praegune kellaaeg 20.03.2026 16:40:44
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Longero
HV veteran

|
19.03.2026 10:29:13
|
|
|
| greaper kirjutas: |
Kes parem valik oleks olnud kogu selle klounikarja seast, kes end poliitikuteks kutsuvad meil? JA pealegi palju su hääl tregelikult üldse loeb? Veits imelik pole, et mõni on terve perega riigikogus ja mõni nägu on nagu taasiseseisvumisest saadik igas riigikogu koosseisus sees  |
greaper, Hästi öeldud . Ma vaatan ka, et varsti terve suguvõsa takkaotsa seal pudrukausi juures kui nii edasi läheb. Tegeld juba praegugi, isegi kui nimed pole samad ollakse riburada mööda sugulased.
Minnakse riigikokku ja oodatakse kuni sealt kirstu kukutakse, isegi pensionile ei taheta minna.
Ja pole võimalik nende ringkaitse tõttu vastu võtta otsust, et ollakse üks hooaeg ning asjaga lõpp. Ideaalis ei tohiks riigikogulased mingisse erafirmade juhatusse vms kuuluda, a'la 4a enne ja pärast riigikogus olemist.
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
19.03.2026 10:49:19
|
|
|
| Longero kirjutas: |
| Ideaalis ei tohiks riigikogulased mingisse erafirmade juhatusse vms kuuluda, a'la 4a enne ja pärast riigikogus olemist. |
Kõigile üks ametiaeg pluss see reegel tähendaks, et Riigikogus ei oleks ühtegi juhtimiskogemusega inimest
|
|
| Kommentaarid: 163 loe/lisa |
   |
1 :: |
154 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.03.2026 11:08:16
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
| Betamax kirjutas: |
| Ise te valisite nad sinna. |
Ei, sina valisid need sinna. |
Mina? Oma 1 häälega valisin nad kõik sinna? Krt, siis need e-valimised on tõesti häkitud.
|
|
| Kommentaarid: 749 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran

|
19.03.2026 12:26:07
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
| Longero kirjutas: |
| Ideaalis ei tohiks riigikogulased mingisse erafirmade juhatusse vms kuuluda, a'la 4a enne ja pärast riigikogus olemist. |
Kõigile üks ametiaeg pluss see reegel tähendaks, et Riigikogus ei oleks ühtegi juhtimiskogemusega inimest  |
Et siis 4a õpitakse juhtima ja 8a juhitakse ve? Nojah-võibolla, nad pole 12 aastaga ka juhtimist ära õppinud... riik on kraavis rattad taevapoole, piilupart oli rongijuht, kes süüdi on ei teata
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
19.03.2026 16:18:25
|
|
|
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120443343/riigikogu-kantselei-direktor-vallandatud-ametnik-proovis-end-meedias-puhtaks-pesta
Spoiler 
Kuum19.03.2026, 15:22
Riigikogu kantselei direktor: vallandatud ametnik proovis end meedias puhtaks pesta (64)
Riigikogu kantselei direktor Antero Habicht ütleb, et ametnikud võivad oma töömuredest avalikult rääkida alles siis, kui neid maja sees kuulda pole võetud.
Madis Hindre
Madis Hindre
madis.hindre@ekspress.ee
DIREKTOR: Antero Habicht on riigikogus töötanud tosin aastat. Kantseleid juhib ta alates 2022. aastast.
DIREKTOR: Antero Habicht on riigikogus töötanud tosin aastat. Kantseleid juhib ta alates 2022. aastast.FOTO: Riigikogu| Delfi Meedia
8 min
Riigikogu kantselei direktor vabastas Piia Schultsi ametist muuhulgas selle eest, et ta oma mõtteid avameelselt Ekspressiga jagas. Kas tunnete, et peate ise intervjuud andes ettevaatlik olema, sest vastasel korral võib teid vallandamine oodata?
