Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 581, 582, 583
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
M8T0
HV Guru

sõnum 29.03.2026 09:56:25 vasta tsitaadiga

kjaups kirjutas:
M8T0, mul ongi see 100hj spring prooviks!

Tiptop noh. See on täiesti auto juba.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
salatoimik
HV Guru
salatoimik

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 29.03.2026 12:42:36 vasta tsitaadiga

Ma ei tea mis pahna M8TO ajab aga ikeas laeb endiselt 11kw icon_rolleyes.gif
M8T0
HV Guru

sõnum 29.03.2026 12:52:07 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:

Ilmselt kui kõik otsad kasutuses siis piiratud. Sa olid üksi? Hiljuti EV grupis oli just teemaks
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 29.03.2026 15:29:19 vasta tsitaadiga

M8T0 kirjutas:
salatoimik kirjutas:

Ilmselt kui kõik otsad kasutuses siis piiratud. Sa olid üksi? Hiljuti EV grupis oli just teemaks

Kõik olid kasutuses.

Janis
HV Guru

sõnum 29.03.2026 15:36:02 vasta tsitaadiga

Õppige arvutama, ilmselt oli sel hädalisel 1f võimekusega auto.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 29.03.2026 21:51:30 vasta tsitaadiga

Nii, kirjutan siis palju vihatud aeglase masina kohta ning kuna see istmesse ei löö ning puudub ka mingi Direct4 vmt üüber asi, siis igasuguste tutimagnetite ihaldajad, lõpetage lugemine siit alates.

Dacia Spring 100hj

Masin:
Väiksema laadne aparaat, kõrvutades annab Audi A3 või sellise kolmeukselise Toyota corolla välja.
Kere isolatsioon kas väga vähene või puudub, polstreid jne pole, uksed pauguvad mõnusalt.
Sees istudes on ruumi üllatavalt palju kahele täiskasvanule ees ja taga samas vääringus.
Pagass rohkem selline tilulilu asi, neli paksult täis poekotti mahtus koos hädaabi varustuse ja laadijatega ära, jäi põhjale veel hoiustamise pinda ja ühe kihi asju oleks saanud ka veel peale visata samas mahus.

Lisad:
Üldiselt esmavajalik oli kõik olemas sõitmiseks, manas kaarte ja kiirus, hoidis rada ning kiirust ületades ka piiksus (küll mitte nii hullult kui teised firma autod).
Navi süsteem oli ise menüüdes väga robustne ja suhteliselt info vaene. Näiteks ei saanud ma aru, miks peab sõidu ajal olema võimalikult kiire mingite äppide juurdepääsuõiguste juurde saama või navi seadete üldist menüüd saama seadistada.
Kiirusepiiragutega tundus ka toimetavat pigem mingisuguse aluskaardi pealt, sest mõned kohad ei läinud kuidagi reaalsusega kokku.
Puudust saab tunda talvel rooli- ja istmesoojendusest.

Tagaistmed ja turvatool:
Kasutuses 2x Joie I Traver. Alguses neid sisse saada oli küll korralik "wtf" olukord. Lõpuks libistasin tagurpidi külg ees sisse ära.
Siis sai eemalda istmelt peatuge. Selleks oli vaja tõmmata kahel pool seljatuge riide laadset silmust, muud moodi ei saavutanud peatoe kinnituspulgad piisavalt kõrgust, et pesadest välja tuleks.
Masin on küll tehtud neljakohaline, kuid ISOFIX elemendid on jäetud liiga uste poole. Turvatooli oli alguses kahtlane ära fikseerida, sest peatugi jäi vastu külje raami ja pinge alla.
Õnneks veidi alumise osaga mängides jäi täpselt paika, et oli vastas, kuid erilist survet ei avaldanud, kuid lapse pikkus antud tooliga seal taga oligi vist 122cm maksimaalne võimekus. Edasi sealt poleks meie turvatoolid enam sobinud/olnud ohutud kasutada. Seljaosa eemaldades turvatoolilt ja kasutades ainult boosterina edasi, siis oleks jälle OK olnud.

My Dacia äpp:
Ma ei saanudki seda normaalselt tööle.
Tegin õpetuste järgi kaks korda läbi, ning regatud sain, mingi väikse koguse infot sain ka korra kuvama, kuid alatasa viskas errori ette ja suunas uuesti sisse logima või uuesti infot uuendama.
Sai seal autole kellaaeg ette anda, et millal sõiduks valmis panna või 15 minutiks sooja panna/ettevalmistuma, akut ja sõiduulatust näitas.
Kuna see üritus streikis, siis esimene hommik läks äpist peale soojendamine, mina sain errori ja ca 2h oli vist autos ennast soojana hoidnud, sest masinasse istudes oli kerge saun ja 10% akust kadunud.
Antud liides ise pettumus, sest tahtsin näha, kas saab ajatada ka börsihinna järgi graafikut luues laadimist.

