praegune kellaaeg 13.01.2026 13:25:39
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Etz
HV Guru

|
12.01.2026 21:47:57
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| Etz kirjutas: |
ranel, päris palju, ma olen kunagi 6kW bensugenekaga ühte rannapidu helindanud.
Kütust kulus ikka rohkem kui üks 20l kanister, täpseid liitreid ei mäleta. Kahte ei läinud. |
Mul omal on töö tegemiseks 6kW 4T bensugenekas. Kütusekulu on 3-3.5l/h sõltuvalt koormusest. Honda GX390 mootor. See on suht jõhker kulu, kui hakkad kalkuleerima ööpäevast kulu. |
Mingi Honda oli, marki ei mäleta, sõber laenutas oma tööandjalt.
Pidu hakkas üheksa õhtul ja kestis hommiku kuueni, ehk siis koos soundchecki ja juttudega umbes 10 tundi.
Ehk siis eks ta kuskil seal 3l/h kanti ilmselt oligi.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 232 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
195 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degrass
HV kasutaja

|
13.01.2026 00:30:15
|
|
|
ranel, päris palju, ma olen kunagi 6kW bensugenekaga ühte rannapidu helindanud.
Kütust kulus ikka rohkem kui üks 20l kanister, täpseid liitreid ei mäleta. Kahte ei läinud. |
Mul omal on töö tegemiseks 6kW 4T bensugenekas. Kütusekulu on 3-3.5l/h sõltuvalt koormusest. Honda GX390 mootor. See on suht jõhker kulu, kui hakkad kalkuleerima ööpäevast kulu. |
Mingi Honda oli, marki ei mäleta, sõber laenutas oma tööandjalt.
Pidu hakkas üheksa õhtul ja kestis hommiku kuueni, ehk siis koos soundchecki ja juttudega umbes 10 tundi.
Ehk siis eks ta kuskil seal 3l/h kanti ilmselt oligi. |
Väga hea. Selleks see vestlus siin ongi. Kui ütlete, et nädal sellega korterit "soojendada" on rumal mõte, siis nii on.
Paneelid rõdule peaks isegi tehtav olema, kuid milline on nende mõtekus talvel, kui päikest on vähe?
_________________ All it took was for a lot of seemingly decent people to put the wrong person in power, and then pay for their innocent choice. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.01.2026 00:36:25
|
|
|
| 0, mitte midagi ei tee nendega talvel va kui üksik päikesepaisteline talveilm on.
|
|
| Kommentaarid: 207 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.01.2026 02:20:10
|
|
|
| Mul omal on töö tegemiseks 6kW 4T bensugenekas. Kütusekulu on 3-3.5l/h sõltuvalt koormusest. Honda GX390 mootor. See on suht jõhker kulu, kui hakkad kalkuleerima ööpäevast kulu. |
Heips genekahuvilised. Kas keegi on vaadanud, on kuskilt saada korralikku/kvaliteetset ainult genekat 220V ja ca 6-10kW, millele võimalik ise diiselmootor külge kompunnida ja mis pikaaegset tööd kannataks?
Kui videosi vaadata siis tundub, et poegenekatel generaatori poolt eraldi vaadates, pole suuremasi usaldusväärne.... ja ülikalleid osta ei jõuaks.
Mul küll üks mitte vägalahja SDMO bensugenekas olemas, aga ega sellega pikka aega ei laseks vajadusel.
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
| Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
13.01.2026 06:38:02
|
|
|
Ise diiselmootor külge...selle nimetus on diiselgenekas.
Ei tasu lollust ajada nõrgast geneka osast.
SDMO mootor küll basseinitootjalt jah ja enamik hiina juppidest ehk vs honda on bena kehvem
Tänaseks küll geneka firma müüdud, aga neile kuulub Itaalia lombardini.
See väga ok kvaliteediga.
Diisel on püsitööks, aga eelkõige 1500p versioon. See jällegi kallim.
Head on Deutz, Yanmar, kohler/lombardini(uus nimetus tegelikult)
Enamik teisi väiksema kW on hiinlased, mõni hindu sekka.
Kubota ka võib-olla ok, aga kui teised japsid lahkuvad hiinast, siis susserdavad nemad seal edasi...
