|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas pooldad valitsuse energiapoliitikat ja kõrgeid energia hindasid? |
| Jah, tingimusteta! |
|
8% |
[ 6 ] |
| Pigem jah |
|
8% |
[ 6 ] |
| Pigem ei |
|
16% |
[ 12 ] |
| Kindlasti mitte! |
|
66% |
[ 48 ] |
|
| hääli kokku : 72 |
|
| autor |
|
Etz
HV Guru

|
07.03.2026 22:16:47
|
|
|
greaper, aga milleks peaks üldse midagi doteerima?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 234 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
etk
HV kasutaja

|
07.03.2026 22:21:17
|
|
|
| greaper kirjutas: |
Samas tuulikute kohta "Kusjuures Leedus on hinnatud meretuulepargi CfD-ga seotud riigiabi suuruseks 15 aasta vältel ca 193 miljonit eurot kogu perioodi peale kokku, mitte miljardeid eurosid, nagu on meil avalikkuses väidetud olevat meretuulepargi riigiabi kuluks," lausus Koit. ehk ca 13 miljonit aastas või nii. |
Meil ke tegelikult hinnati meretuuleparkide toetuse reaalne kulu sinna paarisaja miljoni juurde selle 20a peale. Mis meedias konservide poolt räuskamiseks laiali loobiti oli nö must stsenaarium mil oleks pidanud kõik 20a olema börsi elektri hind alla 35€/MWh. Koos dotatsiooniga (~130 milli aastas) siis oleks olnud ~50€ tarbija arvel. Aga see oleks liiga kallis, vaja nutta kui jubedad ikka dotatsioonid on. Samas peaaegu pool (60 milli aastas) sellest maksame praegu nendele põlevkivijaamadele, mis ei ole võimelised ka tööl olles alla 150€ hinnaga elektrit tootma, aga samadele konservidele see dotatsioon on püha ja hea ja kõige õigem asi.
Märt., soovitaks uuesti tutvuda uuringuga, mida anubis jagas. Tuul on olemas, piisavalt ühtalselt ja piisavas võimsuses, et sellega tagada energiavarustatus. Akutehnoloogiad on olemad ja kergesti rakendatavad, et tagada ka ühtlustamine tarbimise ja tootmise vahele, kui ongi tundide võrra iilid nö paigast ära.
|
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
42 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.03.2026 22:45:15
|
|
|
etk, suudad sina selle kohta tunnigraafiku leida? anubis ei viitsind läks tuvidega osavusmänge harjutama
Päikse käitumine on igaühel teada aga mida teeb kõrge meretuul? ööpäeva lõikes, kõrg-madarõhulohkudes, jäätunud merega, jäätunud labadega, need keskmistatud väärtused annavad ainult suure pildi aga ei midagi selle kohta millal ja kui pikki puudujääke tekib.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 193 loe/lisa |
   |
3 :: |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
07.03.2026 22:53:21
|
|
|
Ilm on hea! Nautige!
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
07.03.2026 23:04:55
|
|
|
| elukaz kirjutas: |
etk, suudad sina selle kohta tunnigraafiku leida? anubis ei viitsind läks tuvidega osavusmänge harjutama
Päikse käitumine on igaühel teada aga mida teeb kõrge meretuul? ööpäeva lõikes, kõrg-madarõhulohkudes, jäätunud merega, jäätunud labadega, need keskmistatud väärtused annavad ainult suure pildi aga ei midagi selle kohta millal ja kui pikki puudujääke tekib. |
Sa oled loll või mängid? Päris hästi igatahes mängid kui tahad tuleviku tunnigraafikuid.
Tuvi.
| Märt. kirjutas: |
| anubis kirjutas: |
Absoluutne tuulevaikus.
Avamerel.
100m kõrgusel.
LOL
(miks keegi üldse vaevub teadustöid ja mõõtmisi tegema kui päris teadmised on kõik siin, internetifoorumis, kättesaadavad)
Spoiler 
|
Munamäe tipus torni rõduloli suisel aal tuulevaikne. See on üle 300 meetri merepinnast.
