siis see "extends" tähendab vist seda, et java fail nimega Applet peab olema samas kataloogis ja sinu programm kasutab seda Applet limega faili.
|
Ei pea olema samas kataloogis. Füüsiliselt asuvad java.Applet.java (java kataloog)/src.zip/java/applet/Applet.java failis ning java.Applet.class asub (java kataloog)/jre/lib/rt.jar/java/applet/Applet.class failis ning mõlemad peaks java kompilaator/virtuaalmasin ise automaatselt üles leidma.
Et saaks Java programme käivitada väljaspool Eclipset või mõnda muud IDE'd peab ära määrama nendele vastava classpathi. Kõige lihtsam on panna see 'Enviroment variable' alla. Näiteks kui su proge asub 'd:\katsepolygon\java\applet' siis pead selle sama pathi lisama classpathile. Kui sul on mitu programmi mis igaüks eri kataloogis siis tuleb seda teha iga programmi jaoks(iga proge asukoht lisada classpathile). Natuke tüütu on kuid kui selle üle järgi mõtlema hakata siis saab aru et sellise süsteemiga on ära hoitud terve virn jamasid.
Kas see uudis on muidu tõene, et Eclipse on kirjutatud Java keeles
|
Enam-vähem. Kui ma õieti mäletan siis on asi sedasi et põhiprogramm on javas kuid visuaalne pool on kiiruse mõttes tehtud platformipõhiselt(wini all joonistatakse winapi käskudega). Netbeans seevastu on minuteada 100% puhas Java ning kõvasti aeglasemalt reageeriv kui Eclipse(vähemalt siis oli kui ma seda kevadel proovisin).
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
03.10.2004 18:28:29
|
|
|
Lorien
Üks hea Applet -i näidis (kõige viimane antud lehelt)
http://www.va.ttu.ee/~toomas/kursus/Kolmas.html
import java.util.*;
import java.awt.*;
import java.applet.*;
public class Applet2 extends Applet {
public void init () {
String tekst;
Color H = new Color (0x3a1fff);
Date d = new Date();
setBackground(H);
int width = Integer.parseInt(getParameter("width"));
int height = Integer.parseInt(getParameter("height"));
tekst = d.toString();
TextArea text= new TextArea(tekst,80,40);
Frame f = new Frame("Aken kuupäeva ja kellaajaga");
f.resize(width,height);
f.add("Center" , text);
f.show();
}
}[/b]
_________________ ... |
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lorien
HV kasutaja

|
03.10.2004 19:02:46
|
|
|
Tnx praegu tööl, koju jõuan, siis uurin kohe
\,,/ |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
05.10.2004 00:11:54
|
|
|
Olen tähele pannud, Et Eclipses on vahel selline jama, et muudad mingi jupi õigeks ja ikka näitab, et seal on mingi konflikt. Vajutad save ja siis kaob veateade ära.
_________________ ... |
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kk001a
HV vaatleja

|
07.10.2004 10:03:59
|
|
|
Kas see uudis on muidu tõene, et Eclipse on kirjutatud Java keeles
|
Enam-vähem. Kui ma õieti mäletan siis on asi sedasi et põhiprogramm on javas kuid visuaalne pool on kiiruse mõttes tehtud platformipõhiselt(wini all joonistatakse winapi käskudega). Netbeans seevastu on minuteada 100% puhas Java ning kõvasti aeglasemalt reageeriv kui Eclipse(vähemalt siis oli kui ma seda kevadel proovisin). |
Tegelikult on eclipse samuti 100% javas kirjutatud programm. Vahe Netbeansiga välimuses tuleb sellest, et Eclipse kasutab SWT-d mitte Swing-i. Swing ja SWT on java GUI toolkitid, nende abil joonistatakse programmi graafiline pool (menüüd, nupud jm. selline). Swing on vanem ja nö. standard, SWT on uuem IBM poolt tehtud Eclipse jaoks. Enamus graafilisi java programme on Swingis tehtud, näiteks Jedit või seesama Netbeans. SWT-d aga kasutab peale eclipse veel näiteks azureus (üks paremaid bittorrenti kliente).
|
|
tagasi üles |
|
 |
ruts8
Kreisi kasutaja

