praegune kellaaeg 19.01.2026 00:43:09
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
| autor |
|
NAIRI2
HV kasutaja

|
16.01.2026 11:42:17
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Ebanormaalne. Maksan pangalingiga Enefiti arvet - suunab * * *. Maksan Telia arvet pangalingiga - suunas - *** |
Seal ongi peidus üks turvarisk. Mina maksan oma kõik arved nii, et login sisse oma panga e-teenindusse ja kõik on kontrolli all.
_________________ Tehnikadoktor. |
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
0 :: |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
16.01.2026 11:48:34
|
|
|
| NAIRI2 kirjutas: |
| Betamax kirjutas: |
| Ebanormaalne. Maksan pangalingiga Enefiti arvet - suunab * * *. Maksan Telia arvet pangalingiga - suunas - *** |
Seal ongi peidus üks turvarisk. Mina maksan oma kõik arved nii, et login sisse oma panga e-teenindusse ja kõik on kontrolli all. |
Pangad peaksid tegema turvakihi, et need vahemaksete-keskused oleksid 100% õiged operaatorid, mitte kuskil ukrainas või valgevenes
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
   |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
16.01.2026 16:37:43
|
|
|
Pink Floydi 1975 aasta video kirjeldab sarnast olukorda:
Spoiler 
--
| Tanel kirjutas: |
| Kui AI singulaarsus tuleb, pole enam millelgi vahet - terve ühiskond keeratakse peapeale. |
AI-ga CPU ühendavad kiibid - tasub uurida, et kas GNU ühendus seda aksepteerib või mis on nende linuxlibre kernel ettevõtnud.
Praegu ma veel ei usu, et kiip suudab võtta OS-i juhtimise üle.
Muu asi on veel jama. Kui just sõjaväe droon su peale pommi ei lase..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
18.01.2026 21:25:33
|
|
|
https://www.postimees.ee/8398587/keskpaevatund-hobemagi-pangad-peaksid-olema-kodanike-kaitsel-meie-usaldame-oma-raha-teie-katte
| tsitaat: |
Hõbemägi tõi välja ERRi uudise «Pankade sõnul ei pruugi pettuste vastu aidata ka kõige rangemad lisakontrollid» , milles pangad väidavad, et ka kõige rangemad lisakontrollid ei pruugi aidata, sest petturid suudavad ohvreid tugeva surve all tegutsema panna.
«See on täielik jama! Neid saab teha tõhusamaks, aga pangad ei ole sellest väga huvitatud. Ainult LHV kasutab Smart-ID turvameedet, mis nõuab kontrollkoodi valimist mitme variandi seast. SEB ja Swedbank kehitavad õlgu, ütlevad, et nad põhimõtteliselt võiksid, kuid nagunii petetakse koode välja inimestelt,» rääkis Hõbemägi. Pakuti välja aeglukku, et kui inimene saab aru, et teda on petetud, siis äkki jõuab oma rahal sabast kinni. |
Kas see reaalselt aitaks? Tõenäoliselt petturil on panga sisselogimise leht ees ja kontrollkood(id) samuti, saab vajadusel ohvrile ette vuristada.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
   |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
18.01.2026 22:14:00
|
|
|
Eile saadeti üle pika aja Liba-Omniva nime all SMS teavitus "kinnipeetud saadetise kohta". Saatjaks mingi Slovakkia number ja sõnumis link omniva-net veebiaadressile. Hale katse, ei lähe selliste sõnumite õnge, seda enam et ma ei oota praegu pakki ja kui ka ootaks, siis tean väga hästi, mis on Omniva tegelik veebiaadress.
Tanel, Selles vaates ma arvan küll, et näiteks Mobiil-ID on turvalisem. Kontrollkoodi saamiseks tuleb enda telefonist isikutuvastamise protsess ise käsitsi algatada (kui pole lasknud veebibrauseris seda "meelde jätta" (mida ma isiklikult mitte kunagi ei tee)). Kui keegi kolmas saadab kontrollkoodi, siis on tegemist petukatsega. Ja loomulikult enne ka veenduda, et sait millel algatad, on ehtne. Mobiilisõnumis või suisa telefonikõnes esitatud nõude peale nõustuda ja koodi ehtsust kinnitada ei ole mõistlik.
Teenuspakkuja saadab nt arve meili peale. Arve tasumist saab kas meilis otse makse algatamise lingilt algatada või siis sisened enne teenuspakkuja iseteeninduskeskkonda, kuhu sisenemiseks tuleb ka enne isikutuvastus ära teha. Ehk n.ö mitu turvakihti on parem, kui otse. Makseväravaid on juba niipalju, et võib halva õnne korral ka n.ö libamakset teostada (Makserekvisiidid suunavad makse kusagile välispanka). Umbes nii, et näiliselt on kõik ehtne, aga makse saaja juriidiline nimi on muudetud. See on ka tegelikult nüanss, et makseandmetes oleks tegeliku saaja nimi kattuv teenuspakkuja nimega, mida saab ka ise lihtsalt kontrollida. Kõik me teame näiteks, et Telia arve tasumiseks tuleb tasuda Telia Eesti AS arveldusarvele kasutades arves esitatud rekvisiite (sh on kontonumbri ehtsuse kõrval oluline ka õige viitenumber). Kui ei eksi, on mõned ettevõtted liba-arvetega petta saanud, et saabub arve mingi olematu teenuse või kauba eest, ent raamatupidaja ei võtnud vaevaks kontrollida või ei küsinud enne juhatuse liikmelt kinnitust, kas arve tasumiseks ka reaalne alus on.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|