|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 472 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
13 :: |
7 :: |
359 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.01.2026 20:20:53
|
|
|
Ee, millised soodustused?
Soodustusi pakutakse ikka uutele liitujatele, tavalsielt.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
0 :: |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ninzor
HV veteran
|
14.01.2026 22:10:49
|
|
|
| tsitaat: |
| "kliendid võivad kiiruse surve all unustada ära senise teenusepakkujaga seotud kohustused või soodustused." |
Soodustused? Põhiliselt operaatorit mindaksegi vahetama kuna hind ei sobi. Tasumata arve sissenõudmisega saamatust operaatoritel vaevalt tekib.
Vahetus peaks olema kiire ning võiks varemgi kui November tulla aga parem hilja kui mitte üldse. Ilma operatoori vahetamise tsirkuseta "soodustuseid" vabatahtlikult ei pakutagi.
|
|
| Kommentaarid: 225 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
14.01.2026 23:35:01
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Soodustusi pakutakse ikka uutele liitujatele, tavalsielt.  |
Kohapeale minnes õnnestus vana kliendina ka Teliast soodustus saada. Kui ise ei küsi siis midagi enamasti ei pakuta.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
| Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
14.01.2026 23:39:40
|
|
|
| angel kirjutas: |
| Etz kirjutas: |
Soodustusi pakutakse ikka uutele liitujatele, tavalsielt.  |
Kohapeale minnes õnnestus vana kliendina ka Teliast soodustus saada. Kui ise ei küsi siis midagi enamasti ei pakuta. |
Ma ei pidanud kohale minema ega kuidagi võimlema. Sai soodusaeg läbi ja mõtlesin, et mida edasi. Siis aga tuli kõne teliast kus räägiti peatsest optikavõrgu valmimisest minu aadressil. See teema räägitud küsis kas muid muresid ka on. Rääkisin mure ära ja tehti sama pakkumine mis eelmisel perioodil...
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Outenter
HV kasutaja
|
16.01.2026 08:50:22
|
|
|
Vastik on lugeda kuidas paar ettevõtet otse valetavad. Ikka tuuakse kliendivanulikuse vabanduseks see kululunud "parema klinditeeninduse nimel" argument mis on iseenesest täelik vale.
Kõik mis nad tegelikult teevad on suurema kasumi nimel, mis ongi tegelik ettevõtluse eesmärk.
Otse loomulikult ei ole ükski nn. letialune pakkumine ettevõtte jaoks kahjumlik. Kui vaadata Telia kasuminumbreid läbi aastate siis saab igaüks aru kui palju on hindades õhku sees. Selline riigi poolne liigutus aga sunnib natuke rohkem päriselt ettevõtteid üksteisega konkureerima kuna ei jäta aega konkureeriva pakkumise tegemiseks.
Seda hala, et "inimestel on pikaajalisi kohustusi ....." võib võtta kui otsest inimeste solvamist - me pole idioodid ja me teame, et meil on kohustusi mille vajasem katestamine võib kaasa tuua trahve aga kui matemaatika ütleb, et ma ikkagi rahaliselt võidame siis meie jaoks on see kasumlik. Pealegi õpivad inimesed vältima lõpuks selliseid tähtajalisi, 2 - 3 aasta pikkuseid "sooduspakkumisi" mis ei ole tegelikult inimeste jaoks eriti soodsad kunagi olnudki. Kiiresti muutuvas tehnoloogiamaailmas on 2 aastat väga pikk aeg ja 3 aastat lausa igavik.
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Celos
Kreisi kasutaja

|
16.01.2026 10:44:15
|
|
|
| Osiris kirjutas: |
| Ma ei pidanud kohale minema ega kuidagi võimlema. Sai soodusaeg läbi ja mõtlesin, et mida edasi. Siis aga tuli kõne teliast kus räägiti peatsest optikavõrgu valmimisest minu aadressil. See teema räägitud küsis kas muid muresid ka on. Rääkisin mure ära ja tehti sama pakkumine mis eelmisel perioodil... |
Tele2-ga seevastu juba mitu kaheaastast tsüklit kestev trall: soodusperiood saab läbi ja taandub hinnale, mis on konkurentide omast kallim. Võtan ühendust ja ütlen, et "kuulge, neil seal on letihind odavam" ja vastusekes on mingi variatsioon sellest, et nad ei saa odavamat hinda pakkuda ja loodavad, et ma pikaajalise kliendina hindan nende teenuste kvaliteeti ja blabla. Kui siis konkurendi SIM postkasti jõuab, võtab mingi kõvem nina ühendust ja väidab, et "ah ainult hinna pärast? no problem, teeme kohe alla".