Esiteks on valeväide, et ta vabastati selle tõttu, et ta avameelselt oma mõtteid avaldas. Ta ikkagi vabastati selle tõttu, et ta esmajärjekorras tegi vea. Teiseks jäi meedias ilmunud artiklist mulje, et ta on selle vea kõigi teiste kaela ajanud. Ja kolmandaks ei teavitanud ta sellest veast. Küsimus ei ole avameelsete mõtete avaldamises, mis on igati lubatav. Aga need mõtted läksid selles suunas, et kõik teised on tema veas süüdi.
Lugesin üle, mida Piia Schults Ekspressile ütles. Ta märkis, et hoiatas poliitikuid sügisel, et veebikasiinod eelnõu ettevalmistamine nõuab rohkem aega. Seda kinnitasid ka poliitikud. „Seadus ei ole mõni luuletus või ajaleheartikkel, et mis siis ikka juhtub, kui seal mõni sõna valesti jääb. Seaduse valmimisele ja küpsemisele peab aega andma. Vastasel korral on võimalikud kahjud väga suured,“ rääkis Schults. Kuidas täpselt need laused tööandja mainet kahjustasid?
Meie maja mõistes on kiire siis, kui esimese ja teise lugemise vahel on nädal-poolteist ja siis pannakse kaks lugemist ühele nädalale.
Antero Habicht, riigikogu kantselei direktor
Komisjoni nõuniku pea ainus töö eelnõu juures on nende vigade tuvastamine. Ma ei saa kuidagi ametnikuga nõustuda, et teda survestati või et oli kiire. Ma tsiteeriks endist riigikogu esimeest Eiki Nestorit. Avaistungil ütles ta saadikutele, et peagi näete, kuidas väga olulisi otsuseid tehakse siin majas väga kiiresti ja ebaoluliste üle arutatakse kuid või isegi aastaid.
Meie ametnikul oli eelnõuga tegelemiseks kaks kuud. Meie maja mõistes on kiire siis, kui esimese ja teise lugemise vahel on nädal-poolteist ja siis pannakse kaks lugemist ühele nädalale.
Artikli tonaalsus viitab sellele, et inimene proovis ennast meedias puhtaks pesta. See ei ole riigiametnikule kohane.
Kui ametnik näeb, et tema hinnangul on asutuse tööprotsessis midagi valesti läinud, siis kas ta tohib sellest avalikkusele rääkida?
Kindlasti tohib, kui ta on seda tööandjale enne öelnud.
Miks?
Mina saan ametnikueetikast aru selliselt, et probleemi lahendamist peab alustama asutuse seest. Ja kui tõesti keegi ei kuula, on vabadus ja voli seda teemat avalikult käsitleda.
Kus see piir jookseb? Kaua tuleb muret menetleda, kuni saab öelda, et ametniku poleks kuulda võetud?
Väga raske öelda. Mulle endale ei ole kunagi seda piiri ette tulnud. Püüan mõelda lahendustele, mitte sellele, kuidas kõik halvasti on.
Aga sellisel juhul on see ju lõputu pidur.
Pigem mitte. Saab vahetu juhiga rääkida. Meil on erinevad koosolekud, kus saab rääkida. Tema saab oma juhiga rääkida.
Aga kui ajakirjanik küsib, kas siis peab valetama?
Valetama kindlasti ei pea. Aga maja sees on ka tava, et kui ajakirjanik küsib, on võimalik avalike suhete osakonnaga konsulteerida ja küsimused neile suunata. Valetada kindlasti ei tohi. Praegu mulle tundub, et ametnik on olukorda presenteerinud oma huvides.
Käskkirjas heidate te Schultsile ette, et ta käsitles intervjuus asutuse sisemisi tööprotsesse. Kas põhimõtteliselt on mingi osa asutuse tööst, mida ei tohiks avada?
Ta käsitleb neid tööprotsesse ühepoolselt, keerates neid enda kasuks. See on probleem. Ta räägib läbi selle prisma, et tal ei olnud piisavalt aega, kuigi asutuse vaates saame me aru, et tal oli piisavalt aega.
Käskkirjas pole selgitatud, milles väljendus tööandja maine kahjustumine. Ehk millest ära tunda, et maine on nüüd kehvem kui enne.
Mulle tundub lihtsalt, et ametnikule lihtsalt see eelnõu ei meeldinud.
