Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 134, 135, 136
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 66 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 241 ]
hääli kokku : 418

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.08.2026 01:49:05 vasta tsitaadiga

My god, sorry mees. Kas sõna ENTRY LEVEL ei ütle mitte midagi?
Läheb käima? PC gamingu kõige madalam tase. Alumine piir. Ma ei tea kuidas seda veel selgemini öelda või mida sa tõestada tahad.
Kõige odavam gaming pc mis sa täna osta saad on vist (oletan) APU põhine asi ning selle, kõige saastama gaming PC-ga, saad sa mängitud kõik tänapäevased mängud 1080p low/mid 30/60 fps sõltuvalt asjaoludest.
Ma ei ürita mitte midagi muud väita. Kõik muu on sinu mingi umbluu.

Võrdlus ps3 ja ps4- ga tõin ma esile seetõttu, et nende puhul see asi nii umbes läks ning sellest johtuvalt, vaadates ps5 alguspunkti (raua võimsus vs pc gen alguses) tegin ma oma ennustuse.
Praegu on üldse pekkis ja kogu see võrdlus on pointless.

...ja võiks ennast harida mõtlemises või kuulamises või ma ei tea mis sul arusaamist piirab parajasagu.
Mind tõesti ei koti, miks pärast esiletoodud mängud 30 fps jooksevad. Nad lihtsalt jooksevad.
30 fps on pigem saast kogemus, vs 60 fps ja seda on pc gamerid aegade algusest jahunud.
Ma ei ole kordagi üritanud väita, et konsoolide ei suuda outputida 60 fps, minu väide on puhtalt nende mängude pinnalt, mida inimesed said ainult 30 fps kogeda.
Tore, et devid otsustasid, et responsiveness ei ole neile mängu puhul nii tähtis, kui paremad visuaalid. Inimesed ei osta new gen mänge kui need näevad last gen välja. I guess, sa ostad konsooli, et näha shiny new tech ja visuaale. Paraku neid ei saa sulle pakkuda, kui on vaja 60 fps targetit taga ajada ning nii need valikud tulidki(keerukus/aeg/raha/ressurss). Muidugi oleks saanud ka renderdada @ 512p ja visuaalid maha keerata ning siis oleks ehk 60 fps locked, aga siis oleks liiga kole ja gen upgradei poleks näha jne.. seda ma silmas peangi ju, et ei saa 60 fps ja ilus kogemus väga tihti.

e: vaatasin selle video ära, suurepärane video (eriti midagi uut teada ei saanud küll), aga täiesti beside the point. kogu minu seisukoha iva ei ole sulle tõestada, et konsoolid ei suuda outputida mingit hulka pixleid.
minu point on, et FOR WHATEVER REASON, kasutajad said 30 fps kogemuse ja see oli MEH. Thats it. Väga lihtne stance. See oli see mis juhtus sõltumata sellest, mida tollane tech tegelikult võimaldas.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.08.2026 03:38:35 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
My god, sorry mees. Kas sõna ENTRY LEVEL ei ütle mitte midagi?
Läheb käima? PC gamingu kõige madalam tase. Alumine piir. Ma ei tea kuidas seda veel selgemini öelda või mida sa tõestada tahad.
Kõige odavam gaming pc mis sa täna osta saad on vist (oletan) APU põhine asi ning selle, kõige saastama gaming PC-ga, saad sa mängitud kõik tänapäevased mängud 1080p low/mid 30/60 fps sõltuvalt asjaoludest.
Ma ei ürita mitte midagi muud väita. Kõik muu on sinu mingi umbluu.

"läheb käima" lol on päris madal standard. Ka teises videos, mida sa ise ilmselt jälle ei vaadanudki, vaid spämmid puusalt niisama, on paljud mängud ju vanemad ja ainult üks on vist tõesti 2026 mäng icon_lol.gif
Kas PC üks põhilistest eelistest ei olnud mitte see, et suudab konsoolist paremat performance pakkuda, kuidas me siia jõudsime, et "läheb käima" icon_lol.gif nüüd on 1080p low 30fps aastal 2026 juba okei, kuna PC juppide hinnad on nii palju tõsunud?
Aeron kirjutas:
Mind tõesti ei koti, miks pärast esiletoodud mängud 30 fps jooksevad. Nad lihtsalt jooksevad.