|
11.11.2004 20:44:16
|
|
|
Soovitage head java õpikut algajale...
Ei mõtle veebis olevaid materjale vaid just tahaks õpikut (paberkujul).
Võib olla nii eesti kui ka vene keeles.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
ruts8
Kreisi kasutaja

|
11.11.2004 23:27:12
|
|
|
Kas sul muidu selle õpikuga ka mingeid kogemusi on?
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
11.11.2004 23:39:31
|
|
|
tean, et selle põhjal õpetatakse tartu ülikoolis esmakursuslastele programmeerimist ja autor on TÜ professor. ise pole seda raamatut uurinud, pole nii algaja. aga astu ülikooli raamatupoest läbi, see peaks kohapeal saada olema ja lehitse. kui huvi pakub, osta ära. nagu ikka raamatutega tehakse.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
ruts8
Kreisi kasutaja

|
12.11.2004 00:04:53
|
|
|
dynamic kirjutas: |
tean, et selle põhjal õpetatakse tartu ülikoolis esmakursuslastele programmeerimist ja autor on TÜ professor. ise pole seda raamatut uurinud, pole nii algaja. aga astu ülikooli raamatupoest läbi, see peaks kohapeal saada olema ja lehitse. kui huvi pakub, osta ära. nagu ikka raamatutega tehakse. |
Ok... tänud info eest.
Homme astun raamatupoest läbi...
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
daff
HV kasutaja

|
12.11.2004 16:21:44
|
|
|
Mina olen seda raamatut omajagu lapanud ja oli ikka abi küll.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
ruts8
Kreisi kasutaja

|
13.11.2004 14:50:49
|
|
|
Lehitsedes paistis tõesti asjalik õpik ning ostsin ta ära..
Tänud neile kes soovitasid...
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
debug.exe
HV vaatleja
|
14.11.2004 13:21:06
|
|
|
Mnjah, olen kõnealuse õpikuga kokku puutunud. Tegemist on ehtsa soperdisega. Wasted trees. Wasted money.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ruts8
Kreisi kasutaja

|
14.11.2004 15:00:02
|
|
|
debug.exe kirjutas: |
Mnjah, olen kõnealuse õpikuga kokku puutunud. Tegemist on ehtsa soperdisega. Wasted trees. Wasted money. |
Äkki põhjendaksid?
|
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
debug.exe
HV vaatleja
|
14.11.2004 16:06:10
|
|
|
ruts8 kirjutas: |
debug.exe kirjutas: |
Mnjah, olen kõnealuse õpikuga kokku puutunud. Tegemist on ehtsa soperdisega. Wasted trees. Wasted money. |
Äkki põhjendaksid? |
Nagu juba mainitud, antakse tolle õpiku järgi TÜ's programmeerimise algõpet. Puutusin aasta tagasi ka ise selle kursusega kokku ning uurisin huvi pärast toda õpikut. Olen programmeerimisega aastaid tegelenud ja lugenud omajagu sellealast kirjandust. Kiho aabitsat lugedes oli reaktsiooniks "???" Sisuliselt on tegemist mingite koodijuppide kollektsiooniga. Ja kood ise pole ka just paremate killast. Õpiku nime see teos ei vääri.
Muide, kursuse lõpus tunnistasid mõned tudengid, et nad ei saanud sellest õpikust mingit abi. Ja targemad otsisid juba kursuse keskel mõne muu teose.
Ise õppisin Javat omal ajal Sun'i veebisolevast Java Tutorial'ist. See on hea raamat algajatele. Mis paberkujul olevatesse, algajatele mõeldud Java raamatutesse puutub, siis ei oska suurt midagi soovitada. Sun'i tutorialist piisas.
Venekeelseid teoseid aga on üksjagu http://www.books.ru/shop/show/9001539. Olen üpris kindel, et igaüks neist on parem Kiho teosest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.11.2004 18:09:11
|
|
|
Bruce Eckelil on ka päris hea raamat Java kohta: Thinking in Java. Algajale kes progemisest suurt ei tea võib see nati keeruline tunduda kuid kui mingi algpõhi on juba olemas siis päris hea. Ise tegin endale Java põhimõtted selle raamatu kiirlugemisega algtasemel selgeks ~8h'ga . Lihtsamat sorti võrgu-ussimäng järgnes viie päeva jooksul.
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|