Võib-olla see on minu subjektiivne arvamus. Aga selle ja ka eelmiste artiklite ilmumine seavad negatiivsesse valgusesse poliitikud. Mitte nende poliitiliste otsuste pärast, mis nad teevad, vaid selle pärast, otsekui oleks poliitikud ametnikku survestanud. Tegelikult oli see peaaegu tavapärane eelnõu menetlus ja poliitikute survet ei olnud. Mulle tundub lihtsalt, et ametnik ei suutnud oma töös neutraalseks jääda ja talle lihtsalt see eelnõu ei meeldinud.
Kas tuleb ette, et ametnikud ütlevad poliitikutele, et nii kiire on ja me ei jõua seda kvaliteetselt teha?
Ikka tuleb. Ja selle riskiga me teinekord ka arvestame.
Kuidas sellele tavaliselt reageeritakse?
Mõnikord õnnestub rohkem aega võtta. Mõnikord kantseleil õnnestub keegi appi saata. Varasemas koosseisus on olnud ka juhus, kui meil oli kiirmenetlusi, siis parlamendi esimees saatis peaministrile kirja ja palus arvestada, et parlamendil jääks seaduste menetlemiseks mõistlik aeg.
Kas otsus Piia Schults ametist vabastada parandas või kahjustas riigikogu mainet?
Kuniks selle teema üle avalik debatt käib, siis arvan, et see pigem kahjustab mainet.
Aga siis te olete ju ka ise asutuse mainet kahjustanud.
Teoorias võib sellise järelduseni jõuda. Aga kuniks me ei saa lasta minna ametnikul, kes teeb hooletult vea ja siis ajab seda avalikult kõigi teiste süüks... Sellise ametniku tööle jätmine kahjustab kordades rohkem asutuse mainet, kui tema ärasaatmine.
Kas see käskkiri kohtus kannab?
Kui sellise kaasuse puhul inimesele distsiplinaarkaristuse määramine kohtus ei kanna, siis peaksid poliitikud vaatama avaliku teenistuse seadusele otsa ja mõtlema, mis nende sätete mõte on. See säte oleks niimoodi sisutühi.
Loomulikult oleks mul juhina võimalik mängida koondamisolukorda. Öelda, et üks ametikoht kaotatakse ära, saata inimene koju ja paari kuu pärast ametikoht uuesti teha. Aga see on ebaaus lähenemine. Kui põhjus oli miski muu, pole mõtet koondamist mängida.
Kohtud on varem tihti oodanud, et vallandamisele eelneksid leebemad meetmed. Näiteks noomitused. Seekord ju ühtegi noomitust all ei ole.
Tegelikult on siin ju küsimus usalduse kaotuses. Riigikogus on 101 liiget. Minul oleks kantselei juhina keeruline nende teenistuses olles öelda, et me usaldame seaduseelnõusid selliste inimeste kätte, kes teevad vigu ja hiljem leiavad, et vea tekkimises on kõik teised süüdi. Sealhulgas poliitikuid.
Kas poliitikud on teiega sel teemal rääkinud?
On olnud poliitikuid, kes on mulle öelnud, et võib-olla ei peaks inimest kohe ära saatma.
Olen mõne poliitikuga rääkinud, et me seda menetlust läbi viime ja võib juhtuda, et lõpetame teenistussuhte. On olnud poliitikuid, kes on mulle öelnud, et võib-olla ei peaks inimest kohe ära saatma. Olen ka neile endapoolset vaadet selgitanud.
| tsitaat: |
Mitte keegi ei öelnud, et laske Piia Schults lahti?
Mulle ei meenu küll ühtegi vestlust, kus seda oleks otseselt öeldud. Kindlasti ei ole olnud mingisugust poliitilist survestamist, et inimene lahti lastaks. See on puhtalt haldusorgani ametnike otsus. |
Jäi silma kaks asja, ametniku nime on hoitud teadlikult salajas, isegi küsimise peale ei peetud poliitikute poolt vajalikuks nime avalikustada. Ka vallandamise järgses artiklis oli nimi ajakirjanike poolt välja ütlemata, kuna tegu polnud avaliku elu tegelasega.