Praktikas määrab ikka hind. Bena 7-10kW 2500-3900, diisel 5000+, püsitöö diisel 9000+
Sellest viimasest alustavad kortermajad....
|
|
| Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2026 07:01:34
|
|
|
Hatz/Perkins diisli siiski valiksin mina esmajärjekorras
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
1 :: |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.01.2026 08:32:21
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Ei tasu lollust ajada nõrgast geneka osast..... |
Vaata korra uuesti mu postitust. Ma pidasin silmas just generaatorit, seda mis voolu toodab. Netis piisavalt videosi kus just genekaprobleemid. St maakeeli väljendades (kuna ma täpset nimetust ei tea), enamlevinud probla on taolisel genekatüübil rootori otsas olevad mähise vasktraadid mis katki lähevad (ei pea silmas vuhvleid), tõenäoliselt vibraga ja sellise konstrui tõttu pole ime, sellised asjad peaks korralikult fikseeritud olema mitte niimoodi ”lötendavdad”.
Niiet ärge siin naerge midagi. Kõige lihtsam ongi öelda mine poodi ja köhi a’la 5k välja v võta sama asi 7k eest saad parema, nii nagu müügimees v reklaam ära suudab rääkida, ei isutaks nagu . Vbla valmistoote ostjale v sellele kes raha ei loe siis neile jah sobiv variant ja ei heida neile midagi ette.
Olen surmkindel, et on kindlasti palju parema konstruiga, kestvamaid ja sama v odavama hinnaga genekaid.... ainult genekas eraldi, mitte koos mootoriga.
Artiklid jagatud |
|
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2026 08:33:30
|
|
|
| Longero kirjutas: |
Vaata korra uuesti mu postitust. Ma pidasin silmas just generaatorit, seda mis voolu toodab. Netis piisavalt videosi kus just genekaprobleemid. St maakeeli väljendades (kuna ma täpset nimetust ei tea), enamlevinud probla on taolisel genekatüübil rootori otsas olevad mähise vasktraadid mis katki lähevad (ei pea silmas vuhvleid), tõenäoliselt vibraga ja sellise konstrui tõttu pole ime, sellised asjad peaks korralikult fikseeritud olema mitte niimoodi ”lötendavdad”.
Niiet ärge siin naerge midagi. Kõige lihtsam ongi öelda mine poodi ja köhi a’la 5k välja v võta sama asi 7k eest saad parema, nii nagu müügimees v reklaam ära suudab rääkida, ei isutaks nagu . Vbla valmistoote ostjale v sellele kes raha ei loe siis neile jah sobiv variant ja ei heida neile midagi ette.
Olen surmkindel, et on kindlasti palju parema konstruiga, kestvamaid ja odavama hinnaga genekaid.... ainult genekas eraldi, mitte koos mootoriga. |
Mootor ja generaator mõlemad patjade peal, vältida tuleks flantsühendust. Samas isegi elastse ühenduse korral peab joondumine olema täpne. Ma ei usu, et ise ehitades parema saad kui korralik diiselgeneraator ostes
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
13.01.2026 09:11:55
|
|
|
Olen surmkindel, et on kindlasti palju parema konstruiga, kestvamaid ja sama v odavama hinnaga genekaid.... ainult genekas eraldi, mitte koos mootoriga. |
Tõsimeeli usud seda lollust
Samasugune luulu nagu teistes teemades...
3000p/min asi pole nii või naa püsitööks ehk neid ei panda toitma asju kus oluline varustuskindlus.
Selleks on 1500p/min lahendused. Teed ise parema...kena luulu.
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.01.2026 09:26:18
|
|
|
Magic, tüüpiline osta valmisasi jutt.
Igaljuhul veaks odavamalt kui 5+k välja taolise projektiga ja ilmselt geneka poolepealt kvsliteetsema asjaga.
Igaühel omad luulud, kui sa elaksid maailmas kus kõigil oleks sinu soovi järgi luulud... siis ei tahaks sa ise ka seal elada
V mis sa tahad öelda, et madalate pööretega eraldi genekaid polegi ja saab ainult valmislahenduse
Artiklid jagatud |
|
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.01.2026 09:32:46
|
|
|
Tavaliselt see valmisasi on lihtsalt kõige soodsam.
A miks otse genekast tarbida üldse? Tehke parem süsteem, kus genekas tõmbab aku täis mingi ajaga ja siis ülejäänud aja saab vaikust nautida ja ei pea 3l tunnis kulutama, et lambipirni põletada
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
13.01.2026 09:37:13
|
|
|
PTO genekas ja traktor sellisel juhul Piisav leiutamine...
