Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintelligentsi (AI) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
45%
 45%  [ 57 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
20%
 20%  [ 25 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
25%
 25%  [ 32 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
8%
 8%  [ 11 ]
hääli kokku : 125

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 25.05.2026 14:23:26 vasta tsitaadiga

Mõne tunniga AI-kirjanikuks.

Link

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 25.05.2026 15:04:13 vasta tsitaadiga

Minul endal neid AI masinaid ja tasulisi kontosi ei ole [üks on mul CPU peal, kuid ma ei kasuta seda igapäevaselt]. Ma olen selline - mul on füüsilised seemnefraasid, mille aadressidel seisab väärtus või kasvab mingi stake kindel süsteem. 50:50 tagatisega või lihtsalt btc, bch, xmr, xec. Kui btc tõuseb 10x, siis teised teevad vähemalt 100x hüppeid. Ja ma ei viitsi nende AI-dele maksta. Mul teeb töö ära tasuta versioon - kus ma õpetan ISE AI-d võrestrukrtuuri ja valemeid arvutama..
--
https://shop.powermining.io/collections/openclaw

Powermining müüb juba OpenClaw AI assistent riistvara.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 29.05.2026 11:22:45 vasta tsitaadiga

Kolin aruteluga ühest teisest teemast siia:
"kas varsti ei suuda Claude Code AI juba väikese tiimiga selliseid tüüpilisi kontoritarkvarasid moodsas programmeerimiskeeles taasluua ja ilma bloatware-ita? Minuarust ei ole Office tarkvaradesse viimase 10 aastaga mitte midagi väärtuslikku juurde tulnud ja baasfunktsionaalsus loodi nagunii aastakümned tagasi juba. e-mailid, dokumendid, tabelarvutus ja presentatsioonid on oma olemuselt valmis tööriistad."

londiste kirjutas:
claude code ai ja ilma bloatwareta? icon_smile.gif
sa alahindad tugevasti sellise kontoritarkvara keerukust.

Alahindan jah. Aga baasfunktsionaalsuse võiks ju mõne aasta pärast AI juba luua.
Enamus asju saaks tehtud Office-i 10+ aastat vana versiooniga.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 29.05.2026 11:35:50 vasta tsitaadiga

Päris tõsiseid tööriistu ilma korralike teadmisteta ja ettevalmistuseta LLM abiga ikka ei valmista küll, aga loomulikult saab mudeleid musta töö tegemisel abiks kasutada ja seda tehakse juba massiivselt.
Redditi teemadest leiab ka vahel juba päris toredaid tööriistu või pluginaid tööriistadele, mis ka reaalselt on kasulikud.

tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 29.05.2026 16:30:00 vasta tsitaadiga

Miks peaks keegi AI-ga hakkama kontoritarkvara tegema, kui Google Docs, Sheets ja Slides on vabalt kasutamiseks juba olemas?
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 29.05.2026 17:13:15 vasta tsitaadiga

perenoel, see jutt sai alguse teises teemas. Teemapüstitus oli selles, et vähendada USA tarkvara mõju.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 29.05.2026 18:57:41 vasta tsitaadiga

AI ajastu trompet:
Spoiler Spoiler Spoiler

--
Tegin stalini aegse laulu
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Scott
Kreisi kasutaja
Scott

sõnum 31.05.2026 03:42:20 vasta tsitaadiga

30 lehte teemat ja ükski AI pole märganud, et teema pealkiri on vigane icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 31.05.2026 12:40:23 vasta tsitaadiga

Scott kirjutas:
30 lehte teemat ja ükski AI pole märganud, et teema pealkiri on vigane icon_rolleyes.gif

Kas mõtled seda, et õige oleks "tehisintellekti" või on viga juba parandatud?