Täna siis otsene juht räägib juba avalikult vallandatud isikut isikustatud nimega.
Kas ta oli esimene inimene, kelle te olete pidanud lahti laskma?
Pigem mitte. |
Mis tunne seda teha on?
Selles asjas tunnen, et see on avalikule sektorile positiivne nähtus, kui suudame madala kvaliteediga tööd tegeva inimese ära saata. |
Jäi artiklitest silma, et antud isik oli, kui ei eksi, 33 aastat töötanud antud ametikohal. 33 aasta madalakvaliteedilist tööd?!
|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
19.03.2026 16:59:10
|
|
|
Keegi oli vaja lihtsalt avalikult risti lüüa.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
19.03.2026 16:59:27
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120443343/riigikogu-kantselei-direktor-vallandatud-ametnik-proovis-end-meedias-puhtaks-pesta
Spoiler 
Kuum19.03.2026, 15:22
Riigikogu kantselei direktor: vallandatud ametnik proovis end meedias puhtaks pesta (64)
Riigikogu kantselei direktor Antero Habicht ütleb, et ametnikud võivad oma töömuredest avalikult rääkida alles siis, kui neid maja sees kuulda pole võetud.
Madis Hindre
Madis Hindre
madis.hindre@ekspress.ee
DIREKTOR: Antero Habicht on riigikogus töötanud tosin aastat. Kantseleid juhib ta alates 2022. aastast.
DIREKTOR: Antero Habicht on riigikogus töötanud tosin aastat. Kantseleid juhib ta alates 2022. aastast.FOTO: Riigikogu| Delfi Meedia
8 min
Riigikogu kantselei direktor vabastas Piia Schultsi ametist muuhulgas selle eest, et ta oma mõtteid avameelselt Ekspressiga jagas. Kas tunnete, et peate ise intervjuud andes ettevaatlik olema, sest vastasel korral võib teid vallandamine oodata?
Esiteks on valeväide, et ta vabastati selle tõttu, et ta avameelselt oma mõtteid avaldas. Ta ikkagi vabastati selle tõttu, et ta esmajärjekorras tegi vea. Teiseks jäi meedias ilmunud artiklist mulje, et ta on selle vea kõigi teiste kaela ajanud. Ja kolmandaks ei teavitanud ta sellest veast. Küsimus ei ole avameelsete mõtete avaldamises, mis on igati lubatav. Aga need mõtted läksid selles suunas, et kõik teised on tema veas süüdi.
Lugesin üle, mida Piia Schults Ekspressile ütles. Ta märkis, et hoiatas poliitikuid sügisel, et veebikasiinod eelnõu ettevalmistamine nõuab rohkem aega. Seda kinnitasid ka poliitikud. „Seadus ei ole mõni luuletus või ajaleheartikkel, et mis siis ikka juhtub, kui seal mõni sõna valesti jääb. Seaduse valmimisele ja küpsemisele peab aega andma. Vastasel korral on võimalikud kahjud väga suured,“ rääkis Schults. Kuidas täpselt need laused tööandja mainet kahjustasid?
Meie maja mõistes on kiire siis, kui esimese ja teise lugemise vahel on nädal-poolteist ja siis pannakse kaks lugemist ühele nädalale.
Komisjoni nõuniku pea ainus töö eelnõu juures on nende vigade tuvastamine. Ma ei saa kuidagi ametnikuga nõustuda, et teda survestati või et oli kiire. Ma tsiteeriks endist riigikogu esimeest Eiki Nestorit. Avaistungil ütles ta saadikutele, et peagi näete, kuidas väga olulisi otsuseid tehakse siin majas väga kiiresti ja ebaoluliste üle arutatakse kuid või isegi aastaid.
Meie ametnikul oli eelnõuga tegelemiseks kaks kuud. Meie maja mõistes on kiire siis, kui esimese ja teise lugemise vahel on nädal-poolteist ja siis pannakse kaks lugemist ühele nädalale.
Artikli tonaalsus viitab sellele, et inimene proovis ennast meedias puhtaks pesta. See ei ole riigiametnikule kohane.