Sõit linnas 5-30km:
Kuna masin on väga kerge, siis linnas liikudes kellelegi jalgu ei jäänud ning pedaalivajutusele reageeris väga nobedalt.
Sõitsin ise regenereerimise asendis kogu aja ning meeldis sellel pidurdamise jõud, kuid kusagil 20km/h alates lasi selle leebeks ja libises edasi pigem tavalises Drive asendis. Kuna endale on meeldinud ühe pedaali majandus, siis see oleks siin minu silmis olnud lisa pluss.
Sõidumüra ennast salongi väga palju ei jõudnud ja ennast ei häirinud. Pigem keskkonnast tulenevad helid on need, mida tähele paned või kui mingi bussi väljalasketoru kõrval oled ja see põriseb.
Juhitavus hea, asend linnas mõnus, vaateväli avar.

Sõit maanteel 10-30km:
Siin läks asi huvitavaks, sest üle 70km/h oli masina müra juba salongi tulev ning mingi 90 pealt alates mõõdukas. Ise kerge kõrvahaige ning ei pannud väga palju tähele, kuid proua kõrval juhtis antud osale tähelepanu.
Umbes 90km/h peal muutus ka rajahoidja tülikaks, sest ise olen harjunud rooli kuidagi jõuga hoidma ning me olime autoga ikka konfliktis, kui kukkus mul teeäärest eemale suruma. Lisana, mulle meeldib hoida rohkem tee ääre poole, mitte raja keskel või tee keskel sõita. Antud osas sai ikka masinaga jauratud, et kohati tahtis väga agressiivselt kangutada ja ei oldud rahul, et ma viisakalt tagasi suunasin*.
Mulle meeldis Dacia ausus näitamaks laetuse järgi jäänud linna maksimaalset läbimise võimekust (WLTP vist), raske jala reaalset seisu (minu väike statistika) ja kui sa hull lähed maanteele maksimaalse lubatud kiirusega sõitma, siis ka sinu reaalset kaugust. Kui ikka linnapiiri silt käis, siis oli näha ka, kuidas see max ja keskmine kadus ja jõudis sinna maantee "reaalse numbri poole"
Proual hakkas seal umbes üle 30 minuti istudes kannikas kangeks jääma ja selja asendit ei saanud väga muuta. Endal sinna ühe tunni kanti, siis oli veidi tunne, et tuleb kannika mängu mängida, natukene ühel ja siis teisel.

Ma sain antud masinal kolme päeva keskmiseks mingi 16KW/h arvu. Tagasi ei hoidnud kliima või linnas penskarit mängides, vaid läksin peale nii nagu oma Sportagega. Siin statistika keskmise arvu sees võib vabalt olla ka see kadunud 10% ühe hommiku näitel, sest mingi ime läbi näitas süsteem mulle "muud tarbijad 8.x KWh.
Linnas ringi sõites sain 25% eest keskmiselt 44km ehk WLTP kokku kuni 305 km on mul kauge unistus. Kuna kodus üks haige ja igasugu toiminguid lendas kamaluga selga, siis lihtsalt pikka maanteesõitu ei jõudnudki teha ja olid sellised testika jupp sinna ja tagasi, laadima, jupp sinna ja tagasi ning taas laadima.
Ma ei tea kas ma ise sõitsin kuidagi väga valesti, kuid see WLTP vs reaalne number olid ikka liiga suurte kääridega. Äkki siis kliima rebis liiga palju kõhu alt voolu ära või aku jääk väheneb tühjenedes aeglasemalt, sest ma ei mäleta, et ma oleks akut alla 40% lasknud.

Laadimised:
Proovisin kolmest kohast.
1. Kadaka Nestes 150KW ning lagi oli 17KWh kiirusega.
2. eTerminal, ei teagi mis võimsus sellel oli (arvel kuni 22KW laadimisjaam) ning ca 4KWh kiiruseks lasi sisse.
3. Mustika prisma šhopingu ajal 57 minutit kaablit ja 5.3KWh lasi akusse Liff, kirjadega 22KW

Ebamugavused:
Endal oli suures pildis kaks teemat ja üks nendest avaldus seal 20+ minutilistel sõitudel, kui oma paremat jalga pidin hoidma paigal, et põlvega ei reguleeriks temperatuuri nupukest. Kuidagi mul nii õnnelik hoiak. Tavaliselt on põlv mingi polstri vmt serva vastas, kuid seal sain täpselt keerdnupu servale puhkama panna. Ja teine oli võtme pult, füüsilist võtit ei saanud nö pulti siise peitu panna vaid üks vars tilbendas taskus ringi, et see oli kõige imelikum asi kogu masina juures.