Kommentaarid: 102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 31.05.2026 13:52:05 vasta tsitaadiga

Trükiviga parandatud
Kommentaarid: 463 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 360
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 31.05.2026 15:05:25 vasta tsitaadiga

Vahetasin vaheldudse mõttes ChatGPT Plus paketi Claude Pro vastu välja. Mõlemad on täpselt samas hinnas - 20 dollarit kuus (tänase seisuga rehkendas Revolut selle 17.41 eur). ChatGPT Plus-i boonuseks on muidugi piltide päris heal tasemel tegemine. Aga antud juhul teen tööd ühe käsikirja strukturaalse toimetamisega ja siin on Claude tähelepanelikum ja pakub paremat analüüsi. ChatGPT-l on rohkem ühe laia laastuga võtmine, Claude's annab aga valida mudelit (Haiku kõige lihtsama jaoks, Sonnet keskpärase ja Opus enim mõttetööd vajava jaoks.) Kui Sonnet saab 80K-sõnalise tekstiga veel enam-vähem toime, siis Opusel oleks ruumi palju enama jaoks. Ja kui siis effort ka panna Maxi peale, suudab ta kõik viimaseni läbi analüüsida, et korjata lahtised otsad kokku. Aga siin on ka catch - mida tõsisemat mudelit kasutada, seda rohkem tokeneid ta sööb. Nede arvestusel on põhimõtteliselt kaks skaalat: 5-tunnine - mis selle aja pärast jälle nulli läheb ning 7-päevane - mis samuti nädala järel nullistub. Kui kasutad üle, siis on kaks võimalust - kas ootad nullistumise hetke, või ostad sujuvalt juurde. ChatGPT jätab mulje, et kõik on tasuta ja piiramatu, reaalsuses aga toimub selline asi, et pingelisema kasutuse korral hakkab ta teatud momendist ülejala viskama.
Minul endal ei ole programmeeerimist eriti vaja (välja arvatud üht-teist veebi jaoks), kuid oln ka kuulnud, et tarkvara loomisel on Claude võimekam.

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 31.05.2026 17:38:31 vasta tsitaadiga

Hea raamatu kirjutab kirjanik käsitsi ise valmis. Siis kui valmis on - saadab tekstiparandusse. Nii kui AI-ga hakkab vorpima - siis on kvaliteet läinud ära. Ja peab veel panema märke, et tegi AI-ga. (pildi vesimärgid, heli ja video vesimärgid, mis on peidetud - ja teksti analüüsi programmid .jne)

Ainuke hea asi, et AI-ga saab keeli ja matemaatikat õppida (lapsed koolis) - mitte maha vehkida ainult.. seda vanasti ei olnud, et keegi mulle päriselt matemaatikat viitsiks õpetada..

AI-ga juhitavad lennukipommid - noh.. ei lähe pommi hind kuidagi alla - kui pool maailma ketrab elektrienergiat - AI külmkapp, pood, tehas, auto, kodutehnika, AI tank õppusel, Ai-ga lendav lennuk.. [elekter läheb aina hinda] [ja makstakse ka lennukipiloodile palka, kes ikka kõrval oleks..muidu ei tule rahvas üldse lennuki peale..]
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 31.05.2026 17:50:06 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:

Ainuke hea asi, et AI-ga saab keeli ja matemaatikat õppida (lapsed koolis) - mitte maha vehkida ainult.. seda vanasti ei olnud, et keegi mulle päriselt matemaatikat viitsiks õpetada..

Mis teema sul selle matemaatikaga on? Esimesed 5 minutit kuulasid tunnis, siis oli asi enamvähem selge ja terve tunni nämmutati sama asja. Vedas kui kodused ülesanded enne kätte anti, siis sai need juba enne tunni lõppu ära teha. AI-d siis veel ei olnud, ma olend made in ussr isend.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 31.05.2026 18:34:59 vasta tsitaadiga

ei saa kurta tunnid olid pikad, vahel isegi oli 2 tundi matat järjest, nii et pea oli paks.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 31.05.2026 18:55:06 vasta tsitaadiga

mina634, Paar nädalat tagasi juhtusin Instagramis vaatama videot Dan Browniga (net worth 160 miljonit - seega raamatud on head väga paljude hinnangul). Ta kasutab samuti strukturaalsel toimetamisel ja plottimisel AI-d. Mingisugust märki sellest maha ei saagi jääda, muud, kui et AI paneb kasutaja nagu kutsika ninapidi juurde: näed, siin on probleem ja seal on lahtime ots ning need ja need asjad ei ole loogilised.
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 31.05.2026 18:59:23 vasta tsitaadiga

Võib-olla. Aga kui sa pead hakkama AI juhendamisele nii palju energiat andma, siis äkki odavam oleks ise kogu tekst valmis kirjutada.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintelligentsi (AI) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.