Kui ametnik näeb, et tema hinnangul on asutuse tööprotsessis midagi valesti läinud, siis kas ta tohib sellest avalikkusele rääkida?
Kindlasti tohib, kui ta on seda tööandjale enne öelnud.
Miks?
Mina saan ametnikueetikast aru selliselt, et probleemi lahendamist peab alustama asutuse seest. Ja kui tõesti keegi ei kuula, on vabadus ja voli seda teemat avalikult käsitleda.
Kus see piir jookseb? Kaua tuleb muret menetleda, kuni saab öelda, et ametniku poleks kuulda võetud?
Väga raske öelda. Mulle endale ei ole kunagi seda piiri ette tulnud. Püüan mõelda lahendustele, mitte sellele, kuidas kõik halvasti on.
Aga sellisel juhul on see ju lõputu pidur.
Pigem mitte. Saab vahetu juhiga rääkida. Meil on erinevad koosolekud, kus saab rääkida. Tema saab oma juhiga rääkida.
Aga kui ajakirjanik küsib, kas siis peab valetama?
Valetama kindlasti ei pea. Aga maja sees on ka tava, et kui ajakirjanik küsib, on võimalik avalike suhete osakonnaga konsulteerida ja küsimused neile suunata. Valetada kindlasti ei tohi. Praegu mulle tundub, et ametnik on olukorda presenteerinud oma huvides.
Käskkirjas heidate te Schultsile ette, et ta käsitles intervjuus asutuse sisemisi tööprotsesse. Kas põhimõtteliselt on mingi osa asutuse tööst, mida ei tohiks avada?
Ta käsitleb neid tööprotsesse ühepoolselt, keerates neid enda kasuks. See on probleem. Ta räägib läbi selle prisma, et tal ei olnud piisavalt aega, kuigi asutuse vaates saame me aru, et tal oli piisavalt aega.
Käskkirjas pole selgitatud, milles väljendus tööandja maine kahjustumine. Ehk millest ära tunda, et maine on nüüd kehvem kui enne.
Mulle tundub lihtsalt, et ametnikule lihtsalt see eelnõu ei meeldinud.
Võib-olla see on minu subjektiivne arvamus. Aga selle ja ka eelmiste artiklite ilmumine seavad negatiivsesse valgusesse poliitikud. Mitte nende poliitiliste otsuste pärast, mis nad teevad, vaid selle pärast, otsekui oleks poliitikud ametnikku survestanud. Tegelikult oli see peaaegu tavapärane eelnõu menetlus ja poliitikute survet ei olnud. Mulle tundub lihtsalt, et ametnik ei suutnud oma töös neutraalseks jääda ja talle lihtsalt see eelnõu ei meeldinud.
Kas tuleb ette, et ametnikud ütlevad poliitikutele, et nii kiire on ja me ei jõua seda kvaliteetselt teha?
Ikka tuleb. Ja selle riskiga me teinekord ka arvestame.
Kuidas sellele tavaliselt reageeritakse?
Mõnikord õnnestub rohkem aega võtta. Mõnikord kantseleil õnnestub keegi appi saata. Varasemas koosseisus on olnud ka juhus, kui meil oli kiirmenetlusi, siis parlamendi esimees saatis peaministrile kirja ja palus arvestada, et parlamendil jääks seaduste menetlemiseks mõistlik aeg.
Kas otsus Piia Schults ametist vabastada parandas või kahjustas riigikogu mainet?
Kuniks selle teema üle avalik debatt käib, siis arvan, et see pigem kahjustab mainet.
Aga siis te olete ju ka ise asutuse mainet kahjustanud.
Teoorias võib sellise järelduseni jõuda. Aga kuniks me ei saa lasta minna ametnikul, kes teeb hooletult vea ja siis ajab seda avalikult kõigi teiste süüks... Sellise ametniku tööle jätmine kahjustab kordades rohkem asutuse mainet, kui tema ärasaatmine.
Kas see käskkiri kohtus kannab?
Kui sellise kaasuse puhul inimesele distsiplinaarkaristuse määramine kohtus ei kanna, siis peaksid poliitikud vaatama avaliku teenistuse seadusele otsa ja mõtlema, mis nende sätete mõte on. See säte oleks niimoodi sisutühi.