Seal pole väljundpinge kvaliteet ka nii oluline kuna akude enda laadimisahel juba vahel.
|
|
   |
200 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.01.2026 09:46:44
|
|
|
Janis, jah seda küll, ka nii on mõistlik kui väike tarbivus taga. Ma vaatasin mingiaeg suurte süvatühjenevate pliiakude hindasi huvipärast, päris kohutavad hinnad.
Liitiumaku oleks parem ja vastupidavam, aga seda pommi ma hoonesse ei julgeks väga panna, isegi neid millel BMS olemas (kui halb õnn naeratab). Kui väljas hoida, neil külmadesse oludesse mõeldud akudel kütteelemendid sees, see jälle eeldab voolutarvet. Pole ausaltöeldes vaadanud palju see aku kütmine talvel võiks tarbida, aga tõenäoliselt vähe olla ei saa.
Mitu aastat liitiumaku magus iga üldse kestab kui jätta viimane ots välja kus asi tössuks muutub?
Artiklid jagatud
viimati muutis Longero 13.01.2026 09:52:45, muudetud 1 kord |
|
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ronny25
HV kasutaja
|
13.01.2026 09:48:02
|
|
|
Soojuseks on diiselpuhur väga hea, heitgaasid juhid õue. Läbi malm radiaatori on veel parem, saab sealt ka soojuse kätte. Vajab 12 v voolu, selleks auto aku ja päikesepaneel. Natuke annab ka talvel voolu akule.
Maakatel on voolu tarbeks mõistlik osta generaator traktori haakesse. Põka võtab tunnis kütet 200ml iga hobune mis tööd teeb, ehk siis kohapeal tiksudes lähebki liiter viie tunniga. Kütmiseks on jäetud nagunii ka kaasajastatud majja mingi küttekolle. Seega kolige maale, linn on mõttetu
_________________ Ma olen täiesti normaalne. Hääled peas ütlesid seda mulle... |
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.01.2026 09:53:23
|
|
|
Janis, jah seda küll, ka nii on mõistlik kui väike tarbivus taga. Ma vaatasin mingiaeg suurte süvatühjenevate pliiakude hindasi huvipärast, päris kohutavad hinnad.
Liitiumaku oleks parem ja vastupidavam, aga seda pommi ma hoonesse ei julgeks väga panna, isegi neid millel BMS olemas (kui halb õnn naeratab). Kui väljas hoida, neil külmadesse oludesse mõeldud akudel kütteelemendid sees, see jälle eeldab voolutarvet. |
Mida sa üldse siis julged tuppa panna? Iga asi võib sul lõpuks halva juhusega maja maha põletada.
Pane siis õue ja tee kast ümber ning polegi akule soojendust vaja. Ma oma elemendihunnikule lõikasin 50mm pir kasti peale, "põrandat" pole ja kast püsib õhust ja armastusest koos ehk pole tihendatud. Mingi 15-20 kraadi on sees.
Ühele kliendile tegin ka akumajakese, seda peab jahutama praeguste ilmadega isegi.
Need soojendusega välititingimuste akud on selline tore müügijutt, hoiab plussis küll aga amprid on ikkagi piiratud sellise madala tempiga ehk siis öösel kiirelt täis laadimine unusta ära.
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
13.01.2026 10:21:08
|
|
|
Liitiumaku oleks parem ja vastupidavam, aga seda pommi ma hoonesse ei julgeks väga panna, isegi neid millel BMS olemas (kui halb õnn naeratab). Kui väljas hoida, neil külmadesse oludesse mõeldud akudel kütteelemendid sees, see jälle eeldab voolutarvet. Pole ausaltöeldes vaadanud palju see aku kütmine talvel võiks tarbida, aga tõenäoliselt vähe olla ei saa.
Mitu aastat liitiumaku magus iga üldse kestab kui jätta viimane ots välja kus asi tössuks muutub? |
Sul on LiPo ja LiFePo4 akud omavahel sassis. LiPo akusid akujaamades ei kasutada. Nüüd on kusjuures uued sodium-ion akud peale tulemas, mis töötavad ka isegi -25C.
https://www.bluettipower.eu/products/pioneer-na-portable-power-station
Genekaga akujaam täis tõmmata ja edasi sealt tarbida oleks jah hulga mõistlikum variant. +saab ka elektri olemasolul mujal võrgust laadida.