See vast võtabki "teadmised" (konsoolidega seonduvast) kokku, aga sellegi poolest sel teemal meeldib sõna võtta.
Aeron kirjutas:
Muidugi oleks saanud ka renderdada @ 512p ja visuaalid maha keerata ning siis oleks ehk 60 fps locked, aga siis oleks liiga kole ja gen upgradei poleks näha jne.. seda ma silmas peangi ju, et ei saa 60 fps ja ilus kogemus väga tihti.

Asi oli valikutes. UE3 oli tuntud kui mitte just kõige efektiivsem mängumootor kui välja tuli, "kahjuks" sai ta kõige levinumaks multiplatvorm arenduse tõusu tõttu. Mängud, mis seda ei kasutanud, olid tihti 60fps. Neid oli omajagu. Ei olnud erandid. Ei olnud üksikud. Ei olnud teoreetilised. Või mis iganes muu BS sinu väide.
Aeron kirjutas:
e: vaatasin selle video ära, suurepärane video (eriti midagi uut teada ei saanud küll), aga täiesti beside the point. kogu minu seisukoha iva ei ole sulle tõestada, et konsoolid ei suuda outputida mingit hulka pixleid.
minu point on, et FOR WHATEVER REASON, kasutajad said 30 fps kogemuse ja see oli MEH. Thats it. Väga lihtne stance. See oli see mis juhtus sõltumata sellest, mida tollane tech tegelikult võimaldas.

Ju siis ikka ei vaadanud kui uut teada ei saanud. Sama loogikat järgides on praegune raud "süüdi", kuna UE5 iseärasuste (stutter & lag) tõttu normaalselt ei jookse.

Meeldetuletuseks:
tsitaat:
History is repeating itself: Unreal Engine 5 is dominating the current-gen release schedule and it's happened before - UE3 was almost ubiquitous during the reign of the Xbox 360 and PlayStation 3 consoles...
...
Unreal Engine 3 delivered results, but similar to many other technologies of the era, performance was challenging. By far the most common target for the era was a 30fps experience, with dropped frames and bouts of screen-tearing obvious issues. UE3 also had issues in successfully streaming in texture assets.

https://www.digitalfoundry.net/features/unreal-engine-3-the-look-the-limits-the-legacy

Samas kui näiteks Bioshock 1 & 2 kasutasid UE2 ja jooksid puhtalt 60fps@720p. Ja ei näinud tingimata halvemad välja kui UE3 mängud. Asi oli disainivalikutes. Riistvara pole süüdi kui need valikud parimad polnud. Nagu DF videos öeldi, tollal oli UE3 valdav ja arendajate ambitsioonid kohati ebarealistlikud.
tsitaat:
right yeah so I actually do think it is a case of developers overreaching largely that that generation of Hardware introduced a lot of very compelling new technical features but the hardware itself wasn't capable of delivering this at high frame rates at high resolutions really not yet in too many games once you go down a certain path like start implementing you know cascaded Shadow maps and all these different like pixel Shader effects and really stacking that stuff up like the the requirements on the GPU side just become too high so yeah I think uh it's largely a case of developers overreaching with new exciting technology that was perhaps not quite performant enough on that generation of gpus
...
but the reason I say it's developers overreaching comes down to the fact that there are examples of games that run exceptionally well on those systems like I ridge racer 7's a go-to for me right 1080P native 60fps beautiful art design the game looks awesome and it runs like a dream but while it does take advantage of some of the new features it's largely more looking back they're not doing a lot of the more Dynamic Advanced things that a lot of other games at the time were doing and I think that's basically where the mistake was made where if we had focused if developers had focused more on perhaps slightly less pushing the bound of Technology maybe scaling back these desires for realtime lightings and lighting and Shadow everywhere sticking more with baked lighting and just sort of simplifying sort of that and focusing on the art design the art Direction while achieving higher frame rates uh I think we could have seen much better results overall and it is like I also think the proliferation of Unreal engine played a role in this as well because the the base feature set of Unreal engine 3 was really designed for 30 FPS on those machines that's that's what epic was kind of targeting and even then getting to a stable 30 wasn't trivial and a lot of developers started using Unreal Engine during that generation yeah right so that obviously that plays a role in addition
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 134, 135, 136
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.