Rannikul on briisid, kuni meri on lahti. Jääkaanega erilist temperatuuride erinevusest tekkivat tuult (briisi) pole.
Pidevad tuuled on alates, 5000 meetrist- jugavoolud.
Kui suur tootlikkus oli suurte külmade, aegu?
Miks, Rootsis tuulepargid on majandusraskustes? |
Sa räägid sisuliselt kõige kaugemast punktist sisemaal, mandri-Eestis.
Geniaalne.
Küsimus ja viited olid avamerel 100m kõrgusel.
Rootsi tuuleparkide küsimus on seotud hiina rahastuse ja odava Norra hüdroenergia kättesaadavusega terve riigi piires ehitatud võrguühendustele Norraga mis muudab iga investeeringu energeetikasektorisse üsna madala tasuvusega projektiks.
Aga räägi veel meeme. Ma tean neid.
|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
2 :: |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.03.2026 23:07:11
|
|
|
Hääled peas? Ma ei küsind tuleviku datat vaid sama asi nagu andsid aga tihedama resoga. Mitte homsed bingo numbrid vaid eilsed. Ainult pisike nüansivahe
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
07.03.2026 23:10:37
|
|
|
Ei jõua uhhuudele samu viiteid jagada.
Ära peale võta
Miks mitte keegi siin tuuleenergia võimaliku dotatsiooni (mida nad saavad juhul kui hind on 0-45 euri MWh vahemikus, kui alla või üle siis ei saa)vastu kiunuja ei ole siiani kordagi kommenteerinud 60 milli mis iga aasta põlevikivijaamadele lihtslalt niisama täispauk välja antakse. Kuna nad "tagavad" toodangu. Isegi kui ei taga sest on katki ja tarbija saab turult ostetud 4.5 milli lisakulu lisaks (viimase Auvere avarii näitel)?
viimati muutis anubis 07.03.2026 23:15:40, muudetud 1 kord |
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
07.03.2026 23:14:01
|
|
|
Ei jõua uhhuudele samu viiteid jagada.
Ära peale võta  |
Ei suuda linke visata?
Nõrk oled ve?
Ära jäta! Võitle ikka lõpuni!
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
07.03.2026 23:22:27
|
|
|
| elukaz kirjutas: |
Hääled peas? Ma ei küsind tuleviku datat vaid sama asi nagu andsid aga tihedama resoga. Mitte homsed bingo numbrid vaid eilsed. Ainult pisike nüansivahe  |
Ma andsin viite, ma andsin pildid sellest viitest koos variatsioonidega, ma andsin isegi tõenäosuse millal ja kui palju sellel kõrgusel selliseid madala tuulega anomaaliapäevi TERVE Läänemere peale esineb.
Aga.
Tead.
Sa ei taha neid, tegelikult. Sa tahad virtuaalselt verbaalselt kõhulahtisust mängida sama mõttemalliga onuheinodega kes kaasa plaksutavad kui seinale pritsib.
Lisaks, mulle tundub, et tegemist pole ka päris kaine jutuga. Sry.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
07.03.2026 23:33:29
|
|
|
Sa võid arvata mida tahad, ma küsin lihtsat asja, mitte päevi vaid tunde. Kui seda infot pole siis lihtsalt ütle, miks vaja mingit draamat keerutada?
|
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
07.03.2026 23:50:51
|
|
|
Ma andsin viite kus on välja toodud 100m kõrgusel terve Läänemere kohta kõige täpsem võimalik andmestik.
Aga laupäeva õhtuks lugemise kõrvale.
|
|
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.03.2026 23:52:26
|
|
|
| Miks põikled vastusest kõrvale?
|
|
| Kommentaarid: 749 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
07.03.2026 23:57:09
|
|
|
Absoluutne tuulevaikus.
Avamerel.
100m kõrgusel.
LOL
(miks keegi üldse vaevub teadustöid ja mõõtmisi tegema kui päris teadmised on kõik siin, internetifoorumis, kättesaadavad)
Spoiler 
|
Kas sooviksid lisada viite, millisest allikast joonis pärineb?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
|