Kas ma ostaksin omale sellise raha eest sellise masina:
Kui sõidaksin ainult lühikesi otsi linnas (kuni 30 km raadiuses) ja mul on 220V auk parkimiskoha kõrval olemas - Igatahes.
Kui elu veeretab teele kiired otsad ka maanteel ja vaja kindlust ka kaugselt kohe tagasitulekuks - EI.

Suures pildis on väga lahe masin ja kogu perekond sai reaalselt positiivseid elamusi sealt, on tehtud väike ja odav, kuid praktiline ja mõnus masin valmis.
Siin hüppaks Oisu sama rõõmsalt püsti nagu mul lapsed, sest tagaustel oli pulgaga lukustus. Jah, see sama mis vanadel autodel icon_lol.gif Aga noh, turvatoolidest tuli pettumuse nooti, kui saadi teada, et autot ei osta ja pean tagasi viima icon_lol.gif

* KIA puhul võtan selle teema esimese asjana autosse istudes maha. Suunab küll pehmemalt, kuid kui sirgel sõidad ja roolile ei avalda survet korrigeerimistel, siis kukub kohe lõugama, et hoia roolist kinni ja pead jõnksu tegema vaigistamiseks. Dacia ütles mulle sellise jama peale lihtsalt, et sa oled väsinud ja tee paus icon_lol.gif

Kommentaarid: 171 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 140
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 29.03.2026 22:19:56 vasta tsitaadiga

kjaups kirjutas:

Linnas ringi sõites sain 25% eest keskmiselt 44km ehk WLTP kokku kuni 305 km on mul kauge unistus.
Ma ei tea kust nad selle linna 315km võtavad nagu kodulehel väidetud. Selleks peab keskmine kulu olema mingi 7.6kwh/100km icon_biggrin.gif Tahaks näha selle saavutamist. Selline ~13 kanti nagu sul tuli umbes on suht tavaline linnakulu mu meelest.
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 30.03.2026 05:48:55 vasta tsitaadiga

salatoimik, aga võta mu kahtlane lisade KWh number maha keskmisest ja olemas icon_smile.gif
Aga jah, ma ei teagi, kas siis kliima nii suur õgard sellel koos konsooliga või mingi muu mulka või reisikompuuter oli lolliks läinud mu sellest hommikusest eelsoenduse jamast...

Ah jah, pühapäeva hommik oli maa jääs ja 0 kraadi väljas. Soojuspump tõmbas jää klaasil veeks kahe minutiga. Kojameestega oleks saanud kiiremini juba puhtaks teha, kuid ootasin, et kui kiirelt ca 50% alast ära sulatab.

Kommentaarid: 171 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 140
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.03.2026 14:09:02 vasta tsitaadiga

Uus Kia EV2 on margi kõige kompaktsem elektriauto, kuid mõeldud siiski perele põhiautoks

tsitaat:
Kia elektriautode portfelli Euroopas juhatab sisse uus täiselektriline linnamaastur Kia EV2. Tegemist on Kia seni kõige kompaktsema elektrisõidukiga. Tänu uudismudelile on Kia nüüd elektriautoga esindatud ka B-segmendis, mis on Euroopas üks suurima mahuga segmente autoturul.

Euroopas disainitud ja arendatud EV2 ühendab endas julge disaini, igapäevase mitmekülgsuse, kõrgema segmendi tehnoloogia, ulatuslikud täiustatud juhiabisüsteemid (ADAS) ning end tõestanud sõiduomadused. Kia EV2, mida toodetakse samuti Euroopas, on mõeldud pere peamiseks sõidukiks.

„EV2 on Kia Euroopa elektrifitseerimisstrateegia üks tugisambaid,“ ütles Kia Europe’i tegevjuht Sjoerd Knipping. „Tuues eesrindliku elektriautotehnoloogia Euroopas toodetavasse B-segmendi linnamaasturisse, võimaldame laialdast juurdepääsu elektrilisele liikuvusele. EV2 on meie teine Euroopas toodetav elektriauto, kinnitades taas, et oleme pühendunud vastutustundlike liikuvuslahenduste arendamisele Euroopas.“

Paindlik laadimine kodus ja avalikus laadimispunktis

EV2 kehastab Kia disainifilosoofiat, mis kannab nime „Opposites United“. Auto proportsioonid on inspireeritud suurematest Kia elektriautodest ja rõhutavad enesekindlat linnamaasturi hoiakut.