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
16.01.2026 11:00:06
|
|
|
| Ma ei näe mõtet ringiratast kõigi kolme opeka vahel joosta. Võib-olla siis, kui kasutataks siiani minutihinda ja sõnumite arvu pakettides, siis mõtleks, aga praegu, kui ma mobiilset netti ei kasuta, paketis saab teha piiramatult kõnesid ja saata SMS-se siseriiklikult ja sellest on mulle küll. Kasutan Telia Mobiilse Elu miinimumpaketti.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
16.01.2026 15:34:11
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
| Ma ei näe mõtet ringiratast kõigi kolme opeka vahel joosta. Võib-olla siis, kui kasutataks siiani minutihinda ja sõnumite arvu pakettides, siis mõtleks, aga praegu, kui ma mobiilset netti ei kasuta, paketis saab teha piiramatult kõnesid ja saata SMS-se siseriiklikult ja sellest on mulle küll. Kasutan Telia Mobiilse Elu miinimumpaketti. |
Kui su mõistliku hinnaga pakett hakkab peale soodusperioodi lõppemist maksma 40 € kuus ja peale numbri liikuma panemist pakutakse uueks hinnaks 10 € kuus, siis paned ilmselt ikka numbri liikuma küll.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.01.2026 16:28:03
|
|
|
Kõik ei saa hinna järgi ju valida, minu drastiline näide on, et kodu keldris on ühel operaatoril 5G 100M ja teised kaks 0 leviga.
Lisaks mõned justkui ihaldavad "piiramatut paketti" reaalselt telefoni datakulu kuus võibolla 10-20GB näide isiklikult jälle.
kui mul on nende kahe variandi vahel valida 10-20€ pakett letipealt siis leiangi sobiva.
Siin saab veel kalkuleerida välja perele sobiva kompoti ja võibolla ongi piiramatud lisasimmi maamajja vaja.
Ükskõik kui peenelt paketeerid, hind tuleb kokku sama. Asukohad ja levid pead lisaks arvestama.
See on umbes sama nagu just valisin elektripakkujat. Suures pildis on hind ikkagi sama, kui kuuarve on 200€ siis ei ole enam vahet kas see on 10 odavam või kallim sõltuvalt hooajast. Taustal tulevad mängu kliendisuhtlus, arveldus, äpi kasutusvaated ja mugavus. kuigi siin on isegi elekter täpselt sama.
sides tuleb vaadata muid ühendusparameetreid ja tehnilist võimekust lähtuvalt enda elukohast ja liikumistrajektooridest.
Seetõttu pole ka 15 minuti opraatorivahetus probleem.
Probleem on siis kui uus operaator sulle selveri uksel selle simi sisse pistab, maad ja ilmad kokku lubab ja kahe aastase soodusperioodi lepingu sõlmib. Siis võib juhtuda, et seal kus vaja pole kas levi või kiirust, uuesti vahetamine läheb kulukaks projektiks, eriti kui mingi tõukeratas kaasa kingitakse.
viimati muutis indrpo 16.01.2026 16:31:27, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 261 loe/lisa |
   |
2 :: |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
16.01.2026 16:29:09
|
|
|
| indrpo kirjutas: |
Kõik ei saa hinna järgi ju valida, minu drastiline näide on, et kodu keldris on ühel operaatoril 5G 100M ja teised kaks 0 leviga.
|
Millisel operaatoril see 5G 100M on kui saladus pole?
|
|
| Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.01.2026 16:36:09
|
|
|
| Janis kirjutas: |
|
Millisel operaatoril see 5G 100M on kui saladus pole? |
Valetasin, täpselt niipalju maa all:
kiirust tuli nüüd rohkem, ilmselt võttis 3,5 külge:
Kui üks kasutaja veel ei tea mind, siis Telia. 😀
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
16.01.2026 22:19:45
|
|
|
vortex, Õnneks miinimumpaketil on ruumi piisavalt, et 40€ hinnatasemeni jõuda. Jah, kui ma kasutaks mobiilset netti lisaks (Mul koondarvel 2 telefoninumbrit analoogsete pakettidega), siis mõtleks ilmselt teistmoodi ja loeks raha. Lisaks juurde, et miinimumpaketi suhtes mul ei kehti mingeid soodustusi (maksan täishinda). Pole kunagi kehtinud. Kuutasu 1 numbri kohta 6.09€ (progresseeruvalt tõusnud, peast ei oska öelda millal ca 5€ kuutasu läks 6€ peale). See polegi oluline, sest 1-2€ hinnatõusu on väga väike muutus suures plaanis. Kahe numbri peale siis miinimum 12€+ võimalikud tasulised SMS-id ja M-ID kuutasu.
Hetkel Telia täisarve koos VDSL interneti ja kahe mobiiliga Mobiilse Elu eest koos m-ID'ga kuskil 43€ kuus. Aga mul on tutvusringkonnas inimesi, kes maksavad mobiilse side eest koos teleteenusega 100€. Vaat see juba paneb kukalt kratsima, kas on mõtet nii palju maksta. Ilmselt sõltub lõpparve mobiilide arvust koondarvel (Kõigi pereliikmete mobiilid, netimahud jne ja Digi-TV lisateenuste olemasolust. Mul IPTV'd ei ole, kui see juures siis ilmselt ca 60'ga kuus peaks arvestama.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.01.2026 22:34:07
|
|
|
See on laiem probleem.
