Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 137, 138, 139
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 66 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 242 ]
hääli kokku : 419

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 12.09.2026 13:26:13 vasta tsitaadiga

Mis asja veel jaburamaks teeb on see, et metascore pole mitte aritmeetiline, vaid kaalutud keskmine. Valem, mis on ühe inimese poolt loodud ja mille avalikustamisest ta keeldub. Ehk siis mõni on kriitik on "teadjam" kui teised kriitikuid ja selle otsustab keegi kolmas inimene. Igati erapooletu eksju icon_lol.gif Lisaks pole avalik, kuidas Metacritic ülevaadetele arvulisi skoore jagab, kuigi mitmed ülevaate teinud kriitikud mängule kunagi arvulist skoori ei andnud, saja palli süsteemist rääkimata.
tsitaat:
The site's scores are weighted averages, in which Mr. Doyle assigns more significance to the reviews of certain publications based on their stature. It's a formula he declines to disclose, calling it Metacritic's "secret sauce."

tsitaat:
Metacritic's method for calculating scores is a sore spot with some game reviewers. While many game publications give numerical scores on 100-point scales, some assign letter grades like those that students receive in school. In such cases, Mr. Doyle converts A grades to a score of 100 and F's to a score of zero, even though some reviewers believe F's should be closer to a score of 50. In cases where there are no scores, the reviewer will sometimes independently send a score to Mr. Doyle that he or she thinks is a fair representation of the review.
"We give Metacritic's funhouse mirror conversion scheme an F+," Joe Dodson, a former editor at review site Game Revolution, wrote in an essay last year criticizing Metacritic and similar sites. Mr. Dodson's main beef was that Metacritic's conversion system for letter grades turns Game Revolution's reviews into scores that are too low.

Ehk siis Metacriticu tüüpi ei koti reviweri nägemus/tõlgendus hindest, vaid ta ajab mingit oma teemat icon_lol.gif

Mõned väljaanded on aru saanud, et selline lähenemine pole hea.
tsitaat:
From now on, we will no longer be scoring games out of ten.

In place of scores, we'll have one-line summaries for every review, and a new recommendation system whereby some, but not all games will be considered Recommended, Essential or Avoid. As a result of these changes, we will no longer be listed on the review-aggregation site Metacritic.
...
Review scores don't work any more

This hasn't been the first time we've discussed dropping review scores. In the past, the case we've made for it internally has always been that a number is a very reductive way to represent a nuanced, subjective opinion, and that the arguments started by scores aren't productive. The counter-argument was simple but powerful: as an at-a-glance guide to what we think, scores were very useful to readers.

We no longer think that's true. In the present environment, scores are struggling to encompass the issues that are most important to you. How should we score an excellent game with severe networking issues? A flawlessly polished game with a hackneyed design? A brilliantly tuned multiplayer experience with dreadful storytelling? If you expect the score to encompass every aspect of a game, the task becomes an exercise in futility. Add an inflated understanding of the scoring scale in many quarters - whereby 7/10 and even sometimes 8/10 are construed as disappointing scores - and you have a recipe for mixed messages.

Scores are failing us, they're failing you, and perhaps most importantly, they are failing to fairly represent the games themselves.

Eurogamer has dropped review scores
https://www.eurogamer.net/eurogamer-has-dropped-review-scores

Ülevaatele mingi numbri panemine on lihtsalt tobe:
tsitaat:
Screw the number. You really only have one question about these games, anyway: Is it worth playing? And we have those three possible answers for you.