Püstised päevatuled ja uus signatuurvalgustus Star-map Signature Lighting loob selge perekondliku sarnasuse kõigi teiste Kia elektrisõidukitega. Auto väljendusrikas õlajoon ja jõulised rattakoopakaared rõhutavad konstruktsioonilist tugevust.

EV2 aku mahutab 42,2 kWh või 61,0 kWh, kui tegemist on pika sõiduulatusega akuga. Eeldatav täiselektriline sõiduulatus on standardakuga versioonil kuni 317 kilomeetrit ja pika sõiduulatusega versioonil kuni 453 kilomeetrit (WLTP kinnitamisel).

Mõlemad akud töötavad 400 V arhitektuuril. Optimaalsetes tingimustes kulub alalisvoolu kiirlaadimiseks 10 protsendilt 80 protsendini standardulatusega versioonil 29 minutit ja pika sõiduulatusega autol 30 minutit.

Esimest korda Kia ajaloos toetab EV2 kohe turuletoomisel nii 11 kW kui ka 22 kW vahelduvvoolulaadimist. Kuna vahelduvvoolu laadimistaristu on Euroopas endiselt kõige levinum, võimaldab see klientidel paindlikult laadida nii kodus kui ka avalikes laadijates.

„EV2 tõestab, et väiksem elektriauto ei tähenda tingimata kompromisse,“ ütles Kia Europe’i toote-, margi- ja kliendikogemuse asepresident Pablo Martínez Masip. „Meie B-segmendi elektrilisel linnamaasturil on laadimisvõimekus, ühenduvus ja ADAS-funktsionaalsus, mida tavaliselt seostatakse kõrgemate segmentidega. 11 kW kui ka 22 kW vahelduvvoolulaadimise, integreeritud EV Route Planneri ja nn üle-õhu tehtavate uuendustega peegeldab EV2 klientide ootusi, et autod toimiksid osana terviklikust digitaalsest ökosüsteemist.“

Igapäevast kasutusmugavust toetavad ette-taha libistatavad ja kallutatavad istmed, mis neljakohalises versioonis maksimeerivad kasutusvõimalusi. Tagaistujate jalaruumi on suurendatud, istmete ettepoole nihutamisel kasvab pagasiruumi maht üle 400 liitri. Koos püstise keredisainiga on EV2 ruumikus võrreldav C-segmendi autodega.

Palju eesrindlikku tehnoloogiat

EV2 pardal on Kia kõige uuem kolme ekraaniga Navigation Cockpit (ccNC), milles liituvad 12,3-tolline juhi näidikuplokk, 12,3-tolline keskne puuteekraan ja 5,3-tolline kliimaseadme juhtimise ekraan. ccNC Lite jäljendab ccNC paigutust ja põhifunktsioone soodsama hinna eest. ccNC süsteem toetab üle õhu (OTA) tehtavaid uuendusi ja Kia Upgradesi.

EV2 juhtide käsutuses on ulatuslik täiustatud juhiabisüsteemide (ADAS) pakett, mis tavaliselt on saadaval kõrgemates turusegmentides: Highway Driving Assist 2, Front Collision Avoidance Assist 2.0, Smart Cruise Control 2, Remote Smart Parking Assist Entry, Blind-spot View Monitor ja Surround View Monitor.

EV2 on esimene Kia mudel, millel on sõitjateruumi jälgimisseade In-Cabin Monitoring Unit (ICMU). Tahavaatepeeglisse integreeritud süsteem analüüsib reaalajas juhi tähelepanelikkust ja autos viibijate asendit, et toetada täiustatud ohutusfunktsioone, mis vastavad kõige uuematele Euro NCAP protokollidele ning aitavad minimeerida vigastusi turvapatjade avanemise korral.

Kui juht ei reageeri, suudab süsteem käivitada minimaalse riskiga manöövri (Minimum Risk Manoeuvre), vähendades kiirust ja andes hoiatusi teistele liiklejatele. ICMU töötab isikuandmeid salvestamata ning on loodud üksnes ohutuse parandamiseks.

Kia rakenduse äsjane uuendus tõi kaasa sõiduki 3D-visualiseerimise. Funktsioon oli algselt saadaval EV9-l ja on nüüd laiendatud kõigile elektrimudelitele, sealhulgas EV2-le. Funktsioon võimaldab vaadata digitaalselt oma sõiduki täpset konfiguratsiooni, sealhulgas välisvärvi ja istmete paigutust.