Alari Kivisaar paljastas SkyPlusis kuidas tal kontolt lihtsalt raha maha läheb.
Selgus, et kunagi on krediitkaardiga sõlminud erinevaid tellimusi mis on juba unustatud aga kuutasu ikka läheb.
Lihtne lahendus, pangakaart kinni ja uus teha.
Siis tuleb meili peale kirju, et teenus suletakse.
Ehk, et vaata mille eest sa maksad.
Teenusepakkujatega kus arve panka, on keerulisem, aegajalt tuleb ikka üle kontrollida, mida tellid ja mida maksad. limiidid ok.
Samas rõve näide on see, et kasutajal mure arvutiga, Netioperaatori tukke kõne. Ma maksan teile 500€ kuus, tulge ja lahendage TASUTA ära.
Mure on arvutis aga arve sisaldab mingeid lotopileteid, parkimisi ja järelmakse.
Internet maksab mingi 27€ kuus.
Aga sõltumata olukordadest, on see arve 50-100-200€ vaadake ikka mis teil arvel on.
Reaalselt saab suurpere ka alla 100€ hakkama kui lihtsalt kogu maailma sisu ja lisateenuseid kaela ei tõmba. ok kolmikutele järelmaksuga süler ei ole teenus.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.01.2026 23:35:46
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
| Lisaks juurde, et miinimumpaketi suhtes mul ei kehti mingeid soodustusi (maksan täishinda). Pole kunagi kehtinud. Kuutasu 1 numbri kohta 6.09€ |
2-3€ võiks 0-netiga paketi eest maksta. 6€-ga annab Tele2 juba 20-30 giga netti ka kaasa. Ärge nuumake kapitalisti idiootse "ma olen 30a EMT klient olnud!" uhkusega. Tema jaoks oled sa lihtsalt loll lüpsilehm.
Mulle see kiirvahetus tegelikult ei meeldi. Praegune kauplemiskeskkond toimb kenasti.
|
|
| Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
16.01.2026 23:38:52
|
|
|
Reaalselt saab suurpere ka alla 100€ hakkama kui lihtsalt kogu maailma sisu ja lisateenuseid kaela ei tõmba. ok kolmikutele järelmaksuga süler ei ole teenus. |
Saab jah kui Teliast eemale hoida
|
|
| Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
17.01.2026 00:01:29
|
|
|
rex, Minu jaoks on asi põhimõttes. Ma ei vaja mobiilset netti, vähemalt mitte praegu. Kui tekib vajadus siis mõtlen selle peale kas ja kellega liituda. Mul nagunii interneti püsiühendus Teliast. Maksan kõik ühe arvega siis.
Peavoolumeedias on avaldatud igasugu artikleid opekate hindade ja teenuse kvaliteedi teemadel ja neid artikleid kommenteerinud isikute seas on üksjagu neid, kes ütlevad samamoodi, et ühtmoodi head ja universaalset lahendust (odavat, aga kvaliteetset) pole olemas. Saad soodsa teenuse, aga viletsa levi või maksad veidi rohkem, aga vähemasti teenus toimib. Nii mõnedki on teinud täisringi kolme opeka vahel ära aga lõpuks maanduvad ikka tagasi selle juures, kelle juurest numbri liikumine esimesena algatati. Muidugi, kui on hind kallis ja teenus ei sobi, siis muidugi nutusem. Mul üks tuttav ei olnud Elisaga algul rahul, võttis siis T2+Go3 kombo, aga otsustas sellest ikka prooviperioodi lõpus loobuda sest teenuse tehniline lahendus ei meeldinud (Elisa omaga harjunud) just Go3 äpp ei sobinud Elisa digiboksiteenusega võrreldes.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
17.01.2026 00:09:36
|
|
|
"Inimene on harjumuste ori" fraas käib vast juba turunduse sissejuhatavast loengust läbi.
Täistiir ei tee paha - paljud jamad on tingitud üle 10a vanadest SIM-kaartidest.
|
|
| Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ninzor
HV veteran
|
17.01.2026 01:03:39
|
|
|
Numbrit liikuma panemata operaator koorib palju heaks arvab. Iga kahe aasta tagant saagida vaja isegi kui operaatorit vahetada ei taha, et hind oleks inimlik. Tähtajaline leping läbi, lendab emaili kiri teatega, et nüüd sisaldub paketis 0.5GB netti Mongoolias ning 5.5G+ mobiilside võimekus vaid 3.79€ kuumaksu tõusuga, rakendub juba järgmisest kalendrikuust automaatselt. Reageerimata ja rahus edasi tarbides on vaid aja küsimus millal järgmine samaväärse sisuga teade tuleb.
Kes seda ei koge, tõenäoliselt maksab juba ebainimliku hinda ning operaator oma sponsorit häirima ei tule kui see kuldmune muneb igakuiselt.
|
|
| Kommentaarid: 225 loe/lisa |
   |
195 |
|
| tagasi üles |
|