Loomulikult oleks mul juhina võimalik mängida koondamisolukorda. Öelda, et üks ametikoht kaotatakse ära, saata inimene koju ja paari kuu pärast ametikoht uuesti teha. Aga see on ebaaus lähenemine. Kui põhjus oli miski muu, pole mõtet koondamist mängida.
Kohtud on varem tihti oodanud, et vallandamisele eelneksid leebemad meetmed. Näiteks noomitused. Seekord ju ühtegi noomitust all ei ole.
Tegelikult on siin ju küsimus usalduse kaotuses. Riigikogus on 101 liiget. Minul oleks kantselei juhina keeruline nende teenistuses olles öelda, et me usaldame seaduseelnõusid selliste inimeste kätte, kes teevad vigu ja hiljem leiavad, et vea tekkimises on kõik teised süüdi. Sealhulgas poliitikuid.
Kas poliitikud on teiega sel teemal rääkinud?
On olnud poliitikuid, kes on mulle öelnud, et võib-olla ei peaks inimest kohe ära saatma.
Olen mõne poliitikuga rääkinud, et me seda menetlust läbi viime ja võib juhtuda, et lõpetame teenistussuhte. On olnud poliitikuid, kes on mulle öelnud, et võib-olla ei peaks inimest kohe ära saatma. Olen ka neile endapoolset vaadet selgitanud.
Mitte keegi ei öelnud, et laske Piia Schults lahti?
Mulle ei meenu küll ühtegi vestlust, kus seda oleks otseselt öeldud. Kindlasti ei ole olnud mingisugust poliitilist survestamist, et inimene lahti lastaks. See on puhtalt haldusorgani ametnike otsus. |
Jäi silma kaks asja, ametniku nime on hoitud teadlikult salajas, isegi küsimise peale ei peetud poliitikute poolt vajalikuks nime avalikustada. Ka vallandamise järgses artiklis oli nimi ajakirjanike poolt välja ütlemata, kuna tegu polnud avaliku elu tegelasega.
Täna siis otsene juht räägib juba avalikult vallandatud isikut isikustatud nimega.
Kas ta oli esimene inimene, kelle te olete pidanud lahti laskma?
Pigem mitte. |
Mis tunne seda teha on?
Selles asjas tunnen, et see on avalikule sektorile positiivne nähtus, kui suudame madala kvaliteediga tööd tegeva inimese ära saata. |
Jäi artiklitest silma, et antud isik oli, kui ei eksi, 33 aastat töötanud antud ametikohal. 33 aasta madalakvaliteedilist tööd?! |
tegelikult on see bürokratiamasinale üsna omane, et hoitakse tööl ja lahti ei lasta ehki põhjust oleks
alles siis kui patuoinast tarvis ülejäänutel nugava äraolemise muretuks jätkumiseks, vaat siis lastakse lahti
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
19.03.2026 17:37:44
|
|
|
Süüdlast ei otsita. Süüdlane määratakse
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 134 loe/lisa |
   |
108 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
19.03.2026 20:40:28
|
|
|
| 630 kirjutas: |
Absoluutselt nõus sellega, et rahvasaadikud oma tööd ei teinud. Aga see teine pool. Keegi ei teinud kedagi patuoinaks (v.a Isamaa kõva kisa). Kui ikka tuvastati, et see ametnik oli see, kes muudatuse ellu viis ilma, et ootus oli - siis tuli ootus järelikult ju kuskilt mujalt. Sa tahaks omale sellist töötajat? Asi pole patuoinaks olemises, asi ongi natuke midagi muud. Kui sa viid sisse suht kahtlaseid muudatusi, millest keegi veel otseselt kahtlaselt kasu saab siis ...
Ei usu, et seal mingi mõistlik selgitus oli, et miks seda tehti. Muidu oleks keegi kaasta tõmmatud (kui oleks poliitiline tellimus olnud). Hetkel on ka ametniku tegutsemine ikka rohkem kui kahtlane (ehk kelle huvides).
|
Ei ole mina kusagilt lugenud viidet, et tema selle "muudatuse" "sisse viis". Viga, mida ta tegi, oli täpselt see mille kõik ülejäänud antud teksti lugenud tegid - jättis vigase lause, mida poleks selles versioonis enam olema pidanud, märkamata.
