Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 545, 546, 547
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Prillpapa
Kremli troll

sõnum 12.01.2026 16:34:40 vasta tsitaadiga

Keemiline jäätõrje võiks ka lahendusena toimida: https://automaailm.ee/autokaubad/autokeemia/jaasulatajad
Kunagi aastaid tagasi miskit aerosooli sai proovida klaaside jääst vabastamiseks, iseenesest toimis ainult kulu tundus suur ja ei raatsinuks neid talve läbi kasutada.

Veel on variant miski töötlus, umbes nagu vanasti suuski parafiini laadsete määretega töödeldi, et vesi-lumi-jää kinni ei hakkaks, tänapäeval nanomaailmas võiks midagi olla, millega nt kapoti-aknavahelist plasti ennetavalt töödelda, et sinna jääd ei koguks, või vähemalt ei jääks jää sinna kinni.
Bensiini skodal ka see kapotiserv oskab vahel kõvalund-jääd koguda, mida sealt näpuga ei jaksa lahti kangutada.
Rattakoopad oskavad ka vahest korralikult kinni kittida, seal olen ka mõelnud, et oleks viitsimist katsetada, tasuks ehk samuti sügisel koopaase miskit parafiinikihi lasta, mis vett-jääd hülgaks ja kogunemist ära hoiaks.

Miskid slaavi osavkäpad arvatavalt suudaks plastitaha nii kojameeste piirkonnas, kui laadimisluugile miski soojenduskaabli aretada.
Ega kõik need esiklaasi-peeglite-istmesoojendused ei ole ka autodel iidamast-aadamast olemas olnud, valdavalt selle sajandi teema..
..omale skodat ostsin pidin esiklaasi soojenduse lisavarustusest juurde valima..

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Etz
HV Guru
Etz

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 12.01.2026 16:41:52 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
Kuidas sealt 1,6m kõrgusest uksest sissekäimine peaks välja nägema ei tea... Ma olen pigem näinud uutes majades sellise ~1.6m ja isegi vähem laiusega garaaziuksi ja kõrgus 2m, garaaz polegi enam mingi auto hoiustamise koht inimestel vaid pigem see nagu Markos kirjeldas.

ot:
Ma ei tahagi sela autot hoiustada aga mul oleks vaja et auto siiski uksest sisse mahuks. Miks? Sest on vaja.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 12.01.2026 16:45:02 vasta tsitaadiga

Ma esimese kiire variandina kallasin sinna -20 aknapesuvedelikku, ei olnud väga tõhus ja kole kallis ka. Leige vesi töötas paremini. Kojameeste all on soojendi olemas ja ma hoian seda pidevalt sees ka, kuigi viskab automaatselt välja. Aga see ei lahenda midagi, kõik mis esiklaasilt tuleb koguneb sinna vahesse ja, kuna mitte miski seda ära ei sulata, siis nii ongi. Ma sinna päris iga keemiat ka ei topiks, mine tea, kuidas see mujale mõjub. Vesi on kõige lollikindlam, aga mõtle nüüd eks, kuidas sa korteris ämbri või kastekannuga jooksed. See on suur probleem, kui avastad, et kojamehed ei liigu. Ütleks, et liiklusohutuse alane probleem. Kas mingitel leafiel äkki need akna mehanismid ja mootorid selletõttu pekki ei läinud lausa ?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
SideWinder
HV kasutaja
SideWinder

sõnum 12.01.2026 20:07:14 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Laadijal eraldi auku ei ole ja, aga ilmselt seetõttu, et see on eemaldatava kaabliga laadija, saad kaabli tuppa võtta. Mul on see Mid https://www.lexus.ee/electrified/lexus-homecharge

Tegemist ABB TERRA laadijaga, antratsiidi toonis korpus on originaaliga võrreldes silmale küll oluliselt meeldivam.

salatoimik
HV Guru
salatoimik

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 13.01.2026 00:44:27 vasta tsitaadiga

On ikka eliidil probleemid, hea on vaene pööbel olla, palju vähem muresi icon_biggrin.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Elektri- ja vesinikautode (ja muude alternatiivide) teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 545, 546, 547
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.