How We Will Review Games
https://kotaku.com/how-we-will-review-games-5880486

---
Lisaks eelmistele näidetele, kus "halvad" mängud hästi müüsid ja "head" mängud kehvasti müüsid.
Aeron kirjutas:
Selle tõestuseks tõin ennist ka juba teadusartikli, mis viitas tugevale korrelatsioonile hea müügi ja kõrge metskoori vahel. Kui tahad midagi muud väita, siis ootan allikaid, mis seda tõestavad.

tsitaat:
...a 2015 study analyzing over 88 Xbox 360 and 80 PS3 games from 2012 found that Metacritic scores did not impact actual sales.

https://web.archive.org/web/20190412125048/https://www.dailydot.com/parsec/metacritic-scores-game-sales-gdc-2015/
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 12.09.2026 23:00:34 vasta tsitaadiga

Hea sisukas vastus ja normaalne toon. Much to like. thumbs_up.gif

...nii, ka mina võin tuua n+1 näidet mänguest, mis MCs ei ole isegi (tõin ka enne), aga mis ometi on suurepärased. Aga siin tulebki mõista statistika valu ja võlu.
Mitte ükski mäng ei vasta ideaalselt statistikale, aga statistika ütleb, mis umbes keskmiselt sünnib. Kirjeldab trendi, mitte ühtegi individuaalset juhust. Ma tean, seda võib olla raske mõista või selle väärtusest aru saada, kui seda ise õppinud ei ole, aga nii see on.
...ja vaatamata statistika puudujääkidele, on ta siiski tänapäeva maailmas parim meetod üldistuste tegemiseks.

Sinu enda artikkel tegelikult kenasti iseloomustab seda kahe väitega:
"That’s a surprising finding, considering the amount of importance the game industry puts on Metacritic scores. The most notable example of the pressure could be Fallout: New Vegas. Obsidian Entertainment was denied its bonuses for aggregating an 84 on Metacritic instead of the desired 85."
- inimesed, tööstuse veteranid, lähtuvad oma töö hindamisel metaskooridest, sest need tähendavad midagi.

"The study did find that unweighted critical scores did have a slight impact on game sales."
- mõju on olemas. See, et see pole väga suur näitabki seda, et meil ei ole parmat viisi ennustamiseks.

Paraku maailmas, kus on vaja valikuid teha, ei päde see mõtlemine ,et "seda ei saagi hinnata" või see on mõttetu näidik. Ei ole. Kui see vähegi aitab valikut teha, siis see väikegi tõde on parem mündi viskamine.
Lisaks sellele, kas see väike tõde, suurtes numbrides avaldub väga tugevalt. Oletame, et selle teadmise tulemusena saame teha mängu, mis müüb 5% paremini kui ta muidu müüks.
5% rohkem müüki sadatetuhandete või miljonite koopiate juures on väga oluline number.

Ma ei hakkaks arutlema MC olemuse üle, sest see ongi täpselt see mis ta on ja ta on seda ka sellise pooliku ja katkisena, nagu ta täna on. Natuke nagu demokraatia, kaugel täiuslikust, aga paremat ka ei ole.
Aga ma olen avatud ettepanekutele selle osas, et kuidas me siis sortimenti hindame, mitte individualistlikust aspektist vaadatuna.

Muide, ma olen väga nõus selle kirjutise kriitiaga numbrite osas. Numbrid ei anna nüansse edasi ja mõnkord mäng, mis on just kui iga nurga alt keskpärane on mõne väga huvitava küljega või stilistilise lahendusega, mis in-itself väärib kogemist ja skoor selliseid asju edasi ei anna. Seetõttu arvan ka mina, et skoorid per mäng väga hästi ei tööta, aga per 100 mängu pigem töötavad või vähemalt paremini kui"peaks mängima vs ei peaks mängima". Also, ma saan väga hästi aru, et mängu ARVUSTUSE site'i jaoks ei pruugi metaskoor hästi töötada, sest sealt otsivad inimesed vastust küsimusele, et kas mulle võiks meeldida.

Kõige maakeelsem kokkuvõte oleks, et MC ei ütle, kas see mäng sulle meeldib, aga ta ütleb, kas see mäng on hästi tehtud.
Ja hästi tehtud mängude seast on suurem võimalus leida midagi mis sulle ka individuaalselt meeldib, kui halvasti tehtud mängude seast.
Seega me tahama maksimeerida hästi tehtud mängude hulka.
Lisaks, ma olen üsna kindel, et statistliselt on edukad mängud suuremate skooridega. Mida alla poole skoorides lähed, seda rohkem hakkab aga rolli mängima individuaalne eelistus.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 137, 138, 139
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.