Kas jättis märkamata kogemata, meelega või heameelega, see sõltub juba paranoilisuse astmest, eks ole, aga tema seda lauset sinna ometi ei kirjutanud.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
630
HV kasutaja
|
19.03.2026 20:50:13
|
|
|
| Tõsi, eeldasin seda kuidagi automaatselt.
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
19.03.2026 21:20:41
|
|
|
| Lause viis sisse rahmin ametnik.Ligi aga ei vastuta.
|
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
19.03.2026 21:33:10
|
|
|
| kirjutas: |
Riigikogule ettepanek jätta ära aktsiisitõusud
Istungil võttis valitsus muu hulgas vastu eelnõud, millega kiirendavad kohtumenetlust, ajakohastavad relvaseadust, loovad õigusliku raamistiku tuumaenergia kasutamiseks ning tühistavad kütuseaktsiisi tõusu, mis oleks 1. mail pidanud kehtima hakkama.
Otsus puudutab aktsiisitõuse bensiinile ja diislikütusele, kütteõlidele ning maagaasile ja elektrile. Näiteks hoiab see nii bensiini kui diislikütuse hinna ligi 4 senti liitri kohta madalamana. See aitab leevendada kütuse maailmaturu hinnatõusu mõju lõpptarbijale, teatas valitsus.
Aktsiisitõusu ärajätmine toob kaasa riigieelarve tulude vähenemise – hinnanguliselt umbes 36 miljonit eurot 2026. aastal ja 20 miljonit eurot 2027. aastal.
Katteallikad selguvad pärast rahandusministeeriumi kevadise majandusprognoosi avaldamist 2. aprillil. Sellele tuginedes saab valitsus teha edasisi otsuseid. Eesmärk on püsida 2026. aastal kokku lepitud eelarvepuudujäägi piires, mis on 4,5% sisemajanduse koguproduktist. |
Ma saan vist väga valesti aru...
Aktsiisitõusu ära jätmisele vaja leida katteallikas. Samas hindade hüppeline tõus toob palju suurema osa käibemaksuna.
Või ma saan valesti aru, et summa summaarum ollakse plussis, samas rahvalt nii kui nii võtta pole... Ok ok, aktsiisi maksab firma ja keerab selle oma marginaalile.
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
3 :: |
139 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
19.03.2026 21:39:53
|
|
|
Aktsiisitõusu ära jätmisele vaja leida katteallikas
|
hind on nii kõrge, et riik teenib juba käibemaksult vast rohkem kui sellelt aktsiisitõusult
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
20.03.2026 07:16:25
|
|
|
jeesus188, sa saad samas mahus aru, järelikult pole ma veel täitsa lolliks jäänud sellist hülge möla lugedes....
Või nemad ei saa aru, et hetkel jookseb jõhkralt plussi peale ja ei pea selle miinuse pärast vahutama ja võiks teha nagu päris tööd vahelduseks
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
139 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
20.03.2026 08:27:41
|
|
|
No kütuse pealt võib ju rohkem sisse tulle, teisest kohast läheb aga korralikult minema
https://www.postimees.ee/8436704/peoarve-kaes-vaata-mille-peale-kulutas-rmk-133-000-eurot
See on ka hea,
| «Lähenesime nii toitlustuse kui ka meelelahutuse korraldamisele kuluteadlikult: küsisime ja otsisime soodsamaid lahendusi, vähendasime pakutavate toidukoguste mahtu ning loobusime sealhulgas mitmetest loovlahendusega pakutud lisavõimalustest, kuna need ei olnud ürituse kordaminekuks hädavajalikud,» kommenteeris RMK personalijuht Signe Vaks Postimehele, jättes mulje, justkui oleks RMK, hoolimata Jolose võetud viiekohalisest summast, osaliselt ise ürituse korraldamise ära korraldanud. |
|
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1149 loe/lisa |
   |
723 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|