Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellekti (AI) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 29, 30, 31
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
45%
 45%  [ 57 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
20%
 20%  [ 25 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
25%
 25%  [ 32 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
8%
 8%  [ 11 ]
hääli kokku : 125

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
BA79
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 18.06.2026 18:43:56 vasta tsitaadiga

napoleon, Ju siis "Tehisintellekt" ei ole võimeline iseseisvalt "läbi hammustama" et osad keeled omavad käändeid ja neid peab kasutama sõltuvalt olukorrast, mida öelda tahetakse. Eesti keelel on 14 käänet ja see on üks neist toredatest omadustest, mis aitab petukirju läbi näha, sest alates neist 20 aasta tagustest esimestest Nigeeria kuningapoja kirjadest kuni tänapäevaste suhteliselt korrektse kirjalise grammatika kasutamiseni on petukirjade koostajad koguaeg eksinud eesti keele õigekirjareeglite vastu. "Tehisintellekt" on järelikult nende algeliste petukirjakoostajate tasemel.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 20.06.2026 10:17:02 vasta tsitaadiga

Nad õpivad. Eesti keelt. VÄhemalt gemini.

Aga lapsed internetis ja AI-agent internetist. Ja bitcoin internetis. Seda peab eu piirama. Nad piiravad ja samas trükivad raha juurde. Et inimene oleks odavam ja paremini manipuleeritud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Janis
HV Guru

sõnum 20.06.2026 10:19:34 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Huvitav, et need AI-d enamasti pakuvad üsna kindlas kõneviisis vastust isegi kui kelbast panevad. Kui ma täpselt ei teaks mida see "suud maigutama" tähendab(no näiteks oleksin lätlane kes natuke eesti keelt oskab), siis pigem ütleks, et pole kindel, aga midagi sellist võib see tähendada. Ehk annaks konkreetselt märku, et kui see pole küsimus niisama jutu jätkuks vaid sellest midagi olulist sõltub, siis ei tohiks minu vastust tõe pähe võtta vaid peaks kontrollima.

Debiilsele küsimusele saad ka debiilse vastuse. Peab ikka eriti aju olema et selliseid asju sealt küsida, see on ikkagi tööriist.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 20.06.2026 10:32:28 vasta tsitaadiga

Küsimus mingi fraasi/kõnekäänu kohta pole debiilne. Inglisekeelseid googeldan vahel ka ise kui sõnadest saaks nagu aru, aga mõte jääb segaseks. Tihti saab muidugi kontekstist lähtuvalt ka mingist sõnademängust aru, aga mitte alati.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 20.06.2026 10:38:04 vasta tsitaadiga

On, arvestades mida see toota oskab. Selleks kasuta aju ja otsi normaalne vastus.
Juturobotid on nii hea välimääraja, kui keegi ütleb et mingi lihtsa küsimuse jaoks küsis, siis no selge et normaalne tuul kõrvade vahel.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 20.06.2026 10:47:21 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Huvitav, et need AI-d enamasti pakuvad üsna kindlas kõneviisis vastust isegi kui kelbast panevad. Kui ma täpselt ei teaks mida see "suud maigutama" tähendab(no näiteks oleksin lätlane kes natuke eesti keelt oskab), siis pigem ütleks, et pole kindel, aga midagi sellist võib see tähendada. Ehk annaks konkreetselt märku, et kui see pole küsimus niisama jutu jätkuks vaid sellest midagi olulist sõltub, siis ei tohiks minu vastust tõe pähe võtta vaid peaks kontrollima.
See oleneb päris palju küsimusest, küsijast ja tööriistast. Mida põhjalikumalt ja täpsemalt küsid, seda parema vastuse saad. Teinekord võib vaja minna keerulisemas olukorras mitut pikka lõiku, et saada soovitud tulemus. "Onelineri" puhul ongi tööriistal vabad käed.

Ning see, kui enesekindel tööriist on, on taaskord häälestatav. Aastal 2026. ei ole mõtet kasutada vaikeseadistusi vaid luua omale sobiv vahend. See võib olla kriitik, hardcore süs.admin või ideedele avatud kunstnik. Karbist välja võttes... noh, võib ka nii. Aga siis on ka tulemus üldine ja iseloomutu, tagantkiitev.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 20.06.2026 18:03:02 vasta tsitaadiga

Väga huvitav on AI olemus. Ta püüab tabada sinu küsimuse konteksti ja sellele vastata. Ta püüab leida ka irooniat ja erinevaid tundeid rekonstrueerida ja leida õige vastus emotsionaalsetele päringutele.

Siin on hea lahendus. Oled president ja pane kõik AI-botid tööle ja pressiesindaja on väga vastutulelik AI jahupea. Annab vajalikud vastused. Emotsiooni ja ärritusi ei ole. Saad teha ka kindla raami - presidendi pressinõuniku filtritega. Et siis teenin **** Liitu!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellekti (AI) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 29, 30, 31
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.