Näiteks ise ostsin hiljuti 2kWh akujaama. 0-100% laadimine stopperiga mõõtes oli 1h28min. Hoides 230V režiimis, siis omatarbimine selline, et ~40h saad sees hoida ja kasutades 12V väljundit, pakub tööajaks ilma koormuseta 70h.
See päikesepaneelide teema. Sellist tüüpi akujaamad võimaldavad ~800W jagu paneele taha ühendada. Kui rõdu on lõuna suunda, siis paneelid 90 kraadide nurga alla ja midagi ikka sinna akudesse saab (tuluke toas tulema ja telefoni aku täis), kui just täis lumetormi päevad pole.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kremli troll
|
13.01.2026 10:50:41
|
|
|
Akujaamad on suht kallid, eriti pädevamad-võimsamad, et neid igaksjuhuks keldrisse kriisi ootama osta.
Ise soetasin 3 aastat tagasi ecoflow 880Wh akujaama, aga sellel on ka nüansse juures, alustutuseks kuidas juhendi järgi soovitav akut mitte lasta alla 20% tühjeneda ega üle 80% laadida - nii olevat jaama eluea vaatest kõige parem, ehk isegi lubatud maksimaalset mahutavust ei ole nagu tark kasutada
Lisaks jaamal ventilaatorid ja need lähevad koormuse all reaktiiviks nii akust tarbimisel, kui laadimisel - ehk elamises häirib.
Lisaks ilmnes kuidas akujaama enda kulu on märkimisväärne, ehk kui jaam on sisse lülitatud ja tarbijaid ei ole, on a'la nädalaga tühi. Kui täielikult välja lülitada, siis hoiab laetust küll.
Kuna ei tahtnud jaama kolakambrisse seisma jätta, tekkis mõte, mul nutikodu aretus ka, et miskid ruuterid&switch&NAS mis 24/7 jookseb, et jälgiks börsihinda, kus nutipisik võtab kallitel tundidel voolu ära ja seadmed tarbivad aku pealt ja odavatel tundidel siis laeb tagasi.
Jälle ei toiminud, sest paari nädalaga läks aku käest ära - ehk sai ootamatult tühjaks kuigi äpp näitas a'la 60% täis. Alguses ei saanudki aru miks võis jama põhjustada, interneti abiga ikkagi kaevas välja kuidas need akujaamad ei suuda akulaetust pädevalt hinnata kui pidevalt tarbimine ja laadimine taga. Soovitati korra kuus akujaama kalibreerida, ehk laadida täis ja lasta tühjaks, siis saavat ka see aku laadimist jälgiv tarkus jälle järje peale.
Ehk ka selles kasutusvaates ei kannatanud kasutada kui iga mõne nädala järel tuleb eraldi jaamaga võimelda..
Oli isegi plaan suurem-võimsam akujaam ligi võtta aga kogemus heidutas, et neil kallitel mänguasjadel on ebameeldivaid nüansse omajagu..
_________________ --- |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.01.2026 10:52:17
|
|
|
| tsitaat: |
Ise soetasin 3 aastat tagasi ecoflow 880Wh akujaama, aga sellel on ka nüansse juures, alustutuseks kuidas juhendi järgi soovitav akut mitte lasta alla 20% tühjened ega üle 80% laadida - nii olevat jaama eluea vaatest kõige parem, ehk isegi lubatud maksimaalset mahutavust ei ole nagu tark kasutada
|
võid ikka laadida 100% aga siis kui kohe kasutama hakkad. eeldatakse, et need seisavad nagunii 99% ajast.
mingid telefonivennad on ka arusaamal, et 80% peab akut piirama aga tegelikkuses pole sellel mingit eelist, sest keegi ei laadi telefoni täis, et see sahtlisse seisma panna.
|
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.01.2026 10:54:48
|
|
|
Tuleks siis mingi parem bränd valida.
Ja see on igal juhul koos genekaga kasutada soodsam kui ainult genekat. Akujaama müra ilmselt on ikka oluliselt leebem ka kui genekal.