Seadistatud mõeldes Euroopa teedele

Arendustöö üks peamisi fookusi oli sõidudünaamika. Vedrustuse ja juhitavuse seadistused kohandati spetsiaalselt Euroopa teedele. Roolisüsteemi häälestuses seati esikohale sujuv reaktsioon ja lineaarne tagasiside. Reavahetuste ja muude dünaamiliste manöövrite ajal säilitab EV2 püsiva stabiilsuse. Talvised katsed Rootsis kinnitasid stabiilset sooritust lumel ja jääl. Elektroonilise stabiilsuskontrolli (ESC) kalibreerimine ja spetsiaalne talvine sõidurežiim Snow Mode aitavad kaasa neutraalse juhitavuse saavutamisele nii aeglaste kui ka kiirete manöövrite korral.

„EV2 puhul ei olnud meie eesmärk maksimeerida mõnda dünaamilist omadust, vaid pakkuda tasakaalustatud käitumist erinevates Euroopa tingimustes,“ ütles Kia Europe’i toote- ja hinnastuse direktor Alexandre Papapetropoulos. „Alates veermiku häälestusest kuni roolisüsteemi kalibreerimiseni seadistati iga element nii, et saavutada prognoositav sõidutunnetus ja sisendada kindlustunnet. EV2 näitab head juhitavust ja stabiilsust ka talvel lumel ja jääl.“

Põhjalikult loodud helikogemus

Suurtel kiirustel tekkiva teekatte müra vähendamiseks võtsid insenerid kasutusele mitmeid lahendusi: spetsiaalsed vaibad, rattakoobaste müra absorbeerimine, Hankooki või Michelini rehvid, mis valiti madalama müra ja parema sõidumugavuse tõttu. GT-Line’i varustustaseme akustiline lamineeritud klaas ustel koos esiklaasiga vähendab maanteekiirustel tuulemüra.

Helipaketi täiendavad komponendid, sealhulgas näidikulaud, esipagasiruum, helisummutus ja põhjakate, summutavad elektriajami kõrgsageduslikku tonaalset müra. Helidisaini elemendid kalibreeriti suurendama ohutust nii, et mugavus ei kannataks. EV2 jalakäijatele mõeldud hoiatushelid ja kiiruspiirangu märguanded juhile on häälestatud nii, et need oleks tajutavad, kuid mitte pealetükkivad.

EV2 toob Euroopasse Bold Motion Symphony, ehk uue heliidentiteedi, mis on välja töötatud järjepideva ja futuristliku helikogemuse loomiseks kõigis Kia mudelites. Bold Motion Symphony seob helidisaini sõiduki liikumise ja Kia üldise margiidentiteediga. 20 värskelt loodud heli seas on tervitus- ja hüvastijätuheli, aga ka uuendatud Acoustic Vehicle Alerting Systemi helid ja helisignaalid.

Tootmine Euroopas

EV2 tootmine Žilinas (Slovakkia) algas tootmisliini kaasajastamise järel 2025. aastal. 42,2 kWh standardulatusega akudega versioon on praegu tootmises, 61,0 kWh pika sõiduulatusega ja GT-line’i versioonide tootmine algab kavakohaselt 2026. aasta juunikuus.

Kommentaarid: 463 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 360
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Equinox
HV veteran
Equinox

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 30.03.2026 18:14:44 vasta tsitaadiga

TL;DR: Pikk maa veel minna..

Link

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 30.03.2026 18:41:47 vasta tsitaadiga

Kusagil ülevaates (Acceleriste vist) oli kirjutatud, et need KIAde lähituled on elektrikatel kehvakesed. Ja neil on kõigil sama disainikeelega lähituled, Lähituled on põhilised, millega liikluses pimedal ajal osaleda saab..

Siin, https://accelerista.com/proovisoidud/kia-ev3-indrek/

tsitaat:
Talv tähendab meie kliimavöötmes ennekõike pimedust. Siin EV3-l kahjuks midagi hõisata ei ole, valgusvihk auto ees on nõrga- ja väikesevõitu, laternapesu ei pakuta mingi raha eest, nagu ka maatriks-LED tulesid. Ka tagurduskaamera pole pestav ega oska pori eest auto sisse peitu minna. Pisiasi? Kuidas võtta.
Kommentaarid: 145 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 130
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 30.03.2026 20:02:51 vasta tsitaadiga

Liiga alla on timmitud see valgusvihk neil imo ja üsna terava äärega.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 581, 582, 583
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.