Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Politseisse viidud kaotatud isikut tõendav dokument kaotab kehtivuse märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 30.06.2026 18:29:43 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Tanel kirjutas:
Juhiluba sahtlis, ID-kaart rahakotis, digi-ID läpaka juures.

Mul on id-kaart aasta aega juba kehtetu. Ma olen ikka elus veel. [mul ei ole sõrnejälgi andmebaasis]

Andmebaasis on ainult minu parema käe ja mõlema pöidla jäljed, vasaku käe teisi sõrmejälgi aparaat lihtsalt keeldus salvestama peale korduvaid katseid.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
BA79
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 30.06.2026 18:40:03 vasta tsitaadiga

Üledoosi saanud narkaril või liikllusõnnetuses hukkunul muidugi on savi, aga tema lähedastel ja menetlejatel väga ei ole.
Narkar võib olla ilma perekonnata, st et teda taga keegi ei leina, aga liiklusõnnetuses hukkunul võivad olla järeltulijad, pereliikmed jne.
Selles osas peab ikka väga selge olema kes on kes. Keegi põleb autosse sisse. OK DNA abil saab tuvastada aga ikkagi õigusselguse osas oleks parem, kui inimene on reaalselt tuvastatud.
Väga raske on ennast välismaal tuvastada kui esitada kehtetut dokumenti. Sest see äratab kahtlust et isik pole see kes ta väidab end olevat elik siis võltsitud dokumendi kahtlus.
Halvemal juhul tuleb aasta kaks trellide taga veeta, sõltuvalt sellest, kui tõsine rikkumine on. Parimal juhul saadetakse piirilt järgmise reisiga tagasi.

Üldiselt võib inimese nägu 10 aastaga väga palju muutuda ja selles mõttes ID uuendamine iga 5 aasta tagant annab parema n.ö "garantii" et inimene on see, kes ta väidab end olevat. Lisaks ka sõrmejälgede uuendamine. Passi 10 aastane kehtivus tegelikult on mitte väga turvaline selles mõttes.
Eks ta natuke nadi on, see teadmine, et sõrmejäljed on riigile teada, aga üldiselt see ei muuda midagi. Nt igasugu illegaalselt immigreerunud isikud- Saksa politsei võtab kõigilt kinnipeetutelt (Jah nad on kinnipeetavad) sõrmejäljed, teeb fotod, sõltumata sellest kas sisserändajal on dokument või mitte.
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 30.06.2026 21:58:19 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Tanel kirjutas:
id kaart vedeleb autos....vaja läheb seda reaalselt vaid apteegis.

Ma olen apteegis ka juhiloaga hakkama saanud.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 30.06.2026 22:03:16 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Tanel kirjutas:
id kaart vedeleb autos....vaja läheb seda reaalselt vaid apteegis.

Ma olen apteegis ka juhiloaga hakkama saanud.

See vedeleb kusagil kodus....reaalsuses vaid väljamaale kaasa võtnud kui autoga minek. Muidu kogub tolmu kusagil sahtlis või kapi otsas icon_smile.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Politseisse viidud kaotatud isikut tõendav dokument kaotab kehtivuse mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.