Aga kes siin ise ehitavad, siis otsides saab mingi 1-1,5k eest teha 5+kwh süsteemi (poetooted mitte ise kokku keevitatud) ja ala 4kw võimsuse väljundiga, selline oskab ise genekat juba käivitada jne. Ecoflowd ja muud sellised on mänguasjad selle kõrval. Pane suts juurde ja on juba 3f 10kw olemas aga aku maht peab ka siis piisav olema, et sellist võimsust välja tirida akudest.
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.01.2026 10:56:28
|
|
|
| Janis kirjutas: |
Liitiumaku oleks parem ja vastupidavam, aga seda pommi ma hoonesse ei julgeks väga panna, isegi neid millel BMS olemas (kui halb õnn naeratab). Kui väljas hoida, neil külmadesse oludesse mõeldud akudel kütteelemendid sees, see jälle eeldab voolutarvet. |
Mida sa üldse siis julged tuppa panna? Iga asi võib sul lõpuks halva juhusega maja maha põletada.
Pane siis õue ja tee kast ümber ning polegi akule soojendust vaja. Ma oma elemendihunnikule lõikasin 50mm pir kasti peale, "põrandat" pole ja kast püsib õhust ja armastusest koos ehk pole tihendatud. Mingi 15-20 kraadi on sees.
Ühele kliendile tegin ka akumajakese, seda peab jahutama praeguste ilmadega isegi.
Need soojendusega välititingimuste akud on selline tore müügijutt, hoiab plussis küll aga amprid on ikkagi piiratud sellise madala tempiga ehk siis öösel kiirelt täis laadimine unusta ära. |
Ahsoo . Ega ma ka nüüd otseselt nii mõelnud, et akud alasti välja lumehange jne, mõtlesin samuti välist varjualust. Aga mul polnud aimugi, nagu sa ütlesid, et soojustatud majakest peab praeguste ilmadega jahutama .
Mis sa pakud, juhul kui akud välja soojustatud majakesse visata ja päikesepaneele pole siis vist ikkagi kütteelement rakendub pidevalt v ei ?
Artiklid jagatud |
|
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.01.2026 11:02:52
|
|
|
Kui akud pidevalt tööd teevad, siis toodavad nad ka soojust.
Vaatan graafikut seal objektil praegu, öösel laadides lendas ruumi sisetemp 20 peale ja tõmbas vendi järgi, et seda veits allapoole saada kuna aku korpuses sees on veits kõrgem temp. Lisaks on seal sees veel ka 200w külmavalvur, mis praktiliselt ei rakendugi.
Parem on isolatsiooni rohkem investeerida, pir on kuradi hea asi selleks.
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
13.01.2026 12:39:40
|
|
|
Mingi 10+ kraadiga on ilusti kasutatav, alla selle piirab oma kogemuse põhjal. Viimane elust enesest näide, 28kwh komplekt (tehasetoode) võiks laadida ilusti 15kw võimsusega. Aga madala tempiga on praegu max ainult 3kw, parematel päevadel mõned tunnid laeb ja soojeneb üles ning siis laeb edasi max võimsusega. Discharge ka piirab aga mitte nii palju, seda lubatakse isegi väikse miinusega erinevalt laadimisest.
Aga igale kasutajale tuleb eraldi otsa vaadata ja võib olla ei olegi kellelgi teisel üldse selline asi probleem.
Sõbral pylonteci räkitavad akud koos inverteriga kütmata laohoones selliselt, et pani terved pir plaadid praktiliselt üksteise vastu toetuma ja sellest moodustus kuubik kuhu oma kola sisse lükkas. Juba 2 talve täiesti probleemivaba elu ja mitte mingisugust lisakütet seal pole. Tal on muidugi võimsuse tarbimine ka seal selline, mis oleks sobilik kriisiolukorda, seega ei tea kas suurema võimsusega tekiks seal probleem või mitte.
See päikesepaneelide teema. Sellist tüüpi akujaamad võimaldavad ~800W jagu paneele taha ühendada. Kui rõdu on lõuna suunda, siis paneelid 90 kraadide nurga alla ja midagi ikka sinna akudesse saab (tuluke toas tulema ja telefoni aku täis), kui just täis lumetormi päevad pole. |
Praegu läks ilm täitsa ilusaks, mul 6x650w paneeli püsti lõuna poole, ilusti puhtad jne. 300w pigistab praegu välja, natuke tuhmimal päeval ei tõmba inverterit käimagi.
|
|
   |
173 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|