c4v6, jõudluse vahe oli ka väike jah benchmarkides. 2 pela, mis arvasin et on CPU limited - selgus, et ei olnud peaaegu üldse CPU limited mul. Ilmselt game engine siis ei kannatagi paremat low 1/0,1 % fps.
Väljaspool benchmarke samas kohati ikka oli tunda, et smoothim. Valisin ilmselt kehvad kohad benchmarkimiseks ingame.
Ma OCCT CPU+RAM testiga, extreme mode ja large data. Nii 5800X3D-ga kui 7800X3D-ga andis päris kiiresti erroreid kui ebastabiilne. Kui napilt ebastabiilne siis läks ükskord 12min, et WHEA error välja meelitada.
9850X3D-ga pole veel piire kompanud, -30 stabiilne olnud.
EDIT: Tundub, et 7zip benchmark on 9850X3D-ga kõige efektiivsem viis. Sellega saab päris kähku all core ebastabiilsuse kätte, aga jõle kebo nõrk/nõrgad cored üles leida.
viimati muutis Arx07 27.02.2026 21:09:53, muudetud 1 kord
OCCT ei olnud tõesti tasuline.
Mul aasta aega olnud AM5 9900X-i ja 32GB ddr5-ga. Expo enabled, stress test erroreid ei viska absull ja loadi all probleeme pole aga idle-is mozilla crashib ja mingi aeg tuleb bsod-i ka. Expo disabled, siis on kõik silky smooth. Ideid kellelgi?
Mälud ei ole muidugi emaplaadi compatibility listis. Kas, siis asi tõesti selles või tuleb pulkasid üksikult testima hakata, et näha kas üks pulk on vigane.
Seda vigaste ja hädiste pulkade juttu on kõik kohad täis, ma olen viimase kui ühe normaalselt tööle saanud. DDR5 normaalne töötamine harjumuspärase "klikiga OC profiil sisse" ei toimi enamus ajast.
Kui see profiil sisse lükata, siis muutuvad ka muud voldid. See kuidas need voldid käituvad on emaplaatidel väga erinev, ka sama tootja erinevatel. Mina tõstaks alustuseks VDD ja VDDQ mingi 1.45v peale tuimalt kui tehasest vähem on. Järgmise sammuna hakkaks süsteemiagenti näppima, vSOC siis tavapärselt. See kuidas ta käitub oleneb sellest kuidas mälud treeningut tahavad, kui tihedad on kõik seaded (me ei räägi ainult esimestest timingutest) kui ka sellest kas mälud töötavad 1:1 või 1/2.
Üldiselt on 1:1 käitamiseks kõvasti volti vaja mis ühtlasi toodab ka kõvasti sooja. Ala mul mingi plaat tahtis auto peal, et vsoc oleks 1.35v samal ajal kui olen näinud, et kõik on hästi alla 1.1v kui mälud käisid 1/2 suure sagedusega.
FCLK on ka tundlik kui seda näpitud on, mingi 7800x3d prosega mul näiteks jebis kohe kui üle 2000 proovida, samas on mul isendeid olnud mis 2200 solid töötavad.
Ma olen ühtesid päriselt kolme vigast pulka elus kohanud. Üks oli kuidagi füüsiliselt vigastatud, ühe puhul jäi arusaamatuks mis temaga juhtus, mingi ddr3 pulk suri lihtsalt tavalises kontorokastis ära ning kolmas pulk põles maha kui potekas vahele pandi plaadile ja 2.5v asemel kogemata 3.3v lasti _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/ C'mos, Simmo... Pole hullu, ma klokin esimest korda
Tore näha, et keegi veel viitsib niimoodi möllata mäludega. Enda jaoks on see vist ajalugu kuna ei paku eriti pinget enam.
Aga sain R23 alustamisega ikkagi bsod-i ka nüüd, mis sest et testmem5 läbis 3 tundi ilusti.
Proovi Memory Context Restore - Disabled. Power Down Enable - Disabled. Global C-State Control - Disabled
6000mhz CL36 ei tohiks naljalt ebastabiilne olla, kui idles crashib ja stressiga normaalne siis pigem mingi madala pinge ebastabiilsus.
Kui vana BIOS siis selle update võiks ka aidata. Mälude tugesid updatedega jooksvalt lisatakse.
R23 on puhas prose, ta ei tee mäludega mitte midagi. Ma olen katsetanud nii, et võtan kõik mälu related asjad nii maha kui saab ja lasen ühte pulka jedecis, r23 teeb enda asja endiselt.
Et ma arvan ikkagi mingit volti jääb kusagilt väheks prosel lihtsalt ja ma alustaks ikkagi vsoc voldi muutmisest.
Edit: PBO on ka klassika, tundub stabiilne aga tegelikult ei ole, umbes nagu antud hetkel. Ma võtaks maha alutuseks kõik. Järgmiseks võiks proovida scalar x10 panna. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/ C'mos, Simmo... Pole hullu, ma klokin esimest korda
R23 on puhas prose, ta ei tee mäludega mitte midagi. Ma olen katsetanud nii, et võtan kõik mälu related asjad nii maha kui saab ja lasen ühte pulka jedecis, r23 teeb enda asja endiselt.
Et ma arvan ikkagi mingit volti jääb kusagilt väheks prosel lihtsalt ja ma alustaks ikkagi vsoc voldi muutmisest.
Edit: PBO on ka klassika, tundub stabiilne aga tegelikult ei ole, umbes nagu antud hetkel. Ma võtaks maha alutuseks kõik. Järgmiseks võiks proovida scalar x10 panna.
Asi on kindlasti mäludes kuna kui Expo disabled siis asi jooksutab R23 lõdvalt. Mul ei jookse prose auto settingutel, pbo ega curve optimizeriga. Konkreetne klokk ja konkreetne vcore. Old school oc prose poole pealt. SOC voltage saaks muidugi proovida, Expo enabled väidetavalt laseb 1,2v sisse juba, mis peaks tegelikult piisav olema muidugi.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.